- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות עבור המאמר: רמקולים איטלקיים במבחן - Indiana line Musa 205
טריוויאלי, my dear Watson!נכון , לא שמתי לב להתייחסות בקריאה הראשונה , היא מחזקת את מה שחשבתי - בכדי לסחוט מהרמקול את המיטב , ככלות הכל , צריך הגברה ראוייה.
טריוויאלי, my dear Watson!
האם לא חשבת את זה לגבי כל רמקול באשר הוא?
לגבי השאלה כמה ראוייה - בוא נאמר רק שאם אניח את ידי על הגברה כזו שתמקסם את ביצועי הרמקול הנבחן , מן הסתם אבחר כבר ברמקולים יותר איכותיים.
לא התכוונתי שייש מיתאם בין איכות למחיר ושצריך את ההגברה הייקרה ביותר.כן , פספסת כנראה , האמת שבכלל לא הצלחתי לחלץ תובנה חדשה מדבריך , ואולי חשבת שאנו טוחנים מים - "חסר משמעות" - ולא היא שכן לא רציתי לפתח תת נושא של מיקסום ביצועים כשהכל כבר ברור וידוע (אגב לא כ"כ מסכים עם הטענה שהתוצאה הטובה ביותר תתקבל עם ההגברה הטובה והיקרה ביותר - הדבר אינו נכון לגבי כל רמקול , לא תמיד ולא בהכרח).
זו היתה רק הערה שולית, עניין המיקסום .. לא נורא.
ב-"ראוייה" האם התכוונת לכסף?
אז כמה היית שם כסף על מגבר עבור זוג רמקולים של 4000 ש"ח?
ואם רמקולים עולים 20,000? ואם 150,000 ש"ח?
לא התכוונתי שייש מיתאם בין איכות למחיר ושצריך את ההגברה הייקרה ביותר.
התכוונתי שייש מיתאם בין איכות מה שאתה מכניס לרמקול לבין מה שיוצא (עד כדי ענייני אי-התאמות רכיבים).
כלומר (בהנחת התאמה) ככל שתשפר את הקלט לרמקול, גם הפלט יישתפר, ולא בטוח שייש לזה גבול ספציפי == מאקסימום. עד שלא מנסים לא יודעים...
כלומר אין הגברה ספציפית שבה אתה יכול לומר שמיקסמת את ביצועי הרמקול עד שלא ניסית את כל הטובות ביותר שבנמצא...
עמיר
אנחנו מסכימים בכל האמור, במיוחד לאחר ההבהרה.מסכים , וכמו שכתבתי למיכאל - אין חוקים נוקשים והכל עניין של טעם , אפשר לחבר פה גם מגבר ושאר רכיבים שיהיו בליגה גבוהה מאוד , ואף אם הרמקול קצת "קטן" ו-"פשוט" ו-"זול" (מבלי להתעלם מהיתרונות, כן?) מתקבלת תוצאה סונית משביעת רצון ומשכנעת (עם דגש על משביעת רצון) - דיינו , ויצאנו ידי חובה , ושיבושם למאזין .
הטיעון הראשוני שלי היה , שבמקרה שלי , עם רמקול כזה לא הייתי מנסה להשקיע , אלא הולך על משהו רציני יותר . כמה רציני? ואיזו הגברה ? לא יודע , מנסים עד שמגיעים לעמק השווה ולאיזון בין תקציב ותוצאה .
ברור לי שיכול להיות מצב לשדך לאינדיאנה מגבר במחיר ו/או איכות גבוהים , רק ששאני בכל מקרה לא הייתי עושה את זה עם הרמקול הספציפי הזה - אני אוהב רמקולים עם יותר יכולת וגודל, כמובן שכל אחד וטעמו .