עשו מדאקים חלליות כולה כרטיס עם ציפ עליו פעם היו בגודל קופסת סיגריות היה לי אני זוכר של אודיו אלכימי מהראשונים עם כבלים קבועים שיוצאים ממנו היה פגז בכיף הייתי חוזר אליו אם היה כזה עם ציפ עדכני 36bit אבל הם סגרו תבסטה מזמן לא אתפלא אם בגלל מיעוט הכנסות לעומת השקעה מכסימאלית ואי חסיכת אמצעים כמו רבים וטובים שנכחדו להם מהסיבה הנ"ל כי .....
שמת לב שזה התחום הטכנולוגי היחיד בו הטכנולוגיה רק משתפרת, והעלות של רכיבי הקצה רק עולה?
אז אם הבנתי נכון:
- אין אמת בחוויה סובייקטיבית?
- אין אמת למבחן האזנה עיוור?
- אין אמת לבעלי ניסיון כי ממילא הם חירשים כי עברו את גיל ה50?
ויכוח מטופש של אנשים עם trust issues
״כולם טיפשים .. אני יודע את האמת!״
בטח גם נטיה חזקה לקונספירציות
@RB68 @falou
הרבה תאוריות אבל מה עם לגבות את זה עם קצת בהפרקטיקה שלכם? נכון לעכשיו עם מה אתם שומעים?
יש לי תחושה שאתם תמנעו מלפרט..
יש לי Trust Issue, כי כבר שמעתי רמקולים יקרים שנשמעים לא טוב, ורמקולים זולים שנשמעים אחלה. אז ברגע שמתייחסים לתג המחיר כמבטיח איכות, אני ספקני (ראה למעלה).
וכן, אני שומע פחות טוב מפעם. יש הקלטות שאני מכיר טוב ואני מרגיש שגבוהים שפעם שמעתי, בייחוד כאלו שהפריעו (כי אני יותר רגיש לסאונד לא טוב מאשר מחפש סאונד אידיאלי), נעלמו.
ואני לא כיניתי אף אחד "טיפש". אני פשוט מציג עובדות. מי שחושב שבגיל 50+ הוא עוד מסוגל לשמוע שיפורים קטנים של "רעש בחשמל", כשיש טווח שלם של תדרים שנעלם לו... אני חושב שהוא מדמיין. אם זה לא עולה לך כלום, תפדאל. גם לי נדמה שבחיבור ישיר של המקור המערכת נשמעת יותר טוב. יכול להיות שאני משלה את עצמי, אבל לפחות זה לא עולה לי שקל.
ויש אמת בחוויה הסובייקטיבית, אבל האם המטרה של התחביב היא לשפר את טכנולוגית כדי להעצים את החוויה הסובייקטיבית, האם זה מזיק כשאתה מכיר בזה שהחוויה הסובייקטיבית אינה משקפת לך הבדלים בסאונד, בהכרח?
הכרתי פעם מוכר אודיו שתמיד הזמין פיצה לבאים להאזין, כי הכל נשמע יותר טוב כשלא רעבים...
אולי יותר טוב, לפני האזנה, לאכול משהו, לסגור את הריב הטיפשי עם אשתך, לסדר את הבית (שיהיה נעים בעיניים) ואז הכל יישמע יותר טוב?
הוכח כבר, וכתבתי על זה, שכשטועמים משהו שחושבים שאמור להיות יותר טעים, אז באמת המוח יותר פעיל (בגלל הציפייה, אולי), ואז באמת יש יותר רגישות לטעם ומרגישים, באמת, שהיין יותר טעים.
אבל זו אותו היין.
אתה רוצה חוויה סובייקטיבית שמשתנה מהונאה או משינוי עובדתי?
במילים אחרות, אתה רוצה לעבוד על עצמך או שאתה רוצה שינוי אמיתי?
לשאלתך
המערכת "האודיופילית" שלי באחסנה דווקא, כי צריכה רענון
הגברה: NAC32+NAP140 (משופצרים)
רמקולים: Proac Response 2S
ממיר (היה) Peechtree DACx (היה לי CD92 של Arcam, שהתקלקל לפניו, שמאוד אהבתי. בטוח שהייתה לו רזולוציה עדיפה על כל דבר שניסיתי מולו)
כבלים/אינטרקונקט - VDH/Linn
בפועל:
רמקולים - JBL LSR308
סאב - Focal (לא זוכר את הדגם. 10")
ממיר/סטרימר - Fiio BTA30 Pro
הרמקולים האלו היו השוק של החיים שלי. קניתי אותם בשביל לבדוק את הקטע, והם נשארו, כי פשוט אין להם שום בעיה בסאונד. הוא עקבי והם נשמעים מאוד דומה בחדרים מאוד שונים, ולמרות שנדמה לי שהם דוחפים קצת את המיד העליון קדימה, אני חי עם זה, כי השאר פשוט מאוזן. הקטע שה-Sweet Spot רחב (באורך, לא בגובה), נורא נוח.
השילוב של הסאב הייתה גם הפתעה. עשיתי את זה סתם בשביל הניסיון, והייתה תחושה מהותית של שיפור. בעיקר יותר באס, כשיש את זה בהקלטה, אבל לא רק
. כל הזמן יש תחושה של צליל מלא יותר, ואפשר לעלות יותר בווליום בלי קומפרסיה ( בטח עוזר להוריד עומס מהרמקולים העיקריים)
כמובן ששחקתי הרבה עם החיתוך והווליום, כדי באס מרוח וגלים עומדים הורסים לי את החוויה יותר מהכל (או לא יותר מגבוהים שורקים...)
קראתי את שבעת העמודים שנוספו לשרשור מאז שנכנסתי פעם אחרונה לפורום. לא אכנס לנושא הטכני משום שהנושא הטכני הוא לא הסיבה שסטרימינג נהפך למשני בסדר העדיפויות שלי. במיקרה שלי זאת המוזיקה. אני שומע הרבה רוק קלאסי ושם המאסטרים הכי טובים של אלבומים חשובים רבים פשוט לא נמצאים בסטרימינג.
כבר כתבתי את זה שזה מצחיק אותי שמתעסקים בהבדלים קטנים, כאשר ההבדלים בהקלטות/מיקס הם דרסטיים. אפשר לשמוע הבדלים בין מאסטרינג שונים גם בסטרימינג (לפעמים דווקא הרימאסטר נשמע פחות טוב, משמעותית).