סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מתן , ננסה שוב בטקסט פשוט:
נאס = לא!
רון = אפשר , אבל לא על הנאס
רוצה לשפר איכות = למצוא פתרון אחר לנאס, כמו מלקו , אנטיפודס, אורנדר, טייקו , איניוס
רוצה להתחכם = תמשיך לאונן עם פתרונות אחרים ;)
קאפיש???

בנוסף , אם תרצה להפריד את הרשת , חבר לסוויץ את הסטרימר והנאס , תחבר את הסוויץ לראוטר - כדי לקבל שליטה בטלפון. תפתח בטלפון אפליקציה ds audio, ותנגן משם - ללא צורך ברון . בעקרון, הנאס יזרים ישר לסטרימר - ללא הפרעה של הראוטר.

היי מתן,

כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר מהזרמת מוזיקה, חשוב להתחיל בשרת מוזיקה איכותי. הדרך המומלצת היא לאחסן את קבצי המוזיקה באופן מקומי על כונן SSD.

לגבי שימוש ב-NAS (אחסון מחובר לרשת), חשוב לציין שהוא פחות אופטימלי לניגון מוזיקה. אם תוכנת שרת המוזיקה מותקנת על ה-NAS, הדבר עלול להוביל לביצועים בינוניים. זהו לקח מניסיון, גם עם יחידות NAS המצוידות בקירור פסיבי שנועד למזער רעשים חשמליים.

באשר לתוכנת השרת, Roon אולי לא תמיד נחשבת לאיכותית ביותר מבחינה טכנית, אך היא ללא ספק עשירה בתכונות ונוחה מאוד לשימוש. אם אתה בכל זאת מעוניין להשתמש ב-NAS, אני ממליץ בחום להקצות מחשב נפרד עבור ה-"Core" של Roon.

לגבי הסוויץ' שברשותך, איני יודע את הדגם המדויק של Dela (שמה החדש של Melco). לחברה זו ישנם מספר דגמים של סוויצ'ים, וההבדל העיקרי ביניהם טמון בספק הכוח שלהם.

האם נעשה בליינד טסט שמאשר הבדל וודאי בין קבצים מקומיים לסטרימינג?

נסה גם קלטות כרום ..;)
אתה לא מעודכן... מטאל עדיף.

3. ארכיטקטורה שונה של הרשת? חשבתי לעשות VLAN בתוך הבית, בין שרת האיחסון ל- TOTALDAC, כדי שהסטרימר לא יראה את התעבורה המקומית למעט מה שהוא צריך. עושה הגיון?
היי מתן,
אני הולך לנסות את זה. אבל בדרך קצת שונה ממה שאתה מציע.
לבנות vlan וגם להשתמש ב- subnet - /28 במקום קלאס C הרגיל /24
הרציונל - בנוסף להפרדה של VLAN לייצר רשת קטנה יותר. במקום 252 הוסטים, רק 16. מה שאומר שיש פחות broadcast באותה רשת.
קניתי ראוטר של ubiquiti - edge router X SFP ואחבר אותו מאחורי הראוטר (עם הסיב) של הספק ב- DHCP
וממנו אחבר דרך ה - sfp אל הכניסה של סיב בסוויץ' האודיופילי
אגדיר בראוטר VLAN אל הרשת של הדיווייסים של המוזיקה - סטרימר, סרבר בלבד שמחוברים לסוויץ'. וכל הדיווייסים האחרים המרעישים יהיו ברשת (VLAN) אחרת.
אמור לשפר עוד את הסאונד. אדווח תוצאות...

נערך לאחרונה ב:
לא ממש קשור לדיון אבל ראיתי שכתוב Roon: אחרי שנתיים עם Tidal direct או Roon ניסיתי Jplay, בחיים לא אחזור אחורה: אין מה להשוות - Jplay הרבה יותר טוב בכל פרמטר.
לגמרי, לגמרי! ולא פחות נוח מ- roon
והסיבה כפי שמתן כתב, שמייצר פחות broadcast ברשת

נערך לאחרונה ב:
לגבי הסוויץ' שברשותך, איני יודע את הדגם המדויק של Dela (שמה החדש של Melco). לחברה זו ישנם מספר דגמים של סוויצ'ים, וההבדל העיקרי ביניהם טמון בספק הכוח שלהם.
Dela זה שם החברה שלהם שרשומה ביפן
משום מה הם מפרידים בין החברות
רק יפנים מורשים לקנות Dela (למיטב ידיעתי, נכון ללפני כמה שנים לפחות)

נערך לאחרונה ב:
כדי שRoon יתקרב לביצועים של Jplay צריך לבטל בו כמעט את כל האופציות ולהפעיל אותו במינימום. גם אז עדיין Jplay עולה עליו.

Dela זה שם החברה שלהם שרשומה ביפן
משום מה הם מפרידים בין החברות
רק יפנים מורשים לקנות Dela (למיטב ידיעתי, נכון ללפני כמה שנים לפחות)

כיום זה כלל עולמי

כדי שRoon יתקרב לביצועים של Jplay צריך לבטל בו כמעט את כל האופציות ולהפעיל אותו במינימום. גם אז עדיין Jplay עולה עליו.
אפשר להשתמש ב Roon כ-Server עם Squeezebox Player, התוצאה טובה יותר מניגון ב Roon Player - בשרתים של Antipodes זו פעולה פשוטה בהגדרות.

לגמרי במיקרה לי קרה אותו הדבר שבוע שעבר. בחודשים האחרונים אחרי מקצה שיפורים ארוך (ויקר) הייתי 100 אחוז על ויניל. לצערי הרב עומס העבודה שלי גורם לכך שאני מפעיל את המערכת רק בסופי שבוע ובאמצע השבוע שעה פה שעה שם. יש לי כבר מספיק וינילים באוסף ודי לא הרגשתי את הצורך אפילו לחבר את הסט הדיגיטלי (סיפור ארוך אבל מטעמי כבילה וקצת אנאליות אני מחזיק מחובר לחשמל רק את הסט שמנגן). שבוע שעבר נאלצתי לשלוח את הסטפ אפ טרנספורמר לתיקון בפריס. חיברתי את הסט הדיגיטלי והתחלתי לנגן. ניצלתי את המצב כדי לנסות את האינטרקונקטים החדשים שקניתי ודי התלהבתי מהשיפור שהם הביאו איתם לסט הדיגיטלי. בהזדמנות זו עשיתי את אותו ניסוי. אני חייב לציין שהסטרימר שלי הוא מושקע ברמת השיפצורים אבל זה לא סטרימר יקר. אצלי CD נשמע חד משמעית יותר טוב (אותו דאק, אותם כבלים, אותו מאסטרינג). אצלי ההחלטה פשוטה יש לי מספיק CDs כדי לנגן את כל המוזיקה שאני רוצה ויותר מזה: החלטתי להתחיל לקנות CDs שוב. הם זולים ביד שניה. היום הלכתי לחנות מקומית כאן בספרד (אנחנו בחופש). הלכתי לחפש וינילים וחזרתי עם 5 CDs שעלו לי 20 יורו.

מתן , ננסה שוב בטקסט פשוט:
נאס = לא!
רון = אפשר , אבל לא על הנאס
רוצה לשפר איכות = למצוא פתרון אחר לנאס, כמו מלקו , אנטיפודס, אורנדר, טייקו , איניוס
רוצה להתחכם = תמשיך לאונן עם פתרונות אחרים ;)
קאפיש???
תודה! אני לא ניסיתי להתחכם. ניסיתי לייתר קופסה אחת. בינתיים הצלחתי. מה שהיה קודם, ששימש כשרת רון, נשמע טיפה'לה פחות טוב מהנאס. אחת הסיבות שרציתי להריץ רון על הנאס היא בגלל שהקבצים יושבים באותו מקום.
אבל הבנתי, זאת לא הדרך. עכשיו, כדי לתקף את הגישה שאתם מציעים, ולהתמקד בשרת - לפני שאני שם 30,000 על אנטיפודס, אני רוצה לעשות ניסוי כלים ולראות מה ההבדלים שזה עושה. איך הייתם מציעים ללכת על זה? ה- TOTALDAC תומך ב:
UPNP/DLNA, RoonReady (Roon RAAT), Squeezelite, NAA and airplay

לצורך הניסוי אני יכול להעתיק קבצים למחשב שמשמש כשרת. אבל חוץ מרון, צריך בכלל שרת לשאר הפרוטוקולים האלה?

היי מתן,
אני הולך לנסות את זה. אבל בדרך קצת שונה ממה שאתה מציע.
לבנות vlan וגם להשתמש ב- subnet - /28 במקום קלאס C הרגיל /24

אמור לשפר עוד את הסאונד. אדווח תוצאות...
יש תוצאות? מעניין אותי מאד שינוי בסאונד כתוצאה מקונפיגורציה של הרשת. אני לא איש רשתות וכל קינפוג כזה יעלה לי בדם, יזע ודמות של צ'אטגפט. אני גם לא בטוח שהחומרה שלי תומכת בזה.. שני סוויצ'ים של NETGEAR, אחד מהם הוא managed. (בנוסף לאודיופילי של מלקו)

בנוסף , אם תרצה להפריד את הרשת , חבר לסוויץ את הסטרימר והנאס , תחבר את הסוויץ לראוטר - כדי לקבל שליטה בטלפון. תפתח בטלפון אפליקציה ds audio, ותנגן משם - ללא צורך ברון . בעקרון, הנאס יזרים ישר לסטרימר - ללא הפרעה של הראוטר.
כלומר שהסטרימר וה- NAS יהיו תחת אותו סוויץ'? חביב. שווה לבדוק.

לצערי, זמין רק ב- IOS...
אפשר להשתמש ב Roon כ-Server עם Squeezebox Player, התוצאה טובה יותר מניגון ב Roon Player - בשרתים של Antipodes זו פעולה פשוטה בהגדרות.
גם סוג של פרוטוקול? אז גם פה, הסטרימר אמור להיות התקן קצה? זה שומר על ביט פרפקט? אין מניפולציות על הדאטה?

תודה לכולכם! :)

גם סוג של פרוטוקול? אז גם פה, הסטרימר אמור להיות התקן קצה? זה שומר על ביט פרפקט? אין מניפולציות על הדאטה?
מתנוש, אני לא מבין את השאלה של מניפולציה על הדאטה.
ככל שהבנתי משגת, אתה משתמש ב roon אז זה בידיים שלך לא?
אתה צריך לכבות את כל האופציות של רון volume leveling, DSP Engine לבטל את sample rate conversion וכו..
לא לגעת בווליום, וכו.. ואז המניפולציה היחידה תהיה ה ריקלוקינג.
וגם על זה אתה יכול לוותר ולהשתמש בבאפר הפנימי של הממיר (אני לא מכיר את הממיר אבל סביר שבין כה יש בו באפר וריקלוקר).

מתנוש, אני לא מבין את השאלה של מניפולציה על הדאטה.
ככל שהבנתי משגת, אתה משתמש ב roon אז זה בידיים שלך לא?
אתה צריך לכבות את כל האופציות של רון volume leveling, DSP Engine לבטל את sample rate conversion וכו..
לא לגעת בווליום, וכו.. ואז המניפולציה היחידה תהיה ה ריקלוקינג.
וגם על זה אתה יכול לוותר ולהשתמש בבאפר הפנימי של הממיר (אני לא מכיר את הממיר אבל סביר שבין כה יש בו באפר וריקלוקר).
תודה ליאור. התייחסתי לפרוטוקולים אחרים, לא לרון. ובעיקר ל- squeezebox.
ברון אצלי הכל כבוי. עדיין, נשמע מעפן. אומרים המומחים שזה בגלל השרת.

@matanoosh
התשובה לשאלה שלך, חיובית.
הנגן של Squeeze, מסוגל להשמעה בביט פרפקט.

לכל מדיה הקסם שלה, תקליטים יש קסם של אנאלוגי ואת ההתעסקות האינסופית גם בפטיפון עצמו וגם בתקליטים ובמכונות ניקוי ובכל החלליות שבנו סביב זה, דיסקים cd כיף לחזור לזה לקנות ולבנות ספריה קסם דגיטאלי, לסטרימינג אין קסם יש פרקטיות ויש מה שנקרא dac. לפי דעתי מוזיקה של פעם שהייתה רק באנאלוג והוקלטה כך במקורי תשמע הכי טוב על תקליט אנאלוגי, מוזיקה יותר עכשווית שהוקלטה דיגיטאלית, עם dac טוב זה שובר. אני חושב שטוב שיש את שלושתם, לי יש 2 מהם. וכן ההתעסקות הזאת הנחוצה בכל מדיה נניח תקליט להוציא לנקות להניח זרוע ראש, לשבת לקום להפוך כל הניגון הפרימיטבי מכאני שאין היום זה קסם מסתובב לך בין העיניים, להפוך אחרי 3 שירים והצליל המלוכלך הזה שדוחף ומניע את הממברנה אין בשום דיגיטאלי, זה עושה את המהלך שלו זה חלק מהקסם, במיוחד שזו נישה שהיום כמעט לאף אחד אין אותה, בסטרימיג את את כל זה יש טאבלט ביד או טלפון וכל מה שנותר זה ללחוץ פליי. אין שום קסם אין חיות מבחינת התעסקות, אולי אפשר לדמות ל רכב בנזין מול רכב חשמלי שאין בו רגש אין חיות, יש פרקטיות וביצועים.

נערך לאחרונה ב:
לכל מדיה הקסם שלה, תקליטים יש קסם של אנאלוגי ואת ההתעסקות האינסופית גם בפטיפון עצמו וגם בתקליטים ובמכונות ניקוי ובכל החלליות שבנו סביב זה, דיסקים cd כיף לחזור לזה לקנות ולבנות ספריה קסם דגיטאלי, לסטרימינג אין קסם יש פרקטיות ויש מה שנקרא dac. לפי דעתי מוזיקה של פעם שהייתה רק באנאלוג והוקלטה כך במקורי תשמע הכי טוב על תקליט אנאלוגי, מוזיקה יותר עכשווית שהוקלטה דיגיטאלית, עם dac טוב זה שובר. אני חושב שטוב שיש את שלושתם, לי יש 2 מהם. וכן ההתעסקות הזאת הנחוצה בכל מדיה נניח תקליט להוציא לנקות להניח זרוע ראש, לשבת לקום להפוך כל הניגון הפרימיטבי מכאני שאין היום זה קסם מסתובב לך בין העיניים, להפוך אחרי 3 שירים והצליל המלוכלך הזה שדוחף ומניע את הממברנה אין בשום דיגיטאלי, זה עושה את המהלך שלו זה חלק מהקסם, במיוחד שזו נישה שהיום כמעט לאף אחד אין אותה, בסטרימיג את את כל זה יש טאבלט ביד או טלפון וכל מה שנותר זה ללחוץ פליי. אין שום קסם אין חיות מבחינת התעסקות, אולי אפשר לדמות ל רכב בנזין מול רכב חשמלי שאין בו רגש אין חיות, יש פרקטיות וביצועים.
מצד שני מבחינת סאונד מדיד דיגיטל תמיד יהיה מיליון שנה לפני ויניל

תודה! אני לא ניסיתי להתחכם. ניסיתי לייתר קופסה אחת. בינתיים הצלחתי. מה שהיה קודם, ששימש כשרת רון, נשמע טיפה'לה פחות טוב מהנאס. אחת הסיבות שרציתי להריץ רון על הנאס היא בגלל שהקבצים יושבים באותו מקום.
אבל הבנתי, זאת לא הדרך. עכשיו, כדי לתקף את הגישה שאתם מציעים, ולהתמקד בשרת - לפני שאני שם 30,000 על אנטיפודס, אני רוצה לעשות ניסוי כלים ולראות מה ההבדלים שזה עושה. איך הייתם מציעים ללכת על זה? ה- TOTALDAC תומך ב:
UPNP/DLNA, RoonReady (Roon RAAT), Squeezelite, NAA and airplay

לצורך הניסוי אני יכול להעתיק קבצים למחשב שמשמש כשרת. אבל חוץ מרון, צריך בכלל שרת לשאר הפרוטוקולים האלה?

יש תוצאות? מעניין אותי מאד שינוי בסאונד כתוצאה מקונפיגורציה של הרשת. אני לא איש רשתות וכל קינפוג כזה יעלה לי בדם, יזע ודמות של צ'אטגפט. אני גם לא בטוח שהחומרה שלי תומכת בזה.. שני סוויצ'ים של NETGEAR, אחד מהם הוא managed. (בנוסף לאודיופילי של מלקו)

כלומר שהסטרימר וה- NAS יהיו תחת אותו סוויץ'? חביב. שווה לבדוק.

לצערי, זמין רק ב- IOS...

תודה לכולכם! :)
כן , בדיוק , שהמלקו יחבר רק את שניהם . אבל בנוסף , תנתק את הרשת החיצונית מהראוטר ותישאר רק עם וויפי מקומי לשליטה . בנאס , תנסה לעבוד מול האפליקצית מוזיקה שלו ולא דרך רון .

ככה אני עבדתי - אבל כשבדקתי מלקו או אנטיפודס זו הייתה רמה אחרת של סאונד . תתחיל בלבדוק את הזולים יותר כמו מלקו , איניוס , אורנדר ובסוף תקנה אנטיפודס ;)

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור