זה לא משווה בין כבל אחד לשני, אלא בין שניהם לבין אחד מהם.כבלי רמקול לא צריך מדידות בשביל לחוש בהבדל, פשוט מחברים את שניהם במקביל, מנגנים ואז מנתקים טרמינאל 1 של משהו ורואים אם יש שינוי זה הכל, קל ופשוט לא מדע חלליות. RCA זה כבר סיפור אחר דורש קופסת פיצול.
זה לא משווה בין כבל אחד לשני, אלא בין שניהם לבין אחד מהם.
חוצמזה, נושא השירשור אינו הבדל בשמיעה, אלא הבדל במדידות. ראה את נושא השרשור
האם מדדת את המצב מיידית לפני ומיידית אחרי החלפת הכבלים, או שזו השוואה של מדידה חדשה למדידה קודמת?השרשור הוא שיש הבדל בשמיעה שמשתקף בהבדל לטובה במדידה.
כתבתי: קיבלתי שיפור משמעותי בבס, גבוהים וצלילות סאונד. וזה היה בהאזנה להקלטות רפרנס, אין פרמטר של צלילות במדידה.
לאחר מכן רציתי לראות אם ניתן לראות שינוי לטובה בפרמטרים ובצעתי מדידות מאותה נקודת האזנה, שום שינוי בתכולת החדר, כאשר כל מקורות הרעש כבויים ואין בני בית.
הכבל האוריגינלי שלי היה זול ובסיסי לכן כנראה לכן היה אפשרי לראות שינוי במדידות לעומת כבל איכותי.
בהשוואה בין שני כבלים איכותיים במדידה, כנראה יהיה קשה לראות הבדלים.
מדובר פה על מיקרה פרטי יחיד שלי עם המערכת שלי והחדר שלי ולא מחקר אקדמי סטטיסטי.
אין להקיש מזה על הכלל.
אולי זה יגרום ויעודד עוד חברים שמחליפים כבלים למדוד ונגיע ליותר הבנות עם יותר מידע.
מיידיתהאם מדדת את המצב מיידית לפני ומיידית אחרי החלפת הכבלים, או שזו השוואה של מדידה חדשה למדידה קודמת?
מידת השינוי במדידות שאתה מתאר לא סבירה יחסית לשינוי בכבלים בלבד. בשמיעה הכל ייתכן ואי אפשר להתווכח.
מיידית
כתבתי שראיתי שינויים לטובה במדידה בפרמטרים. לא ראיתי פרמטר שנהיה יותר גרוע.
לא ההתייחסתי לעוצמת השינוי לכן אין לך את המידע הדרוש לקבוע סבירות.
מה שנראה כמו שינויים ניכרים, לא שברי אחוזים.במדידות ב REW ניתן לראות שיפור בעיוותים THD הרמוניים, IMPULSE , WATERFALL
וRT60.
בעצם כאן לא הבנתי למה הכוונה.הSPL גרף נישאר דומה לאחר כיול מחדש של RC
יופי, שתף ונראה במה מדובר.אשמח לשתף את הגרפים של המדידה אם יש התעניינות.
אני לא אשתף מאחר ואתה מסרב לשתף מדידות אצלך עם כיול טרינוב.כתבת
מה שנראה כמו שינויים ניכרים, לא שברי אחוזים.
בעצם כאן לא הבנתי למה הכוונה.
יופי, שתף ונראה במה מדובר
אתה עצמך כתבת בפוסט הפותח, בפניה לכולם, שתשתף את המדידות, אם תהייה התעניינות, ללא קשר אלי וללא תנאים. יש התעניינות, אז עמוד במילתך.אני לא אשתף מאחר ואתה מסרב לשתף מדידות אצלך עם כיול טרינוב.
מי שעשה עבורי את הכיולים והמדידות היה @RanMoyalלא מקבל את הטענה שלא שמרת או הכלב אכל את המדידה.
נו, שתף ושפר את ההבנה. אל תטיף הטפות.שיתוף מידע נעשה למטרת שיפור ההבנה של חברי הפורום ולימוד משותף שיתרום לשיפור המערכת של כל אחד.
זה לא התהליך שמתרחש בפוסטים.
הלוואי הלוואי הלוואי שזה הייה כזה פשוט באודיו, זה היה חוסך כל כך הרבה ויכוחים מיותרים!!אבל אם אנשים שומעים הבדל בין כבלים (ואתה שמעת שיפור)
אך הגיוני שזה יהיה מה שמראה מדידה
שינוי שמיע = שינוי בגרף
צודק ואני מחזק.הלוואי הלוואי הלוואי שזה הייה כזה פשוט באודיו, זה היה חוסך כל כך הרבה ויכוחים מיותרים!!
אבל כבר הוכח והודגם באינספור מקרים ומצבים שגם בהיעדר מוחלט של שינוי כלשהו, אנשים שמעו הבדלים ותיארו אותם בפירוט רב.
במציאות, שינוי שמיע לא אומר מדיד, ושינוי מדיד לא אומר שמיע. זה ממש לא כזה פשוט.
שינויים מינורים בטווח ה ERROR.לרוב מדובר בשברי DB.דרך אגב, לטעמי, גם שתי מדידות עוקבות ללא תזוזת מיקרופון וללא שינוי בסטאפ יתנו תוצאות קצת שונות אחת מהשניה. אז קשה ממש (בלי לראות את התוצאות ומה בדיוק היה התהליך) לשייך את השינוי במדידה להחלפת הכבל. תיאורטית גם הבדלי טמפרטורה בחדר יכולים להשפיע על תוצאות מדידה, או ניקיון חשמל (צהרים לעומת לילה).
מה שכן כבלי רמקולים בהחלט משפיעים על הצליל (בתחום הזה עדיף עבה וקצר ) ואם קיבלת שיפור, אז אחלה ממש!!!
היי איסי. בוקר טוב.אני לא אשתף מאחר ואתה מסרב לשתף מדידות אצלך עם כיול טרינוב.
לא מקבל את הטענה שלא שמרת או הכלב אכל את המדידה.
כתבת גם בעבר שמדידות לא מעניינות אותך.
שיתוף מידע נעשה למטרת שיפור ההבנה של חברי הפורום ולימוד משותף שיתרום לשיפור המערכת של כל אחד.
זה לא התהליך שמתרחש בפוסטים.
חבל
תפקיד כבל טוב להעביר יותרהשרשור הוא שיש הבדל בשמיעה שמשתקף בהבדל לטובה במדידה.
כתבתי: קיבלתי שיפור משמעותי בבס, גבוהים וצלילות סאונד. וזה היה בהאזנה להקלטות רפרנס, אין פרמטר של צלילות במדידה.
לאחר מכן רציתי לראות אם ניתן לראות שינוי לטובה בפרמטרים ובצעתי מדידות מאותה נקודת האזנה, שום שינוי בתכולת החדר, כאשר כל מקורות הרעש כבויים ואין בני בית.
הכבל האוריגינלי שלי היה זול ובסיסי לכן כנראה לכן היה אפשרי לראות שינוי במדידות לעומת כבל איכותי.
בהשוואה בין שני כבלים איכותיים במדידה, כנראה יהיה קשה לראות הבדלים.
מדובר פה על מיקרה פרטי יחיד שלי עם המערכת שלי והחדר שלי ולא מחקר אקדמי סטטיסטי.
אין להקיש מזה על הכלל.
אולי זה יגרום ויעודד עוד חברים שמחליפים כבלים למדוד ונגיע ליותר הבנות עם יותר מידע.
תבדיל בין מדידה תוכנות צד ג - לבדיקת תוצאות של מערכת הכיול לבין מדידות לביצוע כיול - אילו שני דברים שונים.תודה לכולם על ההסברים המפורטים
יש לי שאלה למומחים
האם המדידות שאתם עושים לצורך RC לא נגועות באותם כשלים טכניים כמו במקרה הנוכחי של הזזת מקרופון מספר סנטימטרים?
ואם כן, אז איך אתם בטוחים במדידות אם יש כל כך הרבה משתנים שעלולים ״לזהם״ את התוצאה?