סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שבוע טוב דן,

מבין לגמרי את הרצון שלך לסמן כיוון של למידה, שיתוף והבנה מעמיקה - גם אני מאמין שידע יכול לחסוך טעויות ותסכול.
אבל אני חושב שאסור לזלזל בערך של הנאה אישית, גם אם היא לא ניתנת להעברה או למדידה באמצעות מיקרופון (כיום המדע יודע להתחקות אחר המנגנונים הפיזיולוגיים והנוירולוגים שמאחורי ההנאה ולספק לנו תובנות - אל תשאל כמה מיליארדים בעולם עושות חברות מהתובנות הללו בכול יום).

בסוף, אנחנו משקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים ומאות שעות לא כי אנחנו רודפים אחר אמת אובייקטיבית - אלא כי אנחנו רוצים להתרגש ממוזיקה.
שבוע טוב גיא ,
אני לא מתווכח על זה - חלילה לא מזלזל בהנאה אישית .
באופן אישי - יש משהו אחר שחשוב ? לא !
רשמתי זו מטרת העל של כל אחד באופן אישי .
אף אחד לא קונה גרף לשבת להסתכל עליו בבית .

אני רק אומר ונראה שאתה מסכים - שיש עניין של מוצר טוב ומוצר לא טוב , ללא קשר למחיר , ובהרבה מקרים תוכל לדעת את זה לפני ששמעת אותו .
אם תאהב אותו או לא - כבר סיפור אחר לגמרי .
שלרוב יפתר במידה ומבין אותו לעומק ואת כל מה שתחבר אליו .

אני חשוב שאודיו לא שונה משום תחום אחר . הרוב ידוע ומדיד.
המסתורין שמוביל הרבה חובבים והסינרגיה הקוסמית - זה יפה לסיפורים אבל לא משקף את המציאות .
בתעשיה שחלק ניכר ממנה , משווק מוצר על ידי - ספרות פיוטית ולא נתונים שמישים , יבשים , אוביקטיביים - על הצרכן להיות לי 8 יותר ידען מתעשיה אחרת .

וגם , אם לא הכל מדיד ( נניח ) זה לא אומר שכדאי לבטל את כל מה שכן .שזה המון .

לפני שנים באתר ישראלי אחר פתחו שירשור עם חדרי האזנה בהם רק רמקולים מדגמים שונים של חברה מסוימת,
נשאל מה משותף לכל החדרים?
התשובה שבכולם אין אביזרי אקוסטיקה.
במשך השרשור היה דיון דומה לזה שכאן
זה לא שאין חשיבות לאקוסטיקה, אבל כשמשהו עובד זה דיי מספיק.

נערך לאחרונה ב:
שבוע טוב גיא ,

בתעשיה שחלק ניכר ממנה , משווק מוצר על ידי - ספרות פיוטית ולא נתונים שמישים , יבשים , אוביקטיביים - על הצרכן להיות לי 8 יותר ידען מתעשיה אחרת .
מילא זו הייתה התעשייה היחידה הנוהגת כך, אבל רחוק מכך. רוב התעשיות בתחום הצרכנות נמצאת שם.

שבוע טוב.

מעבר לזה- ללכת על סאונד טבעי (מה שנכנס -יוצא-לא קיימת הגדרה אחרת ) זה דבר מאוד מסוכן מסחרית. כי אתה רוצה (בתור יצרן שרוצה להרוויח) לבלוט כמה שיותר מהר .

ויש חברות שמדדו את הציוד שלהם והוא עדיין נשמע לא משהו - לדוגמה, B&W 801 Matrix מדידה לא רעה בחדר אנקואי, התוצאה בפועל סאונד קליני, אנליטי והבאס מאכזב.

החטא ועונשו: B&W 801, סידרה 2, 3 ואולי גם עוד, שימשו ומשמשים אולפנים בכירים בשלב הכנת המקור (סוני, אבי רואד, לוקאס פילם ועוד). קרי המאסטר (שזה המקור ואין שום מקור אחר לצורך הדיון), נוצר עליהם. המפיק שומע אותם לע"פ זה משוחררים המאסטרים השונים (תקליט, סידי רום..)

התוצאה: הלקוחות לא מתלהבים כי זה "קליני, אנליטי ...".

אני רק מעדכן, שהחלפתי קונדישינר חשמל ביום שישי, ו... ההבדלים בין ה- CD לסטרימר נשארו בעינם ;).
ולא, עוד לא נכנסתי לנושא הרשתות. או השרת.

החטא ועונשו: B&W 801, סידרה 2, 3 ואולי גם עוד, שימשו ומשמשים אולפנים בכירים בשלב הכנת המקור (סוני, אבי רואד, לוקאס פילם ועוד). קרי המאסטר (שזה המקור ואין שום מקור אחר לצורך הדיון), נוצר עליהם. המפיק שומע אותם לע"פ זה משוחררים המאסטרים השונים (תקליט, סידי רום..)

אם תעשה מאסטרינג על עקומה קלינית-אנליטית, התוצאה תהיה דווקא חמימה-דארקית מדי... רק אומר

אני רק מעדכן, שהחלפתי קונדישינר חשמל ביום שישי, ו... ההבדלים בין ה- CD לסטרימר נשארו בעינם ;).
ולא, עוד לא נכנסתי לנושא הרשתות. או השרת.
ברוך שובך
חייב לשבח אותך על האופן המפוייס שבו קיבלת את חטיפת השרשור :). אולי חו"ל עושה לך טוב....
נדמה לי שציינת אבל אני לא בטוח: ההבדל קיים מבחינתך גם בהשוואת קבצים זהים - נגיד WAV מאוחסן מקומית מול הCDP בנגנו את אותו החומר?

ברוך שובך
חייב לשבח אותך על האופן המפוייס שבו קיבלת את חטיפת השרשור :). אולי חו"ל עושה לך טוב....
נדמה לי שציינת אבל אני לא בטוח: ההבדל קיים מבחינתך גם בהשוואת קבצים זהים - נגיד WAV מאוחסן מקומית מול הCDP בנגנו את אותו החומר?
כפרה עלייך. שמע, מעולם לא חטפו לי שרשור, אז אני לא יודע איך להתמודד עם זה. חוץ מזה, אני לא היחיד :).

ניסיתי WAVים, לא יכול להגיד לך ששמעתי הבדל היסטרי בינם לבין FLAC. אני לא אוהב את ההתעסקות הקטנונית הזאת, ואין לי כוח לזה. מסיבה הזאת יש לי בחילה מהתאמת כבלים, משחקי מנורות, והרע בהתגלמותו: רזונטורים על מכשירים. מעייף אותי.

אייל וגיא נתנו שני כיוונים שמתכנסים ל: שרת + רשת. אנסה להתחיל שם.

הבאסה האמיתית היא שגם אם אשים לב להבדל בשרת, אז ... לאן לוקחים מפה? מה מנצח שרת הכי גרוע (NAS)? לא נתקלתי בשרתים חצי כוח. זה או רון על לפטופ, או אנטיפודס בעשרות אלפי שקלים...

כפרה עלייך. שמע, מעולם לא חטפו לי שרשור, אז אני לא יודע איך להתמודד עם זה. חוץ מזה, אני לא היחיד :).

ניסיתי WAVים, לא יכול להגיד לך ששמעתי הבדל היסטרי בינם לבין FLAC. אני לא אוהב את ההתעסקות הקטנונית הזאת, ואין לי כוח לזה. מסיבה הזאת יש לי בחילה מהתאמת כבלים, משחקי מנורות, והרע בהתגלמותו: רזונטורים על מכשירים. מעייף אותי.

אייל וגיא נתנו שני כיוונים שמתכנסים ל: שרת + רשת. אנסה להתחיל שם.

הבאסה האמיתית היא שגם אם אשים לב להבדל בשרת, אז ... לאן לוקחים מפה? מה מנצח שרת הכי גרוע (NAS)? לא נתקלתי בשרתים חצי כוח. זה או רון על לפטופ, או אנטיפודס בעשרות אלפי שקלים...
בנתי, אבל אני לא שואל על ההבדל בין FLAC ל-WAV אלא בין ניגון דרך הCDP - לכל מסלול אחר - זאת כאשר מדובר באותו חומר בוודאות. פשוט כדי להבין: א. אם זה השוואת תפוחים לתפוחים, ב. איפה בשרשרת לחפש...
ברור שאני מחפש מתחת לפנס - אתה יודע מאיפה אני בא ואני לא יודע לחפש בחושך :cool:

מבין אותך. אני לא סומך על יכולות הריפינג שלי. מסתבר שגם זה לא פשוט. אני לא מבין למה, אבל זה לא.

ליאור, מה שטוב לאולפן בדגם הספציפי שרשמתי לא תמיד היה מוצלח להאזנה בבית.

לא היית רוצא להגיע לסופר הקרוב לביתך עם מכונית F1.... זה לא רק תא המטען שחסר. אבל היי, יש לזה 4 גלגלים ומנוע בדיוק כמו לרכב בחניה שלך.

2 דוגמאות נוספות לרמקולים שנמדדים מצויין, אבל לטעמם שלא מעט אודיופילים נשמעים קרים וקליניים; Magico Q Series למעט ה Q7mk2 וסדרת S mk1.

מדידות אינם ערובה לסאונד מרגש שתרצה לשמוע.

נערך לאחרונה ב:
מבין אותך. אני לא סומך על יכולות הריפינג שלי. מסתבר שגם זה לא פשוט. אני לא מבין למה, אבל זה לא.
בעבר ביצעתי ריפים לכול ה CD שלי ע"י מחשב נייד עם דיסק חיצוני, יצא בסדר פלוס.
לפני כשבועיים קיבלתי טרה ורבע של ריפים שבוצעו ע"י שרת יעודי, איזה הבדל. חלק מהאלבומים בריפים זהים לאלבומים שביצעתי להם ריפ מוקדם יותר, כך שלא בעיה להשוות האיכות.

בעבר ביצעתי ריפים לכול ה CD שלי ע"י מחשב נייד עם דיסק חיצוני, יצא בסדר פלוס.
לפני כשבועיים קיבלתי טרה ורבע של ריפים שבוצעו ע"י שרת יעודי, איזה הבדל. חלק מהאלבומים בריפים זהים לאלבומים שביצעתי להם ריפ מוקדם יותר, כך שלא בעיה להשוות האיכות.
דיכאון. אז אתה מבין, זה לא רק החומרה, זה גם המדיה... איףףף. למי יש כוח לזה.

דיכאון. אז אתה מבין, זה לא רק החומרה, זה גם המדיה... איףףף. למי יש כוח לזה.
אודיו זה לא תחביב - זה מערכת יחסים פתולוגית. ;)

אודיו זה לא תחביב - זה מערכת יחסים פתולוגית. ;)
נראה לי שמי שיפתח איזו סדנה טיפולית או קבוצת תמיכה לאודיופילים - הוא full booked בצ'יק צ'ק

מילא זו הייתה התעשייה היחידה הנוהגת כך, אבל רחוק מכך. רוב התעשיות בתחום הצרכנות נמצאת שם.

שבוע טוב.
נכון .
אבל … אני בעד שאילו שאתה הכי אוהב וחשובים לך … do your home work ואל תיפול לשיווק ( לא אתה באופן אישי )

אם תעשה מאסטרינג על עקומה קלינית-אנליטית, התוצאה תהיה דווקא חמימה-דארקית מדי... רק אומר

רק באודיו מישהו רוצה לספק הסבר טכני ומבלי להתכוון נשמע כמו מאסטר יודה.

ליאור, מה שטוב לאולפן בדגם הספציפי שרשמתי לא תמיד היה מוצלח להאזנה בבית.

לא היית רוצא להגיע לסופר הקרוב לביתך עם מכונית F1.... זה לא רק תא המטען שחסר. אבל היי, יש לזה 4 גלגלים ומנוע בדיוק כמו לרכב בחניה שלך.

2 דוגמאות נוספות לרמקולים שנמדדים מצויין, אבל לטעמם שלא מעט אודיופילים נשמעים קרים וקליניים; Magico Q Series למעט ה Q7mk2 וסדרת S mk1.

אני מסכים עם כל מילה, וחותם בראשי תיבות מעל כל שורה. וברשותך רק גוזר את המסקנה הבאה: "נאמנות למקור" היא לא שאיפה ריאלית, "נאמנות להנאה" היא השאיפה היחידה. אם תשתמש בדיוק באותו רמקול ומגבר (במקור אתה לא יכול), של טכנאי המאסטרינג, תתקרב ליכולת תיאורתית להיות "נאמן למקור". יחד עם זאת המכשלה הגדולה היא שהגורם שהכי משפיע על מה שאתה שומע זה החדר, ואת זה קשה לתקן גם עם טכנולוגיה הכי מתקדמת (אפשר לשפר במידה נאה). על כן, סאונד ש"תרצה לשמוע" זה הדבר היחיד שנמצא באופן ריאלי על המדף.
לגבי "נמדדים מצויין" : אם מה ש @Dan-Cinemart אומר שיש יצרנים שלא יותר מדי מודדים את הרמקולים (ואני יודע ממקור ראשון לפחות על מקרה אחד שזה המקרה), אז זה אומר הרבה על התעשייה. מה שאודיופיל מכנה "מדידה", אני מכנה "הנדסה". ולתחושתי, מי שלא מודד זה בעיקר בכלל אי יכולת להשקיע בציוד ותשתית (לא כולם B&W), או בעיקר שבגלל שכנראה שאינו אוחז במספיק ידע ויכולת הנדסית לתכנן היענות תדרים, פיזור, טרייד אוף של גודל, מול יעילות מול היענות בס, שליטה ברזוננס וכו.. ולייצר משהו שמתקרב לזה. אז השטיק השיווקי הזמין להסוות את ה'סיטואציה' (לא בא לי לעשות ברנד באשינג) הוא שאצלו מתכננים "ע"פ מבחני האזנה" (וששנינו מסכימים זה דבר סובייקטיבי אינהרנטית).

במקרה יש לי את הדיסק, לא שמעתי שנים, זוכר שההקלטה הייתה נחמדה אבל אנמית. בכלל דידי קשה לי איתה עם השנים. משהו קצת יומרני ומתאמץ בהגשה שלה. אחרי ט באב אחזור לשמוע ואולי אתן לו סיבוב.

אני מסכים לגבי דידי, היא אכן, איך לאמר, פומפוזית.
לגבי ההקלטה, אני דווקא לא מסכים. חושב שהיא כמו הזמרת, די פומפוזית...

אין אודיופיל שלא אוהב מוסיקה

לא מכיר את אלו שרצים בין כמה דיסקים אודיופילים, עם איכות הקלטה שגורמת למערכת שלהם להשמע טוב, בפרמטרים שהם מאזינים להם?! אתה יודע, Cafe Blue של פטרישיה בארבר (מינימום מוסיקה, מקסימום מצימוצי שפתיים), Nightfly של פייגן (בזמנו הקלטה כ״כ קליני אולי היה מרשים) וכו׳.
לפני הרבה שנים היה כאן מפגש מבחן עיוור (שגם פורסם באתר) בין DAC בעלות 25K$ נדמה לי EMM מול DAC של עם עלות עשירית ממנו
והיו הרבה אנשים שהצביעו ל DAC הזול כזה שהעדיפו. ואני שאלתי את עצמי מה קרה כאן? האם אילו (הרוב) שהעדיפו את הDAC הזול -היה להם אוזניים מקולקלות? הם לא מספיק "מבינים"?

המאזינים ידעו שמנגן דאק שונה כל פעם, והיו רק צריכים לבדוק איזה הם מעדיפים, או שהם היו צריכים גם לזהות את השינוי?

וידאו מאוד מענין שנתקלתי בו לאחרונה על סינרגיה ולמה לא כל המגברים נשמעים אותו דבר,השוואת עוצמות,עכבת יציאה ,דמפניג וזה שמדידות לא מבטלות אזנים אבל מספקות כלי אדיר להבנה.
לא משהו שלא היה ידוע - אבל לא נתקלתי בוידאו שמסביר את זה כל כך יפה ותמציתי .

ולגבי המדידות מסבירות הכל - אז קודם כל גרף תדרים בלבב ודאי שלא אומר הרבה - יש עוד המון פרמטרים .
אבל סט מדידות מקיף מסביר כל כך הרבה .
מה גם שמעולם לא נתקלתי באדם שמבין ממש טוב במדידות וטוען שהן לא מייצגות , רק נתקלתי באנשים שלא מבינים דבר במדידות או מבנינים ממש קצת שטוענין שהן לא מייצגות.
כמו כן, המון אנשים שמבינים במדידות מייחסים חשיבות גדולה גם לאוזן - אבל אחרי שאתה מבין מה קורה פה .
אי אפשר לבודד רכיב - רמקול/מגבר/חדר- אתה שומע שרשרת ואם אתה לא מבין אותה - איך תבין מה אתה שומע?

זה שמגבר לא נשמע זהה, כתלות בעומס של הרמקול או יותר נכון, שרמקול נשמע שונה כתלות ביכולת של המגבר לספק לו זרם, זה לא משהו שנתון לויכוח. אבל זו אמירה אחרת לגמרי מזה שלמגבר יש סאונד משל עצמו...
וכמובן, זה בעצם באג בהתאמה, לא פיצ׳ר של המגבר.

העניין הוא כזה, האם אתה יכול לזהות במדידה למה רמקול A נשמע קליני ורמקול B לא?
הבעיה שלי עם רמקול שהוא , נגיד "חם", זה שבהקלטות מסויימות זה יישמע טוב, אבל בהקלטה שהיא כבר "חמה", זה יהיה יותר מדי.

רב הדיונים על אודיו מניחים שההקלטות הן זהות, והן לא. גם הקלטות יכולות להיות "חמות" או "בהירות" וכו'.

אני מסכים לגבי דידי, היא אכן, איך לאמר, פומפוזית.
לגבי ההקלטה, אני דווקא לא מסכים. חושב שהיא כמו הזמרת, די פומפוזית...
חזרתי לדיסק, הקלטה נחמדה,.התוף מרים באנטיסיפיישן יש לו פרטים ומיקרו דינמיקה , יש גם תחושת חלל ובימה נחמדה אבל, בעיקר חסרים נשמה ומשקל להקלטה לטעמי.
לא מכיר את אלו שרצים בין כמה דיסקים אודיופילים, עם איכות הקלטה שגורמת למערכת שלהם להשמע טוב, בפרמטרים שהם מאזינים להם?! אתה יודע, Cafe Blue של פטרישיה בארבר (מינימום מוסיקה, מקסימום מצימוצי שפתיים), Nightfly של פייגן (בזמנו הקלטה כ״כ קליני אולי היה מרשים) וכו׳.
במקרה בחרת שני דיסקים שהם מוסיקה, גם אם לא לטעמך, אני מכיר את סוג האודיופילים שציינת, אבל באמת שהם מיעוט וגם אצלם יש הכרה שהם בשביל המוסיקה. גם אם בפועל הם מתעסקים אך ורק בתדרים- שזו הייתה, אגב, הביקורת שלי לגבי העמדה שלך כפי שהשתקפה בתגובות.

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור