מקינטוש C2300 - קדם מגבר מנורות במבחן שטח

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

קטע מאתגר יכול להיות סימפוניה של מהלר, למשל.

יש לי ארבע העונות בהקלטה הנ"ל. אין ביצירה הזאת כל אתגר דינמי.

עקרונית, יצירה בכלל אינה מתארת כמה הרכיב דינמי; צריך רכיב שיוכל לייצג נאמנה פערים דינמיים הקיימים ביצירה.

אין מוזיקה אלקטרונית שמגיעה לשם. דינמיות אינה השמעה בקול רם, אלא מעבר בבת אחת ממשהו רגוע לעוצמה מתפרצת. מדובר בעוצמה של 120 דציבל, המופקת מ-120 כלים, כאשר במקרים רבים מצטרפת לכך גם מקהלה (200זמרים).

כלומר מדובר לא רק בעצם הבקול רם אלא ביכולת להעביר את המרכיבים הנ"ל בעצמה רבתי.

מעבר לכך, מוזיקה אלקטרונית אינה יכול להוות רפרנס, מן הטעם שאין לה רפרנס הקיים בזכות עצמה, היא יצירה חד-פעמית וכל כולה תוצר של מכשור שצלילו ידוע, במקרה הטוב, רק ליוצר.

הביקורת הזו הסבה לי עוגמת נפש קשה ועכשיו אצטרך למכור את האוטו וכילייה.

נראה לי שאוריד את המקינטוש C-28 פרה שלי מהבוידעם (סתם. הוא בארון, אבל להגיד שאני מוציא אותו מהארון עלול להשמע לא נכון) ואחבר אותו למשהו.

המעניין הוא שה C-28 הוא סוליד סטייט בן 35 ולא שפופרות, אבל עדיין זיהיתי חלק מהתכונות שלו בביקורת. זה נכון לחלוטין שמקינטוש שומרים על הצליל המאוד אופייני שלהם לאורך השנים, ולפחות לגבי ה C-28 זה גם נכון שהמקינטוש פחות מתאים לאלקטרונית. אני לא בטוח שזה עניין של מהירות, כמו שזה עניין של סוג הצליל.

מעניין מה שאמרת עכשיו.
זה לא פעם ראשונה שאני שומע שהמאפיינים הבסיסיים של הצליל שלהם נשארים גם במנורות וגם בSS.

(ד"א: פתטי אולי, אבל העיצוב הזה עובד עלי ולא נמאס :מה??????????:).
למה למכור כליה אם המאפיינים דומים, הבוידעם גבוה ?;)

יואל אתה איש נחמד ומנוסה בתחום אבל פה אתה טועה-

אין מוזיקה אלקטרונית שמגיעה לשם. דינמיות אינה השמעה בקול רם, אלא מעבר בבת אחת ממשהו רגוע לעוצמה מתפרצת. מדובר בעוצמה של 120 דציבל, המופקת מ-120 כלים, כאשר במקרים רבים מצטרפת לכך גם מקהלה (200זמרים).

כלומר מדובר לא רק בעצם הבקול רם אלא ביכולת להעביר את המרכיבים הנ"ל בעצמה רבתי.

מעבר לכך, מוזיקה אלקטרונית אינה יכול להוות רפרנס, מן הטעם שאין לה רפרנס הקיים בזכות עצמה, היא יצירה חד-פעמית וכל כולה תוצר של מכשור שצלילו ידוע, במקרה הטוב, רק ליוצר.[/quote]

תתפלא אבל יש מוזיקה אלקטרונית שהיא הרבה יותר דינמית מכל מוזיקה קלאסית
כולל מאהלר ודומיו

מוזיקה אלקטרונית יכולה להוות רפרנס למי שבוחר בכך

כמו שמי שבוחר בכך יכול לבחור ברוק פופ או אפילו מזרחי

אין משהו רפרנסי במוזיקה אחת לעומת האחרת

וכל נסיון לתת למוסיקה קלאסית את הילת הרפרנסיות הוא נסיון יהיר מתנשא וצר מווחין

והרי אתה לא איש שכזה כפי שנוכחתי

(lol):cool:(lol)

nitayn, בכל הכנות, תן דוגמה לקטע אלקטרוני שכזה.
או עוד יותר טוב, תעלה חתיכה ממנו בו זה מתבטא אם יש לך דוגמה בראש.

לקרוא תיאורים לא יעזור כל כך .
יש לך איזה דוגמה שאתה יכול לחתוך 30 שניות ולהעלות ?
תעלה לSENDSPACE.COM

לקרוא תיאורים לא יעזור כל כך .
יש לך איזה דוגמה שאתה יכול לחתוך 30 שניות ולהעלות ?
תעלה לSENDSPACE.COM

תחקור קצת מה יש?

יש מלא סטרימנג תעשה חיפוש ותמצא

(lol):cool:(lol)

אני אומר לך מה יש.
הצגת טענה.

מכיוון שאתה לבטח מבסס את דבריך על הכרות עמוקה עם הסגנון, ביקשתי דוגמה אחת של 30 שניות מאוספך, כי בהכרותי הצנועה עם הסגנון, לא נתקלתי במשהו כזה, וביקשתי את עזרתך.

במקום זה אתה נותן לי עמודי HTML, ומעודד אותי לחקור ולחפש סטרימינג.

לניתאי
פספסת, מהיסוד.
כאשר אני מדבר על רפרנס אני לא מדבר על איכות אמנותית, ערכית וכיו"ב.
רפרנס במקרה הזה מתייחס לנקודת ייחוס בעסקי אודיו. לא יותר, לא פחות. אין קשר למוזיקה קלסית, יש קשר לכלי אקוסטי בכל סוג מוזיקה שהיא או קול אדם לא מעובד.
כולנו יודעים איך נשמעת גיטרה, ואנו מכירים את הניואנסים של הפריטה וכו'. לאיש בעולם אין מושג איך נשמע במקור הצליל האלקטרוני המסוים הנשמע במערכת ומה המכשיר הנבדק עושה לו.
לגבי דינמיקה. מה לעשות והדרישה הקשה ביותר היא להעביר, למשל, משהו כמו יום הדין ברקוויאם של ברליוז. זה לא קשר לאיכות היצירה, זה קשור למעבר מצליל חרישי לעוצמה קיצונית המוצאת ביטוי בחלל גדול מאוד.
אין סידור דומה - ואני מדבר על היקפים - של חמש קבוצות כלי נשיפה ממתכת בנוסף לתזמורת בהיקף מלא, מספר מקהלות, כאשר כולם פורצים במה שנקרא טוטי פורטיסימו (fff) ועושים את על במה בנפח שכזה ולאולם ענק - בלי הגברה.
אה, כן, יש לי מוזיקה אלקטרונית בבית, אני נהנה מאוד, הבן הגדול הוא מומחה של ממש ואין שם דברים כאלה. למה? כי זאת מוזיקה אחרת. דרך אגב: הדרישה ליכולת דינמית שכזאת היא בעיקר במוזיקה קלסית מסוימת מהמאה ה-19 - וברוק (וע"ע פינק פלויד).

ואחרון: לכתוב משפט כמו "וכל נסיון לתת למוסיקה קלאסית את הילת הרפרנסיות הוא נסיון יהיר מתנשא וצר מווחין", כשהוא נכתב מתוך אי הבנה מוחלטת של הנקרא וייחוס דברים שלא היו ולא נבראו, הוא, איך נאמר בעדינות, לא מכבד את בעליו.

נערך לאחרונה ב:
לניתאי
פספסת, מהיסוד.
כאשר אני מדבר על רפרנס אני לא מדבר על איכות אמנותית, ערכית וכיו"ב.
רפרנס במקרה הזה מתייחס לנקודת ייחוס בעסקי אודיו. לא יותר, לא פחות. אין קשר למוזיקה קלסית, יש קשר לכלי אקוסטי בכל סוג מוזיקה שהיא או קול אדם לא מעובד.
דרך איזה מיקרופון זה הוקלט?

מה היה סוג הקומפרסור בצ'אנל ההקלטה?

מה היה סוג חלל ההקלטה?

איזה סוג גיטרה?

ועוד המון המון אלמנטים לאיזה סוג רפרנס בדיוק?

כולנו יודעים איך נשמעת גיטרה, ואנו מכירים את הניואנסים של הפריטה וכו'. לאיש בעולם אין מושג איך נשמע במקור הצליל האלקטרוני המסוים הנשמע במערכת ומה המכשיר הנבדק עושה לו.
לגבי דינמיקה. מה לעשות והדרישה הקשה ביותר היא להעביר, למשל, משהו כמו יום הדין ברקוויאם של ברליוז. זה לא קשר לאיכות היצירה, זה קשור למעבר מצליל חרישי לעוצמה קיצונית המוצאת ביטוי בחלל גדול מאוד.
תתפלא אבל אם היית מקשיב קצת לדוגמאות שהבאתי יש שם דינמיות מדודה של 120db
שרוב המערכות שמנגנות קלאסי יפה כולל מאהלר היו קורסות בגלל הדינמיות שקיימת

אין סידור דומה - ואני מדבר על היקפים - של חמש קבוצות כלי נשיפה ממתכת בנוסף לתזמורת בהיקף מלא, מספר מקהלות, כאשר כולם פורצים במה שנקרא טוטי פורטיסימו (fff) ועושים את על במה בנפח שכזה ולאולם ענק - בלי הגברה.
שום מערכת אודיו ששמעתי במהלך חיי כולל יקרות ביותר,לא הציחה לשחזר את המתיאוס פסיון ששמעתי בניצוחו של קופמן בדאם באמסטרדם

מה זה אומר לגבי הרפרנסיות?

אה, כן, יש לי מוזיקה אלקטרונית בבית, אני נהנה מאוד, הבן הגדול הוא מומחה של ממש ואין שם דברים כאלה. למה? כי זאת מוזיקה אחרת. דרך אגב: הדרישה ליכולת דינמית שכזאת היא בעיקר במוזיקה קלסית מסוימת מהמאה ה-19 - וברוק (וע"ע פינק פלויד).

אני לא יודע כמה הבן שלך מתמצא במוזיקה שנולדה כתוצאה מלימודים חדשים ומגמות חדשות בפסיכו אקוסטיקה
ראה למשל-
ריוג'י איקאדה
אסא צ'אנג
ריוג'י סאקמוטו

ואחרון: לכתוב משפט כמו "וכל נסיון לתת למוסיקה קלאסית את הילת הרפרנסיות הוא נסיון יהיר מתנשא וצר מווחין", כשהוא נכתב מתוך אי הבנה מוחלטת של הנקרא וייחוס דברים שלא היו ולא נבראו, הוא, איך נאמר בעדינות, לא מכבד את בעליו.

אני מאוד משתדל להבין
ולא הייתה שום כוונה לפגוע בך איש יקר שכמוך

על אחת כמה וכמה.
לבוא ולטעון כי אנחנו לא יודעים בבית איך בדיוק זה נשמע במקור, זה טריוויאלי.
אבל יש לנו נקודת ייחוס סבירה למדי. יש לך ולי מושג לא רע על צליל גיטרה או חליל, אנחנו יודעים איך נשמעת תזמורת ומה רמת העוצמה שהיא יכולה להגיע אליה. כל הקטע הזה שלא ידוע בדיוק איזו גיטרה, ומה עשו - לא רלוונטי. לא תחשוב לרגע שהיגטרה היא אולי חליל.
אין לך, לי ולאף איש מושג איך נשמע במקורו הצליל שנוצר על-ידי האיש שיוצר מוזיקה אלקטרונית.
לכן זה לא יכול לשמש כנקודת ייחוס לבדיקת מכשיר אחר. צריך לפחות קבוע אחד מחוץ ללופ של המכשירים (מתוך הנחה כי העסק צריך, במגבלות, להיות מסוגל לשחזר את המקור שנכנס למיקרופון).

אעשה את זה בוטה: אם תשמע קול טנור מלטף, תדע שזה לא ארמסטרונג. אם המכשיר יעשה את ארמסטרונג כזה ו/או יעלים את הצרידות - המכשיר לא עושה מלאכתו נאמנה. איך תדע? כי יש לך מושג איך נשמע ארמסטרונג.
אין לך מושג איך נשמע הכלי האלקטרוני המסונטז בעת סינטוזו.

לגבי עצמה: הכוונה היא לא להגיע להרבה רעש; קח את מתי כספי והרם את הווליום במערכת מבוססת רמקולי שופר מעולים והנה יש לך 120 דציבל. הדרישה המוזיקלית לגבי דינמיקה היא במוזיקה חרישית (ppp) והנשמעת בהתאם במערכת וההופכת בבת אחת או במהירות גבוהה לרבת עצמה, והמערכת מסוגלת לשקף את הפער הזה.
זה קיים באופן רגולרי במוזיקה קלסית מסוגים מסוימים.
המבחן שם קשה עוד יותר, כי יחד עם העוצמה, המערכת/מכשיר צריכים להיות מסוגלים להעביר את הכלים באופן מובחן. וגם כאן, יש לנו ייחוס איך זה נמשע במקור. מה שאין לנו באלקטרונית.

בקיצור: רפרנס יחיד יכול להיות מערך של כלים אקוסטיים שהוקלטו בחלל השמעה אופייני.
זה לא מושלם, מה שהופך כל דבר אחר ללא קביל.

נקודת ייחוס היא לא רפרנס

היא נקודת ייחוס

וכמובן שדיברתי על טווח דינמיות של 120db

ולא על עוצמה

משקט לרועש זה ברור

:D:D(lol)(lol):D:D

יואל.

מכיוון שאינך מתמצא במוסיקה אלקטרונית אתה טוען שמוסיקה אקוסטית היא הרפרנס לדנמיות.

רק על מנת לסבר לך את האוזן.
הקטע של טיאסטו {הקליל} שאני משתמש בו מכיל מעל ל-60 ערוצים {כלים} שונים.
מבחינת דינמיות {מהאות החלש לחזק} אדם אינו מסוגל להגיע למה שמחשב יעשה. גם לא עשירית.

יואל, את משל המערה של אפלטון אתה מכיר?, אם כן תבצע אנלוגיה פשוטה וזהו.

נמר, אני חושב שאתה מתבלבל

אדם אינו "מייצר" דינאמיות
עוצמת כל כלי הנגינה מוגבלת דינאמית, אם תוף יכול להגיע ל120DB במכת סנייר, זהו הטווח הדינאמי שלו -מהמכה החלשה ביותר לחזקה ביותר.
השאלה האם יש דרך להקליט את האירוע ולשמור על הטווח הדינאמי הנ"ל

לנמר: 1. קצת נמאס לי לקרוא מה אני יודע ומה לא, בוודאי ממי שאינו יודע מה אני יודע ומה אני לא יודע. 2. אין משמעות ל-60 הערוצים במוזיקה אלקטרונית מכיוון שפרט ליוצר אין לאיש מושג איך הם נשמעו מלכתחילה. כך גם לגבי העוצמה שלהם; מי ששמעי פרק 3 בסימפוניה השלישית של מהלר יודע במה מדובר. לא כך ביצירה שמקורה כמעט סינגולרי. 3. לגבי מה שהאדם יכול ומה לא מהבחינה הדינמית, ענה כבר ערן (אודיו פריק). הערה: ממש לא משנה שמשחב יכול לייצר עצמה עצומה. האדם שומע לכל היותר עד 140 דציבל והמוזיקה במקרה הקיצוני מגיעה ל-120-125. השאלה היא איזו מוזיקה משקפת - לצורכי בדיקת מכשיר - פערים דינמיים.

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור