ללא מילים

כשאתה מבקש מהצ׳ט חוות דעת על המערכת שלך וזה התימוכין שלך, זה ממוטט את כל מה שאמרת על עצמך.
אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.

אגב, הבנת הנקרא אצלך לא משהו
ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.
קצת הרבה הודעות סותרות:
מצד אחד כתבת ״אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.״
ומהצד השני כתבת ״ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.״
אולי ארוחת בוקר במלון הכל כלול באילת תוך צפיה באח הגדול תעזור לך להיות סגור על עצמך.
אתה מעליב את המושג ציניות עם ההסבר המאולץ בכדי לצאת מהאימרה האומללה שנותנת לך לגיטימציה למה שאתה מקוה שיש לך.
אכן נסיים.
ואני אף פעם לא מקושש, שאלתי אם יש לך למכירה.
אם תרצה את המילה האחרונה - בבקשה
אני גמרתי

נערך לאחרונה ב:
אולי ארוחת בוקר במלון הכל כלול באילת תוך צפיה באח הגדול תעזור לך להיות סגור על עצמך.
האם הכתוב לעיל קשור לכך ששמו הוא שוקרון? חשבתי שלגזענות אין מקום פה, ואם הבנתי לא נכון התנצלות מראש.

אודיו-גורנישט, ערן "אברג'יל"...חזרת עם מסכה חדשה..?
האם הכתוב לעיל קשור לכך ששמו הוא שוקרון? חשבתי שלגזענות אין מקום פה, ואם הבנתי לא נכון התנצלות מראש.

נראה עד מתי הקרקס ימשך...בהצלחה...

אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.

ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.

גם קלטתי במאוחר את העקיצה על הטיונר שלי שאכן שומש בתחנות רדיו. . לעומת שלך שאולי שומש בשימוש.

אז יורם, אני אסביר לך את ההבדל ביננו, לכאורה, ולמה אני חותר להיי אנד ואתה סתם חותר, ומחתתר....

אני התאהבתי ב fM לפני עשור וקצת , חיפשתי וחרקתי וחקרתי עצמאית מה עושה לי טוב.
לא מה עושה טוב להמונים ( אני מניח שאתה פריק של "האח הגדול" וארוחת בוקר במלון באילת באמצע אוגוסט. ההמונים)
הגעתי למסקנה עצמאית שבמערכת שלי משהו בגרמנים (ימ"ש 10 פעמים) שעשו רדיו אחרי מלחמת העולם השנייה ולפני יורשו- הסכם אוסלו,
נשמע הכי מלא ואנרגטי ומתכתב עם יכולות האלמנט שלי.
היה לי מיצ'י רוטל והיה לי מיאו, סנסאוי לא היה, והנה טלפונקן ישן שעלה 20 יורו יד שנייה עלה עליהם בעצימות הרגש והחוויה.
שמעתי לידידי היקר גיא ל. ונתתי צאנס לגרונדינג מנורות משנת 1963, ועדיין לא התאוששתי. היה לי אחד ויהי לי עוד אחד
( מחפש את הנכון קוסמטית ותפעולית). בין לבין רכשתי כמה מקלטי רדיו טלפונקן עם מפענח סטראו חיצוני
שאכן שומש ברשתות רדיו והיה סטנדרט וסוג של רפרנס (ביחד עם rhode schwarz שנחשב מעליו בפרסטיג) .
תוצאות מהממות. והכל על סמך מחקר אישי ורצון להגיע לסאונד שאני אוהב. בדרך היו עוד כמה גרמניים שהיו מצויינים. אגב.
ואת כל המחקר הזה אתה מחליף באיזה אלמוני ופלונית מאיזה פורום בקנטאקי או פפארצי שממליץ או לא על איזה רדיו?
וזה החוכמה שאתה מייצג ומביא לפורום?

יורם, אני יודע מה אני מחפש בסאונד. ומה שאני מחפש הוא גם מדיד וגם שמיע ברובו. את מה שלא מדיד משלים הלב.
והמערכת שלי היא מיצוי מזהיר של הטעם האישי שלי במסגרת מה שאני מוכן להשקיע עליו.
ומה שאני יכול לחיות איתו בנסיבות חיי. ונכונות להקשיב ולהיות מודרך ממי שאני מחזיק ממנו כאחד שמבין ב א מ ת .
יש לי קו מחשבה בהיר ותפיסת סאונד מגובשת- ואני לא מתנצל על זה.
עזרתי לכמה וכמה אנשים לבנות מערכות בתקציבים צנועים עד גדולים- אף מערכת לא בנאלית,
מרביתה בנויה על תפיסות שגויות של "ההמונים" ( תראה את ירידות המחיר של המותג המדשדש דנסן ביד שנייה,
זהב למי שמבין. וזה רק כמשל ) כולם היו מפסוטים.
אף אחד לא התרחק בגלל שהייתי פלצן. ההפך.
יש הרבה דרכים להנות מסאונד משובח.

גם לאמת יש מקום, ולצניעות מזוייפת אין.
ייגעתי והגעתי למשהו מאוד מאוד מיוחד ומכובד בסלון שלי- משהו היי אנדי. כן, חוזר high endish
יש לי רפרנס לסאונד. אם לך היה רפרנס לא היית צריך להתפשר כנראה על חוכמת ההמונים.

והכי חשוב, במקום להתפייט ולנסות להיות עממי- אולי תסביר לנו יורם היקר, והיוקרתי,
מה רכיבי המערכת שלך? מה מוביל אותך בפילוסופיה של בחירת החלקים למערכת?
מה אתה אוהב בסאונד? איזה מערכת ריגשה אותך ולמה? איזה שדרוג עשית שהוא יוצא דופן מבחינתך בתמורה?
אולי תתרום איזה משהו פרודיקטיבי במקום לפרשן אחרים?

הוצאת אותי משלוותי, והכי חשוב, לקחת את הפורום אחורה - בידע ובגישה.

ופטור בלי כלום אי אפשר, פעם הבאה שאתה פונה אליי כידיד לתחום בווטסאפ לקושש אנטנה אם יש לי,
תחשוב על זה פעמיים. ושלוש. כי הבעיה בקליטה אצלך כנראה מקורה לא באנטנה....

בוקר נפלא והיי אנדי שיהיה לכולנו.

ערן אנד.

נ.ב : בחיי.....
יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

יש המוסיפים לזה איכויות בניה, תג מחיר וכיו"ב.

טיונרי FM וינטג' מסוימים הם יצירות מופת הנדסיות שנבנו בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היי אנד של אז, אבל בהינתן המגבלות הפיזיקליות של השידור (15 kHz, יחס אות/רעש מוגבל), יחד עם הדחיסה האגרסיבית של תחנות השידור המודרניות, קשה להתייחס לטיונר FM כמספק את רמת הביצועים של קצה הטופ שאפשר להשיג כיום, וקשה לקרוא לזה היי אנד.

אתה זה שהתעקשת על קריטריונים אובייקטיביים להיי‑אנד, בניגוד למה שאתה אומר עליו "את מה שלא מדיד משלים הלב".

זה רק מדגים את העניין שאולי לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא מה שאתה אוהב ומדבר אליך. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.

נ.ב., ברשימת ה‑Recommended Components 2026 של Stereophile (וגם בזו של 2025) כבר אין טיונרים, חוץ מאיזה משהו פשוט ב‑Class D שלהם (הרמה הכי נמוכה), וחבילת שידרוג ספציפית ל‑DaySequerra FM Reference Tuner, שהוא עצמו לא מופיע ברשימה.

נערך לאחרונה ב:
יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

טיונרי FM וינטג' מסוימים הם יצירות מופת הנדסיות שנבנו בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היי אנד של אז, אבל בהינתן המגבלות הפיזיקליות של השידור (15 kHz, יחס אות/רעש מוגבל), יחד עם הדחיסה האגרסיבית של תחנות השידור המודרניות, קשה להתייחס לטיונר FM כמספק את רמת הביצועים של קצה הטופ שאפשר להשיג כיום, וקשה לקרוא לזה היי אנד.

אתה זה שהתעקשת על קריטריונים אובייקטיביים להיי‑אנד, בניגוד למה שאתה אומר עליו "את מה שלא מדיד משלים הלב".

זה רק מדגים את העניין שאולי לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא מה שאתה אוהב ומדבר אליך. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.
נתתי דוגמא לתהליך חיפוש ששואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.

אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת.

ואני אומר גם לך, הצלחתי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה.
זה שזה לא ייקלע לטעם של כל אחד , זה עניין אחר. אחד בוחר זלטון, השני ווילסון השלישי מגיקו וכן הלאה. כולם היי ואולטרא אנד. ועדיין נותנים את הפרשנות שלהם ואנשים מעדיפים זה על אחר.

אגב, לי אין אולטרא היי אנד בסלון, בהגדרה השכיחה והכספית של המילה. אם זה גורם למאן דה הוא להרגיש יותר רגוע עם עצמו ועם מערכתו.

נערך לאחרונה ב:
נ.ב., ברשימת ה‑Recommended Components 2026 של Stereophile (וגם בזו של 2025) כבר אין טיונרים, חוץ מאיזה משהו פשוט ב‑Class D שלהם (הרמה הכי נמוכה), וחבילת שידרוג ספציפית ל‑DaySequerra FM Reference Tuner, שהוא עצמו לא מופיע ברשימה.
וזה מסכם את כל טענותיי...סטראופייל כתב. תגיד, ומה j lab כתב? ופיל גולד? וקסלר ? קן קן, נו?
תמשיך לקרוא ביקורות,
וחלקינו ימשיך להאזין למוזיקה. ולהתקדם.
אז יאללה, נתקדם.
יום טוב.

הררי.י דוגמא לתהליך שדואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.

אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת.

ואני אומר גם לך, הצלחצי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה. זה שזה לא ייקלע לטעם כולם יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

נתתי דוגמא לתהליך אצלי ששואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.
אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת. ובכלל לא פניתי אליו אגב.
ואני אומר גם לך, הצלחתי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה.
זה שזה לא ייקלע לטעם של כל אחד , זה עניין אחר. אחד בוחר זלטון, השני ווילסון השלישי מגיקו וכן הלאה. כולם היי ואולטרא אנד. ועדיין נותנים את הפרשנות שלהם ואנשים מעדיפים זה על אחר.

אגב, לי אין אולטרא היי אנד בסלון, בהגדרה השכיחה והכספית של המילה. אם זה גורם למאן דה הוא להרגיש יותר רגוע עם עצמו ועם מערכתו.
  1. אני לא מתערב בשיחה בינך לבין יורם, אלא מתייחס ישירות למה שאתה כתבת קודם בלבד.
  2. אני גם לא מתייחס לרמת הצליל שהגעת אליה, אני מאמין לך שלדעתך היא "אגדית", בלי ציניות.
  3. יש כאן בלבול בין מה שציטטת (שדרך אגב הוספתי ב‑נ.ב. גם התייחסות ל‑Stereophile) לבין מה שכתבת.
  4. אני מתייחס רק לצירוף של:
    • זה שטענת "חייב להיות איזה קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד ומה לא,ומשם זה בחירה אישית"
    • זה שאולי לפי ההגדרות המקובלות למונח היי אנד, המערכת שלך לא בהכרח עומדת בקריטריונים
    • זה שהתייחסת לכך ש"מה שלא מדיד משלים הלב"
    • זה שעכשיו הוספת ש"אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר"
  5. ולאור הצירוף הנ"ל, אולי כדאי לשקול שאולי באמת לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא רק מה שאתה אוהב ומדבר אליך.
  6. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.

האם הכתוב לעיל קשור לכך ששמו הוא שוקרון? חשבתי שלגזענות אין מקום פה, ואם הבנתי לא נכון התנצלות מראש
הוא התייחס להערה שאני העליתי. והאמת, דווקא ההערה שלך מעידה על דעה קדומה בסגנון הזה. שחרר זה לא הדיון כרגע.

וזה מסכם את כל טענותיי...סטראופייל כתב. תגיד, ומה j lab כתב? ופיל גולד? וקסלר ? קן קן, נו?
תמשיך לקרוא ביקורות,
וחלקינו ימשיך להאזין למוזיקה. ולהתקדם.
אז יאללה, נתקדם.
יום טוב.
תירגע עם הציניות: אני לא מחפש ביקורות, ואני לא קורא של Stereophile, ואף אחד לא יכול להאשים אותי שהפוקוס שלי הוא ביקורות ולא מוזיקה ואני צריך "להתקדם".

רק בדקתי שם כדי לראות האם FM tuners נכללים בין המוצרים שהם מתייחסים אליהם כהיי אנד. המשמעות המוגבלת של זה היא שלפחות מקור אחד בעל מוניטין לא כולל אותם.

לא מבין כבר על מה אתם מדברים. נחזור למה ששי החמוד פתח איתו את השרשור.
מבין שההנגשה דיברה אלייך, ושפשוט שיתפת מסר שהתחברת אליו. ואם אני מבין נכון, המסר הוא שהמרדף אחרי ציוד וסאונד טוב הוא פחות חשוב מהמטרה העיקרית, שהיא: חיבור למוסיקה. זה היעד. לא "ביצועי" סטראו "מדידים" (או מכומתים).
כן?

ובכן... לדעתי, מעבר לעובדה שהמסר המזוקק עצמו הוא די טריויאלי - ומאידך כמה מתאים לך לשתף אותו כי אתה איש כזה של "עזוב אותי מחומרה, תן לי להנות מהמוסיקה" - אני חושב שהוא לא מאד משמעותי להרבה אנשים. מדוע? משום שבהרבה מקרים, אודיופילים "בעיסוק" (המאפטמים הנצחיים של הסאונד) מתחברים יותר למוסיקה, כשהמוסיקה נשמעת טוב יותר. זהו. זה עד כדי כך פשוט.

וטוב יותר, מוגדר אצל אחד כ"חם" ו..."מוסיקלי" (מה שזה לא אומר), ואצל אחר - אצלי למשל - מוגדר כמדויק יותר: מפורט, מהיר, תחום דינמי ובלה בלה. כלומר, החיבור למוסיקה מתבצע טוב יותר דרך מערכת עם ביצועים טובים יותר. אז רדיפה רק אחרי ביצועים כששוכחים להתחבר למוסיקה היא בעיה של האדם, לא של התחביב. זה דורש להבשיל לבגרות מסויימת, שרובנו כבר הרבה אחריה.

הסיבה שאני *לא* אוהב את הוידאו הזה, היא בגלל שהוא עושה את הכל "נכון". הוא בנוי נכון, מותאם לצריכה ברשתות, ואולי מזיז אותנו רגשית כי זה התפקיד שלו. אבל במהותו, את המסר שלו אתה למדת - נראה לי - לפני שאני סיימתי תיכון. או במילים אחרות: אין חדש תחת השמש.
פיספסתי משהו?

סאונד טוב שהוא תוצאה של ציוד טוב גורם לך לאהוב גם את המוזיקה
נוצר מצב שהציוד והסאונד יותר חשובים מהמוזיקה עצמה

לא מבין כבר על מה אתם מדברים. נחזור למה ששי החמוד פתח איתו את השרשור.
מבין שההנגשה דיברה אלייך, ושפשוט שיתפת מסר שהתחברת אליו. ואם אני מבין נכון, המסר הוא שהמרדף אחרי ציוד וסאונד טוב הוא פחות חשוב מהמטרה העיקרית, שהיא: חיבור למוסיקה. זה היעד. לא "ביצועי" סטראו "מדידים" (או מכומתים).
כן?

ובכן... לדעתי, מעבר לעובדה שהמסר המזוקק עצמו הוא די טריויאלי - ומאידך כמה מתאים לך לשתף אותו כי אתה איש כזה של "עזוב אותי מחומרה, תן לי להנות מהמוסיקה" - אני חושב שהוא לא מאד משמעותי להרבה אנשים. מדוע? משום שבהרבה מקרים, אודיופילים "בעיסוק" (המאפטמים הנצחיים של הסאונד) מתחברים יותר למוסיקה, כשהמוסיקה נשמעת טוב יותר. זהו. זה עד כדי כך פשוט.

וטוב יותר, מוגדר אצל אחד כ"חם" ו..."מוסיקלי" (מה שזה לא אומר), ואצל אחר - אצלי למשל - מוגדר כמדויק יותר: מפורט, מהיר, תחום דינמי ובלה בלה. כלומר, החיבור למוסיקה מתבצע טוב יותר דרך מערכת עם ביצועים טובים יותר. אז רדיפה רק אחרי ביצועים כששוכחים להתחבר למוסיקה היא בעיה של האדם, לא של התחביב. זה דורש להבשיל לבגרות מסויימת, שרובנו כבר הרבה אחריה.

הסיבה שאני *לא* אוהב את הוידאו הזה, היא בגלל שהוא עושה את הכל "נכון". הוא בנוי נכון, מותאם לצריכה ברשתות, ואולי מזיז אותנו רגשית כי זה התפקיד שלו. אבל במהותו, את המסר שלו אתה למדת - נראה לי - לפני שאני סיימתי תיכון. או במילים אחרות: אין חדש תחת השמש.
פיספסתי משהו?
מתן ,
אין מצב שאתה שומע איזה שיר ברכב עם חבר מהתיכון ( זרום איתי ) ואתה עף כי זה היה השיר של השכבה שכל כך אהבתם ?
שומע חרא ברכב - אבל בגלל הסיטואציה והשיר ( שנשמע חרא) אני עף ממנו .

מה שאני בא להגיד - שהתחבבים התבלבלו .
הבעיה מתחילה - בעיני- כאשר אתה לא שומע טוב בעיני עצמך או שחבר אמר לך וזה משפיע עליך+ נמצא במוד אודיופילי ( אני לא באמת צריך להסביר נכון ?) . עכשיו תכפיל את זה ב 50 אם אתה גם לא יודע למה אתה לא שומע טוב .

סאונד טוב שהוא תוצאה של ציוד טוב גורם לך לאהוב גם את המוזיקה
נוצר מצב שהציוד והסאונד יותר חשובים מהמוזיקה עצמה
שני תחביבים שונים.
מוזיקה זה לא תחביב כל כך בעיני וזה לא משהו נדיר . מוזיקה זה שיר לנשמה. את מי מוזיקה לא מרגשת ממש ? מעט מאוד אנשים לפחות שאני מכיר.
אין שום צורך במערכת ממש טובה כדי להינות ממוזיקה.
אני עושה את זה גם עם מערכת ניידת שנשמעת פח לעומת מה שיש לי בחדר אחר.

שני תחביבים שונים.
מוזיקה זה לא תחביב כל כך בעיני וזה לא משהו נדיר . מוזיקה זה שיר לנשמה. את מי מוזיקה לא מרגשת ממש ? מעט מאוד אנשים לפחות שאני מכיר.
התכוונתי שאם אני שומע שיר שאני לא מכיר שהוא לא מהז'אנר הקבוע שלי ואי אשמע אותו ברמקול של הפון אני לא אהנה וגם לא אוהב את השיר.
לעומת זאת כששומעים באיכות גבוהה זה גורם לך לאהוב גם את המוזיקה למרות שהיא לא ה Cup of tea שלך
אז כן איכות הסאונד קריטית מי שטוען שרק המוזיקה חשובה הוא לא באמת אודיופיל

למה זה כזה מסובך? יש מוזיקה שהולכת איתי הרבה שנים אחורה שגרמה לי לדמוע מהתרגשות דרך מערכות טראשיות. דווקא היום כשאני שנים בתחום האודיופיליה הרגש פינה חלק מהמקום לשיפוטיות על ביצועי המערכת וזה די חבל להפסיד את ההתרגשות ההיא.
מצד שני אם החלפתי איזה כבל, ופתאום לאחר שנים של היכרות צמודה עם יצירה מסויימת שחשבתי ששמעתי כל ביט וביט בה אני מגלה ניואנס חדש בפעם הראשונה שזה מרגש אותי באותה מידה כפעם, זה מה שנקרא שילוב של מוזיקה ואודיופיליה וזו דרך להינות שרוב האנשים לא מכירים. אז בוא נגיד תודה שזכינו ונפסיק לחטט בפצע שלא קיים (לדעתי).

אני חושב שהוא לא מאד משמעותי להרבה אנשים. מדוע? משום שבהרבה מקרים, אודיופילים "בעיסוק" (המאפטמים הנצחיים של הסאונד) מתחברים יותר למוסיקה, כשהמוסיקה נשמעת טוב יותר. זהו. זה עד כדי כך פשוט.
מיוחסת לאיינשטיין האמירה "Everything should be made as simple as possible, but not simpler" (וגם האמירה "All too often I'm quoted on the internet with things I never said").

זה כנראה נכון לרוב האנשים שהם מתחברים טוב יותר למוזיקה כשהסאונד טוב יותר. אבל זו לא התמונה המלאה.

יש אודיופילים שלא עוסקים במוזיקה כמעט בכלל, אלא במה שקורה במישור הסאונד של המערכת.

למרבה האירוניה, הם יכולים להתחבר למוזיקה יותר דווקא כשהסאונד גרוע (אבל לא גרוע מדי), כי רק אז הם בכלל מפנים תשומת לב משמעותית למוזיקה, לא למאפיינים האודיופיליים של הסאונד שלה.

פיספסתי משהו?
גם אני לא *אוהב* את הווידאו הזה: החל בזה שהדובר לא נראה לי סימפטי במיוחד, וכלה בכך שהוא חוזר על אותם מסרים שוב ושוב, ויוצא שהווידאו ארוך מדי, כך שהוא עלול לאבד צופים -- אולי לא הכל בו כל כך "נכון"...

אבל לפעמים לא צריך דווקא לחדש, אלא רק להזכיר את מה שכבר ידוע, ולהציג אותו בצורה שעושה סדר בראש, וזה בדיוק מה שגורם לו להישאר ולעורר מחשבה.

שני תחביבים שונים.
נראה לי שההגדרה של תחביב היא משהו כמו: "עיסוק או פעילות בשעות הפנאי, המבוצעים מתוך בחירה חופשית, עניין אישי והנאה, ולא לצורך פרנסה, רווח כספי או חובה מקצועית".

העובדה שהאזנה למוזיקה היא פעילות נפוצה אינה הופכת אותה לפחות תחביב. אצל אנשים מסוימים היא אכן נעשית בדרך אגב, אך אצל אחרים היא תחביב מרכזי, הכולל השקעה רבה של זמן, ידע וכסף. יש אספנים וחובבי מוזיקה שהעלות המצטברת של אוספי המוזיקה שלהם מגיעה לעשרות ואף למאות אלפי שקלים, עוד לפני עלויות נלוות כמו משלוח, מיסים ועמלות. מעבר להשקעה הכספית ולהשקעת הזמן בהאזנה עצמה, רבים משקיעים גם זמן בקריאה על מוזיקה, מלחינים, יצירות, מבצעים, כלי נגינה ועוד, וכסף בספרים על הנושאים האלה.

ואם רוצים לשמוע את המוזיקה באיכות צליל ממש גבוהה, יש צורך במערכת שמע ממש טובה, ואת העלויות הכרוכות בכך כולם מכירים.

נראה לי שזה ממחיש שמוזיקה יכולה להיות הרבה יותר מפעילות יומיומית אגבית. היא יכולה להיות תחביב משמעותי בפני עצמו, ועבור רבים דווקא האודיופיליה היא תת‑תחביב, שעוסק באמצעים למימוש חוויית ההאזנה למוזיקה, ולא המטרה עצמה.

מיוחסת לאיינשטיין האמירה "Everything should be made as simple as possible, but not simpler" (וגם האמירה "All too often I'm quoted on the internet with things I never said").

זה כנראה נכון לרוב האנשים שהם מתחברים טוב יותר למוזיקה כשהסאונד טוב יותר. אבל זו לא התמונה המלאה.

אתה צודק, אבל לא רציתי לצייר תמונה מלאה, אלא תמונה *נכונה* של התחביב כפי שאני רואה אותו. תמונה מלאה זה לתאר את כל מקרי הקצה של אודיופילים. לא מעניין אותי. 90% מתוכם זה אובדנות נפשית. :)
יש אודיופילים שלא עוסקים במוזיקה כמעט בכלל, אלא במה שקורה במישור הסאונד של המערכת.
נכון. מזעזע.

למרבה האירוניה, הם יכולים להתחבר למוזיקה יותר דווקא כשהסאונד גרוע (אבל לא גרוע מדי), כי רק אז הם בכלל מפנים תשומת לב משמעותית למוזיקה, לא למאפיינים האודיופיליים של הסאונד שלה.
וואלה. לא נתקלתי בכזה, אבל עדיין - מזעזע.

גם אני לא *אוהב* את הווידאו הזה: החל בזה שהדובר לא נראה לי סימפטי במיוחד, וכלה בכך שהוא חוזר על אותם מסרים שוב ושוב, ויוצא שהווידאו ארוך מדי, כך שהוא עלול לאבד צופים -- אולי לא הכל בו כל כך "נכון"...
לא נכון *עבורך*. :) ועבורי.
הדרך למדוד את זה? פשוט. רואים צפיות, רואים את הדרופ של הצופים כפונקציה של הזמן בסרט. נדמה לי שיש את זה ביוטיוב. נאמר זאת כך: זה וידאו מהוקצע, שנעשה ע"י אדם שניכר שהוא יודע מה הוא עושה. זה לא שושו החמוד שיושב בסלון ומקליט וידאו בטלפון עם אותו המסר בדיוק.

אבל לפעמים לא צריך דווקא לחדש, אלא רק להזכיר את מה שכבר ידוע, ולהציג אותו בצורה שעושה סדר בראש, וזה בדיוק מה שגורם לו להישאר ולעורר מחשבה.
נכון, ופה הערך שלו.
בדיוק כמו שסדרות על היקום וכו' בדר"כ לא מתעמקות אבל מנגישות את החומר.
ועם זאת! אנחנו לא אודיופילים מאתמול. למדנו את זה כבר לפני עשור.
ועם זאת2: אם שי אוהב משהו, יש כנראה יש בו ערך בכל זאת.

מתן ,
אין מצב שאתה שומע איזה שיר ברכב עם חבר מהתיכון ( זרום איתי ) ואתה עף כי זה היה השיר של השכבה שכל כך אהבתם ?
שומע חרא ברכב - אבל בגלל הסיטואציה והשיר ( שנשמע חרא) אני עף ממנו .
א. אצלי פחות. אני יכול להנות מהשיר, אבל זאת חוויה אחרת לגמרי. זה בכלל לא באותו מישור של להתייחד עם שיר, בבית, עם המערכת, ולהפליג איתו. אגב, חוויה מאד אינטימית עבורי.

מה שאני בא להגיד - שהתחבבים התבלבלו .
אני לא חושב ככה. אני בכלל לא מפריד את זה. אצלי חלק מהזהות היא התחביב שהוא מוסיקה באמצעות מערכת אודיו טובה. אם תפריד אותם, מה נשאר? אני לא מרייר על קופסאות מתכת, ולא יודע לנגן. השילוב הוא מה שעושה את הקסם.

הבעיה מתחילה - בעיני- כאשר אתה לא שומע טוב בעיני עצמך או שחבר אמר לך וזה משפיע עליך+ נמצא במוד אודיופילי ( אני לא באמת צריך להסביר נכון ?) . עכשיו תכפיל את זה ב 50 אם אתה גם לא יודע למה אתה לא שומע טוב .
בסדר, אבל שוב - אתה מדבר על סיטואציה של אודיופיל לא מנוסה, או עם בעיות נפשיות, או סתם אדיוט. בספקטרום האודיופילי, זה לא בטווח התקין :).

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור