- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
הגעתי היום לתערוכה עם אדם שאיננו אודיופיל ולא שמץ אודיופיל -
לא, אדם שפשוט אוהב מוזיקה ויש לו אוזניים טובות. זה הכול.
מפליא עד כמה הוא עלה מייד על המערכות שעשו מוזיקה ועל המערכות שעשו רעש או היו סתם "נחמדות".
למען האמת, הסכמנו על הכול בלי שום ויכוח.
היו רק שלוש מערכות היי-פיי:
1. מאסטרו אודיו.
2. יגאל לסרי.
3. NAIM.
המערכת של יגאל לסרי הפיקה צליל עשיר ועמוק, אבל במחיר שלה אני מצפה ליותר עומק, תלת ממדיות ועוד. ייתכן מאוד שזה פונקציה של החדר.
המערכת של NAIM הייתה מאוזנת וערבה לאוזן, אבל גם כאן אני מצפה ליותר במחיר הזה.
מבחינתי, מערכת ההי- פיי שנותנת את הערך הכי טוב לכסף הייתה זו של מאסטרו אודיו (מוניטורים של וון שווייקרט, מונו-בלוקים של תדי פרדו, קדם של VAC, ממיר של טדי פרדו, והטרנספורט החדש של CEC): עשירה, דינמית, מאוזנת, עם במה גדולה ועמוקה, ובמחיר סביר.
בגזרת המערכות "הנחמדות", מצאה חן בעיניי המערכת של הגל ופיאג'ה,
אבל הכי טובה בגזרה הזאת הייתה הסט מוצלח אצל משה לוי:
זוג רמקולים בסיסיים של מרטין לוגן (11000) ומגבר ANTHEM משולב (7000 ש"ח).
אין לי ספק שעם העמדה טובה ומקור איכותי יותר ממה שהוצג בחדר,
זאת יכולה להיות מערכת מקסימה ולא יקרה למוזיקה מעודנת.
על השאר אין מה לדבר - פשוט נשמע סתמי ומצרצר.
השיא בתחום הזה, לפחות מבחינת הפער בין התוצאה למחיר, הייתה המערכת של CABASSE:
פשוט צליל של מערכת PA במחיר של אולטרה היי-פיי - נורא!
בקשר לסאונד היה טוב ההיתי גם בחדר של חברת הגימיקים והפירסומת B&W . אבל קשה ל אוהבי החברה להודות באמת זה ברור . היה לא משהו לי כאבו האוזניים מהצרחות ! של ה803 ואחיו הקטן הזה מה שמו ... ,ההיתי גם בחדרי המלון התאכזבתי מהרמקולים של LINN או ששמו מוזיקה לא מתאימה ? או החדר לא מתאים. הנולה שקראו בשמם בזמנו ALON נשמו מאוד יפה בקיצור אחלה תערוכה לסיום הקצפת CABSSE נישמעים אחלה ומעולה רק מה המחיר לא בשבילינו גם הרמקול בגלל הגודל אפשר להסתפק בפחות !! שנה הבאה ב"האני לא בטוח שהבנתי מה אתה אומר -- האם כוונתך שכל ה"ידענים" כאן מקשקשים? או שמישהו כאן לא יודע שכל אחד וטעמו האישי? או שייש כאן מישהו אחד או יותר שמנסה להסביר לך מה טעמך? או מה בדיוק?חדל קשקשת ברשת
ואני חושב שה CABASSE נשמעו הכי טוב בתערוכה, וגם ה 803D נשמעו מעולה
ובכלל ה FAT LADY נשמע ממש גרוע... אז לכל הידענים שחורצים גורלות כאן, חדל קשקשת!
כל אחד והאוזניים שלו וטעמו האישי!
ולחברנו שחושב שהנציגים המדוברים שהגיעו "למכור" הגיעו "מאנגליה"... על זה אומרים "מינימום מילים מקסימום שטויות"
נראה לי שאולי אם ב"ה תוציא את הפקקים מהאוזניים (או אולי ניקוי?) ייתכן שתשמע סופסוף , ב"ה, שה"אמת", שעליה אתה מדבר, ושקשה לך להודות בה, נמצאת במקום קצת אחר מזה שבו אתה שם אותה...היתי גם בחדר של חברת הגימיקים והפירסומת B&W . אבל קשה ל אוהבי החברה להודות באמת זה ברור . היה לא משהו לי כאבו האוזניים מהצרחות ! של ה803 ואחיו הקטן הזה מה שמו ...