מקינטוש C2300 - קדם מגבר מנורות במבחן שטח

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נמר
האם ראיתי טוב? יש לקדמגבר כפתורי שליטה על טרבל ובאס?
בעבר שרשמתי שאני אוהב להוסיף קצת פילפל לצליל דרך כפתורים אלו, צחקו עליי חצי מהחברים באתר ואמרו לי שרק מוצרים נחותים מציעים בוררים כאלו.
מסתבר שגם "המרצדס" של המגברים לא רואה פסול בגישה הזאת ואף משמר את הגישה!

נמר, באיזה מגברים השתמשת?

אוףףףף.....המקינטושים כיכבו מאז ומתמיד בחלומות הרטובים האודיופיליים שלי...

מת על החברה הזו, על העיצוב ועל הסמל המסחרי שלה של שעוני ה UV הכחולים...(אולי הם ההשראה לטרנד הלדים הכחולים שהפך כמעט לסטנדרט בכל ציוד המתיימר להיות אודיופילי)

פעם כשהיה גדול יהיה לי מקינטוש..

אחלה כתבה -כל הכבוד

ניתאי ועידו.

שניכם טועים. אין קשר בין מנורות, טרנזיסטור ומהירות. ישנם קדמים טרנזיסטורים מהירים ועייפים. במקרה של הקדמגבר של עידו {מיסטרי 2} אין לו בעיה של מהירות. בחנתי אותו בעבר. אם חסרה מהירות אצלך {וחסרה קצת} זה יכול לנבוע מהנגן, מהרמקול, מהכבלים או כל דבר אחר. הקדמגבר שברשותך לא סובל מאיטיות כלל. גם לא המגבר. האוקטאב {שגם היה אצלי} הוא הכל חוץ ממנורות. בעצם הוא מנורות עם יתרונות טרנזיסטורים ולכן יתאים בהחלט לסגנון המוסיקה הזה.

בכל אופן. אל תשימו את המנורות הצד האיטי ואת הטרנזיסטור בצד המהיר. זו טעות וזה עלול להטעות גולש חדש שרוצה להכנס לתחום.

א. אתה אומר שבעצם אין קשר לזה שהסט הנוכחי אצלי נשמע פחות מהיר בטרק הטובעני והמהיר להחריד, לבין זה שהפרה שלי מכיל שפורפרות, וגם המקור שפורפרתי!

ב. אתה אומר שזה יכול לנבוע מהרמקול או מכבלים, ולא מהמגבר.

בוא נתחיל דווקה עם ב. את הרמקול אני מכיר טוב מאד לא רק עם האלקטרוניקה הנוכחית, ואין שום סיכוי שהאיטיות נובעת ממנו, מכוון שמדובר באחד הרמקולים היותר מהירים שיש, ובשביל להבין כמה הוא מהיר אתה צריך לשמוע אותו עם הגברה של bryston 4b sst .
כבר נקודה אחת שקשורה במגבר הנוכחי שהוא יותר איטי מה bryston .
כבלים:
כבלים יכולים להשפיע על אופי הסאונד של מערכת איכותית במידה ואתה עובד עם כבלים "נחותים" כמו המצב שאתה חווית עם הקובלה סוסנה אצלך על המערכת, סתם לדוגמא אם היו לך על המערכת כבלי חשמל של אלרוד לא היית מקבל כזה זבנג מהקובלה סוסנה כמו ששמעת.

וכמו שאתה יודע או לא הכבלים שלי לא סובלים מחוסר מהירות או אי יכולת העברת אינפורמציה.

בחזרה לסעיף א. יתכן שבנקודה אחת אני מסכים איתך "והאיטיות" היחסית כמובן יכולה לנבוע גם מהנגן שגם הוא שפורפרתי ולא רק מהפרה. אני באופן אישי חושב ששניהם משפיעים על התוצאה שקיבלנו ולא רק הפרה.

ניתאי ועידו.

שניכם טועים. אין קשר בין מנורות, טרנזיסטור ומהירות. ישנם קדמים טרנזיסטורים מהירים ועייפים. במקרה של הקדמגבר של עידו {מיסטרי 2} אין לו בעיה של מהירות. בחנתי אותו בעבר. אם חסרה מהירות אצלך {וחסרה קצת} זה יכול לנבוע מהנגן, מהרמקול, מהכבלים או כל דבר אחר. הקדמגבר שברשותך לא סובל מאיטיות כלל. גם לא המגבר. האוקטאב {שגם היה אצלי} הוא הכל חוץ ממנורות. בעצם הוא מנורות עם יתרונות טרנזיסטורים ולכן יתאים בהחלט לסגנון המוסיקה הזה.

אגב אני מצוטט את אחד מהמשפטים שאתה בעצמך כתבת בכתבה שעשית על המיסטרי 2 שהיום נמצא ברשותי:

בנוסף האזנתי לקטעים אלקטרונים שונים, מ-TIESTO ועד ל-CAFÉ DEL MAR. במוסיקה אלקטרונית רגועה בסגנון קפה דל מאר הוא נשמע מעולה וממש "שואב" אותך לתוך הרמקולים, הוא נשמע מפנק ונעים.
בסגנונות של טראנס, האוס ופרוגרסיב קלאב הוא פחות מרשים. הוא סובל מחמימות יתר שגורמת לכל הצלילים להשמע מעט מרוח באלקטרוני וגם אינו תוקפני מספיק בסגנון.

http://www.dtown.co.il/articles/592.html

אי אפשר להסיק מסקנות משמיעת מוצר אחד או שניים בטכנולוגיה מסוימת, על כל המוצרים הבנויים באותה טכנולוגיה.

בפועל, יש קדם מגברי מנורות מהירים להפליא, יותר מאשר הרבה פרה_ים טרנזיסטוריים, ויש קדם מגברים טרנזיסטוריים "חמים" יותר מאשר הרבה קדם מגברי מנורות.

כדאי להפסיק עם מסקנות גורפות המבוססות על נסיון מועט.

א. מאיפה הבטחון מי שמע איך וכמה, ומה נסיונו בתחום?

ב. זה שיש קדמים שפורפרתים מהירים יותר ומהירים פחות זה ידוע, וזה שיש קדמים טרנזיסטורים מסויימים איטיים יותר מהמנורתים גם זה ידוע זה הכל עניין של תיכנון.
אבל אני לא מבין למה אתה טוען שהם בנויים באותה הטכנולוגיה?
אולי תוכל לתת הסבר שעומד מאחרי הדברים שאתה טוען וכך תהיה יותר ברור?

נערך לאחרונה ב:
כדאי

כדאי להקשיב ולהשוות מכשירים באותה מערכת.

ממה שאתה מתאר בפוסט שלך, לא עשית מספיק השוואות כדי לקבל מידע שיאפשר לך הכללה.

זה שאתה אומר שהקדם שלך איטי, כי בעבר שמעת קדם מגבר יותר מהיר על פי זכרונך - זו הרגשה סובייקטיבית בלבד. להכליל מכך על כל קדם מגברי המנורות זה לא מבוסס כלל וכלל.

לא הכללתי את כולם, בתחילת הפוסט טענתי "פרה שפורפרתי אינו מתאים למוזיקה אלקטרונית טובענית זה לא דבר חדש, ומקינטוש לא יוצאת מהכלל"
איפה אתה קורא שאהכללתי את כולם? אנסח זאת שוב: פרה שפורפרתי מהמשפחה החמה יותר אינו מוצלח בסגנון כזה של מוזיקה, וגם המקינטוש אינו שונה.

נערך לאחרונה ב:
א. אתה אומר שבעצם אין קשר לזה שהסט הנוכחי אצלי נשמע פחות מהיר בטרק הטובעני והמהיר להחריד, לבין זה שהפרה שלי מכיל שפורפרות, וגם המקור שפורפרתי!

ב. אתה אומר שזה יכול לנבוע מהרמקול או מכבלים, ולא מהמגבר.

