רמקולים איטלקיים במבחן - Indiana line Musa 205

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: רמקולים איטלקיים במבחן - Indiana line Musa 205

הנה "אינדיאנה " מעניין
Ducati 650 Indiana.jpg

תמונות מצורפות

• Ducati 650 Indiana.jpg
    Ducati 650 Indiana.jpg
    KB 46.4 · צפיות: 358
אז הרמקולים האלה נשמעים טוב אך בשידוך למערכת טובה ומושקעת מאוד , עם טיפול אקוסטי וכבילה איכותית , מה שיותר מעניין זה לדעת אם גם מערכות ממוצעות ומטה (כמו שיש לרוב חובבי האודיו) יגרמו לו לסחוט מחמאות טובות . ברור לי שכדי למצות ולמקסם את יכולות וביצועי הרמקול צריך מערכת מרמה מסויימת ומעלה , אך האם גם במערכות צנועות יותר עדיין אפשר ליהנות ממנו ?

בכתבה ישנה התייחסות ישירה לעניין האלקטרוניקה הזולה.
היא מופיעה באמצע הכתבה, בנקודות הציון ובסיכום.

נכון , לא שמתי לב להתייחסות בקריאה הראשונה , היא מחזקת את מה שחשבתי - בכדי לסחוט מהרמקול את המיטב , ככלות הכל , צריך הגברה ראוייה.

נכון , לא שמתי לב להתייחסות בקריאה הראשונה , היא מחזקת את מה שחשבתי - בכדי לסחוט מהרמקול את המיטב , ככלות הכל , צריך הגברה ראוייה.
טריוויאלי, my dear Watson!

האם לא חשבת את זה לגבי כל רמקול באשר הוא?

נמר, באיזה ביצוע/"הדפסה" ה-Britten - Young Person's Guide to the Orchestra?

עמיר

שמעתי לפני שנה את אחד הרמקולים הרצפתיים שלהם ונשמע תמורה מצוינת לכסף, בעיקר לאודיופיל המתחיל
נמר,
האם יצא לך לשמוע רמקול ריצפתי מהסדרות הבכירות שלהם?
האם לדעתך, בשילוב סאב היית מקבל תוצאה של floorstanding like אמיתי?

טריוויאלי, my dear Watson!

האם לא חשבת את זה לגבי כל רמקול באשר הוא?

לא , לא חשבתי , חידשת לי! (lol)
ציינתי את זה רק משום שההתייחסות לעניין השידוך עם מערכות פשוטות יותר ברח לי בקריאה ראשונה , וחשבתי שהרמקול נבחן רק עם המערכת שפורטה בסיכום.
לגבי השאלה כמה ראוייה - בוא נאמר רק שאם אניח את ידי על הגברה כזו שתמקסם את ביצועי הרמקול הנבחן , מן הסתם אבחר כבר ברמקולים יותר איכותיים.

זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בצורת החשיבה הזו, של "למקסם את ביצועי הרמקול", "להוציא ממנו את המאקסימום", וכו', וזה פשוט לא מסתדר לי בראש.

נראה לי שכמעט בכל רמקול נתון, אם נשפר את ההגברה, נקבל תוצאה טובה יותר, לא?
זאת אומרת שאת המאקסימום של הרמקול נוכל לקבל רק בהגברה הטובה ביותר שייש, לא?
(למעשה, לא רק ההגברה, גם המקור, החיווט, החשמל, האקוסטיקה, מה לא?)

ברור שהמאקסימום של רמקול בינוני יהייה נמוך מזה של רמקול מעולה, או אפילו מרמקול מעולה עם הגברה לא מצטיינת, אבל עדיין, אם לא נותנים לרמקול נתון את התנאים הטובים ביותר, באופן טריוויאלי לא מקבלים את מיטבו.

כך שנראה לי די חסר-משמעות לדבר על ה"מאקסימום" של רמקול.
את המאקסימום של רמקול של $1000 מקבלים כנראה רק עם ההגברה הטובה ביותר שייש, שיכולה לעלות גם $1,000,000, או יותר.

או שפיספסתי משהו? מאוחר בלילה, אני מת מעייפות+מרעב, אולי עוד תירוצים?

עמיר

כן , פספסת כנראה , האמת שבכלל לא הצלחתי לחלץ תובנה חדשה מדבריך , ואולי חשבת שאנו טוחנים מים - "חסר משמעות" - ולא היא שכן לא רציתי לפתח תת נושא של מיקסום ביצועים כשהכל כבר ברור וידוע (אגב לא כ"כ מסכים עם הטענה שהתוצאה הטובה ביותר תתקבל עם ההגברה הטובה והיקרה ביותר - הדבר אינו נכון לגבי כל רמקול , לא תמיד ולא בהכרח).
זו היתה רק הערה שולית, עניין המיקסום .. לא נורא.

אוולי ההתובנה היא שהאינסטיקט הראשוני של החלפת רמקול כדי לשפר
את המערכת הוא בעצם הטעות הבסיסית בתחום התחביב הזה.

לגבי השאלה כמה ראוייה - בוא נאמר רק שאם אניח את ידי על הגברה כזו שתמקסם את ביצועי הרמקול הנבחן , מן הסתם אבחר כבר ברמקולים יותר איכותיים.

ב-"ראוייה" האם התכוונת לכסף?
אז כמה היית שם כסף על מגבר עבור זוג רמקולים של 4000 ש"ח?
ואם רמקולים עולים 20,000? ואם 150,000 ש"ח?

מיכאל.

הגברה ראויה לא חייבת להיות יקרה.
הגברה איכותית תספיק בהחלט.

כן , פספסת כנראה , האמת שבכלל לא הצלחתי לחלץ תובנה חדשה מדבריך , ואולי חשבת שאנו טוחנים מים - "חסר משמעות" - ולא היא שכן לא רציתי לפתח תת נושא של מיקסום ביצועים כשהכל כבר ברור וידוע (אגב לא כ"כ מסכים עם הטענה שהתוצאה הטובה ביותר תתקבל עם ההגברה הטובה והיקרה ביותר - הדבר אינו נכון לגבי כל רמקול , לא תמיד ולא בהכרח).
זו היתה רק הערה שולית, עניין המיקסום .. לא נורא.
לא התכוונתי שייש מיתאם בין איכות למחיר ושצריך את ההגברה הייקרה ביותר.

התכוונתי שייש מיתאם בין איכות מה שאתה מכניס לרמקול לבין מה שיוצא (עד כדי ענייני אי-התאמות רכיבים).

כלומר (בהנחת התאמה) ככל שתשפר את הקלט לרמקול, גם הפלט יישתפר, ולא בטוח שייש לזה גבול ספציפי == מאקסימום. עד שלא מנסים לא יודעים...

כלומר אין הגברה ספציפית שבה אתה יכול לומר שמיקסמת את ביצועי הרמקול עד שלא ניסית את כל הטובות ביותר שבנמצא...

עמיר

ב-"ראוייה" האם התכוונת לכסף?
אז כמה היית שם כסף על מגבר עבור זוג רמקולים של 4000 ש"ח?
ואם רמקולים עולים 20,000? ואם 150,000 ש"ח?

לאו דווקא בהכרח כסף , הכוונה היא מבחינת יכולת , גוון צליל ואיכות המגבר . בדיוק כמו שנמר ציין - הגברה ראויה/איכותית לא חייבת להיות יקרה , אבל מה לעשות ובדרך כלל ככל שעולים ברמה גם המחיר בהתאם .

קרא שוב את מה שכתבתי . ברור שגם ברמקול מסוג ומחיר כמו של האינדיאנה ניתן להגיע לתוצאה משביעת רצון , ואם אדם בוחר רמקול כזה ומחבר אותו לאלקטרוניקה/כבילה/מקור שיסחטו ממנו את המיץ , ונהנה מהתוצאה ומבחינתו אין צורך או טעם לשפר הלאה - אז סבבה ושיהנה , אבל לדעתי זה כמו נסיעה בהילוך ראשון על 60 קמ"ש ושיא הסל"ד , כאשר יהיה עדיף לנסוע בהילוך שלישי על 80 וחצי הסל"ד.

שאלתך רטורית משהו כי אין סוף לדבר וכדי להגיע לתוצאה האולטימטיבית צריך גם רמקול והגברה יקרים מאוד , הכל עניין של העדפה וטעם אישי וכמובן תקציב . ובהתייחסות יותר ספציפית - יכול להיות מצב שאדם עם מגבר יקר ואיכותי מאוד יגיע לתוצאה טובה ומהנה עם הרמקול הנבחן , כלומר לאו דווקא יש התאמה הדוקה ועקבית בין מחירי רמקול ומגבר , אבל מבחינת הסבירות לא נראה לי כל כך , אם היה לי התקציב אני בכל מקרה הייתי בוחר ברמקול עם יותר "נוכחות".

לא התכוונתי שייש מיתאם בין איכות למחיר ושצריך את ההגברה הייקרה ביותר.

התכוונתי שייש מיתאם בין איכות מה שאתה מכניס לרמקול לבין מה שיוצא (עד כדי ענייני אי-התאמות רכיבים).

כלומר (בהנחת התאמה) ככל שתשפר את הקלט לרמקול, גם הפלט יישתפר, ולא בטוח שייש לזה גבול ספציפי == מאקסימום. עד שלא מנסים לא יודעים...

כלומר אין הגברה ספציפית שבה אתה יכול לומר שמיקסמת את ביצועי הרמקול עד שלא ניסית את כל הטובות ביותר שבנמצא...

עמיר

מסכים , וכמו שכתבתי למיכאל - אין חוקים נוקשים והכל עניין של טעם , אפשר לחבר פה גם מגבר ושאר רכיבים שיהיו בליגה גבוהה מאוד , ואף אם הרמקול קצת "קטן" ו-"פשוט" ו-"זול" (מבלי להתעלם מהיתרונות, כן?) מתקבלת תוצאה סונית משביעת רצון ומשכנעת (עם דגש על משביעת רצון) - דיינו , ויצאנו ידי חובה , ושיבושם למאזין .

הטיעון הראשוני שלי היה , שבמקרה שלי , עם רמקול כזה לא הייתי מנסה להשקיע , אלא הולך על משהו רציני יותר . כמה רציני? ואיזו הגברה ? לא יודע , מנסים עד שמגיעים לעמק השווה ולאיזון בין תקציב ותוצאה .

ברור לי שיכול להיות מצב לשדך לאינדיאנה מגבר במחיר ו/או איכות גבוהים , רק ששאני בכל מקרה לא הייתי עושה את זה עם הרמקול הספציפי הזה - אני אוהב רמקולים עם יותר יכולת וגודל, כמובן שכל אחד וטעמו .

מסכים , וכמו שכתבתי למיכאל - אין חוקים נוקשים והכל עניין של טעם , אפשר לחבר פה גם מגבר ושאר רכיבים שיהיו בליגה גבוהה מאוד , ואף אם הרמקול קצת "קטן" ו-"פשוט" ו-"זול" (מבלי להתעלם מהיתרונות, כן?) מתקבלת תוצאה סונית משביעת רצון ומשכנעת (עם דגש על משביעת רצון) - דיינו , ויצאנו ידי חובה , ושיבושם למאזין .

הטיעון הראשוני שלי היה , שבמקרה שלי , עם רמקול כזה לא הייתי מנסה להשקיע , אלא הולך על משהו רציני יותר . כמה רציני? ואיזו הגברה ? לא יודע , מנסים עד שמגיעים לעמק השווה ולאיזון בין תקציב ותוצאה .

ברור לי שיכול להיות מצב לשדך לאינדיאנה מגבר במחיר ו/או איכות גבוהים , רק ששאני בכל מקרה לא הייתי עושה את זה עם הרמקול הספציפי הזה - אני אוהב רמקולים עם יותר יכולת וגודל, כמובן שכל אחד וטעמו .
אנחנו מסכימים בכל האמור, במיוחד לאחר ההבהרה.

ההסתייגות היחידה שלי -- וגם זה לא ספציפי אליך -- שמתי לב שזה ביטוי מקובל -- "מיקסום היכולות" או "להוציא את המאקסימום" מרמקול (או ממשהו אחר), שזה נראה לי ביטוי עקום כלשהו.

אנא אל תיקח אישית את ההיתעסקות שלי בדברים מילוליים. מדי פעם אני נעצר לחשוב על ביטויים ומה הם אומרים...

עמיר

נראה לי שזו היתה הפעם הראשונה שרשמתי "מיקסום רמקול"..
אגב למה ההסתייגות? אם כבר נדרשים לעניין , מה מעורר אותה , מה רע בכך - אם חושבים על זה , למשל נניח ויש לי רכיב כלשהו (לאו דווקא רמקול) , ואני יודע שהוא בפוטנציה איכותי , רק שבסטאפ הנתון הפוטנציאל אינו בא לידי ביטוי מלא, אך יש לי יכולת לשפר ע"י החלפה של משהו אחר , למה לא?
אם אתה מתכוון שהדבר כמו "בור ללא תחתית" ותמיד יש מה לשפר , גם נכון , אבל זה לא מה שכולם עושים ? "שדרגת" , ("מי שמשדרג לא צריך להצטדק או להתנצל"......) , ומי שיכול ומפיק תועלת/הנאה בכיף .

אפשר לבנות מערכת בה נותנים דגש לכל רכיב בנפרד ומנסים להגיע להתאמה בין כולם , ואפשר לבחור רכיב מסויים ולבנות את המערכת סביבו , שתי האפשרויות לגיטימיות .

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור