שמע, חשוב להבין שהמערכת שבידך היא כמו טויוטה יאריס מול מכונית על, יכולה להביא אותך מנקודה A ל-B, אבל החוויה שונה לגמרי. גם ציוד אודיו בסיסי וגם יוקרתי "עובדים", אבל ברמות הגבוהות - כשמשלבים ציוד איכותי בחדר מתאים - מתקבלת חוויה אחרת לגמרי: יותר דינמיקה, יותר רזולוציה, יותר עומק ובמה קולית. זה מסביר למה ייתכן שכל ציוד דיגיטלי או כבלים נשמעים לך דומה - לתשתית הקיימת אצלך אין יכולת לחשוף את ההבדלים. בסופו של דבר, מערכת כולה נמדדת לפי החוליה החלשה שבה, זו נקודה ששווה לך לקחת בחשבון.
אתה עוד פעם חוזר להקשיב עם תג המחיר של הציוד, מתוך טענה שיותר כסף תמיד, אבל תמיד, עושה "יותר מהכל" (אבל לא מסוגל למדוד את זה)
זו לא הטענה שלי
אני לא טוען בעד ציוד זול או נגד ציוד יקר.
נהפוכו, שמעתי מערכות שמנגנות בעוצמה של הופעה חיה, עם במה שמרגישה בגודל אמיתי (כמובן שאי אפשר לעשות את זה בסלון ביתי, אבל זה סיפור אחר).
זו לא הטענה שלי.
אני אנסה להשתמש באנלוגיה של מכונית, למרות של-DAC הרבה יותר מתאימה אנלוגיה של מחשב.
מאן דהוא קנה פורשה. מכונה מעולה לכל הדעות.
עכשיו הוא קנה מאיזה חברת גראז', של 20 איש, 4 ג'אנטים שעשויים מאיזו סגסוגת אדמנטיום, שהיא טוענת שמווברצת בהרמוניה עם המתלים ובגלל התכונות האלסטיות שלה, מגדילה את האחיזה בסיבובים ומשפרת את תחושת ההיגוי.
עכשיו קונה הפורשה נשבע שהוא לוקח סיבובים לא רק יותר מהר, אלא שתחושת ההיגוי השתפרה.
בנוסף, הוא קנה מחברה אחרת תוסף דלק פרימיום, שמשפר את ביצועי המנוע וגורם לו לעלות בטורים יותר מהר.
גם על זה הוא נשבע שזה עובד.
אני לא צריך לנהוג באוטו שנייה כדי לדעת שזה חרטא.
אני חושב שברור למה.
אם נלך למחשבים, אתה יכול לקנות מחשב נייד בסכומים יקרים יותר ויותר, אבל יש תקרה. יש מחשב שהוא הטופ. מדידות הביצועים שלו יוכיחו את זה (למרות שלמדוד ביצועי מחשב זה מורכב, כי זה תלוי תוכנה, כי תלוי איזה רכיב הוא צוואר הבקבוק ובלה בלה בלה... עדיין יש אפשרות למדוד).
אני טוען שגם יש DAC שהוא טופ.
וכל דבר מעבר לו, לא משנה כלום.
לא משנה לאילו רמקולים תחבר אותו.
נ.ב. מעבר לזה ש-DAC באמת לא אמור להשפיע על הסאונד. למה שתרצה בכלל שהוא ישפיע?