בוא נתחיל דווקה עם ב. את הרמקול אני מכיר טוב מאד לא רק עם האלקטרוניקה הנוכחית, ואין שום סיכוי שהאיטיות נובעת ממנו, מכוון שמדובר באחד הרמקולים היותר מהירים שיש, ובשביל להבין כמה הוא מהיר אתה צריך לשמוע אותו עם הגברה של bryston 4b sst .
כבר נקודה אחת שקשורה במגבר הנוכחי שהוא יותר איטי מה bryston .
כבלים:
כבלים יכולים להשפיע על אופי הסאונד של מערכת איכותית במידה ואתה עובד עם כבלים "נחותים" כמו המצב שאתה חווית עם הקובלה סוסנה אצלך על המערכת, סתם לדוגמא אם היו לך על המערכת כבלי חשמל של אלרוד לא היית מקבל כזה זבנג מהקובלה סוסנה כמו ששמעת.

וכמו שאתה יודע או לא הכבלים שלי לא סובלים מחוסר מהירות או אי יכולת העברת אינפורמציה.

בחזרה לסעיף א. יתכן שבנקודה אחת אני מסכים איתך "והאיטיות" היחסית כמובן יכולה לנבוע גם מהנגן שגם הוא שפורפרתי ולא רק מהפרה. אני באופן אישי חושב ששניהם משפיעים על התוצאה שקיבלנו ולא רק הפרה.

עידו.

א. כן בהחלט. אין קשר בין שפורפרות למהירות. מכשיר עייף הוא מכשיר עייף. הוא יכול להיות גם טרנזיסטורי.

ב. נכון. אני מכיר את הסובריין. הוא מגבר חמים באופיו אך מאוד מהיר ומיידי.

ג. הרמקול שלך רחוק מלהיות אחד מהמהירים שיש. הוא אמנם מהיר {לטענתך} אך אני חשתי קצת אחרת. ותאמין לי שמהירות זה ממש לא העיקר ברמקול, ישנם פרמטרים שהם קודמים למהירות. לא שמעתי את הרמקול שלך עם הברייסטון אך שמעתי את הברייסטון אצלי. הסובריין עולה עליו בעשרות מונים בכל פרמטר שתבחר {גם מהירות}.

ד. לגבי הכבלים. לידיעתך, השוואתי את הקובלה לאלרוד {שהוא אצלי כבר כמה שבועות} והכבלים שלי {אקוסטיק זן} לא ממש "נחותים". לכן, נפלתי באותה מידה גם בהשוואה לאלרוד. {תמיד תבדוק לפני שאתה כותב}.

שורה תחתונה.
-אין קשר בין מהירות לשפורפרות.

-עד שלא תבדוק רמקולים אחרים על האלקטרוניקה שלך ותבודד את הרכיבים לא תדע מה "מעכב" את המערכת.
-הברייסטון רחוק מלהיות "מהיר" יותר מהסובריין. ולכן, מכיוון שאני מכיר את הקדמגבר שלך ואת המגבר שלך היטב הבעיה לא נובעת מהם. בדוק רכיבים אחרים במערכת ותווכח שאני צודק.
-

ג. הרמקול שלך רחוק מלהיות אחד מהמהירים שיש. הוא אמנם מהיר {לטענתך} אך אני חשתי קצת אחרת. ותאמין לי שמהירות זה ממש לא העיקר ברמקול, ישנם פרמטרים שהם קודמים למהירות. לא שמעתי את הרמקול שלך עם הברייסטון אך שמעתי את הברייסטון אצלי. הסובריין עולה עליו בעשרות מונים בכל פרמטר שתבחר {גם מהירות}.
-
נמר ששמעת את הבריסטון אצלך לא היית לבד. להזכירך אני ואייל הינו איתך ביחד ולא זכור לי שניסית לאתגר אותו במוזיקה שאפילו דומה למה שסמנו אצלי על המערכת.
דבר שני לא עשית השוואה כמו שאני עשיתי בביתי ראש בראש בריסטון סובריין והמסכנה שלך לגבי הבריסטון שגויה בהחלט, עוד נגיע לזה.

ד. לגבי הכבלים. לידיעתך, השוואתי את הקובלה לאלרוד {שהוא אצלי כבר כמה שבועות} והכבלים שלי {אקוסטיק זן} לא ממש "נחותים". לכן, נפלתי באותה מידה גם בהשוואה לאלרוד. {תמיד תבדוק לפני שאתה כותב}.
-

אני לא יודע מה אתה חושב על אלרוד אבל זו אחת החברות היותר טובות שמיצרות כבלי חשמל היום בתחום האודיו ואם היה הבדל כל כך משמעותי אצלך בין הקובלה סוסנה לבין האלרוד זה לא אומר כלום זה עניין של סינרגיה וטעם אישי נטו.
בקשר לכבלים של אקוסטיק זן אין לי מה לומר ואתה מכיר את דעתי בעניין, אין צורך להוסיף.

שורה תחתונה.
-אין קשר בין מהירות לשפורפרות.

-עד שלא תבדוק רמקולים אחרים על האלקטרוניקה שלך ותבודד את הרכיבים לא תדע מה "מעכב" את המערכת.
-הברייסטון רחוק מלהיות "מהיר" יותר מהסובריין. ולכן, מכיוון שאני מכיר את הקדמגבר שלך ואת המגבר שלך היטב הבעיה לא נובעת מהם. בדוק רכיבים אחרים במערכת ותווכח שאני צודק.
-

נמר הבריסטון יותר חזק מהסובריין ב150 וואט ב8 אום ומין הסתם על הרמקול שלי שיש לו עכבה יציבה של 6 אום הוא שולט ביד רמה ואין מה להשוות את השליטה לעומת הסובריין כי זה לא פייר הבריסטון יותר חזק משמעותית.
לך היה נדמה שהסובריין יותר חזק מפני שהיה לך רמקול עם עכבה לא יצבה שיורדת מתחת ל 4 אום ושם לסובריין יש יתרון ברור על פני הבריסטון מפני שהבריסטון לא עובד מתחת לעקומה זו.

נערך לאחרונה ב:
לא הכללתי את כולם, בתחילת הפוסט טענתי "פרה שפורפרתי אינו מתאים למוזיקה אלקטרונית טובענית זה לא דבר חדש, ומקינטוש לא יוצאת מהכלל"
איפה אתה קורא שאהכללתי את כולם? אנסח זאת שוב: פרה שפורפרתי מהמשפחה החמה יותר אינו מוצלח בסגנון כזה של מוזיקה, וגם המקינטוש אינו שונה.

מה לעשות, אבל מה שאתה כותב זו הכללה.

וכדי להכליל יש לעשות הרבה מאוד השוואות - וגם אז לא תמיד צודקים.

1-נמר ששמעת את הבריסטון אצלך לא היית לבד. להזכירך אני ואייל הינו איתך ביחד ולא זכור לי שניסית לאתגר אותו במוזיקה שאפילו דומה למה שסמנו אצלי על המערכת.
דבר שני לא עשית השוואה כמו שאני עשיתי בביתי ראש בראש בריסטון סובריין והמסכנה שלך לגבי הבריסטון שגויה בהחלט, עוד נגיע לזה.

2-אני לא יודע מה אתה חושב על אלרוד אבל זו אחת החברות היותר טובות שמיצרות כבלי חשמל היום בתחום האודיו ואם היה הבדל כל כך משמעותי אצלך בין הקובלה סוסנה לבין האלרוד זה לא אומר כלום זה עניין של סינרגיה וטעם אישי נטו.
בקשר לכבלים של אקוסטיק זן אין לי מה לומר ואתה מכיר את דעתי בעניין, אין צורך להוסיף.

3-נמר הבריסטון יותר חזק מהסובריין ב150 וואט ב8 אום ומין הסתם על הרמקול שלי שיש לו עכבה יציבה של 6 אום הוא שולט ביד רמה ואין מה להשוות את השליטה לעומת הסובריין כי זה לא פייר הבריסטון יותר חזק משמעותית.
לך היה נדמה שהסובריין יותר חזק מפני שהיה לך רמקול עם עכבה לא יצבה שיורדת מתחת ל 4 אום ושם לסובריין יש יתרון ברור על פני הבריסטון מפני שהבריסטון לא עובד מתחת לעקומה זו.

1- נכון. לא הייתי לבד. בחנתי אותו עם אותו ונישיין ששמעתי אצלך. המוסיקה שמשמשת אותי להאזנה לא השתנת ב-3 שנים האחרונות. במיוחד לא האלקטרוני.

2- אני לא חושב כלום על כלום. אני שומע ומסיק מסקנות. גם אם תגיד לי שהאלרוד נחשב בין הכבלים הטובים בעולם {שקובלה סוסנה גם} זה לא ישנה את המסקנות שלי כשאני מאזין ובודק. לא המחיר, לא המיתוג ולא דעתם של אחרים משפיעים על הבחירות שלי כל עוד זו לא קנייה עיוורת {שאז אין לך הרבה אופציות}.

3- במקרה של הרמקול שלך {שהוא נציל} אין משמעות לתוספת הכוח של הברייסטון. הסובריין מניע אותו לא פחות טוב מהברייסטון. אצלי, שמעתי גם את הסובריין וגם את הברייסטון שהיתרון של הברייסטון הוא עוד כמה סוסים לעומת הסובריין. חשתי שהברייסטון הרבה פות מיידי מהסובריין. אין מה להשוות בין ה-4 SST לסובריין בשום פרמטר. הסובריין טוב ממנו בעשרות מונים.

אם תרצה להעמיד את הטענות שלי למבחן אתה מוסמן {על הרמקול שלי כמובן}.

נמר, באיזה מגברים השתמשת?

:מבולבל::מבולבל::מבולבל:

1. לא זכור לי ששמענו את ונישן סנר בביקור אצלך:)

2. להעמיד למבחן את שני המגברים אין לי בעיה גם אם זה על הרמקול שלך, העניין הוא שאני מפחד שלא תוכל להאזין למוזיקה לאחר שאני אלך עם הסובריין הביתה(lol)

3. בשביל לשמוע ולהבין מה הבריסטון עושה לזינגלי מבחינת מהירות אין לך שום מנוס תתקשר לאייל או שהעשה לך סשן האזנה מיוחד עבורך בתנאי שאת המסכנות תכתוב בפורום(Y)

אורי.
השתמשתי במגבר שלי.

עידו.
1- שמענו והברייסטון התעלף כראוי.
2- הסר דאגה מליבך. אני מעדיף את המגבר שלי.
3- מקווה שלא חשבת אחרת.

והערה על התגובה שלך לאורי.
אודיו אנלוג מאסטרו היה יכול להספיק. השאר מיותר בהחלט.

(Y)

נערך לאחרונה ב:
כמה הערות
א. חול זה לא מוזיקה. חול יכול להיות טובעני, מוזיקה יכולה להית תובענית.
ב. ארבע העונות של ויואלדי היא הרבה דברים (במיוחד יפה), אבל היא אינה מעמידה כל אתגר דינמי בפני רכיב שהוא. גם מערך הגוונים שלה, מבוסס כלי קשת, כנ"ל. במה, בהינתן מספר הכלים והעומק הפיזי של הקבוצה, גם היא היא לא אתגר ובסיס לבדיקה.
ג. החמישייה של ברהמס היא לא לכינורות ופסנתר אלא לפסנתר ורביעייה קאמרית: 2 כינורות, ויולה וצ'לו.

יואל.
ביצירה 4 עונות בהקלטה של ביס אני בודק מספר פרמטרים מלבד דינמיות. בנוסף, היצירה הזו מסוגלת לתאר באופן חלקי כמה הרכיב דינמי.

על מנת לבחון דינמיות אני משתמש בקטעים אחרים שהם עבורי רפרנס מאתגר יותר לדינמיות. אחד מהם הוא הקטע האלקטרוני של ונישיין סנרס.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור