אהלן נמר,
אהלן יאיר,
קודם כל הבהרה, אני דן באופן תאורטי לחלוטין. לא ראיתי את המגברים האלו, ואני לא מכיר את הקונספט המסחרי ואת הכוונות לטווח רחוק של תדי. אז יכול להיות שבמקרה הזה המגברים דווקא מצוינים גם אסתטית או שתואמים את הכוונות המסחריות של תדי, אז כל מה שאני כותב זה בערבון מוגבל ורק במישור התאורטי...
יאיר,
כמובן שיש הרבה דוגמאות של ההפך...

וכמובן שמבחינתנו עדיף מכוער וטוב על יפה ולא. אבל הכי עדיף יפה וטוב, לא?
נמר,
יש המון רבדים לעניין העצוב, ונראה לי (לפי התמונות) שיש כאן "מחלות" כמעט בכל תחום עיצובי של המוצר. זה מתחיל ממה שציינת, בצדק, בכתבה על העדר ייחודיות (אתה כיוונת ללוגו של תדי בחזית). אבל הייחודיות יכולה לבוא גם בעיצוב או אלמנט עיצובי חד משמעי. הפוליש המבריק של בורמסטר והשחור זהב של אמביאל זה לא כי המעצבים שלהם חשבו שזה הכי אסתטי שבעולם, זו צורה לתת חותמת אצבע למוצרים שלהם. בכל מבט מהיר בכל מקום ישר תדע מי החברה עוד מרחוק.
מוצאים את זה כמעט בכל המוצרים "ההי אנדים" שבשוק. זה יכול להיות צלעות קירור עם הלוגו או רדיוסים במארז או שילוב של עץ מסוים או צבע מסוים, וכמובן, או שני שעונים כחולים בחזית...

(זה בשביל צחי...

)
לוח אלומיניום עבה (שוב! רק לפי הצילומים...

) לא ממש נותן "קו" של חברה.
דבר שני זה למשל שיש החלטות טכניות שמעצב יכול לגרום לשינויים שלהם. למשל שני מארזים. מארז אחד עדיף כמעט בכל מצב (אריזה שיווק מחיר נוחות וכו' וכו' וכו' פחות כבלי חשמל יקרים...

) על שניים (לא מדבר על סאונד). במיוחד כשהמשקל הכולל יהיה רק 8 ק"ג. (כמובן שיש מצבים בהם במודע ומתוך התמקדות במצב מסוים מעדיפים שני מארזים אבל לא יודע אם כאן זו הכוונה).
למשל ההחלטה שהמפסק מאחורה. המעצב צריך להחליט כאן, מתוך הבנה לא רק של הרעיון של הטכנאי, אלא מתוך הצורך של הרוכש שמשתמש במוצר. גם מבחינת השימושיות וגם מבחינת ההרגשה של ה"שליטה" במכשיר שאנשים אוהבים להרגיש.
במישור טכני מעצב יראה שחיבור הצינץ מעל חיבור לרמקולים יכול לעצבן אנשים עם כבלים עבים... אולי... זה אבל בטוח עניין לבדיקה של המעצב...
במישור האסתטי הטהור אני מניח שלמעצב יהיה הרבה מה להגיד על מיקום המנורה בחזית ועל הצורה שלה. גם האסתטיקה מאחור לא פתורה. זה שרואים את גופי הקירור למשל... (דבר ראשון שאני מסתכל עליו במערכות זה האחורה...

וכאן זה נראה אקראי, נראה בלי מחשבה. החכמה בעיצוב זה להראות את החכמה ואת המחשבה.
הקונספט של האריזה כפי שנראה בתמונות, של פח מכופף שיש לו רדיוסים קטנים בכיפוף לא מתיישב טוב עם החזית וגופי הקירור שהם יותר קשי זוויות מבחינה צורנית... קשה לראות בתמונות אז יכול להיות שאני טועה...
אני מניח ששמאל ימין זהים... מעצב יכול היה למשל ללכת על ימין שמאל כמו מראה, במיוחד אם זה באריזה אחת...
זהו בערך...

שוב! זה הכל במישור התאורטי... אבל חשוב לדיון