סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ברור שאני נוקט בעמדת רוב הפורום...כי זו עמדה בסיסית לכל אודיופיל.

אין הרבה בפורום שנמצאים בנישה שלי האודיופילית - 2.5 ואט וצא לדרך. ולזה התכוונתי.

מתנצל שאני טוען מה שאני מאמין בו.
אני לא מתפתל, וגם לא מעורפל.
די ברור אני.חושב : מי שלא מזהה הבדל בין כבלים, מנורות, ממירים - אני חושב שהוא זכאי לדעתו אבל
לא קשור לתחום שלי.

האיש שעימו התדיינתי במקור יש לו היסטוריה.
והטיעונים הלינאריים שלו לא תואמים את תפיסת התחום בעיני הרוב המכריע.
לינאריים?

אז אם הבנתי נכון:
- אין אמת בחוויה סובייקטיבית?
- אין אמת למבחן האזנה עיוור?
- אין אמת לבעלי ניסיון כי ממילא הם חירשים כי עברו את גיל ה50?

ויכוח מטופש של אנשים עם trust issues
״כולם טיפשים .. אני יודע את האמת!״
בטח גם נטיה חזקה לקונספירציות

@RB68 @falou
הרבה תאוריות אבל מה עם לגבות את זה עם קצת בהפרקטיקה שלכם? נכון לעכשיו עם מה אתם שומעים?

יש לי תחושה שאתם תמנעו מלפרט..

אז אם הבנתי נכון:
לא נאמר שום דבר מהשטויות האלה, בטח לא על ידי.
אתה לא מכיר אותי בשיט, אתה פוגעני בלי סיבה.
כנ"ל
אני מתעב קונספירציות
@RB68 @falou
הרבה תאוריות אבל מה עם לגבות את זה עם קצת בהפרקטיקה שלכם? נכון לעכשיו עם מה אתם שומעים?

לא יודע מה שווה התחושה שלך ולמה אתה מדביק לי אנונימיות רק בגלל שאתה לא מכיר אותי, אבל אם זה מעניין אותך, הסט-אפ הנוכחי שלי:
רמקולים - פרליסן R5m
2 סאבים DIY, תיבה סגורה, דרייברים של AE
מגבר - Audiophonics מבוסס Purifi, קלאס D, 200 לצד
דאק/פרה - Okto Research dac8pro
RC/קרוס לסאבים - MiniDSP, מריץ Dirac

לקינוח, מה שאתה קורא "הרבה תיאוריות" - זה פיזיקה, הנדסה וקורטוב פסיכואקוסטיקה. זה לא משהו אישי ואני לא מתיימר להיות הנציג עלי-פורום של הדיסציפלינות האלו, משתדל להבין כמיטב יכולתי ולנווט כפי יכולתי מבחינת ידע, תקציב וזמן פנוי ליכולת להאזין לאודיו משובח. וכן, אני נהנה גם מהדרך לשם (למרות שהיא שונה משלך). עוד משהו - לא מפריע לי בכלל שאתה נהנה מדרך אחרת.
You do you...

עריכה: הוספתי את המגבר שנשמט קודם

נערך לאחרונה ב:
אהלן Juiced
.
החל בטעם מוזיקלי, וכן גם בעוד סעפים (תרתי) בנושא דנן ... וכלה בטעם לסאונד
אני מונח בצד השני של הסקלה, לעומת RB6.
מאידך, יש לו ידע רב, ותמיד כותב/עונה לגופו של עניין.
גם לברי פלוגתא שלו, כותב בצורה נעימה ומכבדת.
לא הייתי מפיל עליו קונספירציות 'אישיו' וכו.
: -)
.

אהלן Juiced
.
החל בטעם מוזיקלי, וכן גם בעוד סעפים (תרתי) בנושא דנן ... וכלה בטעם לסאונד
אני מונח בצד השני של הסקלה, לעומת RB6.
מאידך, יש לו ידע רב, ותמיד כותב/עונה לגופו של עניין.
גם לברי פלוגתא שלו, כותב בצורה נעימה ומכבדת.
לא הייתי מפיל עליו קונספירציות 'אישיו' וכו.
: -)
.
תודה חגי.
אל תהייה בטוח לגבי הטעם המוסיקלי. נהנתי מכמה וכמה המלצות שלך, אני פרוס די רחב...

קראתי את שבעת העמודים שנוספו לשרשור מאז שנכנסתי פעם אחרונה לפורום. לא אכנס לנושא הטכני משום שהנושא הטכני הוא לא הסיבה שסטרימינג נהפך למשני בסדר העדיפויות שלי. במיקרה שלי זאת המוזיקה. אני שומע הרבה רוק קלאסי ושם המאסטרים הכי טובים של אלבומים חשובים רבים פשוט לא נמצאים בסטרימינג. אתחיל עם הביטלס (כן אם מישהו לא ניחש אני מעריץ ביטלס שרוף). המיקס שאושר על ידי הלהקה ברוב האלבומים (עד האלבום הלבן) הוא מונו. המיקסים נגישים בויניל וב-cd (המונו בוקסט בויניל יצא שוב בכמה אלפי עותקים לפני כמה חודשים ונמכר תוך יום אחד). הכיסוי בפלטפורמות הסטרימינג הוא חלקי בלבד. המאסטרינג האולטמטיבי בסטריאו של magical mystery tour הוא ההדפסה הגרמנית של האלבום. ויניל בלבד (מהנדס המאסטרינג הראשי באבי רוד מאד רוצה להדפיס אותו שוב). אני יכול להמשיך ולהמשיך אבל מבחינתי מי שאודיופיל ושומע הרבה מוזיקה מהתקופה שבה המוזיקה הוקלטה לטייפ אנאלוגי חייב ויניל או cd.

חבר'ה, חירבתם לי את השרשור עם ה"אין הבדלים בין כבלים". תודה:)
הגיגים לשבת ביום שלישי: לא מצליח להבין איך סרבר ככ משמעותי לתוצאה גם כשיש סטרימר מאד מושקע. אבל אגיע סוף סוף לארץ ואדווח על תוצאות המשחקים.

עשו מדאקים חלליות כולה כרטיס עם ציפ עליו פעם היו בגודל קופסת סיגריות היה לי אני זוכר של אודיו אלכימי מהראשונים עם כבלים קבועים שיוצאים ממנו היה פגז בכיף הייתי חוזר אליו אם היה כזה עם ציפ עדכני 36bit אבל הם סגרו תבסטה מזמן לא אתפלא אם בגלל מיעוט הכנסות לעומת השקעה מכסימאלית ואי חסיכת אמצעים כמו רבים וטובים שנכחדו להם מהסיבה הנ"ל כי .....

ול מגאווין מ PS אודיו גם מבצע הקלטות וגם מוכר ציוד אודיו, יש לו פי 20 מהידע והניסיון שלך, ושמינית מהיוהרה. הוא לא מציע את הציוד ההקלטות שלו לבית וכן מציע ציוד ייעודי לשמיעה ביתית. כי יש הבדל.

פול הוא מומחה מטעם עצמו, בלי שום הסמכה, שום אסמכתא מחקרית לטענות שלו ובסה"כ מפרסם את מה שהוא מוכר.
בחשיבה המערבית, בשביל לקבוע שמשהו הוא "עובדה" צריך תהליך סדור.

ד"ר פלויד טול עשה תהליך כזה בקבוצת הרמן. התוצאה, שיפור רוחבי בכל מה שאנחנו יודעים (לא רק הוא, יש רבים)
1. הבנה על הקורלציה בין סאונד לבין סאונד שמאזינים מגדירים "טוב", והבנה שאנשים שלא הוכשרו, ממש לא טובים בלמצוא הבדלים.
2. שינוי מהותי באיך התעשייה מתכננת ומייצרת רמקולים
3. הגדרת סטדנרטים למדידה יעילה של רמקולים

האם קיבלנו רמקולים שנשמעים אותו הדבר?
לא.
עדיין יש מגוון של החלטות והעדפות שיוצרות רמקולים שונים, שמתאימים להעדפות שונות, חללים שונים, וכו'. מאן דהוא עדיין יכול להעדיף רמקול פלאנרי, אחר עדיין יירצה רמקול קואקסיאלי, שלישי צריך רמקול עם הנחתה מסויימת בבאס, שמיועד לעמוד קרוב לקיר, וכו''. לכל אחד תכונות (יתרונות וחסרונות) אחרות, אבל אנחנו מבינים את הקשר בין המדידות לבין התוצאה, בלי להשתמש במונחים סיפרותיים.
אפילו אימאג' כבר אפשר למדוד...
אז קיבלנו תכנון שמכוון, ומצליח, לייצר, באופן עקבי, רמקולים עם תכונות שהמתכנן רצה להשיג, ויכולת לבדוק אותן, והתעשייה מתיישרת לסטנדרט. בעיקר, קיבלנו רמקולים ממש זולים, שנשמעים טוב (לפחות נעדרים בעיות סוניות ברורות).

ההבדל בין פול לטול זה שלטול יש הוכחות. יש מתודה, יש ניירות מחקר, שפתוחים לביקורת עמיתים, ויש דיון. לפול יש טענות לא מבוססות.

אני אף פעם לא הבנתי את המונח חווית נהיגה, היה לי סובארו 1600 dl , האלמותית, ואחרי שרווח לי קצת עברתי ליונדאי אקסנט, ונסעתי וחייכתי ולא הבנתי.
התרחבה המשפחה ב"ה, והכיס עוד קצת , לא יותר מידי, ורכשתי smax טיטניום. לאחר שבועיים נסעתי לאילת עם המשפחה.. לא רציתי שהנסיעה תסתיים, בעקיפה הראשונה, מההרגל עם ההאקסית האקסנט , לחצתי פול גז...אחרי 4 שניות לא זיהיתי מה ניסיתי לעקוף..
( ביונדאי הייתי פותח יומן לפני כל עקיפה).
ואז הבנתי מה זו חווית נסיעה- ההגה, ההילוכים המעברים... כל אילת חיכיתי רק לחזור לעלות על הכביש האם ה fda מצא ואו אישר את הרגשתי? האם זה מתקבל על הדעת שתיכנס לפורום חובבי קפה ותגיד,שאין הבדל בין נס חול עלית או ג'ייקובס ל illy?

במקרה נפלת על בוגר כמה וכמה קורסים של נהיגת מירוצים ונהיגה מתקדמת.
אני יודע להסביר טוב מאוד את ההבדלים בין איך רכבים מתנהגים ואיך השילוב מנוע/גיר עובד, ולכל דבר יש הסבר טכני.

לגבי קפה, כמו ביין, יש הרבה מחרטטים, כמו באודיו.

עשו מדאקים חלליות כולה כרטיס עם ציפ עליו פעם היו בגודל קופסת סיגריות היה לי אני זוכר של אודיו אלכימי מהראשונים עם כבלים קבועים שיוצאים ממנו היה פגז בכיף הייתי חוזר אליו אם היה כזה עם ציפ עדכני 36bit אבל הם סגרו תבסטה מזמן לא אתפלא אם בגלל מיעוט הכנסות לעומת השקעה מכסימאלית ואי חסיכת אמצעים כמו רבים וטובים שנכחדו להם מהסיבה הנ"ל כי .....

שמת לב שזה התחום הטכנולוגי היחיד בו הטכנולוגיה רק משתפרת, והעלות של רכיבי הקצה רק עולה?

אז אם הבנתי נכון:

@RB68 @falou

יש לי Trust Issue, כי כבר שמעתי רמקולים יקרים שנשמעים לא טוב, ורמקולים זולים שנשמעים אחלה. אז ברגע שמתייחסים לתג המחיר כמבטיח איכות, אני ספקני (ראה למעלה).
וכן, אני שומע פחות טוב מפעם. יש הקלטות שאני מכיר טוב ואני מרגיש שגבוהים שפעם שמעתי, בייחוד כאלו שהפריעו (כי אני יותר רגיש לסאונד לא טוב מאשר מחפש סאונד אידיאלי), נעלמו.
ואני לא כיניתי אף אחד "טיפש". אני פשוט מציג עובדות. מי שחושב שבגיל 50+ הוא עוד מסוגל לשמוע שיפורים קטנים של "רעש בחשמל", כשיש טווח שלם של תדרים שנעלם לו... אני חושב שהוא מדמיין. אם זה לא עולה לך כלום, תפדאל. גם לי נדמה שבחיבור ישיר של המקור המערכת נשמעת יותר טוב. יכול להיות שאני משלה את עצמי, אבל לפחות זה לא עולה לי שקל.

ויש אמת בחוויה הסובייקטיבית, אבל האם המטרה של התחביב היא לשפר את טכנולוגית כדי להעצים את החוויה הסובייקטיבית, האם זה מזיק כשאתה מכיר בזה שהחוויה הסובייקטיבית אינה משקפת לך הבדלים בסאונד, בהכרח?
הכרתי פעם מוכר אודיו שתמיד הזמין פיצה לבאים להאזין, כי הכל נשמע יותר טוב כשלא רעבים...
אולי יותר טוב, לפני האזנה, לאכול משהו, לסגור את הריב הטיפשי עם אשתך, לסדר את הבית (שיהיה נעים בעיניים) ואז הכל יישמע יותר טוב?

הוכח כבר, וכתבתי על זה, שכשטועמים משהו שחושבים שאמור להיות יותר טעים, אז באמת המוח יותר פעיל (בגלל הציפייה, אולי), ואז באמת יש יותר רגישות לטעם ומרגישים, באמת, שהיין יותר טעים.
אבל זו אותו היין.

אתה רוצה חוויה סובייקטיבית שמשתנה מהונאה או משינוי עובדתי?
במילים אחרות, אתה רוצה לעבוד על עצמך או שאתה רוצה שינוי אמיתי?

לשאלתך

המערכת "האודיופילית" שלי באחסנה דווקא, כי צריכה רענון
הגברה: NAC32+NAP140 (משופצרים)
רמקולים: Proac Response 2S
ממיר (היה) Peechtree DACx (היה לי CD92 של Arcam, שהתקלקל לפניו, שמאוד אהבתי. בטוח שהייתה לו רזולוציה עדיפה על כל דבר שניסיתי מולו)
כבלים/אינטרקונקט - VDH/Linn

בפועל:
רמקולים - JBL LSR308
סאב - Focal (לא זוכר את הדגם. 10")
ממיר/סטרימר - Fiio BTA30 Pro

הרמקולים האלו היו השוק של החיים שלי. קניתי אותם בשביל לבדוק את הקטע, והם נשארו, כי פשוט אין להם שום בעיה בסאונד. הוא עקבי והם נשמעים מאוד דומה בחדרים מאוד שונים, ולמרות שנדמה לי שהם דוחפים קצת את המיד העליון קדימה, אני חי עם זה, כי השאר פשוט מאוזן. הקטע שה-Sweet Spot רחב (באורך, לא בגובה), נורא נוח.
השילוב של הסאב הייתה גם הפתעה. עשיתי את זה סתם בשביל הניסיון, והייתה תחושה מהותית של שיפור. בעיקר יותר באס, כשיש את זה בהקלטה, אבל לא רק
. כל הזמן יש תחושה של צליל מלא יותר, ואפשר לעלות יותר בווליום בלי קומפרסיה ( בטח עוזר להוריד עומס מהרמקולים העיקריים)

כמובן ששחקתי הרבה עם החיתוך והווליום, כדי באס מרוח וגלים עומדים הורסים לי את החוויה יותר מהכל (או לא יותר מגבוהים שורקים...)

קראתי את שבעת העמודים שנוספו לשרשור מאז שנכנסתי פעם אחרונה לפורום. לא אכנס לנושא הטכני משום שהנושא הטכני הוא לא הסיבה שסטרימינג נהפך למשני בסדר העדיפויות שלי. במיקרה שלי זאת המוזיקה. אני שומע הרבה רוק קלאסי ושם המאסטרים הכי טובים של אלבומים חשובים רבים פשוט לא נמצאים בסטרימינג.

כבר כתבתי את זה שזה מצחיק אותי שמתעסקים בהבדלים קטנים, כאשר ההבדלים בהקלטות/מיקס הם דרסטיים. אפשר לשמוע הבדלים בין מאסטרינג שונים גם בסטרימינג (לפעמים דווקא הרימאסטר נשמע פחות טוב, משמעותית).

נערך לאחרונה ב:
FALOU אני עוקב בעניין אחרי השרשור הזה, אך צר לי לומר לך, כי ברגע שתעלה ב"סולם ה NAIM" ובמיוחד בקדם ובספק+ממיר סטרימר, תגלה פתאום שגם בני 65 מבדילים בסוגי הזרמה וגם, רחמנא ליצלן, בכבלי רשת ואינטרקונקטים...

במקרה נפלת על בוגר כמה וכמה קורסים של נהיגת מירוצים ונהיגה מתקדמת.
אני יודע להסביר טוב מאוד את ההבדלים בין איך רכבים מתנהגים ואיך השילוב מנוע/גיר עובד, ולכל דבר יש הסבר טכני.

לגבי קפה, כמו ביין, יש הרבה מחרטטים, כמו באודיו.
האמת זה מושלם שאתה מכיר את עולם המכוניות/מרוצים כי אז האנלוגיה הזאת תעשב יותר שכל:

בלי לזלזל או להתנשא, כל אחד בהתאם לתקציב, האוזן והשריטה שלו

אבל במונחים של "ביצועים" אתה כבעלים של מאזדה 3 אומר בעיקרון לבעלי bmw m5 (לא אני) ,
שהם משקרים לעצמם והם יהנו באותה מידה על המסלול מירוצים עם רכב משפחתי.

האמת זה מושלם שאתה מכיר את עולם המכוניות/מרוצים כי אז האנלוגיה הזאת תעשב יותר שכל:

בלי לזלזל או להתנשא, כל אחד בהתאם לתקציב, האוזן והשריטה שלו

אבל במונחים של "ביצועים" אתה כבעלים של מאזדה 3 אומר בעיקרון לבעלי bmw m5 (לא אני) ,

אבל אתה לא מכיר, אז אתה מביא אנלוגיה שגויה.
אנלוגיה טובה למה שאני טוען זה ש-106GTI מתנהגת יותר טוב מ-BMW M3.

אני, בתור מישהו עם OCD לאיכות סאונד, אומר לאנשים שהתחביב שלהם זה קניות, אתם קונים חרטא ומאמינים בזה, כי אתם עובדים על עצמכם.
אין שום ראייה לזה שמה שאתם קונים עושה הבדל, כי אף אחד לא הוכיח שזה אכן עושה.

דרך אגב, לך למחקרים של פלויד טול, יש שם רמקול ב-500 דולר שעדיף, במבחני האזנה עיוורים, על רמקול שעולה פי 10
מישהו כאן (להוציא את אלדר), מוכן לאמר ששמע חתכת ציוד שעולה עשירית ממה שיש לו, ונשמעה טוב יותר?
איך זה שהטכנולוגיה רק משתפרת, אבל המחיר רק עולה?
איך זה שהשמיעה של החובב רק מתדרדרת, אבל האבחנה שלו לפרטים רק עולה?

שומדבר מזה לא עושה שכל.

וכן, שמעתי מערכות הרבה יותר יקרות משלי. לפעמים הן נשמעו אחלה. לפעמים פאדיחה.
כאמור, אני מקשיב עם האוזניים, לא עם הארנק.

נ.ב. ולפני שהייתי משקיע זמן בכל דבר, הייתי משקיע ב-Room Correction. זה בבירור עושה הבדל יותר גדול מכל כבל, גם אם אתה מאמין שכבלים עושים הבדל.

כן, מסכים, אבל בין מאזדה 3 ל BMW M5 יש הבדלים מדידים כל כך מובהקים שאני פחות רואה את האנלוגיה לאודיו.
קל מאוד להסביר את המונח "הנאה" כשיש פער של 400 כוחות סוס בין שני רכבים, וזה עוד לפני מכלולי שילדה (מתלים, בולמים, כיול..),
לעומת זאת פערים בין כבלים וכו ( מכאן @shokroun התחיל את האנלוגיה כמדומני) בהם אין כלל הבדל מדיד, ונניח ויש, אנו מדברים על חלקיקי DB, כשבמקרה של רכבים מדובר בפערים אדירים במכלולי ההנעה והשילדה.
גם אם היית משווה בין רכבים קרובים יותר כמו BMW M3 Competition לעומת BMW M4 Competition,
עדיין הפערים המדידים היו גדולים לאין שיעור יותר מאשר הפער המדיד בין שני כבלי USB (למשל - לא נטפל דווקא ל USB).
תמיד צריך לזכור שמשהו כמו הזזת רמקול חצי מטר מהקיר יכול להשפיע ברמה של 10DB, כשהחלפת כבל דיגיטלי או סוויץ, גם אם היא עושה "מהפיכה" (ואני לא ציני, אלה פשוט ביטויים שאני שומע כשאנשים מתארים בהם את החויה בעקבות החלפת הכבל), במקרה הקיצוני תימדד ב מאית DB? אולי פחות?

ידעתי שזה יקרה,
עוד פעם אתם ניכנסים לניואנסים של האנלוגיות ומפספים את הנקודה.

לא ניסיתי לדייק רק להמחיש פערבין הניסיון שלכם ליומרנות.

לשאלתך

המערכת "האודיופילית" שלי באחסנה דווקא, כי צריכה רענון
הגברה: NAC32+NAP140 (משופצרים)
רמקולים: Proac Response 2S
ממיר (היה) Peechtree DACx (היה לי CD92 של Arcam, שהתקלקל לפניו, שמאוד אהבתי. בטוח שהייתה לו רזולוציה עדיפה על כל דבר שניסיתי מולו)
כבלים/אינטרקונקט - VDH/Linn

בפועל:
רמקולים - JBL LSR308
סאב - Focal (לא זוכר את הדגם. 10")
ממיר/סטרימר - Fiio BTA30 Pro
שמע, חשוב להבין שהמערכת שבידך היא כמו טויוטה יאריס מול מכונית על, יכולה להביא אותך מנקודה A ל-B, אבל החוויה שונה לגמרי. גם ציוד אודיו בסיסי וגם יוקרתי "עובדים", אבל ברמות הגבוהות - כשמשלבים ציוד איכותי בחדר מתאים - מתקבלת חוויה אחרת לגמרי: יותר דינמיקה, יותר רזולוציה, יותר עומק ובמה קולית. זה מסביר למה ייתכן שכל ציוד דיגיטלי או כבלים נשמעים לך דומה - לתשתית הקיימת אצלך אין יכולת לחשוף את ההבדלים. בסופו של דבר, מערכת כולה נמדדת לפי החוליה החלשה שבה, זו נקודה ששווה לך לקחת בחשבון.

אבל אתה לא מכיר, אז אתה מביא אנלוגיה שגויה.
אנלוגיה טובה למה שאני טוען זה ש-106GTI מתנהגת יותר טוב מ-BMW M3.

אני, בתור מישהו עם OCD לאיכות סאונד, אומר לאנשים שהתחביב שלהם זה קניות, אתם קונים חרטא ומאמינים בזה, כי אתם עובדים על עצמכם.
אין שום ראייה לזה שמה שאתם קונים עושה הבדל, כי אף אחד לא הוכיח שזה אכן עושה.

דרך אגב, לך למחקרים של פלויד טול, יש שם רמקול ב-500 דולר שעדיף, במבחני האזנה עיוורים, על רמקול שעולה פי 10
מישהו כאן (להוציא את אלדר), מוכן לאמר ששמע חתכת ציוד שעולה עשירית ממה שיש לו, ונשמעה טוב יותר?
איך זה שהטכנולוגיה רק משתפרת, אבל המחיר רק עולה?
איך זה שהשמיעה של החובב רק מתדרדרת, אבל האבחנה שלו לפרטים רק עולה?

שומדבר מזה לא עושה שכל.

וכן, שמעתי מערכות הרבה יותר יקרות משלי. לפעמים הן נשמעו אחלה. לפעמים פאדיחה.
כאמור, אני מקשיב עם האוזניים, לא עם הארנק.

נ.ב. ולפני שהייתי משקיע זמן בכל דבר, הייתי משקיע ב-Room Correction. זה בבירור עושה הבדל יותר גדול מכל כבל, גם אם אתה מאמין שכבלים עושים הבדל.
אני שמעתי ולא פעם סטאפים שעולים עשירית ומשמעים יותר טוב ואני יכול לתת גם דוגמאות:
זוג מדף ווילסון קיוב 1 מחובר למגבר טלפונקן מנורות עתיק = נשמע לא פחות מ חלום !
נגן טייפ סלילים מחובר לפרה אודיו אנאלוזין מנורתי ישן פאוור לא זוכר איזה משהו וינטאז עם רמקול JBL (לא בטוח) , משהו בנוי ישן וופר 15 או 16 שמעו פשוט סוף למות. ויש עוד כמה ... וגם יש הפוך סט-אפים יקרים להחריד ושילובים מוזרים לא פחות שעולים מאות אלפי שקלים שאני לא מבין מה כאילו מה ....איך ?!

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור