נכון. כשאני שומע את זה
http://www.youtube.com/watch?v=hr-I6-gxecg
אני לא ממש יודע אם זה ככה היה נשמע באולפן . בשום סטריאו. הרי אין צלילי רפרנס כאלה. האלקטרוניקה דיסוננטית, אפילו הקולות עברו עיבוד דיגיטלי. אבל זה כל היופי ראבאק.
הרי זה כמו לטעון שציורים היפראליסטיים יפים יותר מאמנות מודרנית ?
שידרגתי את מערכת הסטריאו שלי בחודש האחרון. כבלים, DAC , מערכת חשמל, מלאתי את הסטנד בחול (10 שעות עבודה. יצאתי לגמרי פסיכי מזה...) והיא נשמעת באמת מדהים. איך אתה מסביר את זה שקטעים אלקטרוניים נשמעים הרבה הרבה יותר מדהים מקודם ? הרי לשיטתך צליל מעוות מלכתכילה לא ניתן לעוות. גם באלקטרוניקה יש אינספור ניואנסים והרמוניות שמערכת גרועה תגרום להם להשמע משמימים ואחת טובה תוציא את כל הרגש החוצה. נכון. זה ירשים יותר בכלים אקוסטיים אבל לא רק בהם.
ארון הדיסקים שלי מכיל 600 דיסקים שרק 200 מתוכם הם אקוסטיים. אני לא יכול להתעלם מהשאר בבואי לבחור רכיב חדש.
תנסה להבין , ואני אנסה עוד פעם

אין לי בעיה עם הסגנון הזה , כול אחד מה שהוא אוהב , העניין הוא שאם אני בא לבחון מערכת , אני לא אקח שום יצירה אלקטרונית . ולא בגלל שאני לא אוהב אותם , אלא בגלל שאין לי רפרנס לאיך זה נשמע .
וד"א אני לא קבעתי שהוא מעוות אני קבעתי שהוא לא קיים במציאות

ואני מייד אסביר למה אני מתכווין :
הרי לפני ששידרגת שמעת את המערכת שלך , ונהנית מהאלקטרונית נכון ? אני מניח שגם נהנתה מהתקליטורים האקוסטיים שלך , אבל אם יצאת לקונצרט ו/או יצאת החוצה ושמעת חלילן בפינת הרחוב , היה לך בראש איך חליל נשמע . אז אם המערכת שלך "מזייפת" אתה יכול לדעת בוודאות שאצלה הבעיה , כי עובדה חליל לא נשמע כך במציאות . יש לך עוגן שאיתו אתה יכול להשוות . אם שמעת קונצרט , אתה יודע היטב איך זה נשמע הדינאמיות , אתה אולי תחליט שבבית מנוחין נשמע יותר טוב ממישהו אחר , אבל יש לך יכולת לדעת איך בדיוק זה נשמע באופן אותנטי . ולכן אתה יכול לדעת שהמערכת שלך "מזייפת" או לא .
כשאתה בוחן אותה עם אלקטרוני , אתה יודע שעכשיו היא נשמעת לך יותר טוב . אתה לא יכול לדעת האם היא עכשיו יותר קרובה למקור או לא , כי אין לך מקור . אין לך ידיעה אם המערכת מזייפת או לא . ולכן כאן זה לא רפרנס
ועכשיו לפני שיבואו כולם ויתחילו את התרד המשמים והמעיק של מהו המקור

אני לא נכנס לזה , אני פשוט אומר שיש דברים שאתה יכול להשוות ויש דברים שלא . ואני בטוח שעם זה אתה יכול להסכים .
אם אתה רוצה , תבחן את עצמך , תשמע את המערכת החדשה , ותנסה לדמיין לעצמך שהיא "מזייפת" באופן שנעים לך .ף אתה תראה בעצמך שיהיה לך יותר קל לדמיין את זה עם אלקטרוני , מאשר עם כלי אקוסטי שאותו אתה מכיר היטב
ודבר אחרון , אף אחד לא אומר שאתה לא אמור לבחור את המערכת שלך בצורה אחרת . ברור שמי שאוהב אלקטרונית ירצה אחרי שיבדוק אם היא מזייפת או לא , לדעת איך היא בסגנון האהוב עליו . אי אפשר לקנות מערכת ללא שום פשרות ולא משנה כמה כסף תשים על זה . כך שברור שמערכת שלך תהיה עם פשרות אחרות מאשר מערכת של מישהו ששומע רק קלאסית , והיא תהיה שונה לעומת מישהו ששומע שירים שקטים וג'אז , וכו' וכו'