רמקולים מדפיים דינמיים: Volla

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תודה על התשובה...

הבעיה שלי היא שאני משתמש ברמקולים הללו כרמקולים קדמיים לצרכי קולנוע בייתי ולשמיעת מוזיקה.

כמובן שאני יכול לחבר את הרמקולים רק למגבר אחד - לכן הסט שלי נראה כיום:

מקור (DVD ו-HTPC) -> רסיבר -> רמקולים.

לתוך המערכת הזו - איך אני משלב מגבר הספק? והאם אני צריך PRE?

אני הבנתי שאני יכול להשתמש ברסיבר כפרוססור (DAC) וכ-PRE ולחבר בצורה הבאה:

מקור -> רסיבר-> רמקולים אחוריים, סנטר וסאב, מגבר הספק (דרך יציאהת PRE OUT)-> רמקולים קדמיים.

כמובן שלצורך המוזיקה הייתי יכול לוותר על הרסיבר ולחבר אל מגבר ההספק PRE אודיופילי יותר - אבל חלק גדול מהשימוש זה DVD של דפנה ודודידו...(לבוס האמיתי של הבית).

אני הייתי ממליץ לכם אולי לעשות כתבה בנושא - איך משלבים את שני העולמות - שכן קיים מספר גדול של אנשים שיש להם רסיבר והם רוצים לשפר את יכולות המוזיקה שלו - והם לא רוצים להחליף אותו. הם יכולים למצוא מגבר (אפילו יד שניה).

תודה על התשובות - אני בטוח שכל מי שקורא את השירשור הזה מחכים.

כתבתי, כבר לפני מספר שנים, מדריך בנושא איך לשלב רסיבר ומגבר סטריאו, אקח לתשומת ליבי לרענן את הנושא.
מבחינתך, יהיה זה הגיוני לשלב מגבר סטריאו משולב (אינטגרייטד), אליו יתחברו יציאות פרה אאוט מהרסיבר, אל מגבר הסטריאו תחבר את מקורות הסטריאו באופן ישיר.
את ה- DVD, אתה יכול, למשל, לחבר בשני אופנים במקביל: יציאה דיגיטלית לרסיבר (למטרות קולנוע ביתי) ואל מגבר הסטריאו דרך יציאה אנלוגית, למטרת האזנה למוסיקה.

רסיברים ודעה קדומה

ישנם רסיברים שנותנים תוצאה לא רעה בסטריאו...אפילו מצוינת -למשל מרנץ .
למרות זאת לא ניתן להשתמש ברסיבר בתור קדם מגבר {לא זה ייעודו} אלא
לסרטים או שימוש בטיונר שלו -כל שימוש אחר למשל חיבור מגבר כוח אליו? לא מומלץ
ולא ייתן תוצאה. {הרסיבר יהווה צוואר בקבוק למערכת}

ישנה אפשרות נוספת {כך אני נוהג} מערכת סטריאו בנפרד משורשר לרסיבר בחיבור
פרה אאוט {צריך לוודאות שיש חיבור כזה} כך אני יכול לממש את יכולות הסטריאו
ובמידה ואני רוצה למשל ליהנות מסרטים ברב ערוצי? אני מפעיל את הרסיבר, כנ"ל רדיו.

עופר.

אתה צודק המרנץ אכן אכן רסיבר מצויין למחירו גם בסטריאו. אך לבל נשכח כי היה מדובר ברסיבר שהוא טוב בסטריאו אך רחוק היה מלהיות מצויין בסטריאו או טוב מאוד בסטריאו.

היה לי כזה, אני מכיר אותו היטב.

אך כאשר כבר מדובר על רסיבר כמו של פותח השירשור זה כבר תמורה פחות טוב ה לכסף מבחינת סטריאו מפני שהוא יקר משמעותית מהמרנץ שאני ואתה מדברים עליו ומכאן באה הנחרצות שלי. בסכום שנמכר אחיו המחודש של הרסיבר שברשותו ניתן לרכוש מגבר סטריאו יעודי שיעשה את העבודה טוב יותר במוסיקה.

כיוון שהבחור החליט להשאיר את הרסיבר לצורכי קולנו ביתי אני ממליץ בחום להפוך אותו למגבר שני בשרשרת שמשודך למגבר יעודי ולא לשדך מגבר הספק שמלבד עוד כח ודינמיקה לא ייתן שום יתרון באיכות הצליל.

פשרה מול יכולות בסטריאו

עופר.

אתה צודק המרנץ אכן אכן רסיבר מצויין למחירו גם בסטריאו. אך לבל נשכח כי היה מדובר ברסיבר שהוא טוב בסטריאו אך רחוק היה מלהיות מצויין בסטריאו או טוב מאוד בסטריאו.
היה לי כזה, אני מכיר אותו היטב.

נמר,

המרנץ {אני יודע שהיה לך אותו} רסיבר בעל יכולות סטריאו משובחות - נכון שמגבר
סטריאו יעודי יהיה עדיף. אבל מי שרוצה ליהנות משני העולמות? וללא וויתור על איכות סטריאו?
מרנץ זה אחד הבחירות המועדפות.

כיוון שהבחור החליט להשאיר את הרסיבר לצורכי קולנו ביתי אני ממליץ בחום להפוך אותו למגבר שני בשרשרת שמשודך למגבר יעודי ולא לשדך מגבר הספק שמלבד עוד כח ודינמיקה לא ייתן שום יתרון באיכות הצליל.

אם זה אני מסכים איתך, וציינתי זאת.

נמר,

המרנץ {אני יודע שהיה לך אותו} רסיבר בעל יכולות סטריאו משובחות - נכון שמגבר
סטריאו יעודי יהיה עדיף. אבל מי שרוצה ליהנות משני העולמות? וללא וויתור על איכות סטריאו?
מרנץ זה אחד הבחירות המועדפות.

אם זה אני מסכים איתך, וציינתי זאת.

גם אני מסכים איתך.:)

אז לסיכום

כדי שאני אבין שהבנתי:

המקור מחובר לרסיבר שמחובר ביציאה פרה אווט או למגבר משולב (אינטגרייטד) או לפרה ואחר כך למגבר הספק.

הרמקולים יחוברו או למגבר המשולב או למגבר ההספק.

תקנו אותי אם אני טועה.

אכן, כך גם מחובר אצלי (רסיבר משורשר למגבר אינטגרייטד).

תלוי אם יש לך נגן CDP

אצלי למשל יש מקור אחד למגבר {לקדם מגבר בחיבור אנלוגי} ומקור שני DVD
מחובר לרסיבר.

שים לב לתאום עוצמות בין הרסיבר למגבר

כדי שאני אבין שהבנתי:

המקור מחובר לרסיבר שמחובר ביציאה פרה אווט או למגבר משולב (אינטגרייטד) או לפרה ואחר כך למגבר הספק.

הרמקולים יחוברו או למגבר המשולב או למגבר ההספק.

תקנו אותי אם אני טועה.

שלא תקבל בום ברמקולים {קרה לי בעבר} וגם נזק.

גם אני מחובר כך עם ריסבר שיציאות ה PRE OUT יוצאות ככניסות לה PRE של הסטריאו הרמקולים מחוברים ליצאות של בגבר בסטריאו.

בעבר שהיה לי את פוציני סנטנה (שהינו מגבר סטריאו משולב) היתי מחבר את ה PRE OUT של הרסיבר ככניסה של מגבר הסטריאו ושוב הרמקלים מחוברים למגבר הסטריאו

בצורה הזו אני שומע גם טלויזיה וגם קולנוע ביתי.

שלא תקבל בום ברמקולים {קרה לי בעבר} וגם נזק.

כיצד מונעים זאת ומדוע זה נגרם? הרי בסופו של דבר הווליום לרמקולים נקבע לפי מגבר האינטגריטד לא? יציאת PRE OUT לא אמורה להיות פשוט העברה בין INPUT ל-OUTPUT בלי התערבות?

אני שואל כי את המערכת מפעילה גם אשתי - וגם לפעמים ילדי הקט בן הארבע...

חיבור לפרה אואט לא מבטל שליטה ברסיבר

במקרה שהרסיבר דלוק {שומעים רדיו או טלוויזיה} השליטה שלו על הווליום לא מבוטלת.

איך מונעים בום לא רצוי? מכוונים את הרסיבר לעוצמה קבועה {וזוכרים את המספר}
ומשנים עוצמות רק דרך המגבר/קדם מגבר.

הסטנטה מגבר מצויין

מי כמוני יודע
או יותר נכון ידע
:)

מי כמוני יודע
או יותר נכון ידע
:)

תוכל להרחיב? לא מצאתי נתונים לגבי הספק של המגבר הזה ב-4 אום באתר החברה.

צריך את עזרת המומחים לבחירת רמקול

אני מתלבט בין 2 סוגי רמקולים

1. aurum cantus v2m
2.sonus faber concerto home

יש ברשותי מגבר מסוג ADVANCE ACOUSTIC MAP 305 (נרכש ב- "אודיו פידלטי")

איזה רמקול מתאים יותר למגבר

הרמקולים מיועדים לסלון בגודל של 28 מטר גובה תקרה 2.8 מטר

בבית יש בעיית של הד חוזר ולכן אני מחפש לעבור לרמקולים מדפים

תודה מראש
אמיר :O

ה-VOLLA לא ינוע כראוי עם המגבר שברשותך בחלל בגודל הזה וה-sonus faber concerto home לא יצליח למלא חלל בגודל הזה.

במילים אחרות.
לא הייתי הולך על אף אחד מהרמקולים הללו.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור