זוג מגברי מונו-בלוק TeddyAmp MB12 במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אכן, מדובר בהבדלי טעם עמוקים.
אני אישית מעדיף את המראה של המגברים של טדי (כולל זה שנמצא אצלי) ואת מראה הממיר שלו, על פני כל הקופסאות שנראות כמו שרירן משומן עם חיוך מוזהב ומוח בלטה. במילים אחרות, מראה ספרטני ונחבא אל הכלים מרשים אותי לאין ערוך יותר מהתפלצות המצויות, בייחוד אלה עם הפנל הכסוף והכפתורים המוזהבים. איחס!

טעמי כטעמך (בעניין זה).

עיצוב עולה כסף !!
המחירים של תדי סבירים מאוד . עיצוב יכול לשנות את הסבירות של המחיר .

ברק תרגיע כבר עם העיצוב -לא נראה לך אל תקנה. אני יודע שאתה רוצה לעזור אבל שחרר וכמו שצחי ציין
עיצוב חדש ייקר את המוצר ואת זה אנו לא רוצים

שוב.
הצילום מוצלח, אין מה להראות יותר ממה שהוא. אין שום דבר חוץ ממלבן וצלעות קירור בעיצוב שלו.

המגברים שהבאת אכן מעובים. ובכל זאת, עם העיצוב שלהם, אני מוכן להעמיד מול הג'ף רולנד, הקלסה והברייסטון את המונובלוקים הללו. אני מבטיח לך שהעיצוב שלהם כבר לא ישחק תפקיד בעינייך.

סאונד סאונד ועוד פעם סאונד. אם הוא טוב אז העיצוב הוא בונוס מבורך.
האם מכך אנו יכולים להסיק שהמגברים שלא ציינת מהדוגמאות שצוטטו, טובים יותר להבנתך ?

אני אענה פה שוב למרות החשש שיעשו בי לינץ' : אני לא מדבר על השאלה אם המגברים הללו "יפים" או "לא יפים". גם בעיני הם נראים לא רע, גם אני אוהב עיצוב מינימליסטי. אני מדבר על מיקצועיות . אני מדבר על הבנה שבשביל עיצוב צריך איש מיקצוע, כמו שבהנדסה צריך איש מיקצוע. אני לא מכיר אישית את תדי ולא את מוצריו, אבל מכל מה שקראתי הוא איש מיקצוע מעולה בתחומו, שמתחרה בכבוד בגדולים ביותר בתחום. אני לא מבין למה דווקא את העיצוב של הציוד שלו הוא עושה כלאחר יד, באופן חובבני, ללא עזרה מיקצועית. זאת לא שאלה של "יפה" מול "לא יפה" - זאת שאלה של יחס נכון, שחסר בארצנו וזאת רק דוגמה אחת מיני רבות, לנושא העיצוב. האם מישהו היה קונה אייפון אם היה לו את אותן הפונקציות אבל עם עיצוב מגושם ולא מתאים ? האם מישהו היה קונה פרארי שמגיעה מ- 0 ל- 100 בשתי שניות אם היתה נראית כמו משאית ולא כמו טיל קטן אדום ? חבר'ה - עיצוב זה מיקצוע, וצריך לקחת אותו ברצינות כמו את מיקצוע ההנדסה.

האם מכך אנו יכולים להסיק שהמגברים שלא ציינת מהדוגמאות שצוטטו, טובים יותר להבנתך ?

אני יכול לדבר רק על מה שאני מכיר. את השאר לא שמעתי אצלי.
לכן אם אני לא הסקתי מסקנות לגבי השאר אז כנראה שגם אתם לא יכולים להסיק מדברי דבר עליהם.:)

אני אענה פה שוב למרות החשש שיעשו בי לינץ' : אני לא מדבר על השאלה אם המגברים הללו "יפים" או "לא יפים". גם בעיני הם נראים לא רע, גם אני אוהב עיצוב מינימליסטי. אני מדבר על מיקצועיות . אני מדבר על הבנה שבשביל עיצוב צריך איש מיקצוע, כמו שבהנדסה צריך איש מיקצוע. אני לא מכיר אישית את תדי ולא את מוצריו, אבל מכל מה שקראתי הוא איש מיקצוע מעולה בתחומו, שמתחרה בכבוד בגדולים ביותר בתחום. אני לא מבין למה דווקא את העיצוב של הציוד שלו הוא עושה כלאחר יד, באופן חובבני, ללא עזרה מיקצועית. זאת לא שאלה של "יפה" מול "לא יפה" - זאת שאלה של יחס נכון, שחסר בארצנו וזאת רק דוגמה אחת מיני רבות, לנושא העיצוב. האם מישהו היה קונה אייפון אם היה לו את אותן הפונקציות אבל עם עיצוב מגושם ולא מתאים ? האם מישהו היה קונה פרארי שמגיעה מ- 0 ל- 100 בשתי שניות אם היתה נראית כמו משאית ולא כמו טיל קטן אדום ? חבר'ה - עיצוב זה מיקצוע, וצריך לקחת אותו ברצינות כמו את מיקצוע ההנדסה.

אני בהחלט מסכים איתך שעיצוב מעניין יותר מקופסא מלבנית עם צלעות קירור היה עושה רק טוב למוצר.

אין לינצ' חלילה, רק דיון ודיעות מנוגדות.(ורד)

אהלן,

ברקצ צודק במאה אחוזים.
עיצוב זה גשר בין הטכנאי לאדם. זה חשוב בכל תחום שיש בו גם טכנאים וגם בני אדם, בדיוק כמו שזה חשוב במערכות שמע.
הסיכוי להצליח בקנה מידה גדול ללא עיצוב הוא לדעתי נמוך מאוד. לא רק כי "כולם קונים קודם בעיניים" אלא כי עיצוב מגדיר את מקום המוצר.

לא ראיתי את המגברים האלו במציאות, ומה שאני כותב זה רק באופן כללי ועקרוני, אבל מהתמונות אפשר לראות הרבה "טעויות" עיצוב, שמעצב היה מטפל בהם וגורם למוצר להראות "אמיתי" יותר.

לא כדאי גם לקחת אותנו כאמת מידה- "לנו חשוב יותר הסאונד מאשר הצורה" וכו', גם אני הרבה שנים חייתי עם מגבר בין שש קופסאות מכוערות ביותר שנקנו מעודפי יצור של מכשירי מדידה מפולין... אבל רוב האנשים לא כאלו...

תוכל להרחיב קצת על הטעיות? {נראה אם אנחנו ושבים אותו הדבר}.

תוכל להרחיב קצת על הטעיות? {נראה אם אנחנו ושבים אותו הדבר}.

יצא לי לא מזמן להציץ בקרביו של קדם מגבר מחברה ידועה ומוכרת (שגם אני בד"כ מחבב מוצרים שלה). הקדם, שאינו מהזולים, יושב במארז אלומינום מרשים למדי, עם חזית שלא הייתה מביישת Krell. בפנים אגב יש שנאי אחד קטנטן, שני כרטיסים קטנים, וזהו. איך הסאונד שלו? לא משהו...

ההבדל בעלות מארזים שונים - כשכל ההבדל הוא עיצובי בלבד, לא איכותי - מגיע למאות דולרים ליחידה (עלות ליצרן).
האם אתם באמת מוכנים לשלם את המחיר?
הנושא נחקר ונבדק ע"י תדי לעומק וזה המיטב שיש ללא כל חסכון באיכות המארז. זה מה שחשוב לנו.
עלות העיצוב עצמו זניחה, הבעיה רק בעלות החומרים.

עופר.

ההבדל בעלות מארזים שונים - כשכל ההבדל הוא עיצובי בלבד, לא איכותי - מגיע למאות דולרים ליחידה (עלות ליצרן).
האם אתם באמת מוכנים לשלם את המחיר?
הנושא נחקר ונבדק ע"י תדי לעומק וזה המיטב שיש ללא כל חסכון באיכות המארז. זה מה שחשוב לנו.
עלות העיצוב עצמו זניחה, הבעיה רק בעלות החומרים.

עופר.

כמי שתכנן בעבר זיווד לציוד אלקטרוני, אני מודע לעלויות של זיווד מעוצב.

אישית, אני מעדיף את העיצוב הנוכחי במחיר הנוכחי.

אהלן נמר,
אהלן יאיר,

קודם כל הבהרה, אני דן באופן תאורטי לחלוטין. לא ראיתי את המגברים האלו, ואני לא מכיר את הקונספט המסחרי ואת הכוונות לטווח רחוק של תדי. אז יכול להיות שבמקרה הזה המגברים דווקא מצוינים גם אסתטית או שתואמים את הכוונות המסחריות של תדי, אז כל מה שאני כותב זה בערבון מוגבל ורק במישור התאורטי...

יאיר,
כמובן שיש הרבה דוגמאות של ההפך... :) וכמובן שמבחינתנו עדיף מכוער וטוב על יפה ולא. אבל הכי עדיף יפה וטוב, לא?

נמר,
יש המון רבדים לעניין העצוב, ונראה לי (לפי התמונות) שיש כאן "מחלות" כמעט בכל תחום עיצובי של המוצר. זה מתחיל ממה שציינת, בצדק, בכתבה על העדר ייחודיות (אתה כיוונת ללוגו של תדי בחזית). אבל הייחודיות יכולה לבוא גם בעיצוב או אלמנט עיצובי חד משמעי. הפוליש המבריק של בורמסטר והשחור זהב של אמביאל זה לא כי המעצבים שלהם חשבו שזה הכי אסתטי שבעולם, זו צורה לתת חותמת אצבע למוצרים שלהם. בכל מבט מהיר בכל מקום ישר תדע מי החברה עוד מרחוק.
מוצאים את זה כמעט בכל המוצרים "ההי אנדים" שבשוק. זה יכול להיות צלעות קירור עם הלוגו או רדיוסים במארז או שילוב של עץ מסוים או צבע מסוים, וכמובן, או שני שעונים כחולים בחזית... :) (זה בשביל צחי... :))
לוח אלומיניום עבה (שוב! רק לפי הצילומים... :)) לא ממש נותן "קו" של חברה.

דבר שני זה למשל שיש החלטות טכניות שמעצב יכול לגרום לשינויים שלהם. למשל שני מארזים. מארז אחד עדיף כמעט בכל מצב (אריזה שיווק מחיר נוחות וכו' וכו' וכו' פחות כבלי חשמל יקרים... :)) על שניים (לא מדבר על סאונד). במיוחד כשהמשקל הכולל יהיה רק 8 ק"ג. (כמובן שיש מצבים בהם במודע ומתוך התמקדות במצב מסוים מעדיפים שני מארזים אבל לא יודע אם כאן זו הכוונה).
למשל ההחלטה שהמפסק מאחורה. המעצב צריך להחליט כאן, מתוך הבנה לא רק של הרעיון של הטכנאי, אלא מתוך הצורך של הרוכש שמשתמש במוצר. גם מבחינת השימושיות וגם מבחינת ההרגשה של ה"שליטה" במכשיר שאנשים אוהבים להרגיש.

במישור טכני מעצב יראה שחיבור הצינץ מעל חיבור לרמקולים יכול לעצבן אנשים עם כבלים עבים... אולי... זה אבל בטוח עניין לבדיקה של המעצב...

במישור האסתטי הטהור אני מניח שלמעצב יהיה הרבה מה להגיד על מיקום המנורה בחזית ועל הצורה שלה. גם האסתטיקה מאחור לא פתורה. זה שרואים את גופי הקירור למשל... (דבר ראשון שאני מסתכל עליו במערכות זה האחורה... :) וכאן זה נראה אקראי, נראה בלי מחשבה. החכמה בעיצוב זה להראות את החכמה ואת המחשבה.

הקונספט של האריזה כפי שנראה בתמונות, של פח מכופף שיש לו רדיוסים קטנים בכיפוף לא מתיישב טוב עם החזית וגופי הקירור שהם יותר קשי זוויות מבחינה צורנית... קשה לראות בתמונות אז יכול להיות שאני טועה...

אני מניח ששמאל ימין זהים... מעצב יכול היה למשל ללכת על ימין שמאל כמו מראה, במיוחד אם זה באריזה אחת...

זהו בערך... :)
שוב! זה הכל במישור התאורטי... אבל חשוב לדיון

אהבתי את הגישה דוד. אני בטוח שתדי קורא את הכל ולוקח בחשבון את ההערות {הארות} של כולם.

אגב,

אם כבר, אז למה לא לשים תצמונה של מה שיש בתוך המכשיר? וקצת ספסיפיקציות ?

אלו נושאים שדי מקובלים בתחום, ולמגבר של יצרן חדש לגמרי, יכול להוסיף לכתבה קצת מימד אינפורמטיבי.

לא נסחפתם קצת בעניין העיצוב?
למה יש החושבים שהיצרן לא נתן דעתו בעיצוב המוצר?

ברקצ, אתה הרי יודע שיש קו כזה של עיצוב מינימליסטי באיכות גבוהה של מוצרי יוקרה. (בכל תחום)
זה יכול למצא חן בעינך או לא, אבל זו עובדה קיימת.
ראה את המוצרים של קרל ומרק לוינסון לדוגמה.
או מרצדס ורולס רוייס מתחום הרכב.
יש מסעדות יוקרה המעוצבות בסגנונות שונים, ויש המעוצבות מינימליסטי לחלוטין,
כמו טוטו או פרונטו. (לפחות בפעם האחרונה שהייתי...)

אפילו RIVER CAFE בלונדון נראתה לי כמו מסעדת פועלים ממורקת.
לי העיצוב הזה נראה יוקרתי בניגוד לדוגמה CORD או ALCHEMIST.

תמונות מצורפות

• linn klout.jpg
    linn klout.jpg
    KB 129.1 · צפיות: 467
עוד טעות נפוצה - שעיצוב "עולה כסף". אז נכון שאם מייצרים רק 10 קופסאות בשנה הכי פשוט זה לקחת קופסה ללא ייחוד וזהו. אבל ברגע שעוברים לפס ייצור כלשהו, אפילו של עשרות מוצרים בשנה בלבד, עוברים ללוגיקה של "ייצור". ומעצב טוב, ויש כאלה גם בארץ, יידע לתת עיצוב טוב גם במחיר נמוך. כתבו פה ובצדק על נושאים כמו מיתוג וייחוד. חשוב מאד. לטווח הארוך ולשם כניסה לשוק הבינלאומי. כתבו על פונקציונליות (מיקום מפסקים). אבל גם הנושא של "עיצוב נטו" לא חייב להיות יקר: חריטה בלייזר על לוחית אלומיניום לדוגמה זה לא עניין של מאות דולרים אלא של עשרות שקלים.
אני רוצה רק להדגיש שכל זה בא לא ממקום של קנטרנות ועין צרה אלא להפך. של פירגון אדיר על מוצר ישראלי ברמה בינלאומית . דווקא משום כך חבל שהוא אינו מבריק באותה צורה בתחום העיצוב. עיצוב לא חייב להיות גנדרני, מהודר, יקר - יכול להיות פשוט, מינימליסטי, ישיר, זול. רק שיהיה באותה רמת מחשבה כמו המחשבה שהושקעה בתכנון המכשיר עצמו.
הנה כמה מעצבים ישראלים סופר מוכשרים
http://www.designboom.com/contemporary/insideviewisrael.html

אז ככה, נתחיל מהסוף...

איל, אני מתכוון להוסיף באתר שלי בקרוב מסמך מפורט שמתאר את הארכיטקטורה של המכשיר וכמו לגבי שאר המכשירים שלי תהיינה גם תמונות של הפנים. לפי שעה המוצר עדיין לא מופיע באתר שלי. תנו לי קצת זמן...

לגבי העיצוב, תודה על ההערות. אתם מתפרצים לדלת פתוחה....

עסקתי שנים רבות בניהול מוצר (במקביל לניהול פיתוח) רוב הזמן בחברות זרות, חייתי גם חלק נכבד מחיי בצרפת והושפעתי לא מעט. עבדתי הרבה עם מעצבים וגם עיצבתי בעצמי. מי שמכיר אותי יודע איזו חשיבות אני מייחס למראה החיצוני של מוצרים, אם מדובר בעיצוב מוצר תכנה ואם מדובר במוצר פיסי. המוצרים שלי מיועדים בעיקר ליצוא, בעיקר לשוק האירופאי ומזרח אסיה שטעמו בד"כ שונה מהשוק האמריקאי. מכיוון שכך הקופסאות צריכות להיות קטנות כי כך השוק הזה מעדיף אותן.

הסיבה לבחירת פורמאט מונו-בלוק חצי קופסא הוא לאפשר גמישות: מערכות multi-chanel, bi-amping, three-amping וכו,

הקו המינימאליסטי שבחרתי לא נובע מטעמי חסכון אלא כליין עיצובי מטעמי התאמה לשוק. התגובות הנלהבות שקיבלתי עד עכשיו מאנשים שראו את המכשיר, כולל אנשים שעיצוב הוא מקצועם, רק מחזקות את הבחירה שלי.

מה שרציתי להגיד זה שאני רחוק מאוד מלזלזל בעיצוב, אני פשוט מאוד אוהב את העיצוב הזה!!! כך חושבים גם מרבית האנשים שראו אותו במציאות. הקופסאות הללו אגב בכלל לא זולות, אפשר לעשות מוצרים הרבה יותר "מעוצבים", בהרבה פחות כסף. אין גם בעייה לייצר אם בארץ ואם בחו"ל כל עיצוב שרוצים, העיצוב הזה מבחינתי הוא לא חסכון ולא פשרה, זה בחירה מתוך מחשבה. צריך לראות את מגברים האלו בעיניים, אני חושב שלא תתאכזבו...

מקווה שעניתי, תדי

אז ככה, נתחיל מהסוף...

איל, אני מתכוון להוסיף באתר שלי בקרוב מסמך מפורט שמתאר את הארכיטקטורה של המכשיר וכמו לגבי שאר המכשירים שלי תהיינה גם תמונות של הפנים. לפי שעה המוצר עדיין לא מופיע באתר שלי. תנו לי קצת זמן...

לגבי העיצוב, תודה על ההערות. אתם מתפרצים לדלת פתוחה....

עסקתי שנים רבות בניהול מוצר (במקביל לניהול פיתוח) רוב הזמן בחברות זרות, חייתי גם חלק נכבד מחיי בצרפת והושפעתי לא מעט. עבדתי הרבה עם מעצבים וגם עיצבתי בעצמי. מי שמכיר אותי יודע איזו חשיבות אני מייחס למראה החיצוני של מוצרים, אם מדובר בעיצוב מוצר תכנה ואם מדובר במוצר פיסי. המוצרים שלי מיועדים בעיקר ליצוא, בעיקר לשוק האירופאי ומזרח אסיה שטעמו בד"כ שונה מהשוק האמריקאי. מכיוון שכך הקופסאות צריכות להיות קטנות כי כך השוק הזה מעדיף אותן.

הסיבה לבחירת פורמאט מונו-בלוק חצי קופסא הוא לאפשר גמישות: מערכות multi-chanel, bi-amping, three-amping וכו,

הקו המינימאליסטי שבחרתי לא נובע מטעמי חסכון אלא כליין עיצובי מטעמי התאמה לשוק. התגובות הנלהבות שקיבלתי עד עכשיו מאנשים שראו את המכשיר, כולל אנשים שעיצוב הוא מקצועם, רק מחזקות את הבחירה שלי.

מה שרציתי להגיד זה שאני רחוק מאוד מלזלזל בעיצוב, אני פשוט מאוד אוהב את העיצוב הזה!!! כך חושבים גם מרבית האנשים שראו אותו במציאות. הקופסאות הללו אגב בכלל לא זולות, אפשר לעשות מוצרים הרבה יותר "מעוצבים", בהרבה פחות כסף. אין גם בעייה לייצר אם בארץ ואם בחו"ל כל עיצוב שרוצים, העיצוב הזה מבחינתי הוא לא חסכון ולא פשרה, זה בחירה מתוך מחשבה. צריך לראות את מגברים האלו בעיניים, אני חושב שלא תתאכזבו...

מקווה שעניתי, תדי

אני מתעב את שפת ה"סמיילים", אבל הפעם אחרוג ממנהגי:
טדי, הרי לך (ורד).

אני יכול לאמר שהייתי אצל טדי לפני כשבועיים. המגברים באמת נראים הרבה יותר טוב במציאות.
אבל כל זה מתגמד לעומת הסאונד הנפלא שהם מפיקים :)

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור