רנצ'וק, אני כותב את זה פה כי חשוב לי שישמעו דעה שונה, ואני יודע שאם אכתוב לך ראשית בוואטסאפ, זה יתחיל דיון שאף צד לא ישכנע את השני בו. אז זה חסר טעם.
לגופו של ענין: צר לי, כל הבדיקה הזאת תמוהה מאד בעיניי ואני לא מבין על מה הרעש הגדול.
ראשית, מי ש"מבין ענין" לא חף מלהיות מולך שולל. זה אולי קצת יותר קשה, אבל לא בלתי אפשרי. זה בדיוק כמו שהייתי אצלך ושאלת אותי אם הסאב כרגע דולק, לדעתי, או לא. בגלל שאני "מאד מבין ענין", אמרתי לך שאין לי מושג. כדי לענות לך על השאלה הזאת, הייתי צריך שתשמיע לי עם ובלי.
שנית, אם נשים בצד את מתודולוגיית הולכת השולל שאתה אוהב לנקוט בה - שקצת לא ברור לי מה המטרה בה, מעבר להוכיח לאנשים שהם מפגרים, או טועים, או שניהם - אני חושב בנוסף שהבדיקה האחרונה שעשית לא מלמדת הרבה, מסיבה מאד פשוטה:
הרבה הרבה הרבה יותר לנו לזהות אמביינס ובמה גדולה והיקפית, מאשר ניואנסים דקים יותר כמו טונאליות, מיקרודינמיקה או דברים אחרים, במערכות שאנחנו לא מכירים היטב. זה נכון גם למנוסים יותר וגם לפחות. באותה מידה הרבה יותר לנו קל לזהות בס גדול ועמוק, מאשר בס מרובד ועגול, וטקסטורות. אגב, גם אם מישהו היה אצלך 10 פעמים בחצי שנה, אני לא חושזה שזה נקרא "להכיר את המערכת שלך".
הרי, אתה בעצמך לוקח ציוד נפלא לבדיקה, משאיר אותו אצלך ימים ארוכים, לומד אותו, מכיר אותו ובונה עליו דעה. זה תהליך של ימים. של חשיפה ארוכה מאד. לא של ביקור של שעה וחצי. אז לכל מי שהיה אצלך לא היה מספיק זמן לגבש דעה מוגמרת על כל היתרונות והחסרונות שבמעבר לצליל היקפי. הוא פשוט הומם בנבוט ע"י האפקט הכ"כ יותר ברור לאוזן, מאשר כל פרמטר אחר, שהאפקט הזה עלול לדרוס.
אגב, זה לא אומר שהאלנטרטיבה ההיקפית היא לא עסקת חבילה טובה יותר. יכול למאד להיות שכן. זה רק אומר שאתה מסיק ממנה מסקנות על שחיטת פרות והוכחת אודיופילים, שלדעתי הן לא רק לא נכונות, אלא גם לא פייריות. לא למתודולוגיית בדיקה ולא לאנשים שטרחו ובאו אליך.
קח את שניצל שאותו אתה מכיר היטב. איש גדול, מערכת גדולה, סאונד גדול, הכל גדול. הדבר הראשון שתופס אותו זה דינמיות, באס-דראם שנותן לך בעיטה לבטן, וזמרת בגודל של קיר. אתה חושב שהרגישות שלו זהה בכל הפרמטרים של סאונד לזו של אחד ששומע עם מערכת שפורפרית של 2W? אני לא. כלומר, אחד מהשניים האלה יהיה יותר רגיש לשינויים שהשמעת לו. אחד מהם יותר סביר להניח שיפול בפח שטמנת לו.
כמה פעמים שמענו דיווחים על מישהו מנוסה שקנה ציוד, עף עליו, נהנה ממנו, ולאחר כמה שבועות התחיל להבין שדברים מפריעים לו? אתה באמת חושב שהמעגל הזה ניתן לסגירה בשעה וחצי של האזנה בביקור חטוף אצלך, עם אותם 4 טראקים אודיופיליים שאתה שם? אני לא.
בקיצור, בשורה תחתונה, לדעתי הבדיקה שלך היא מסקרנת חצי כוח במקרה הטוב, ולא נכונה על גבול הלא פיירית במקרה הרע. שמח שלא הייתי שם.
מקווה שהפרק הבא יהיה קצת יותר... מקצועי.
האמת מתנצוק יקירי, אין לי ממש מושג מה להגיד, מעבר לזה שגם אתה קופץ כנשוך נחש, רק משתדל לכתוב יותר באריכות וקצת יותר בנימוס, אבל לא ממש מחדש משהו..
וזה שגמרת את הפוסט הנוקב הזה במילה..מקצועי, כאילו וואוו...זה בכלל הכנסת לי שם. מטורף.
כפי שהסברתי בתחילה ואעשה זאת פעם נוספת, הייתה כאן חוויה והיא הוגשה גם ככזו.
ראית מישהו כותב שהמסקנה מהשרשור היא:
סראונד שולט, סטריאו פח?!
טרחתי וגם הסברתי, שמאז אותה חוויה לא טרחתי שוב להקשיב ב Auro3D אלא לסטריאו נטו...אבל אולי כן אטרח להקשיב כך מחר בערב, לא ממש מייחס לזה חשיבות. סתם לחיצת כפתור.
כל אלו שקפצו בהיסטריה, שמא שומטים תחת רגליהם את העובדה (לכאורה) לפיה סטריאו בוודאות נשמע טוב יותר מסראונד, כל זאת בזמן שלאונרד כהן שר, הם בסך הכל סתם חרדתיים שלא ממש בטוחים בעצמם, ביכולות שלהם, באוזניים שלהם ובכסף שהם הוציאו כל השנים.... הא ותו לא.
וכן, הם חוששים, מפחדים, חרדתיים מלהקשיב לדברים, מבלי לדעת למה הם מקשיבים, או לשילובים שהם לא מכירים.
סאב וופר בסטריאו, כאילו מממהההה???!!
יתכן וכל זה נובע מהחשש שהם לא באמת יודעים להקשיב לדברים, לזהות דברים, להעריך דברים, כל זאת מבלי לקבל מראש אינפורמציה שהיא קריטית עבורם:
אינפורמציה הנוגעת לעלות המוצר, או מבלי לראות ולהבין איך נראה המוצר וכמה הברגים שלו חשופים, הם לא רוצים להקשיב אם הם לא יודעים מה המשקל שלו, הם לא רוצים להקשיב מבלי לבצע חיפוש ולהבין מה הרוב חושב עליו, מבלי להבין מה ארץ הייצור שלו והם אפילו ינהלו קרבות חורמה אם יגידו להם שהוא יוצר במדינת X במקום מדינת Y...
הם פחות בעניין של להקשיב נטו. הם בעניין של מבטי עיניים, כתיבת הררי מלל על המוצר וכמובן צילומו בכל מיני זוויות מצחיקות.
אוזניים? הצחקת אותי!!
הטענה שטענת בלהט, לפיה אנשים משנים את דעתם עם הזמן היא נכונה, אבל היא לא מחדשת כלום מתן. זה כמו להגיד שמחר תזרח השמש.
כמה להט על משהו שאנחנו מכירים כבר 30 שנה. מה החידוש בזה בדיוק?
ובהקשר הזה, אני משוכנע שתשלח לי עכשיו מלא לינקים, ברוח החידוש הזה, לפיו קפצת כנשוך נחש בזמן שקראת איזו התרשמות של מישהו על איזה מגבר, או דאק, או רמקולים , או סתם אוזניות, על כך שהביקורת שלו, ההתרשמות שלו , לא שווה כלום.. אפס.
כל זאת מהעובדה הפשוטה, לפיה אנשים משנים את דעתם אחרי מספר ימים של הקשבה.
..איך הוא העז החוצפן הזה, להעלות התרשמות חפיפניקית אחרי שלוש שעות הקשבה בלבד??!!
או שמא בעצם הגבת בלהט ובעניין שקראת את אותה התרשמות חפיפניקית, כי היא נגעה לאיזה מוצר חדש ונוצץ שהוא לא היי אנד, אלא בעצם אולטרה היי אנד..
I do wonder.
אז תתפלא מתנצוק יקירי, אותם 15 איש שהגיעו, כולל אלדר שטרחת לאזכר אותו (..שאתה כרגע מעכב אותי.. כי אני עוד דקה רואה אותו)..
לקחו את הכל בסבבה בהתחלה ובסבבה בסוף ורק חיכו שאעלה את החוויה הנחמדה הזו..
מאז העלאת השרשור, הווטס אפ שלי מלא בהודעות של "למה לא הזמנת אותי, למה לא חשבת עליי ואל תשכח אותי בפעם הבאה...ממש התאכזבתי.." ..
כולל הבעלים של האתר הזה..
אותם אנשים..והרבה אחרים:
* מזהים בוודאות את הסאב אצלי עובד...בזמן שהוא לא בחשמל.
* הם מזהים בוודאות כבל של 40,000 דולר, כאשר הכבל המקורי בכלל לא הוחלף..
* ו..הם לא מזהים בשום צורה סראונד.
אבל תתפלא, אותם 15 איש והרבה נוספים ימשיכו לבוא ושוב ושוב לשמוע דברים אחרים ושונים. בלי חשש. בלי פחד. בלי לחץ.
הם פשוט פחות חרדתיים מתן.
הם מאמינים בעצמם ובדרך שלהם ולכן הם יבואו שוב בגלל החברה, בגלל המוזיקה ואולי יתפללו איזו תפילה קטנה לפני כן... לא ליפול שוב.. .
אתה יודע למה?
...כי הם מספיק מקצועיים מתן.
רן