זוג מגברי מונו-בלוק TeddyAmp MB12 במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עדו, פשוט נסה את זה. תשאיר את הציוד שלך דלוק ליומיים-שלושה ותקשיב. ההנאה מובטחת.

שימעון כל סופשבוע המערכת שלי דלוקה כמעט כל הזמן בגלל העובדה שאני מאזין הרבה יותר שעות מביום רגיל באמצע השבוע. תאמין לי אין כל הבדל בין אם היא דלוקה שעתיים שלוש או 24 שעות.

שימעון כל סופשבוע המערכת שלי דלוקה כמעט כל הזמן בגלל העובדה שאני מאזין הרבה יותר שעות מביום רגיל באמצע השבוע. תאמין לי אין כל הבדל בין אם היא דלוקה שעתיים שלוש או 24 שעות.

נו, לפחות ניסיתי. אני מרים ידיים.

מה שהוא טוען זה דבר פשוט מאוד. {והוא צודק}.
מגבר נישמע במיטבו כאשר הוא חם ולא כאשר הוא מתחמם. העובדה היא שכאשר לא מכבים את המגבר המערכת נשמעת טוב יותר. בכלל, כיבוי והדלקה של המגבר לא עושה טוב לרכיבים.

המגבר שלי יכול לעבוד יום שלם ולא תרגיש שהוא חם. לפעמים נדמה לי שהוא כבוי גם כשהוא עובד:) זה שכיבוי והדלקה עושה רע לרכיבים זה כבר עניין אחר וכל מקרה לגופו.

פנתר, עוד לא נולד המגבר שנשמע במיטבו אחרי חצי שעה. גם לא המגבר שלך (מבלי שאני יודע מהו).
לוקח בין 24 ל 48 שעות להגיע לפעולה אופטימלית. זו פיסיקה של רכיבים.
זה לא אומר שבהתחלה זה נשמע רע. ציוד טוב נשמע מיד טוב אבל עם השעות עוד הולך ומשתפר.
כפי ששמעון כתב, הבמה גדלה לאט לאט, ההפרדה משתפרת ורצפת הרעש יורדת. השינוי איטי ורק
מסיבה זו אתה לא ער לזה.

דבר שני, מיותר לכבות ציוד טרנזיסטורי, אלא אם כן היצרן ממליץ לעשות כן או שתנאי החדר לא
מספקים. זאת גם בגלל (א) וגם בגלל שפעולה רציפה עדיפה על כיבוי והדלקה מטעמי בלאי רכיבים.
גם ציוד מנורות הבנוי היטב אין חובה לכבות אלא משיקולי חיי המנורות.

עופר.

שאלה בנושא למומחים

יש לי מגבר של 105 ' לצד לא בקלאס A טרנזיסטורי
מה הצריכת חשמל שלו כשהוא דולק אך לא מנגן ?
הבנתי שלהשאיר דולק זה בריא לקבלים . העם יש חלקים שמתבלים בהדלקה רציפה ?
העם יש סכנות נוספות למכשיר בפעולה רציפה ? לדוגמה לטרנזיסטורים !
לגבי מנורות : העם מנורות ניגמרות בקצב קבוע ? או בזמן ניגון מוזיקה או שימוש בווליום יותר גבוהה יש בליי יותר גדול ?

פנתר, עוד לא נולד המגבר שנשמע במיטבו אחרי חצי שעה. גם לא המגבר שלך (מבלי שאני יודע מהו).
זה לא אומר שבהתחלה זה נשמע רע. ציוד טוב נשמע מיד טוב אבל עם השעות עוד הולך ומשתפר.
כפי ששמעון כתב, הבמה גדלה לאט לאט, ההפרדה משתפרת ורצפת הרעש יורדת. השינוי איטי ורק
מסיבה זו אתה לא ער לזה.

דבר שני, מיותר לכבות ציוד טרנזיסטורי, אלא אם כן היצרן ממליץ לעשות כן או שתנאי החדר לא
מספקים. זאת גם בגלל (א) וגם בגלל שפעולה רציפה עדיפה על כיבוי והדלקה מטעמי בלאי רכיבים.

עופר.

עופר אתה יכול לתת הסבר פיזיקלי ?
אני מת לדעת באמת.

לגבי מנורות : העם מנורות ניגמרות בקצב קבוע ? או בזמן ניגון מוזיקה או שימוש בווליום יותר גבוהה יש בליי יותר גדול ?

א. תסתכל בחוברת המצורפת למכשיר.
ב אכן, הדרך הטובה ביותר לשמור על אורך החיים של המגבר היא... להשאיר אותו דלוק. אל דאגה, שום דבר לא מתבלה כך יותר, להפך (ציוד שלא הדליקו אותו תקופה ארוכה חשוף הרבה יותר לבעיות מאשר ציוד שעובד ללא הפסקה). כל זה, כמובן, בתנאי שהיצרן אינו טוען ההפך.
ג. שפופרות אינן נגמרות בזמן קבוע. זה תלוי בכמה גורמים: יצרנית השפופרות, סוג השפופרות, האיכות הספציפית של שפופרות ספציפיות, המכשיר שבו הן מורכבות, כמה פעמים מדליקים ומכבים אותן, תנאי חום וקור, וכמובן, אלוהי המזל.
אם שפופרות הכניסה דולקות "על ניוטרל" או בזמן נגינה זה היינו הך. לעומת זאת, יש בהחלט בלאי גדול יותר בשפופרות הספק אם הן "על ניוטרל" או בפול ווליום. ובכלל, ככל שהמגבר מתאמץ יותר (= חלש מדי ביחס לרמקולים) כך הבלאי של שפופרות ההספק גדול יותר.

את זה יש לראות במפרט הטכני של המגבר.

בדרך כלל, רק שפופרות.

ככל הידוע לי – לא.

יש שני דברים המגבילים את אורך החיים של שפופרות.
הראשון הוא מספר ההדלקות. בהדלקה, בשניות הראשונות, צריכת הזרם של חוטי הלהט גבוהה במאות אחוזים לעומת צריכת הזרם כשהשפופרות חמות.
השני הוא מספר שעות העבודה – השונה לסוגי שפופרות שונים.
לבד מאשר שפופרות הספק (שפופרות מוצא) במגברים העובדים ב- Class AB , אורך חיי השפופרות לא תלוי בעוצמת ההאזנה.

מגבר SS דלוק כל הזמן, מביא להחלפת קבלים במשך זמן קצר יותר, לא?

מגברי טרנזיסטורים עדיף להשאיר דלוקים כל הזמן.

למגברים שלי Mark Levinson 436 יש דרגת stanedby מצב בו הם נמצאים כל עוד הפרה סגור עם הדלקת הפרה הם "מתעוררים" לפעולה. במצב "שינה" יש שנאי קטן יחסית העובד ושומר על המגבר במצב "חם". במצב רגיל נכנס לפעולה השנאי הראשי.
מעניין איך זה עובד במגבר של נמר?

מה אני אגיד לכם ,פעם הייתי משאיר את הציוד
הטרנסיסטורי של דלוק כל הזמן,עד שביום אחד
החברה מחב' החשמל ,החליטו שהם עושים הפסקות
חשמל יזומות.כשהיגעתי מהע' הCDP שבק חיים.
מאז נאדה אין אמונה ,הולכים סוגרים.:מבולבל:

למגברים שלי Mark Levinson 436 יש דרגת stanedby מצב בו הם נמצאים כל עוד הפרה סגור עם הדלקת הפרה הם "מתעוררים" לפעולה. במצב "שינה" יש שנאי קטן יחסית העובד ושומר על המגבר במצב "חם". במצב רגיל נכנס לפעולה השנאי הראשי.
מעניין איך זה עובד במגבר של נמר?

במקום להתעניין ברשת תבוא כבר לבקר, שנים שלא ראיתי אותך.:)(ורד)

לגבי העניין הזה של המגבר.
עדיין לא החלטתי להשאירו דולק כל הזמן {קצת מפחד מהפסקות חשמל}, אין לו דרגת שינה, הוא כל הזמן ער כמו נמר.:D

אני לא מכיר פיזיקה של רכיבים אני מכיר תופעה שקוראים לה "יש הבדל שמיע בסאונד או אין"
ובמקרה הזה אצלי אין שינוי בסאונד לאחר שהמערכת דולקת שעתיים.
מסיבה זו אתה לא ער לזה.
עופר אני מכיר את הציוד שלי טוב מאד והתופעות שאתה ושימעון מתארים כאן קורות אצלי בזמן שהמגבר ושאר האלקטרוניקה מתחממים וזה לא קורה רק לאחר 24 שעות לשמחתי זה קורה אחרי שעה שעתיים גג.
עופר.
אין שום סיכוי שאני יוצא מהבית לעבודה ומשאיר את המגבר או כל רכיב אחר פועל ולא מעניין אותי מה היצרן אומר. אם אני יתחיל להקשיב למה שהיצרן אומר אני לא הגיע רחוק.

למה, מה היצרן אומר?

תדי - מילה אחרונה בענייני עיצוב (מצידי לפחות).
אתה כנראה אחד המהנדסים הטובים שבנמצא - בארץ ובעולם. הטעות (הדי מקובלת אצלנו) היא שאם אתה עילוי בהנדסה, כבר תבין גם בעיצוב "על הדרך". עיצוב זה מקצוע - ואם אתה רוצה תוצאות, אתה צריך למצוא את בעל המקצוע הכי טוב בתחום ולהפקיד בידיו את המלאכה. גם נגן הכינור הטוב בעולם לא היה חושב לעצב בעצמו את הסטראדיוואריוס שלו, או להפקיד בידי נגר המטבחים השכונתי את הטיפול בכינור שלו. יכול להיות שהעיצוב אכן נראה טוב (איכשהו זה לא עובר בתמונות - ואם תחשוב לשווק בעולם, אל תשכח שגם התמונות חשובות) - אבל יכול להיות שאיש מקצוע רציני בתחום היה גורם להן להיראות עוד יותר טוב. לא שאנשי מקצוע לא יכולים לעשות טעויות (לטעמי רוב העיצוב העכשווי בתחום האודיו די מזעזע - אפשר לפתוח שרשור נפרד בנושא), אבל למוצר שהוא אולי הכי טוב בתחומו מגיע את העיצוב הכי טוב.

חברים.

הקופסא אומנם אינה מעוצבת אך איכותית מאוד. אין יותר מידי מה להעביר בתמונה כאשר המגבר הוא קופסא מלבנית שחורה עם גימור שחור מחוספס וקווים נקיים.

שאתם מדברים על עיצוב אני בהחלט מבין אתכם, גם אני אוהב מוצרים מעוצבים ויפים. במקרה הזה, העיצוב הנקי והמאופק יכול להוות יתרון בהתאמה לשאר חלקי המערכת שכן המגברים הללו נטרלים מאוד בעיצובם.

האמת, זה לא מוצר מעוצב או לא מעוצב. מדובר במוצר שנראה כמו שני מגברים שחורים. אבל התוכן, מדהים עד כדי כך שהעיצוב רק יהפוך אותו למדהים סונית ויפה ויזואלית.

יש לציין כי המון מוצרים "מעוצבים" הופכים להיות שנויים במחלוקת ביופים. מוצר שהוא אינו מתימר להיות מעוצב הופך אוטומטית לעיצוב שאינו מפריע. אני רואה בכך יתרון מסויים.

אני בהחלט רואה יתרון לעיצוב מאופק.
אבל מסכים שזה עניין של טעם ומסכים שמאחר ורבים-רבים רוכשים ציוד אודיו (גם) לפי המראה, כדאי לתדי לשקול מה הכי נכון מבחינתו.

כך או כך, תדי, אם אתה מחפש צלם מקצועי שמתמחה בצילומי מוצרים (סטילס) לצרכי פרסום ושיווק (מודעות, ברושורים וכד'), יש לי בשבילך המלצה חמה על מישהו מוכשר מאוד ובכלל לא יקר.

אכן, מדובר בהבדלי טעם עמוקים.
אני אישית מעדיף את המראה של המגברים של טדי (כולל זה שנמצא אצלי) ואת מראה הממיר שלו, על פני כל הקופסאות שנראות כמו שרירן משומן עם חיוך מוזהב ומוח בלטה. במילים אחרות, מראה ספרטני ונחבא אל הכלים מרשים אותי לאין ערוך יותר מהתפלצות המצויות, בייחוד אלה עם הפנל הכסוף והכפתורים המוזהבים. איחס!

נמר - עברו תחת ידך מאות מוצרי אודיו, ובוודאי עשרות ויותר מגברים. האם היה אחד מהם אפילו שלא היה "מעוצב" ? לא מדובר פה על קיט לדאק ב 100$, אלא על מונובלוקים היי אנד. למה שלא יהיו מעוצבים ברמה של המתחרים ? ככה סתם דוגמאות לעיצוב שהוא לא "מעוצב" אלא סתם טוב ומעניין .... לטעמי לפחות.
http://www.jeffrowland.com/M201-front.htm
http://aaron.hifi.net/intl/no3.html
http://www.6moons.com/audioreviews/bryston/28.html
http://www.alef-audio.com/alef-solist
http://www.classeaudio.com/ctseries/ct-m600.htm
http://www.vitusaudio.com/electronic-products/sm-010-monoamplifier.aspx
טוב, התחלתי לחפש וקצת נסחפתי ... אבל אולי אתם צודקים וסתם הצילום לא מוצלח.
שיהיה המון בהצלחה.

שוב.
הצילום מוצלח, אין מה להראות יותר ממה שהוא. אין שום דבר חוץ ממלבן וצלעות קירור בעיצוב שלו.

המגברים שהבאת אכן מעובים. ובכל זאת, עם העיצוב שלהם, אני מוכן להעמיד מול הג'ף רולנד, הקלסה והברייסטון את המונובלוקים הללו. אני מבטיח לך שהעיצוב שלהם כבר לא ישחק תפקיד בעינייך.

סאונד סאונד ועוד פעם סאונד. אם הוא טוב אז העיצוב הוא בונוס מבורך.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור