נכון. אם כי זה לא בהכרח סימן טוב.. יכול להיות שהראוטר והכבל שלי מכניסים רעש. בכל אופן, אצלי זה יותר טוב בלי הכבל.כשאתה מנגן ומחובר כבל רשת אם תוך כדי הניגון אתה מנתק את הכבל (אוטומטי עובר לוויפי) ומחזיר כבל בחזרה, אתה שומע הבדלים לטובת ה בלי כבל ?
שמע, זה מטורף !
חיבור Ethernet חסין יותר מ WiFi מפני בעיות של RFI, Latency, יציבות ביצועים.אני לא יודע מאיפה הוצאת את הכתוב למעלה, אבל הרעשים של RFI/EMI, שאמנם יכולים להכנס לסטרימר לא קשורים לנתונים שמועברים בWIFI (אלו מועברים בשלמות של 100% פר הגדרה, בוודאי במהירויות תקשורת מודרניות של WIFI). הרעשים שאתה מדבר עליהם הם רעשים נוספים שנכנסים למערכת (לסטרימר או דאק) אם אין סיכוך טוב, ולכן גם יתבטאו באופן דומה בסטרימינג מבוסס Ethernet. אבל, אם הנתונים נכנסים דרך Ethernet קוי, יכולים להכנס רעשים נוספים דרך הכבל תקשורת שמגיע מהראוטר. עשיתי בדיקות איכות סאונד אצלי בבית ובהחלט אני יכול להצהיר שאצלי איכות הסאונד טובה יותר ב WIFI . אם כי יכול להיות שבמכשירים אחרים, בסביבה עם רעשים אחרים או או כבל אינטרנט או ראוטר אחר התוצאות היו יכולות להיות הפוכות. שכל אחד יעשה את הבדיקת האזנה שלו ויחליט. דרך אגב, הבדיקה שאני עשיתי מבוססת על Blind A/B test מיידי, והנבדקים (בני הבית חובבי הסאונד) לא ידעו אפילו מה החלפתי ומתי.
עם התיאוריה אני מסכים. באופן מעשי המצב אצלי הפוך. לא שיש הבדל משמעותי, אבל זה נשמע טיפה יותר דינאמי ונקי בWIFI.חיבור Ethernet חסין יותר מ WiFi מפני בעיות של RFI, Latency, יציבות ביצועים.
עבור יישומים שבהם ביצועים, יציבות ו Latency נמוך הם קריטיים (למשל, משחקים מקוונים, העברות קבצים גדולים, שיחות וידאו, עבודה מקצועית), Ethernet עדיף, וחיבור אופטי עדיף על שניהם.
כנראה משהו מכניס רעש לרשת ה ethernet (ספק כוח לדוגמה), או שהיישום באחד המכשירים לא אופטימלי/תקין.עם התיאוריה אני מסכים. באופן מעשי המצב אצלי הפוך. לא שיש הבדל משמעותי, אבל זה נשמע טיפה יותר דינאמי ונקי בWIFI.
קל, נכחתי בשני המבחנים האחרים
לא רלוונטי, כל התבחינים שהסברתי לך עליהם נעשו בסביבות קבועות, הדבר היחיד שהשתנה בכול פעם הוא השרת.
אף אחד לא רץ להשקיע כסף אם אין הבדל מהותי - לא נולדנו אתמול.
אבל עזוב חומרה, בו נדבר על תוכנה, במקרה ב Oladra אפשר להריץ תוכונות שרת ונגנים שונים - על אותה החומרה.
תאורטית ניגון בביט פרפקט אמור לתת אותה התוצאה, במציאות מי שיגיד לי שנגן של Roon ו Squeez נשמעים זהה (שניהם מנגנים בביט פרפקט), חייב בבדיקת שמיעה בדחיפות. הנה התאוריה הלכה לפח.
על כך שהנתונים הדיגיטליים עשויים להיות מושלמים - אין לנו וויכוח, אבל שלמות העברתם לא אומרת כלום לגבי כמה מדויק התזמון שלהם וכמה הם נקיים מהפרעות חשמליות, או מה עושה או לא עושה האופטימיזציה של התוכנה שרצה על גבי החומרה – וזה כבר מספיק כדי להסביר הבדלים סוניים שמתקבלים בין שרתי מוזיקה שונים.
למה אתה חושב שאחרים לא נהנים לעשות זאת
למה לי, יש לי חלל פתוח של כ 5 מטרים מאחורי הראש
עכשיו ברצינות, מספיק לסובב דפיוזר בכיוון כדי שתקבל צליל שונה, זה עדיין לא מחייב שתקבל יותר מוזיקה.
זה אולי לא ישראלי (כי אנחנו הרי יודעים הכול הכי טוב) לומר לא יודע במדוייק למה קיים שינוי, אבל שומעים אותו.
www.audiosciencereview.com
קראתי את התגובה שלך, ועם כל הכבוד – זה נשמע כאילו אתה מנסה לצאת חכם דרך ציניות, אבל מפספס את העיקר.אתה ממשיך עם הקו של "אני שמעתי", שלא אומר לי כלום.
יותר גרוע, אתה מדבר על יותר או פחות "מוסיקה", שזה לגמרי חוויה סובייקטיבית. אנשים יכולים לקבל חוויה מוסיקלית מהותית גם במערכת דפוקה באוטו, אם השמש זורחת, החלון פתוח ומצב הרוח בשמיים.
לא מבין מה זה קשור.
זה כמו להגיד שהגיטרה נשמעה יותר "טבעי". איך שהגיטרה נשמעה תלוי בהקלטה, קודם כל ולפני הכל, ושם עושים בחירות של פשרות. כן להכניס את ההד את החדר, לא להכניס את חדר, יותר קרוב, יותר רחוק, מיקרופון אחד או שניים.
מה זה קשור לסט אפ שלי?
בחירות של מה אתה מכניס ומה אתה לא. אין אמת.
גמני שמעתי בסופש מוסיקה שלא כהרגלי, ב-LDAC מהסלולרי, אלא בחיבור ישיר לממיר מהמחשב (חס וחלילה לא מאייפון, שאין לו סטרימינג בהיי רז של BT, שאני בטוח שנשמע פחות טוב. נשבע). בחיי, נשמע לי יותר טוב, החיבור הישיר. אני בטוח שהיה יותר טוב. אני משוכנע. היה בעיקר איזון אחר לצליל, יותר מעובה במיד. באס פחות נמרח. אבל אני זוכר שאולי אני מדמיין... כי ככה זה בני אדם. אנחנו עובדים על עצמנו כל הזמן.
הכנסנו שינוי בסט אפ, אז אנחנו עוברים למוד אחר של הקשבה, ופתאום הכל נשמע יותר טוב.
וזה לפני שדיברנו על איך יכול להיות שכל הטכנולוגיה רק מתקדמת ונעשית טובה יותר ויותר, ורק בהיי אנד המחיר רק עולה ועולה ועולה וכמובן שהאיכות רק עולה ועולה ועולה. הכל יותר טבעי והמוסיקה יותר מוסיקלית והכל רק משתפר, רק הטכנולוגיה לא נהיית יותר נגישה.
למה?
(פה אני מתחבר דווקא לשניצל, שלפחות מקשיב עם האוזניים ולא עם הארנק).
ואיך יכול היות שבאולפנים מכניסים את כל הרעש הממסך הזה להקלטה (כי הם לא מתעסקים בחשמל נקי), אבל בבית פתאום אפשר להוציא פרטים שלא היו קיימים במקור? איך הפרטים הללו יכולים להיות על המדיה אם באולפן השתמשו בכבלים שמחסירים אינפורמציה?!
ויושבים אנשים בני שבעים, שהשמיעה, מה לעשות, כבר לא מי יודע כמה, ושומעים יותר ויותר ויותר, כל שנה.
מדהים.
אני מודה, אני שומע פחות.
אבל "שמעתי", זה טיעון מנצח...
לא מבין איך.
Dear good morning, I want to ask about the dac fiio bta30 pro vs the topping bc3. My query is the following when I use the bta30 the sound is thin in the bass and bright in the treble, on the other hand, when I use the bc3 it is the other way around, more forceful bass and more controlled...www.audiosciencereview.com
את זה אני מבין.
נתחיל בזה שכן, יש הבדל בין חיבור ישיר לבין שימוש ב־LDAC. LDAC דוחס את המוזיקה ומשדר אותה באלחוט – וזה אומר עיוותים, רעש, jitter. זה לא תיאוריה, זו פיזיקה. חיבור ישיר נותן סיגנל נקי יותר. אם אתה לא שומע את זה, אולי כדאי לבדוק איפה בדיוק בשרשרת שלך זה נתקע.
היי-אנד זה רק שיווק? נכון, יש שיווק. אבל יש גם טכנולוגיה. ממירים כמו MSB Cascade, Wadex Reference, Lampizator 360 ועוד.., כבלים איכותיים,
העמדה הספקנית שאתה מציג מבוססת על הנחות פשטניות וחוסר הבנה של איך מערכות אודיו עובדות - תעשה מבחן עיוור ומסודר על מערכת טובה ואז תחזור לכתוב לנו.
ה FDA מאשר קולה. ופרס נובל לשלום קיבלאני לא עושה מבחנים עיוורים למשהו שברור שהוא לא עובד. זה מיותר. כמו כל התרופות ההומיאופטיות למיניהן. אם הן היו עובדות, הן היו עוברות FDA. לא עושה מבחנים עיוורים, לא לפרחי באך ולא לכבלים.
ערן, לא נראה שאתה מבין לגמרי את תפקיד הFDA... אם מי שמוכר קולה היה טוען שהיא מחוללת שיפור קליני (מכל סוג, קטן או גדול) - אז אותו מישהו היה נדרש להוכיח לFDA את מידת השיפור (שאינה חייבת להיות גבוהה אגב). הFDA בודק כמובן גם את בטיחות המוצר/תרופה/טיפול - וגם פה כדאי לדעת שמאשרים תרופות עם פרופיל בטיחות בעייתי על ימין ועל שמאל - כתלות בתועלת הקלינית שלהן. הרעיון הוא לאפשר החלטה רפואית טובה מבחינת ניהול הסיכונים - לא רק לקבוע מה מסוכן ומה לא, אלא באיזו מידה משהו מסוכן (safety) לצד באיזו מידה הוא עובד (efficacy). לא שאני נגד ספקנות בריאה כלפי הFDA, רגולטורים אחרים או כל בעל עניין, שיהיה ברור...ה FDA מאשר קולה. ופרס נובל לשלום קיבל
י. עראפת. אתה נתלה באילנות נמוכים.
זה קטע חוזר בוויכוחים האלה - "אתה לא אודיופיל". חמוד מאוד.אתה לא אודיופיל. אתה אוהב מוסיקה ומשעמם לך, אז הצטרפת לפורום. עבורך 90 אחוז מהתחום לא משנה. אז אתה 10 אחוז אודיופיל. שזה אולי המינימום האולימפי.
פול הוא איש מכירות. הנה, בלי יוהרה.פול מגאווין מ PS אודיו גם מבצע הקלטות וגם מוכר ציוד אודיו, יש לו פי 20 מהידע והניסיון שלך, ושמינית מהיוהרה.
כן, יש הבדלים, יש גם דמיון (בין הסיטואציה הביתית לאולפנית). אתה יודע להגיד איזה הבדל גורר איזה שינוי בדרישות מהמוצר? אם כן, היה נחמד להגיד. אם לא - אז זה לא נימוק להגיד את זה על אוטומט.הוא לא מציע את הציוד ההקלטות שלו לבית וכן מציע ציוד ייעודי לשמיעה ביתית. כי יש הבדל.
נראה שקשה לך לקבל שזה לא משכנע אותו... כמובן שלכל אחד שמורה הזכות להשתכנע ממה שבא לו.באודיו , בתחביב שלנו, אני שמעתי זה הטיעון הכי משכנע שיש למישהו לתת.
הוא חייב לקבל את הגישה שלך (לא שאתה בודד בזה, חלילה) כדי להנות מהתחביב?ואתה יכול לומר שלא שמעת. אבל לא שויתרת על שמיעה כי אין לזה ייתכנות.
ככל ששמעת פחות הבדלים בהרבה נסיונות, עם מספר ציודים ככה הרווחת...כסף, אבל הפסדת, תחביב.
מקצועיים
כן, אלא אם הוא נהנה במהלך שמיעת מוסיקה ממשהו אחר. כמו החתול של מישהו שדומע מוזיקה איתו בחדר.הוא חייב לקבל את הגישה שלך (לא שאתה בודד בזה, חלילה) כדי להנות מהתחביב?
אני לא יודע להגדיר, אפשר לנסות, מה הטעם? אני לא נגן שחווה את החוויה על הבימה , אני לא טכנאי סאונד בקונסולה, אני מאזין למוזיקה בסביבתי האטומה והביתית.כן, יש הבדלים, יש גם דמיון (בין הסיטואציה הביתית לאולפנית). אתה יודע להגיד איזה הבדל גורר איזה שינוי בדרישות מהמוצר? אם כן, היה נחמד להגיד. אם לא - אז זה לא נימוק להגיד את זה על אוטומט.
וגם מהנדס מעבר להיותו איש מכירות. הקליפים והתשובות שלו יש בהם חן ואין בהם שלילה של מתחרים ואו ביקורת ישירה . גם מי שהגבתי לו הוא איש מכירות - מנסה למכור לנו תיאוריה.פול הוא איש מכירות. הנה, בלי יוהרה.
שאל איזה עיתונאי , את אודי אשש, שהיה בלם בבית"ר של פעם, אחרי שחזר בתשובה, שאלה מעניינת " למה אתם הכדורגלנים תמיד עונים אותם תשובות ? " אשש ענה לו " כי אתם תמיד שואלים אותם שאלות...".זה קטע חוזר בוויכוחים האלה - "אתה לא אודיופיל". חמוד מאוד
ה FDA נחשב בעממיות כבר סמכא לבריא או לא בריא, תקן . התגובה כוונה לנתינת ערך למוסד שכאילו יש,לו איזה יידע מיוחד ומוחלט.ערן, לא נראה שאתה מבין לגמרי את תפקיד הFDA...
מוסד,כמו פרס נובל היה פעם סמל למשהו. ראה ערך FDA.מה קשור עראפת?
אני כן, עוד 3 חברים שביקרו בשבת גם שמעו הבדל (מהנדסי חומרה, מהנדסי רשת ואחד סתם מהנדס)זה אומר הרבה דברים, השאלה היא: האם אתה יכול לשמוע את זה?
שוב, כנראה אתה לא מבין את ההבדל בין מערכת להקלטה למערכת שנועדה לאחזורבאיזה כבלים משתמשים באולפנים?
באיזה DAC?
כמה הם עולים?
אתה רק מנסה להדיר אותו, כתחליף להתיחסות ענינית. בעיני (הרגישות מדי, יאמרו רבים) זה לא יפה בכלל.כן, אלא אם הוא נהנה במהלך שמיעת מוסיקה ממשהו אחר. כמו החתול של מישהו שדומע מוזיקה איתו בחדר.
אם אתה לא יודע להגדיר, אל תשתמש בזה כנימוקאני לא יודע להגדיר, אפשר לנסות, מה הטעם? אני לא נגן שחווה את החוויה על הבימה , אני לא טכנאי סאונד בקונסולה, אני מאזין למוזיקה בסביבתי האטומה והביתית.
הנקודה היא שהוא מוטה ביג-טיים, לא שהוא חסר ידע. זה שההגשה שלו מלאת חן ואין בה שלילה - זה בהחלט לזכותווגם מהנדס מעבר להיותו איש מכירות. הקליפים והתשובות שלו יש בהם חן ואין בהם שלילה של מתחרים ואו ביקורת ישירה . גם מי שהגבתי לו הוא איש מכירות - מנסה למכור לנו תיאוריה.
שאךו את אודי אשש, שהיה בלם בבית"ר של פעם, אככה גפ נ6בל, פרס,שמקובל שאומר משהו.חרי שחזר בתשובה, שאלה מעניינת " למה אתם הכדורגלנים תמיד עונים אותם תשובות ? " אשש ענה לו " כי אתם תמיד שואלים אותם שאלות...".
ברור, אבל הברנש לא נתלה בפרס הנובל, אלא אתה הוספת כדי למצוא דופי באנלוגיה שלו שהיא בסה"כ אנלוגיה.ה FDA נחשב בעממיות כבר סמכא לבריא או לא בריא, תקן . התגובה כוונה לנתינת ערך למוסד שכאילו יש,לו איזה יידע מיוחד ומוחלט.
מוסד,כמו פרס נובל היה פעם סמל למשהו. ראה ערך FDA.
תוקן במקור.נשפך משהו על המקלדת?
אהה. תקרא את המשפט שכתבת שוב.תוקן במקור.
תראה, אני לא מנסה להדיר. יש שאלות שמדירות בפני עצמן.
ההסטוריה שלי כללה מיני (של פעם כמובן), 3 דו-גלגלים, אלפא, סאאב, ושתי קומפקטיות חמות עד ההתברגנות המלאה... כשהכיס יאפשר שוב - אנסה למזג את הבורגנות עם שמחת חיים מוטורית, או שלא.אני אף פעם לא הבנתי את המונח חווית נהיגה, היה לי סובארו 1600 dl , האלמותית, ואחרי שרווח לי קצת עברתי ליונדאי אקסנט, ונסעתי וחייכתי ולא הבנתי.
התרחבה המשפחה ב"ה, והכיס עוד קצת , לא יותר מידי, ורכשתי smax טיטניום. לאחר שבועיים נסעתי לאילת עם המשפחה.. לא רציתי שהנסיעה תסתיים, בעקיפה הראשונה, מההרגל עם ההאקסית האקסנט , לחצתי פול גז...אחרי 4 שניות לא זיהיתי מה ניסיתי לעקוף..
( ביונדאי היחתי פותח יומן לפני כל עקיפה).
מה הקטע של לקחת בעלות על חשיבות החוויה? הוויכוח לא שם בכלל - נוח לך להציג את זה כך כי אתה תופס את האמירות האלו כהנחתה (ואת האמירות ה"טכניות" כהרמה להנחתה המסויימת הזאת).ואז הבנתי מה זו חווית נסחעה. כל אילת חיכיתי רק לחזור לעלות על הכביש האם ה fda מצא ואו אישר את הרגשתי? האם זה מתקבל על הדעת שתיכנס לפורום חובבי קפה ותגיד,שאין הבדל בין נס חול עלית או ג'ייקובס ל illy?
בוא, חבוב, אתה נוקט בעמדת הרוב פה בפורום - אל תשחק אותה מיעוט של 2-3אני לא מנסה להדיר כי למשל, לתחושתי המערכת שלי היא ליגה בפני עצמה, וסו תחושתי ולפי הגיון ההדרה יכולתי לפתוח פורום עם עצמי ועוד אולי 3 שמסכימים איתי. אבל לא. אני בפורום חובהי סאונד, מודע למשמעויות ולא מחפש כרבע סימוכין מדעיים.
מאוד לא קשור ומאוד לא לעניין.את הסימוכין המדעיים הבלעדיים ניסה העולם המערבי שמסביבנו, וככה קיבלנו מחזיקת מדליה עם אופציה לשפם וקרי לילה באגרוף נשים, שחיית נשים וריצת 1000 מטר...לנשים. שם הטיון הבסיסי " אני רואה שזאת אישה " לא קיבל את התוקף של כמה " מדענים".
אני לא מנסה להוציא ממך את המדען.לסיכום, יש הבדלים, חלקפ ניתן להוכיח מדעית חלקם עדיין לא. מי שבתחום של הנאה חושית לא מחכה למדע. אני תקוע במדע של שנות הארבעים ככל שזה נוגע לרמקולים, והתקדמתי לשנת 2009 ככל שזה מדובר בממיר וזה הכי מתקדם אצלי במערכת..
אני לא מדען
ואיינשטיין לא היה אודיופיל.
וכמה טוב שככה.
.
שמח לעזור
ברור שאני נוקט בעמדת רוב הפורום...כי זו עמדה בסיסית לכל אודיופיל.בוא, חבוב, אתה נוקט בעמדת הרוב פה בפורום - אל תשחק אותה מיעוט של 2-3
ו, יש נטייה טבעית לכל אחד לנתב את הוויכוח למקום שבו נוח לו לטעון. אנשים גולשים למקומות שבהם יש להם יתרון: ידע טכני, ניסיון אישי או טרמינולוגיה מעורפלת. התוצאה: שיח טיפה מפותל![]()