סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני רואה שאתה מתחיל לקחת את זה קצת אישי, וזו לא הייתה הכוונה שלי.
איפה ראית את זה אישי? דווקא עניתי לך בצורה עניינית, לא שזה לא עלה לי בסימני שיניים בשפתיים.
בשבילך התחביב הוא להתלטף מנטאלית עם הציוד, כאילו הוא והמוסיקה חד הם, בשבילי הוא רק כלי. מכשיר.
בשבילי התחביב הוא להנות משחזור מוזיקה בביתי. אהבתי ואני מאמץ את הגדרתך "להתלטף מנטאלית", ואכן כן יש לי קשר לציוד שלי גם מנטאלי - כמו כל אחד שמרגיש משהו עבור דברים שהוא אוהב ומסבים לו עונג. וכאן שוב הוכחת למה אתה לא שייך לתחביב...כלשהוא אגב.
זה לא הופך אותי לפחות "אודיופיל" כי אודיופיל הוא מי שחשובות לו איכויות הסאונד, ולי זה חשוב, גם אם אני חושב שהציוד (כל זמן שהוא עובר רף מסויים) הוא משני לדברים כמו איכות ההקלטה, החלל בו מאזינים וגם פנוי הזמן והנפש להאזנה מרוכזת.
תפתח אולפן הקלטות, תלמד טכנאות סאונד, תתכתב בבדולח עם קוויניסי ג'ונס , הרי בהגדרה של אודיופיל לא נכללת דרישת הסף של אחראי הקלטות. למעשה, מיעוט מבין האומנים וטכנאי הסאונד וכולי הם אודיופילים. כי אודיופיליה זה משהו אחר מנקודת המבט , הצורך ודרישות ההאזנה.
כשאני מקשיב למוסיקה, אני לא רוצה להקשיב למערכת. הם שני דברים נפרדים.
אתה לא רוצה, אתה חייב. לא ניתן להפריד.
אבל שום מערכת לא יכולה לתקן את זה, כי העיקר באודיו זו ההקלטה, לא המערכת (כל זמן שהיא עוברת סף מינימלי מסויים).
כאודיופיל אילו דברים שמפריעים לי יותר, העדר טווח דינמי בהקלטה, טכנאי שמחליט להזיז את הגיטרה על הבמה כי זה "מגניב", ועוד טעויות שונות, שהן בסדרי גודל יותר משמעותיות ממה שאנשים מדמיינים שאולי הם שומעים.
תפתח תחביב מיוחד " הדברים שאין לנו שליטה עליהם".
הסיכוי שאתה שומע מעל 15KHZ בגילך שואף לאפס, אבל אני מניח שעשית בדיקה מקצועית, וזה באמת נתון יוצא דופן ותופעת ייחודית, ששם אותך באחוזון העליון של המין האנושי מבחינת שמיעה.
לא בדקתי, זה גם כרגע לא העניין. נראה לי שאתה לוקח את זה אישי... אבל כן, אם אני אהיה יהיר לרגע, חושב שהאוזניים שלי שומעות הרבה יותר נכון משלך, ואתה יודע למה? כי הם מחוברות גם למח וגם ללב...

בשבילי התחביב הוא להנות משחזור מוזיקה בביתי. אהבתי ואני מאמץ את הגדרתך "להתלטף מנטאלית", ואכן כן יש לי קשר לציוד שלי גם מנטאלי - כמו כל אחד שמרגיש משהו עבור דברים שהוא אוהב ומסבים לו עונג. וכאן שוב הוכחת למה אתה לא שייך לתחביב...כלשהוא אגב.

איפה ראיתי שזה אישי?!
כאן.

אני באמת לא שותף למה שנראה בעיני כפטישיזם , למרות שאני לא מוצא בזה שום רע פר סה. אני יוצא לתחביב מהאהבה למוסיקה ומה שהיא עושה לנפש, לא במטרה לעסוק "בציודים", ובטח לא להקשור בין אמצעים טכנולוגים לנפש. העיסוק בציוד הוא אמצעי גרידא. כמו שאמר יהודה עמיחי: כשם שהזמן איננו בתוך השעונים, כך האהבה איננה בתוך הגופים, הגופים רק מראים את האהבה".
לייחס לציוד טכני תכונות מוסיקליות, אפילו נפשיות, הרבה מעבר למה שמי שבנה אותן ייחס להם, באמת נראה לי מוזר.

בצד הפרקטי, אני לא מבין למה זה פחות אודיופילי לעסוק באיכות ההקלטה מאשר בציוד שמשמיע אותה. מניסיוני זה פקטור הרבה הרבה יותר משמעותי.

פתח אולפן הקלטות, תלמד טכנאות סאונד, תתכתב בבדולח עם קוויניסי ג'ונס , הרי בהגדרה של אודיופיל לא נכללת דרישת הסף של אחראי הקלטות. למעשה, מיעוט מבין האומנים וטכנאי הסאונד וכולי הם אודיופילים. כי אודיופיליה זה משהו אחר מנקודת המבט , הצורך ודרישות ההאזנה.

זה בכלל מוזר בעיני.
הרי מה שאתה משמיע במערכת, המקור שאתה כ"כ רוצה לרדת לסופו, הוא תוצר של עבודתו הטכנית של טכנאי ההקלטה. אם יש יצירה בתהליך שנוספת על יצירתו של המוסיקאי -זה זה. אף אחד לא מאזין ביותר תשומת לב ממי שמכניס ומשלב את כל האלמנטים להקלטה, ולפני כן, קבוע איך ההופעה תוקלט (במקרה של הופעה חיה). הטכנאי הוא זה שיוצר את הבמה, האימאג', קובע את הטונאליות (כן להכניס את הד החדר, לא להכניס וכו') לא להבין את זה, זה לא להבין את המקור של התחביב. הדברים "שאין לנו שליטה עליהם" הרבה יותר קובעים את התוצאה מהכבלים בהם אנחנו משתמשים. על זה אי אפשר לערער.

נ.ב. אני אשמח את דעתך על הטרק הבא (מביא קישור מספוטיפיי, לנוחות). אני משתמש בו כרפרנס למס' נקודות שחשובות לי, ומצאתי בו כמה איכויות וגם "פאולים" שמתאימים לבחינה כזו. ככה אולי נצליח להתכנס לאיזה מכנה משותף, כי ביליתי הרבה שעות האזנה עם חובבי ציוד, וברגע שעוסקים במוסיקה עצמה, זה כבר לא בא לידי ביטוי.

נערך לאחרונה ב:
בצד הפרקטי, אני לא מבין למה זה פחות אודיופילי לעסוק באיכות ההקלטה מאשר בציוד שמשמיע אותה. מניסיוני זה פקטור הרבה הרבה יותר משמעותי
אפשר גם וגם, ואני משתדל להישאר עם הקלטות שנשמעות לי טוב+. קשה לי יותר ויותר במערכת שלי לשמוע הקלטות " לא טובות". זה נסבל יותר בשמיעות יוטיוב אגביות בנייד אוזניות.
לפעמים הקלטה משתפרת כביכול עם שינוי במערכת וככה אני מבין שלמעשה המערכת שלי הייתה המכשול ולא ההקלטה.
אבל, אתה יכול לשלוט רק בציוד שאתה קונה לכן אין תחביב שנקרא טכנופיל הקלטות. זה מקצוע , לא תחביב.
נ.ב. אני אשמח את דעתך על הטרק הבא (מביא קישור מספוטיפיי, לנוחות). אני משתמש בו כרפרנס למס' נקודות שחשובות לי, ומצאתי בו כמה איכויות וגם "פאולים" שמתאימים לבחינה כזו. ככה אולי נצליח להתכנס לאיזה מכנה משותף, כי ביליתי הרבה שעות האזנה עם חובבי ציוד, וברגע שעוסקים במוסיקה עצמה, זה כבר לא בא לידי ביטוי
במקרה יש לי את הדיסק, לא שמעתי שנים, זוכר שההקלטה הייתה נחמדה אבל אנמית. בכלל דידי קשה לי איתה עם השנים. משהו קצת יומרני ומתאמץ בהגשה שלה. אחרי ט באב אחזור לשמוע ואולי אתן לו סיבוב.

אין אודיופיל שלא אוהב מוסיקה, אבל לא כל האודיופילים נכנסים לרזולוציות העמוקות ופשוט נהנים מהתחושה שגרון של זמר או מיתר ואו כלי נגינה אחר , מייצרים להם.

לפני הרבה שנים היה כאן מפגש מבחן עיוור (שגם פורסם באתר) בין DAC בעלות 25K$ נדמה לי EMM מול DAC של עם עלות עשירית ממנו
והיו הרבה אנשים שהצביעו ל DAC הזול כזה שהעדיפו. ואני שאלתי את עצמי מה קרה כאן? האם אילו (הרוב) שהעדיפו את הDAC הזול -היה להם אוזניים מקולקלות? הם לא מספיק "מבינים"?

נערך לאחרונה ב:
לפני הרבה שנים היה כאן מפגש מבחן עיוור (שגם פורסם באתר) בין DAC בעלות 25K$ נדמה לי EMM מול DAC של EAR עלות עשירית ממנו
והיו הרבה אנשים שהצביעו ל DAC הזול כזה שהעדיפו. ואני שאלתי את עצמי מה קרה כאן? האם אילו (הרוב) שהעדיפו את הDAC הזול -היה להם אוזניים מקולקלות? הם לא מספיק "מבינים"?
עצם זה שהעדיפו כבר מראה שיש שוני בין ממירים. בקשר לתמורה והעלות של כל מוצר ברמה הפרטנית, זה כבר דיון אחר. אז למעשה חיזקת את המחנה האודיופילי... יישר כח!

אני רואה שאתה מתחיל לקחת את זה קצת אישי, וזו לא הייתה הכוונה שלי.

אנחנו באמת לא באותו תחביב, ואני קצת נבוך מהגישה הרומנטית/סנטמנטלית לציוד טכני. ממיר "מגיש מוסיקה", מעניק לה "ניואנסים", יש "שותפות אינטלקטואלית"... זה כמו לכתוב שהמחשב מעניק יופי לאקסל, בשבילי.

הכרתי פעם מישהו שבנה בעצמו את הרמקולים שלו ואת מגבר השפרפרות שהניע אותם, ושם אני עוד מבין את החיבור הרגשי המסויים, אבל נראה לה שאתה מבלבל את החוויה המוסיקלית עם הציוד שמשמיע אותה, ובשבילך הם אחד.
בשבילי לא. המערכת היא אמצעי.
בשבילך התחביב הוא להתלטף מנטאלית עם הציוד, כאילו הוא והמוסיקה חד הם, בשבילי הוא רק כלי. מכשיר.
ומבגלל שאתה מאמין שאתה "עושה" מוסיקה עם קניית רכיבים, אתה מתייחס לכל הציוד האלמנטרי כאילו הוא יצירת כפיים שעושה מוסיקה. זה מאוד מוזר בעיני, לייחס תכונות מוסיקליות לכבל USB (בלי להכנס לזה שאין שום סיבה או סיכוי שהוא עושה הבדל בסאונד, כי אחרת כל התעשייה הייתה מקבלת את זה).

אני לא מבטל את החוויה שלך, כל אחד והתענוגות שלו, רק שאני חושב שזה יוצר אצלך מה שלי נראה כבלבול בו המכשיר הוא החוויה, בלתי נפרד מהמוסיקה. אבל,אם אתה נהנה - על הכיפאק. אני לא בא לקלקל לך את החוויה. אני רק חושב אחרת.
כנראה גם מקשיב למוסיקה אחרת.
זה לא הופך אותי לפחות "אודיופיל" כי אודיופיל הוא מי שחשובות לו איכויות הסאונד, ולי זה חשוב, גם אם אני חושב שהציוד (כל זמן שהוא עובר רף מסויים) הוא משני לדברים כמו איכות ההקלטה, החלל בו מאזינים וגם פנוי הזמן והנפש להאזנה מרוכזת.

כשאני מקשיב למוסיקה, אני לא רוצה להקשיב למערכת. הם שני דברים נפרדים. להפך, אני רוצה לא לחשוב על המערכת, לא לחשוב על הסאונד, שיהיה מספיק טוב כדי שאוכל להתרכז במוסיקה. אם מערכת משיגה את זה, מבחינתי היא טובה.

הסיכוי שאתה שומע מעל 15KHZ בגילך שואף לאפס, אבל אני מניח שעשית בדיקה מקצועית, וזה באמת נתון יוצא דופן ותופעת ייחודית, ששם אותך באחוזון העליון של המין האנושי מבחינת שמיעה.
בדיוק אתמול שמעתי את Mandinka של שינייד אוקונור. הקלטה מאוד לא מאוזנת (בלשון המעטה), עם thump מודגש בבאס העליון (קיק דראם שנשמע מלאכותי לגמרי) וחור במיד. כמו הרבה הקלטות אייטיז שכנראה עברו לדיגיטאלי כנראה לא טוב, האיכות הסונית של ההקלטה לא טובה. למיטב זכרוני היה שם clipping ניכר, כשהיא עולה בעוצמת הקול. עכשיו אני כבר לא שומע את זה, אבל אולי סידרו את מאז המקור.
בכל מקרה, הייתי מאושר אם הבעיות באיכות ההקלטה לא היו מפריעות לי ולא הייתי שם לב אליהן, אבל אני כן, ואי אפשר לתקן את זה. אני עדיין מצליח להנות מהשיר, אבל זה שהמיד "חלול", קשה לי לא לשים לב לזה.
אבל שום מערכת לא יכולה לתקן את זה, כי העיקר באודיו זו ההקלטה, לא המערכת (כל זמן שהיא עוברת סף מינימלי מסויים).
כאודיופיל אילו דברים שמפריעים לי יותר, העדר טווח דינמי בהקלטה, טכנאי שמחליט להזיז את הגיטרה על הבמה כי זה "מגניב", ועוד טעויות שונות, שהן בסדרי גודל יותר משמעותיות ממה שאנשים מדמיינים שאולי הם שומעים.
פריטים שאנו פוגשים לעתים קרובות כמו ארנק
משקפי שמש גם ההרכב ומערכת, אנחנו מפתחים
אינטימיות אתם,זה אתה שנבדל בעניין הזה.

התחום הזוי מזמן כבר איבד את התכלית היום זה הכל רווח נטו לא מעניין כלום מעבר אין רגש, הקשבה, אין השקעה אמיתית ואין תמימות יותר כמו פעם, היום זה הכל סינטטי עם מילים ותיאורים ורווח של מאות אחוזים חלקם על מוצרים הזויים, וברוב המקרים העיקר היום איך למקסם רווחים בלי טיפה של איכפתיות מהפרט, איך יותר לנצל, איך יותר לסחוט ולהתחבא מאחורי תיאורים מנופחים חסרי תכלית ואמת.
עצוב.

אבל אתה לא מכיר, אז אתה מביא אנלוגיה שגויה.
אנלוגיה טובה למה שאני טוען זה ש-106GTI מתנהגת יותר טוב מ-BMW M3.

אני, בתור מישהו עם OCD לאיכות סאונד, אומר לאנשים שהתחביב שלהם זה קניות, אתם קונים חרטא ומאמינים בזה, כי אתם עובדים על עצמכם.
אין שום ראייה לזה שמה שאתם קונים עושה הבדל, כי אף אחד לא הוכיח שזה אכן עושה.

דרך אגב, לך למחקרים של פלויד טול, יש שם רמקול ב-500 דולר שעדיף, במבחני האזנה עיוורים, על רמקול שעולה פי 10
מישהו כאן (להוציא את אלדר), מוכן לאמר ששמע חתכת ציוד שעולה עשירית ממה שיש לו, ונשמעה טוב יותר?
איך זה שהטכנולוגיה רק משתפרת, אבל המחיר רק עולה?
איך זה שהשמיעה של החובב רק מתדרדרת, אבל האבחנה שלו לפרטים רק עולה?

שומדבר מזה לא עושה שכל.

וכן, שמעתי מערכות הרבה יותר יקרות משלי. לפעמים הן נשמעו אחלה. לפעמים פאדיחה.
כאמור, אני מקשיב עם האוזניים, לא עם הארנק.

נ.ב. ולפני שהייתי משקיע זמן בכל דבר, הייתי משקיע ב-Room Correction. זה בבירור עושה הבדל יותר גדול מכל כבל, גם אם אתה מאמין שכבלים עושים הבדל.
היי,
בהחלט יכול להגיד לך שאין שום קשר בין מחיר לתוצאה. ושמעתי ונגעתי (לעומק) בכל רמות המחיר.גם בהפרשים של פי 10.אני גם עוסק בתחום.
לא נדרש רשיון למכור רמקולים או מגבר .
יש המון חברות אודיו שאין להם שמץ על מה שהם מציעים . הם כלל לא מדדו את הרמקול שלהם.
מעבר לזה- ללכת על סאונד טבעי (מה שנכנס -יוצא-לא קיימת הגדרה אחרת ) זה דבר מאוד מסוכן מסחרית. כי אתה רוצה (בתור יצרן שרוצה להרוויח) לבלוט כמה שיותר מהר .(לא חשוב שאחרי זה הכל נשמע אותו דבר והלקוח מתבאס)- לדןגמא יש חברות שמדגישות גבוהים כדי להישמע הכי מפורט בווליום לא גבוה (פרטים = מוצר מיוחד) יש כאלה שמוסיפות חום (חום=מוזיקלי ונעים) ויש כאלה שסתם יוצא להם פוקוס .
אין לזה קשר למחיר המוצר בתעשיה שמתייסחת למשקל/ציפוי זהב/עור כמשהו מעניין.

כאמרו כל זה עבורי לא קשור להיי אנד = היי פידלטי.
זה תחביב אחר שיותר דומה בעיני לאיסוף תיקי יוקרה,גאות מוצר והשוואות מול שכנים.

DAC זה לא מחשב, יש בו רכיבים אנלוגיים, תכנון חשמלי קפדני, רעש, jitter, פילטרים, וסינכרון.

אז ככה, יש לי בבית שתי מערכות שמע.
האחת מבוססת DIRAC, עם סאב-וופרים גדולים, רכיבי AV ברמה גבוהה מאוד, חלל מטופל אקוסטית הרבה מעבר ל"סביר פלוס", ו-DSP שעובד שעות נוספות כדי "לתקן" כל סטייה אפשרית. הכול מחושב, מדוד ומנותח.

השנייה? מערכת דו-ערוצית קיצונית, נטו סטריאו טהור. בלי תיקונים, בלי מניפולציות דיגיטליות, בלי "הנדסת סאונד" פשוט זרימה טבעית, נקייה עם רכיבים שנבחרו בקפידה.
הדבר היחיד שמשותף לשתיהן הוא המגבר הדו-ערוצי והרמקולים הראשיים.

ועכשיו, איפה הסאונד נשמע (לי) טוב יותר? איפה קיבלתי רקע שחור כמו חלל, שקט מוחלט, צלילות, טבעיות, אנושיות, את התחושה הזו של "מישהו ממש נמצא בחדר ומנגן"?

רמז: זה לא במערכת שבה הסאונד עובר דרך מחשבון עם דוקטורט בפיזיקה שמנסה להסביר לי למה זה "אמור" להישמע יותר טוב.

כי לפעמים, כמה מפתיע, פחות זה באמת יותר, ודווקא כשמפסיקים לנסות "לתקן את המוזיקה", היא נשמעת הכי חיה שיש.
לא מכיר את הרכבים ואיך כויל - יש אפשרות לעשות נזק רב בכיול ( ברוב המקרים).
אם תיתן לנו מדידות של שניהם - נוכל לדבר ממצב אוביקטיבי.התחלתי לפחות.
מאוד קשה לשלב סאב בצורה טובה במערכת ואני מניח שנמצא הרבה בעיות שם.
יכול לספור על כף יד אחת את המערכות שראיתי בארץ עם אינטגרציה מושלמת לסאב.

רמז - פחות זה באמת יותר. אהל זה תמיד פחות התערבות של החדר. כל השאר ביחס לחדר הוא זניח בצורה דרמטית.
ומפני שאתהחי בישראל - עם גבס ובטון/בלוק - הסבירות שאין לך בעיית באס שואפת לשלום במזרח התיכון.

וידאו מאוד מענין שנתקלתי בו לאחרונה על סינרגיה ולמה לא כל המגברים נשמעים אותו דבר,השוואת עוצמות,עכבת יציאה ,דמפניג וזה שמדידות לא מבטלות אזנים אבל מספקות כלי אדיר להבנה.
לא משהו שלא היה ידוע - אבל לא נתקלתי בוידאו שמסביר את זה כל כך יפה ותמציתי .

ולגבי המדידות מסבירות הכל - אז קודם כל גרף תדרים בלבב ודאי שלא אומר הרבה - יש עוד המון פרמטרים .
אבל סט מדידות מקיף מסביר כל כך הרבה .
מה גם שמעולם לא נתקלתי באדם שמבין ממש טוב במדידות וטוען שהן לא מייצגות , רק נתקלתי באנשים שלא מבינים דבר במדידות או מבנינים ממש קצת שטוענין שהן לא מייצגות.
כמו כן, המון אנשים שמבינים במדידות מייחסים חשיבות גדולה גם לאוזן - אבל אחרי שאתה מבין מה קורה פה .
אי אפשר לבודד רכיב - רמקול/מגבר/חדר- אתה שומע שרשרת ואם אתה לא מבין אותה - איך תבין מה אתה שומע?

היי,
בהחלט יכול להגיד לך שאין שום קשר בין מחיר לתוצאה.
נכון מאוד, בסוף מדובר בתוצאה כוללת - חדר, ציוד, סינרגיה. אפשר לקבל סאונד מצויין גם בלי למכור כליה.
יש המון חברות אודיו שאין להם שמץ על מה שהם מציעים . הם כלל לא מדדו את הרמקול שלהם.
ויש חברות שמדדו את הציוד שלהם והוא עדיין נשמע לא משהו - לדוגמה, B&W 801 Matrix מדידה לא רעה בחדר אנקואי, התוצאה בפועל סאונד קליני, אנליטי והבאס מאכזב.
מדידות לא מספרות את כל הסיפור על איך רמקול יישמע בחדר.
מעבר לזה- ללכת על סאונד טבעי (מה שנכנס -יוצא-לא קיימת הגדרה אחרת ) זה דבר מאוד מסוכן מסחרית. כי אתה רוצה (בתור יצרן שרוצה להרוויח) לבלוט כמה שיותר מהר .(לא חשוב שאחרי זה הכל נשמע אותו דבר והלקוח מתבאס)- לדןגמא יש חברות שמדגישות גבוהים כדי להישמע הכי מפורט בווליום לא גבוה (פרטים = מוצר מיוחד) יש כאלה שמוסיפות חום (חום=מוזיקלי ונעים) ויש כאלה שסתם יוצא להם פוקוס .
דן, אבל מי כמוך יודע שמספיק לסובב דיפיוזר ממצב אנכי לאופקי כדי לקבל הדגשה או הנחתה של הגבוהים בגלל פיזור שונה.

כול חברה/יצרן לוקחת את התכנון למה שנראה לה הכיוון הנכון, ההעובדה שאנשים שונים אוהבים רמקולים בעלי גוון צליל שונה, גם אם הם נמדדים באופן דומה בתנאים אובייקטיביים, מעידה על כך שהעדפה סובייקטיבית באודיו מושפעת לא רק ממדידות אובייקטיביות של הרמקול, אלא גם מגורמים פסיכולוגיים, מהאקוסטיקה של החדר ומהטעם האישי של המאזין.

שתהיה לנו שבת שקטה.

התחום הזוי מזמן כבר איבד את התכלית היום זה הכל רווח נטו לא מעניין כלום מעבר אין רגש, הקשבה, אין השקעה אמיתית ואין תמימות יותר כמו פעם, היום זה הכל סינטטי עם מילים ותיאורים ורווח של מאות אחוזים חלקם על מוצרים הזויים, וברוב המקרים העיקר היום איך למקסם רווחים בלי טיפה של איכפתיות מהפרט, איך יותר לנצל, איך יותר לסחוט ולהתחבא מאחורי תיאורים מנופחים חסרי תכלית ואמת.
עצוב.
השבוע שי שושן פרסם ביקורת מרשימה על מגבר באיכות מעולה במחיר נגיש. לחברה האחות של היצרן יש רמקולים תואמים במחיר סביר, ועם הוספת מקור מוזיקה איכותי - ניתן להרכיב מערכת שמע מהנה בתקציב הגיוני.

כמובן שקיימים מוצרים במחירים גבוהים יותר - בדיוק כמו שיש דירות בתל אביב במחירי עשרות מיליונים. זה חלק טבעי מהשוק. לכל אחד יש את התקציב והעדפות שלו, והמגוון הרחב מאפשר לכל אחד למצוא פתרון המתאים לו. כדאי להתמקד באפשרויות שמתאימות לנו אישית ולהעריך אותן על פי הצרכים שלנו.

שבת שלום גיא,
לא רוצה להתייחס לרמקול כזה או אחר מכמה סיבות.
אבל העניין שמדידה אחת לא מספיקה.
מספיק שלא מדדו קומפרשיין ושם הוא רע והכל מתפרק. יכול לבוא עם 100 מדידות טובות ו 1 לא טובה - ה 1 הזו תשפיע על כל המאה.

ובכיוון אחר - ראה וידאו שהעלתי.אם איזה מגבר ובאיזה החדר הרמקול לא נשמע טוב?
למי לא נשמע טוב?
האם כולם חושבים שהוא לא נשמע טוב ?

הרי גם אני וגם אתה היינו בחדרים עם אודיופילים מכובדים שהאחד מפרש לחלוטין אחרת את מה שהוא שומע .כולם מכובדים.
אז אם דעות אישיות -אין מה לעשות אם אתה רוצה להעניק משהו בעל ערך למישהו אחר.
ואני גם טוען שנדרש הרבה מעבר כדי לתת משהו בעל ערך לעצמך.

לגבי הסעיף השני -אתה יוצא מנקודת הנחה שיש תכנון הנדסי ויכול לקחת את הסאונד לאן שרוצים - לרוב זה לא ממש כך.
אין דבר כזה נמדד זהה נשמע זהה.
שום דבר לא נמדד זהה - גם לא אותו רמקול מאותו יצרן .

אבל אתה גם יכול לשאול את מתכנן הרמקולים האהובים שלך - מה משקל המדידות .
רמז : יותר מ 98 אחוזים

השבוע שי שושן פרסם ביקורת מרשימה על מגבר באיכות מעולה במחיר נגיש. לחברה האחות של היצרן יש רמקולים תואמים במחיר סביר, ועם הוספת מקור מוזיקה איכותי - ניתן להרכיב מערכת שמע מהנה בתקציב הגיוני.

כמובן שקיימים מוצרים במחירים גבוהים יותר - בדיוק כמו שיש דירות בתל אביב במחירי עשרות מיליונים. זה חלק טבעי מהשוק. לכל אחד יש את התקציב והעדפות שלו, והמגוון הרחב מאפשר לכל אחד למצוא פתרון המתאים לו. כדאי להתמקד באפשרויות שמתאימות לנו אישית ולהעריך אותן על פי הצרכים שלנו.
יכול להיות שזה עקב המצב הכלכלי הגרוע בארץ שפשוט מאלץ, או גם מסיבות אחרות של פשוט חזירות, טוב לא משנה עזוב זו לא הנקודה בכלל אבל.

נערך לאחרונה ב:
שבת שלום גיא,
לא רוצה להתייחס לרמקול כזה או אחר מכמה סיבות.
מובן
אבל העניין שמדידה אחת לא מספיקה.
מספיק שלא מדדו קומפרשיין ושם הוא רע והכל מתפרק. יכול לבוא עם 100 מדידות טובות ו 1 לא טובה - ה 1 הזו תשפיע על כל המאה.
היי דן,

מסכים, מה שמעניין, לפחות אותי היא המדידה בחדר הספציפי בו הרמקול נמצא, לדוגמה מדידות כמו RT60 ו CSD (מפל הדעיכה שהרמקול מציג בחדר הספציפי). במילים אחרות, צריך לשים את המדידות בהקשר כשאנו באים להאזין למערכת ספציפית.
ובכיוון אחר - ראה וידאו שהעלתי.אם איזה מגבר ובאיזה החדר הרמקול לא נשמע טוב?
למי לא נשמע טוב?
האם כולם חושבים שהוא לא נשמע טוב ?
אין לנו וויכוח על המדע ועקרונות הפיזיקה, אבל לדעתי הם מהווים רק חלק מהפאזל של חווית ההאזנה.

ניקח לדוגמה שתי מערכות אודיו מובילות שאני מכיר מניסיון: האחת מורכבת מהגברה של CH M10 ורמקולים של Rockport Lyra, והשנייה משלבת הגברה של Kondo עם רמקולים של Diesis Roma. אני מניח בסבירות גבוהה שהמערכת הראשונה תמדד באופן אובייקטיבי טוב יותר עם עקומת תגובה שטוחה יותר, עיוותים נמוכים יותר ודיוק טכני גבוה. אבל השאלה מהי מידת ההנאה שאפיק מכל אחת מהן נותרת פתוחה לחלוטין.

למרות שמערכת ה-Diesis Roma, המאופיינת בסאונד שופרי, חם ודינמי, מנוגדת בתכלית למערכת הנייטרלית שאני מחזיק כיום או למערכת עם ה Rockport Lyra מהדוגמה, הייתי בוחר בה עבורי ללא היסוס לו היה לי את חלל ההאזנה המתאים. הסיבה לכך היא שהיא מעוררת בי התרגשות ומניעה אותי רגשית. עבורי, זוהי המטרה העליונה של האזנה למוזיקה: לא שיחזור מדעי, אלא חוויה רגשית עמוקה.

לכן, בעוד שהמדידות מספקות לנו מידע חשוב, הן אינן יכולות לנבא את הקשר האישי והבלתי אמצעי שנוצר בינינו לבין המוזיקה.
הרי גם אני וגם אתה היינו בחדרים עם אודיופילים מכובדים שהאחד מפרש לחלוטין אחרת את מה שהוא שומע .כולם מכובדים.
אז אם דעות אישיות -אין מה לעשות אם אתה רוצה להעניק משהו בעל ערך למישהו אחר.
ואני גם טוען שנדרש הרבה מעבר כדי לתת משהו בעל ערך לעצמך.
בדיוק בגלל שכל אודיופיל מפרש את הסאונד אחרת, מתן ערך לאחרים לא יכול להיות רק הצגת עובדות טכניות.
הערך האמיתי שאתה מקבל אינו רק מהרכיבים הבודדים, אלא מהסינרגיה שאתה יוצר ביניהם, ובעיקר, מהאופן שבו המערכת כולה מאפשרת לך לחוות את המוזיקה בצורה עמוקה ומרגשת. ה"הרבה מעבר" הוא היצירה שלך כמאזין, לא רק כצרכן.
לגבי הסעיף השני -אתה יוצא מנקודת הנחה שיש תכנון הנדסי ויכול לקחת את הסאונד לאן שרוצים - לרוב זה לא ממש כך.
אדייק, אפשר לתכנן את החדר לפצות על חסרונות של סאונד ספציפי. נניח שהרמקול שבחרת נוטטה לסאונד בהיר, האם אין אפשרות ליצור סביבה אקוסטית שתפחית ואף תנטרל חיסרון זה? (ברור שכן). האם לא ניתן להתגבר באמצעים אקוסטיים או DSP על רמקול שמייצר עודף באס בחלל מסויים, גם כאן התשובה חיובית.
אין דבר כזה נמדד זהה נשמע זהה.
שום דבר לא נמדד זהה - גם לא אותו רמקול מאותו יצרן .
מה שאתה אומר בעצם, את המדידות צריך לשים בהקשר והם רק אחד מהמרכיבים הרבים שצריך לקחת בחשבון כששופטים מערכת.
אבל אתה גם יכול לשאול את מתכנן הרמקולים האהובים שלך - מה משקל המדידות .
רמז : יותר מ 98 אחוזים
עדיין ב 10 חדרים שונים אם אותו הציוד בדיוק אתה עלול לקבל תוצאות שונות - ראה תשובתי לסעיף הקודם.

יכול להיות שזה עקב המצב הכלכלי הגרוע בארץ שפשוט מאלץ, או גם מסיבות אחרות של פשוט חזירות, טוב לא משנה עזוב זו לא הנקודה בכלל אבל.
משה, זה המצב בכול העולם, מחירי הסחורות בעולם עלו בעיקר בגלל שחיקת מטבע אבל לא רק.

מאז שהדולר לא מצומד לזהב (1971) הערך שלו נחתך בעשרות אחוזים (נדמה לי שמעל 90%), כדי שב 2025 יהיה לך כוח קנייה של מיליון דולר מחירי 1995 אתה נדרש ל 2.1 מיליון דולר.

יש מחיר לעובדה שממשלות הדפיסו כסף בלי חשבון בשנות הקורונה, הערך של הכסף ירד מאוד (מצד שני לא היינו רוצים להימצא במצב של ארה״ב בשפל הכלכלי הגדול כשלא יכולת להדפיס דולרים כי הם היו מוצמדים לכמות זהב שיש).

גיא,
עם כל הכבוד מידת ההנאה שלך או שלי - לא משרתות אף אחד.
כמו שתהנה מדברים שונים בעתיד וכמו שנהנית מדברים שונים בעבר.

חייב לבוא עם משהו שכל אחד יכול להשתמש בו - במידה ונתרכז רק בהנאה שלנו כרגע - לא תהיה התקדמות או למידה .לא יהיה משהו בעל ערך.
כמובן שבמישור האישי - זה כל מה שאדם יכול לבקש -הנאה .
השאלה ,איך הוא מגיע לשם , כמה מהר וכמה הוא שילם על זה .(אם בכלל הוא מגיע -כי ללא למידה כמה באמת מגיעים ולא מחליפים כל שני וחמישי או מוסיפים או רדופים טרק שנשמע זוועה שמדגיש את הבעיות ומדיר שינה מעינהם - אל תשכח עשור הייתי שן והיריות באפילה לא עוזרות - חדר אקוסטי בגיל 18 היה לי אבל לא ידעתי מה אני עושה באמת).

גיא,
עם כל הכבוד מידת ההנאה שלך או שלי - לא משרתות אף אחד.
כמו שתהנה מדברים שונים בעתיד וכמו שנהנית מדברים שונים בעבר.

חייב לבוא עם משהו שכל אחד יכול להשתמש בו - במידה ונתרכז רק בהנאה שלנו כרגע - לא תהיה התקדמות או למידה .לא יהיה משהו בעל ערך.
כמובן שבמישור האישי - זה כל מה שאדם יכול לבקש -הנאה .
השאלה ,איך הוא מגיע לשם , כמה מהר וכמה הוא שילם על זה .(אם בכלל הוא מגיע -כי ללא למידה כמה באמת מגיעים ולא מחליפים כל שני וחמישי או מוסיפים או רדופים טרק שנשמע זוועה שמדגיש את הבעיות ומדיר שינה מעינהם - אל תשכח עשור הייתי שן והיריות באפילה לא עוזרות - חדר אקוסטי בגיל 18 היה לי אבל לא ידעתי מה אני עושה באמת).
שבוע טוב דן,

מבין לגמרי את הרצון שלך לסמן כיוון של למידה, שיתוף והבנה מעמיקה - גם אני מאמין שידע יכול לחסוך טעויות ותסכול.
אבל אני חושב שאסור לזלזל בערך של הנאה אישית, גם אם היא לא ניתנת להעברה או למדידה באמצעות מיקרופון (כיום המדע יודע להתחקות אחר המנגנונים הפיזיולוגיים והנוירולוגים שמאחורי ההנאה ולספק לנו תובנות - אל תשאל כמה מיליארדים בעולם עושות חברות מהתובנות הללו בכול יום).

בסוף, אנחנו משקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים ומאות שעות לא כי אנחנו רודפים אחר אמת אובייקטיבית - אלא כי אנחנו רוצים להתרגש ממוזיקה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור