ללא מילים

כשאתה מבקש מהצ׳ט חוות דעת על המערכת שלך וזה התימוכין שלך, זה ממוטט את כל מה שאמרת על עצמך.
אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.

אגב, הבנת הנקרא אצלך לא משהו
ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.
קצת הרבה הודעות סותרות:
מצד אחד כתבת ״אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.״
ומהצד השני כתבת ״ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.״
אולי ארוחת בוקר במלון הכל כלול באילת תוך צפיה באח הגדול תעזור לך להיות סגור על עצמך.
אתה מעליב את המושג ציניות עם ההסבר המאולץ בכדי לצאת מהאימרה האומללה שנותנת לך לגיטימציה למה שאתה מקוה שיש לך.
אכן נסיים.
ואני אף פעם לא מקושש, שאלתי אם יש לך למכירה.
אם תרצה את המילה האחרונה - בבקשה
אני גמרתי

נערך לאחרונה ב:
אולי ארוחת בוקר במלון הכל כלול באילת תוך צפיה באח הגדול תעזור לך להיות סגור על עצמך.
האם הכתוב לעיל קשור לכך ששמו הוא שוקרון? חשבתי שלגזענות אין מקום פה, ואם הבנתי לא נכון התנצלות מראש.

אודיו-גורנישט, ערן "אברג'יל"...חזרת עם מסכה חדשה..?
האם הכתוב לעיל קשור לכך ששמו הוא שוקרון? חשבתי שלגזענות אין מקום פה, ואם הבנתי לא נכון התנצלות מראש.

נראה עד מתי הקרקס ימשך...בהצלחה...

אתה התחלת, שהרי אתה טוען שהמערכת שלי היא לא היי אנד, אז הנה מישהו אובייקטיבי.

ואם לא הבנת את הציניות שבפנייה לצ'ט אז תעשה חושבים.

גם קלטתי במאוחר את העקיצה על הטיונר שלי שאכן שומש בתחנות רדיו. . לעומת שלך שאולי שומש בשימוש.

אז יורם, אני אסביר לך את ההבדל ביננו, לכאורה, ולמה אני חותר להיי אנד ואתה סתם חותר, ומחתתר....

אני התאהבתי ב fM לפני עשור וקצת , חיפשתי וחרקתי וחקרתי עצמאית מה עושה לי טוב.
לא מה עושה טוב להמונים ( אני מניח שאתה פריק של "האח הגדול" וארוחת בוקר במלון באילת באמצע אוגוסט. ההמונים)
הגעתי למסקנה עצמאית שבמערכת שלי משהו בגרמנים (ימ"ש 10 פעמים) שעשו רדיו אחרי מלחמת העולם השנייה ולפני יורשו- הסכם אוסלו,
נשמע הכי מלא ואנרגטי ומתכתב עם יכולות האלמנט שלי.
היה לי מיצ'י רוטל והיה לי מיאו, סנסאוי לא היה, והנה טלפונקן ישן שעלה 20 יורו יד שנייה עלה עליהם בעצימות הרגש והחוויה.
שמעתי לידידי היקר גיא ל. ונתתי צאנס לגרונדינג מנורות משנת 1963, ועדיין לא התאוששתי. היה לי אחד ויהי לי עוד אחד
( מחפש את הנכון קוסמטית ותפעולית). בין לבין רכשתי כמה מקלטי רדיו טלפונקן עם מפענח סטראו חיצוני
שאכן שומש ברשתות רדיו והיה סטנדרט וסוג של רפרנס (ביחד עם rhode schwarz שנחשב מעליו בפרסטיג) .
תוצאות מהממות. והכל על סמך מחקר אישי ורצון להגיע לסאונד שאני אוהב. בדרך היו עוד כמה גרמניים שהיו מצויינים. אגב.
ואת כל המחקר הזה אתה מחליף באיזה אלמוני ופלונית מאיזה פורום בקנטאקי או פפארצי שממליץ או לא על איזה רדיו?
וזה החוכמה שאתה מייצג ומביא לפורום?

יורם, אני יודע מה אני מחפש בסאונד. ומה שאני מחפש הוא גם מדיד וגם שמיע ברובו. את מה שלא מדיד משלים הלב.
והמערכת שלי היא מיצוי מזהיר של הטעם האישי שלי במסגרת מה שאני מוכן להשקיע עליו.
ומה שאני יכול לחיות איתו בנסיבות חיי. ונכונות להקשיב ולהיות מודרך ממי שאני מחזיק ממנו כאחד שמבין ב א מ ת .
יש לי קו מחשבה בהיר ותפיסת סאונד מגובשת- ואני לא מתנצל על זה.
עזרתי לכמה וכמה אנשים לבנות מערכות בתקציבים צנועים עד גדולים- אף מערכת לא בנאלית,
מרביתה בנויה על תפיסות שגויות של "ההמונים" ( תראה את ירידות המחיר של המותג המדשדש דנסן ביד שנייה,
זהב למי שמבין. וזה רק כמשל ) כולם היו מפסוטים.
אף אחד לא התרחק בגלל שהייתי פלצן. ההפך.
יש הרבה דרכים להנות מסאונד משובח.

גם לאמת יש מקום, ולצניעות מזוייפת אין.
ייגעתי והגעתי למשהו מאוד מאוד מיוחד ומכובד בסלון שלי- משהו היי אנדי. כן, חוזר high endish
יש לי רפרנס לסאונד. אם לך היה רפרנס לא היית צריך להתפשר כנראה על חוכמת ההמונים.

והכי חשוב, במקום להתפייט ולנסות להיות עממי- אולי תסביר לנו יורם היקר, והיוקרתי,
מה רכיבי המערכת שלך? מה מוביל אותך בפילוסופיה של בחירת החלקים למערכת?
מה אתה אוהב בסאונד? איזה מערכת ריגשה אותך ולמה? איזה שדרוג עשית שהוא יוצא דופן מבחינתך בתמורה?
אולי תתרום איזה משהו פרודיקטיבי במקום לפרשן אחרים?

הוצאת אותי משלוותי, והכי חשוב, לקחת את הפורום אחורה - בידע ובגישה.

ופטור בלי כלום אי אפשר, פעם הבאה שאתה פונה אליי כידיד לתחום בווטסאפ לקושש אנטנה אם יש לי,
תחשוב על זה פעמיים. ושלוש. כי הבעיה בקליטה אצלך כנראה מקורה לא באנטנה....

בוקר נפלא והיי אנדי שיהיה לכולנו.

ערן אנד.

נ.ב : בחיי.....
יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

יש המוסיפים לזה איכויות בניה, תג מחיר וכיו"ב.

טיונרי FM וינטג' מסוימים הם יצירות מופת הנדסיות שנבנו בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היי אנד של אז, אבל בהינתן המגבלות הפיזיקליות של השידור (15 kHz, יחס אות/רעש מוגבל), יחד עם הדחיסה האגרסיבית של תחנות השידור המודרניות, קשה להתייחס לטיונר FM כמספק את רמת הביצועים של קצה הטופ שאפשר להשיג כיום, וקשה לקרוא לזה היי אנד.

אתה זה שהתעקשת על קריטריונים אובייקטיביים להיי‑אנד, בניגוד למה שאתה אומר עליו "את מה שלא מדיד משלים הלב".

זה רק מדגים את העניין שאולי לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא מה שאתה אוהב ומדבר אליך. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.

נ.ב., ברשימת ה‑Recommended Components 2026 של Stereophile (וגם בזו של 2025) כבר אין טיונרים, חוץ מאיזה משהו פשוט ב‑Class D שלהם (הרמה הכי נמוכה), וחבילת שידרוג ספציפית ל‑DaySequerra FM Reference Tuner, שהוא עצמו לא מופיע ברשימה.

נערך לאחרונה ב:
יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

טיונרי FM וינטג' מסוימים הם יצירות מופת הנדסיות שנבנו בסטנדרטים הגבוהים ביותר של היי אנד של אז, אבל בהינתן המגבלות הפיזיקליות של השידור (15 kHz, יחס אות/רעש מוגבל), יחד עם הדחיסה האגרסיבית של תחנות השידור המודרניות, קשה להתייחס לטיונר FM כמספק את רמת הביצועים של קצה הטופ שאפשר להשיג כיום, וקשה לקרוא לזה היי אנד.

אתה זה שהתעקשת על קריטריונים אובייקטיביים להיי‑אנד, בניגוד למה שאתה אומר עליו "את מה שלא מדיד משלים הלב".

זה רק מדגים את העניין שאולי לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא מה שאתה אוהב ומדבר אליך. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.
נתתי דוגמא לתהליך חיפוש ששואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.

אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת.

ואני אומר גם לך, הצלחתי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה.
זה שזה לא ייקלע לטעם של כל אחד , זה עניין אחר. אחד בוחר זלטון, השני ווילסון השלישי מגיקו וכן הלאה. כולם היי ואולטרא אנד. ועדיין נותנים את הפרשנות שלהם ואנשים מעדיפים זה על אחר.

אגב, לי אין אולטרא היי אנד בסלון, בהגדרה השכיחה והכספית של המילה. אם זה גורם למאן דה הוא להרגיש יותר רגוע עם עצמו ועם מערכתו.

נערך לאחרונה ב:
נ.ב., ברשימת ה‑Recommended Components 2026 של Stereophile (וגם בזו של 2025) כבר אין טיונרים, חוץ מאיזה משהו פשוט ב‑Class D שלהם (הרמה הכי נמוכה), וחבילת שידרוג ספציפית ל‑DaySequerra FM Reference Tuner, שהוא עצמו לא מופיע ברשימה.
וזה מסכם את כל טענותיי...סטראופייל כתב. תגיד, ומה j lab כתב? ופיל גולד? וקסלר ? קן קן, נו?
תמשיך לקרוא ביקורות,
וחלקינו ימשיך להאזין למוזיקה. ולהתקדם.
אז יאללה, נתקדם.
יום טוב.

הררי.י דוגמא לתהליך שדואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.

אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת.

ואני אומר גם לך, הצלחצי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה. זה שזה לא ייקלע לטעם כולם יש מחלוקות על ההגדרה של היי אנד, אבל כמעט כולם מסכימים שהבסיס הוא ביצועים בקצה הטופ שאפשר להשיג כיום, כשחלק מתייחסים לביצועים מדידים וחלק לביצועים במדדים אודיופיליים.

נתתי דוגמא לתהליך אצלי ששואף למצויינות. לא רשמתי שהטיונר הוא היי אנד בהשוואה למקורות אחרים, למרות שבהגדרה רחבה יותר בתחומו הוא אכן טיונר קצה.
אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר, ומקפיד להיות ענייני. יורם התערב וניסה להגדיר אותי ועוד בצורה מזלזלת. ובכלל לא פניתי אליו אגב.
ואני אומר גם לך, הצלחתי להגיע לרמת סאונד היי אנדית אצלי בסלון בכל קנה מידה.
זה שזה לא ייקלע לטעם של כל אחד , זה עניין אחר. אחד בוחר זלטון, השני ווילסון השלישי מגיקו וכן הלאה. כולם היי ואולטרא אנד. ועדיין נותנים את הפרשנות שלהם ואנשים מעדיפים זה על אחר.

אגב, לי אין אולטרא היי אנד בסלון, בהגדרה השכיחה והכספית של המילה. אם זה גורם למאן דה הוא להרגיש יותר רגוע עם עצמו ועם מערכתו.
  1. אני לא מתערב בשיחה בינך לבין יורם, אלא מתייחס ישירות למה שאתה כתבת קודם בלבד.
  2. אני גם לא מתייחס לרמת הצליל שהגעת אליה, אני מאמין לך שלדעתך היא "אגדית", בלי ציניות.
  3. יש כאן בלבול בין מה שציטטת (שדרך אגב הוספתי ב‑נ.ב. גם התייחסות ל‑Stereophile) לבין מה שכתבת.
  4. אני מתייחס רק לצירוף של:
    • זה שטענת "חייב להיות איזה קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד ומה לא,ומשם זה בחירה אישית"
    • זה שאולי לפי ההגדרות המקובלות למונח היי אנד, המערכת שלך לא בהכרח עומדת בקריטריונים
    • זה שהתייחסת לכך ש"מה שלא מדיד משלים הלב"
    • זה שעכשיו הוספת ש"אני לא משנה לי מה דעתו של זה או אחר"
  5. ולאור הצירוף הנ"ל, אולי כדאי לשקול שאולי באמת לא צריך לשנות לך איך מגדירים היי אנד והאם הציוד שלך עומד בקריטריונים, ואיזה ציונים הוא מקבל, אלא רק מה שאתה אוהב ומדבר אליך.
  6. אבל אם אתה רוצה, תמשיך עם האובייקטיבי והסטנדרטים וכו', ותנסה לעקם את ההגדרות כך שיתאימו לך, אבל די בטוח שלא כולם יסכימו איתך, כך שזה לא באמת אובייקטיבי.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור