סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,755
נקודות
113
קניתי לאחרונה טרנספורט CD שהוכיח לי בפעם האלף ש- CD נשמע אצלי *הההרררבה* יותר טוב מכל סוג של סטרימינג - גם טידל וגם קבצים מקומיים.

מבקש את עזרתכם בהמשך עבודה על הרשת, כדי לצמצם פערים כמה שניתן.

החיבוריות:
1. טרנספורט CD מחובר ב- AES EBU אל הסטרימר TOTALDAC שעושה ריקלוקינג ושולח לדאק.
2. סטרימינג: ה- TOTALDAC מתפקד כסטרימר (תפקידו העיקרי), כנקודת קצה של ROON.

הקבצים יושבים ב- NAS בחדר נפרד שגם מריץ את ליבת הרון.

מה מכאן?
1. עוד חומרה על הרשת?
2. ארכיקטורה שונה של תוכנה? (למשל, חלופה ל- ROON? למרות שלא בא לי, אוהב להשתמש ב- ROON)
3. ארכיטקטורה שונה של הרשת? חשבתי לעשות VLAN בתוך הבית, בין שרת האיחסון ל- TOTALDAC, כדי שהסטרימר לא יראה את התעבורה המקומית למעט מה שהוא צריך. עושה הגיון?

לא יכול להסתיר את הבאסה שבשנת 2025, אלא אם כן אנחנו מדברים על פטיפון, זה השיח האודיופילי. רשתות וקבצים :).

למה אתה צריך ריקלוקינג ולא מחבר ישירות לדאק ? בגלל סוג שונה של כניסות ?

למה אתה צריך ריקלוקינג ולא מחבר ישירות לדאק ? בגלל סוג שונה של כניסות ?
א, כן, לדאק יש כניסת AES אחת, והיא תפוסה ע"י הסטרימר.
ב, הסטרימר מציע אחלה ריקלוקינג. אני מעדיף ששני המקורות (קבצים ו-CD) יעבדו על אותו שעון.

הי מתן ,
כדי לשפר את ניגון הקבצים , אתה צריך גם לשדרג את ״הטרנספורט״ של הקבצים . מהשוואה שעשיתי עם הנאס לעומת מלקו או אנטיפודס השיפור הוא ניכר .
ממליץ לך בחום לשמוע את האנטיפודס.

בהצלחה איל

הי מתן ,
כדי לשפר את ניגון הקבצים , אתה צריך גם לשדרג את ״הטרנספורט״ של הקבצים . מהשוואה שעשיתי עם הנאס לעומת מלקו או אנטיפודס השיפור הוא ניכר .
ממליץ לך בחום לשמוע את האנטיפודס.

בהצלחה איל
הטרנספורט של הקבצים שלי הוא מהטובים שיש. תודה. חוץ מזה, שים לב שבשני המקרים - קבצים וסידי - הסיגנל עובר דרכו והוא עושה ריקלוקינג לפני ששולח לדאק. אז הבעיה היא נטו בדאטה, לא בחשמל ולא בשעון.

הי מתן,

איזה סוג קבצים אתה מנגן? סטרימינג זה לא תחרות... קבצים מקומיים, יש הרבה שאומרים שאין הבדל בין קובץ FLAC לWAV , אני חושב שיש והוא לטובת הWAV ביג טיים.
מה שכן, במקרה שאתה מתאר - "*הההרררבה* יותר טוב" - יכול להיות שזה יותר מ- סוג הקובץ.
בגדול, קשה מאוד להתחרות בטרנספורט טוב, מה שכן, למרות שאתה בטוח שהמקור שלך הוא מהטובים (מאמין לך- לא שמעתי בעצמי), החוויה שלי מ2 תערוכות אחרונות, הדיגיטל שהכי הרשים אותי היה WADAX , שמשום מה לא היה בארץ עד עכשיו(?) ראיתי שבדיוק יגאל לסרי הולך להביא אותם.
שוב, למרות שאתה בטוח שזה "לא שם", הייתי בודק את עניין הסטרימר.

בגדול, זה שהסטרימר שלך עושה "ריקלוקינג" ומזרים לדאק, לא אומר הבכרח שהבעיה היא בדאטה - יש משקל מכריע לתוכנה... הרי תוכנה בסוף מפענחת את הקובץ, ניגוון דרך CD טרנספורט - "מדלג" עליה.

נערך לאחרונה ב:
מתן , הכוונה שלי היא לעלות ברמה של הנאס .
שתי האופציות שנתתי לך הן כמו ״נאס אודיופילי״
זה נשמע טיפשי , אבל התוצאה בכמה רמות יותר טובה , וגם לי יש סטרימר בנפרד ..
בנוסף כתבת שהנאס מריץ רון , בד״כ זה לא פתרון טוב , כי אין להם בד״כ כח מחשוב מספיק גם עבור הנאס וגם לרון.
נכון להיום , רק לאנטיפודס יש פתרון מצויין לנאס ורון על אותו מכשיר, רק שהוא לא זול ..

ככה זה.
יש לי שני מכשירי CD של LINN.
MiMik פשוט בן 30
CLASIC בן 30 .
שניהם שמים בכיס הקטן כל סטרימינג.
לא מחפש יותר סיבות למה זה ככה.

בנוסף כתבת שהנאס מריץ רון , בד״כ זה לא פתרון טוב , כי אין להם בד״כ כח מחשוב מספיק גם עבור הנאס וגם לרון.
נכון להיום , רק לאנטיפודס יש פתרון מצויין לנאס ורון על אותו מכשיר, רק שהוא לא זול ..

הוא יכול לבדוק את זה אם יש לו בסטרימר אחסון , שמים קובץ מקומי על הסטרימר ומנגנים, אם יש קפיצה משמעותית בתוצאה, אז זה יכול להיות כיוון.

The custom Server computer employs high processing power for snappy response and to extract an outstanding level of musical detail to stream a
Player/Streamer.
The KALA 41 includes Direct Stream for optimum performance. Use the Network port to connect to your local network, and use the Direct Stream port to connect to your DAC. This provides a network connection for your DAC but, crucially, provides a pure signal path between your KALA 41 and your DAC.
The KALA 41 includes Direct Stream for optimum performance. Use the Network port to connect to your local network, and use the Direct Stream port to connect to your DAC. This provides a network connection for your DAC but, crucially, provides a pure signal path between your KALA 41 and your DAC.​

אני שמח שזה עוזר למישהו, אבל מדהים שאנשים כותבים כאלה שטויות

מאיפה יש לו כוח אגב?
כתוב במפורש:
(Not suitable for DSP or large libraries (>8TB​

אני זוכר שגם אצל אלדר בחנו שרת יעני אודיופילי נחשב
ויקר

לא סוחב.

מצב עלוב, לא מצליח לסרוק ספריה

כיוון של מתן יותר מדבר אלי לעשות VLAN
אבל האם באמת רשת זאת צוואר בקבוק?

יכול להיות דווקא צמד של רהקלוקר וטרנספורט לטעמו של מתן.. בשלב הזה :) עד שימאס

אולי הסטרימר עצמו לא ברמה מספקת

לא ממש קשור לדיון אבל ראיתי שכתוב Roon: אחרי שנתיים עם Tidal direct או Roon ניסיתי Jplay, בחיים לא אחזור אחורה: אין מה להשוות - Jplay הרבה יותר טוב בכל פרמטר.

אני שמח שזה עוזר למישהו, אבל מדהים שאנשים כותבים כאלה שטויות

מאיפה יש לו כוח אגב?
כתוב במפורש:

אני זוכר שגם אצל אלדר בחנו שרת יעני אודיופילי נחשב
ויקר

לא סוחב.

מצב עלוב, לא מצליח לסרוק ספריה

נראה לי טעית בדגם .. הוא תומך עד 24 טרה של מוזיקה ומריץ רון בלי שום בעיה . הצגת הספרייה היא מהמהירה שאני ראיתי עד עכשיו . אני מסכים שאם אתה מריץ רום קוררקשיין אז מחשב יותר ורסטילי, אבל בתור נאס - אין לו תחרות - כולל המחשב של אלדר

קניתי לאחרונה טרנספורט CD שהוכיח לי בפעם האלף ש- CD נשמע אצלי *הההרררבה* יותר טוב מכל סוג של סטרימינג - גם טידל וגם קבצים מקומיים.

מבקש את עזרתכם בהמשך עבודה על הרשת, כדי לצמצם פערים כמה שניתן.

החיבוריות:
1. טרנספורט CD מחובר ב- AES EBU אל הסטרימר TOTALDAC שעושה ריקלוקינג ושולח לדאק.
2. סטרימינג: ה- TOTALDAC מתפקד כסטרימר (תפקידו העיקרי), כנקודת קצה של ROON.

הקבצים יושבים ב- NAS בחדר נפרד שגם מריץ את ליבת הרון.

מה מכאן?
1. עוד חומרה על הרשת?
2. ארכיקטורה שונה של תוכנה? (למשל, חלופה ל- ROON? למרות שלא בא לי, אוהב להשתמש ב- ROON)
3. ארכיטקטורה שונה של הרשת? חשבתי לעשות VLAN בתוך הבית, בין שרת האיחסון ל- TOTALDAC, כדי שהסטרימר לא יראה את התעבורה המקומית למעט מה שהוא צריך. עושה הגיון?

לא יכול להסתיר את הבאסה שבשנת 2025, אלא אם כן אנחנו מדברים על פטיפון, זה השיח האודיופילי. רשתות וקבצים :).
תתחיל בשרת מוזיקה טוב ולא ב NAS.
לגבי הרשת, את החיבור בין הרוטר למערכת תפריד עם סוויץ׳. במידת האפשרי השתמש בכבלים אופטיים לטובת החיבור בין רכיבי התקשורת השונים.

לא ממש קשור לדיון אבל ראיתי שכתוב Roon: אחרי שנתיים עם Tidal direct או Roon ניסיתי Jplay, בחיים לא אחזור אחורה: אין מה להשוות - Jplay הרבה יותר טוב בכל פרמטר.
1+ ולטעמי גם הסאונד יותר טוב

סטרימינג טוב ומעלה, טידל, נשמע לפחות כמו cd, וכן יש פה גם עניין פסיכולוגי שצריך לעבוד עליו ...

מצטער,לא יכול לעזור לך...:oops:

מעריך את כולכם על התגובות. חוץ מהתולעת, כמובן.
הי מתן,

איזה סוג קבצים אתה מנגן? סטרימינג זה לא תחרות... קבצים מקומיים, יש הרבה שאומרים שאין הבדל בין קובץ FLAC לWAV , אני חושב שיש והוא לטובת הWAV ביג טיים.
מה שכן, במקרה שאתה מתאר - "*הההרררבה* יותר טוב" - יכול להיות שזה יותר מ- סוג הקובץ.
תודה אהרון, מנגן בעיקר FLAC אבל בשביל הניסוי עשיתי לאחרונה גם WAV. הורדתי WAV מ- BANDCAMP (קניתי את האלבום), מול ה- CD. כמובן שיכול להיות שה- CD הוא במסטרינג שונה קצת, אבל... אין תחרות. ה- CD לוקח בהליכה.

בגדול, קשה מאוד להתחרות בטרנספורט טוב, מה שכן, למרות שאתה בטוח שהמקור שלך הוא מהטובים (מאמין לך- לא שמעתי בעצמי), החוויה שלי מ2 תערוכות אחרונות, הדיגיטל שהכי הרשים אותי היה WADIA , שמשום מה לא היה בארץ עד עכשיו(?) ראיתי שבדיוק יגאל לסרי הולך להביא אותם.
שוב, למרות שאתה בטוח שזה "לא שם", הייתי בודק את עניין הסטרימר.

בגדול, זה שהסטרימר שלך עושה "ריקלוקינג" ומזרים לדאק, לא אומר הבכרח שהבעיה היא בדאטה - יש משקל מכריע לתוכנה... הרי תוכנה בסוף מפענחת את הקובץ, ניגוון דרך CD טרנספורט - "מדלג" עליה.

שמע, אני איתך. זה פשוט נשמע הזיה שסטרימר שעולה 9000 יורו מנגן קבצים ונשמע פחות טוב מ- CD שעולה שליש. נשמע לי לא סביר.

תודה רבה, אילו. שמע, לפני שהרצתי רון על הנאס, הרצתי אותו על מחשב ייעודי (ישן אמנם, אבל חזק) עם I7, 8GB זיכרון, ו- SSD.
בגלל שהקבצים היו עדיין ב- NAS, וגם הוא היה איטי מאד, אולי הפיתרון הכולל היה פחות טוב. ה- NAS הקיים (SYNOLOGY 923+) נשמע *קצת* יותר טוב מהמחשב הקודם. כמעט זניח. אני מניח שהצעד הבא לבדוק מכאן, הוא לקחת מחשב מאד חזק שמתפקד כליבה וכאיחסון באותה יחידה.
בגלל שההבדל בין ה- NAS למחשב הישן היה כ"כ זעיר, לא טרחתי להמשיך לבדוק.

הוא יכול לבדוק את זה אם יש לו בסטרימר אחסון , שמים קובץ מקומי על הסטרימר ומנגנים, אם יש קפיצה משמעותית בתוצאה, אז זה יכול להיות כיוון.
רעיון מגניב, לצערי אין איחסון.

איך לבדוק את זה? אני יכול עם SNIFFER לנסות להבין כמה תעבורה רואה הסטרימר? מומחה רשתות - אני לא. אגב, זה אחד מה- USPים של JPLAY - תעבורת רשת נמוכה.

לא לא, אל תהיה ילד קקה. זה לא "לטעמו של מתן". זה יותר טוב משמעותית, נקודה. :)

אבדוק. תודה רבה. באסה שזה רק ל- IOS. בדיוק שבק חיים האייפד.

תתחיל בשרת מוזיקה טוב ולא ב NAS.
לגבי הרשת, את החיבור בין הרוטר למערכת תפריד עם סוויץ׳. במידת האפשרי השתמש בכבלים אופטיים לטובת החיבור בין רכיבי התקשורת השונים.
יש סוויץ' MELCO ישר לפני הסטרימר. עשה הבדל. תהומי? לא.

סטרימינג טוב ומעלה, טידל, נשמע לפחות כמו cd, וכן יש פה גם עניין פסיכולוגי שצריך לעבוד עליו ...
כהרגלך בקודש, משה, מגיב תמיד אבל אף פעם לא לעניין. אין פה שום עניין פסיכולוגי. האוננות של להכניס דיסק לתוך חריץ וללחוץ על PLAY לא עושה לי את זה. סאונד טוב - כן. אבל - תודה שטרחת.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור