סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יכול להיות יתרונות בשל גירסאות מיקס שונות של אותו אלבום, שלא קיימות בסטרימינג.
ההבדל בסאונד יכול להיות גדול מאוד, ואפשר לשמוע אותו גם בין גירסאות מיקס שונות שקיימות בסטרימינג.
לא תמיד הרימאסטר החדש, גם אם הוא High Res, עדיף על המקור, בייחוד לא כאשר מוסיפים Loudness ומורידים טווח דינמי.

למי שלא מכיר, האתר הזה מספק מידע שהוא זהב, למי שרוצה לבחור את הגירסה העדיפה. מיקס עם יותר טווח דינמי נשמע ה-רבה יותר טוב, עם יותר ניואנסים ודינמיות בין הכלים.

נתקלתי גם כבר באלבום שלא נגיש בישראל, מסיבות שלא ברורות לי (Dee Dee Bridgewater Live at Yushi's)

הזיה. מי היה חושב שצריך להשקיע כ"כ הרבה טכנולוגיית מחשבים בשביל לייתר דיסקים אופטיים מסתובבים.
לא צריך האמת. אף סטורג' שלא תבחר, ובאף מיקום שלא תתקע אותו, ובאף תשתית רשת שלא תחבר אותו לסטרימר או לממיר, בין אם יהיה מחובר ישירות בכבל קרוס, או שיהיו בניהם 200 סוויצים בדרך: לא יהיה הבדל של ביט אחד בין הקובץ שמגיע למערכת ההפעלה של המחשב\סטרימר. ביט אחד, אף לא פעם אחת (זאת בשונה מרד בוק, בה זה בהחלט יכול לקרות). TCP\IP זה דבר שעובד היטב.
כל הקבצים, בכל נגן\מחשב\סטרימר מגיעים לבאפר של מערכת ההפעלה. כולם. ב 100% מהנגנים. אז מעולם אף אחד מאיתנו, לא שמע איזשהו קובץ "ישירות" מה NAS או כל סטורג' מרוחק (NFS, SMB, DLNA ? משהו יותר חדיש? לא משנה בכלל. כולם יעבירו את הקובץ בשלמותו, בלי אף טעות\ אף פעם), תמיד מדובר בתוכנת מערכת ההפעלה של חומרת הנגן שקוראת מהבאפר שלה, קרי גם ה"קייס" של ג'יטר מהרשת נראה לי קלוש, אך בכל מקרה אתה עושה ריקלוק, כך שזה בלתי רלוונטי בעליל עבורך.

כעת, אם איכשהו יסבירו לך ש"רעש חשמלי" שמגיע מהפאזה (שקע, כבל, דימר סורר..) מצליח להגיע עד הצד השני של הבאפר, ומעוות את האות הדיגיטלי לפני הריקלוקר, ואתה תדווח שאתה מצליח להבחין בזה, אז נו, לי בטח שאין הסבר. זה נשמע לי מאוד "מעניין".
עובדתית, שום דבר ממה שתיארנו לא משתתף בכלל בנגינה: נניח שאתה מנגן שיר? ואז תוך כדי נגינה אתה מנתק את כבל הרשת בין הסטורג' למחשב\סטרימר: ברוב מאוד גדול של המקרים, השיר ימשיך להתנגן, לפחות במשך כמה שניות (זה תלוי בקובץ ובגודל הבאפר של הסטרימר\נגן. בגדול איכות CD זה בערך 3 שניות ל 1MB, או קובץ FLAC יותר דחוס מ WAV. מן הסתם הבאפרים הרבה יותר גדולים).

נערך לאחרונה ב:
אל תשכחו שהסטרימר זה מחשב חלשלוש, עדיף כבר מחשב עם שעון ואספקת מתח לינארית לכרטיס נפרדת מהמחשב .

בנוסף רצוי להשתמש במידה ומשתמשים ב usb באיזה אמצעי לבידור גלוני במידה והממיר לא מצויד בשכזה , יש סינים בגרושים וגם מכל העולם

הזיה. מי היה חושב שצריך להשקיע כ"כ הרבה טכנולוגיית מחשבים בשביל לייתר דיסקים אופטיים מסתובבים.
כאנשי מחשבים, תקשורת ומתכנתים, אנחנו לומדים ויודעים שביט הוא ביט - המידע זהה בכל מקום. אבל כשמביאים ציוד שמע הביתה, המציאות מורכבת יותר. הנתונים עוברים דרך קילומטרים של רשתות, עשרות מתגים, ובסופו של דבר מגיעים למכשיר שלנו. מה שקורה בשלב האחרון - זה מה שקובע את התוצאה.

במהלך השנים בחנתי NAS עם קירור פאסיבי וסטרימרים שונים. בכל החלפה שמעתי הבדלים ברורים, אבל ה-Oladra היה משהו אחר לגמרי. לדוגמא, ההבדל במשקל הבאס לעומת מחשב רגיל או סטרימרים מכובדים היה כה דרמטי, שקשה שלא להבחין בו.

כמובן פתרונות יקרים יותר כמו Taiko SGM Extreme ו Olympus או Wadex Reference Server, שכעת זוכים לייצוג בארץ. כולם נשמעים שונה ממכשירים בסיסיים או בדרג הביניים, אבל גם המחיר משקף זאת.

חברות מובילות כמו DCS, Innuos ו-JACT השיקו לאחרונה שרתים חדשים ומעניינים, וגם יצרנים פחות מוכרים כמו LDMS ופאצ'נקו מציעים פתרונות מתקדמים.

תחום שרתי המוזיקה הפך להיות "חם" ומשמעותי. מומלץ להאזין בפועל לפני שמתבססים על הבנה טכנית של תקשורת מחשבים.

ל @exupgh12 @itay123 יש מערכות סופר משובחות ושקופות שאיתן כנראה ניתן להבחין בשינויים כמו החלפת סוויץ, כבל רשת או אפילו איכסון.
לא הייתי פוסל שאכן הם שומעים הבדלים אם משהו משתנה בשרשת הדיגטלית אפילו שזה לא מסתדר עם התאוריה.

כאנשי מחשבים, תקשורת ומתכנתים, אנחנו לומדים ויודעים שביט הוא ביט - המידע זהה בכל מקום. אבל כשמביאים ציוד שמע הביתה, המציאות מורכבת יותר. הנתונים עוברים דרך קילומטרים של רשתות, עשרות מתגים, ובסופו של דבר מגיעים למכשיר שלנו. מה שקורה בשלב האחרון - זה מה שקובע את התוצאה.

במהלך השנים בחנתי NAS עם קירור פאסיבי וסטרימרים שונים. בכל החלפה שמעתי הבדלים ברורים, אבל ה-Oladra היה משהו אחר לגמרי. לדוגמא, ההבדל במשקל הבאס לעומת מחשב רגיל או סטרימרים מכובדים היה כה דרמטי, שקשה שלא להבחין בו.

כמובן פתרונות יקרים יותר כמו Taiko SGM Extreme ו Olympus או Wadex Reference Server, שכעת זוכים לייצוג בארץ. כולם נשמעים שונה ממכשירים בסיסיים או בדרג הביניים, אבל גם המחיר משקף זאת.

חברות מובילות כמו DCS, Innuos ו-JACT השיקו לאחרונה שרתים חדשים ומעניינים, וגם יצרנים פחות מוכרים כמו LDMS ופאצ'נקו מציעים פתרונות מתקדמים.

תחום שרתי המוזיקה הפך להיות "חם" ומשמעותי. מומלץ להאזין בפועל לפני שמתבססים על הבנה טכנית של תקשורת מחשבים.
הי גיא
איפה ראית שיש ל dcs סרבר עם אחסון פנימי?

ל @exupgh12 @itay123 יש מערכות סופר משובחות ושקופות שאיתן כנראה ניתן להבחין בשינויים כמו החלפת סוויץ, כבל רשת או אפילו איכסון.
לא הייתי פוסל שאכן הם שומעים הבדלים אם משהו משתנה בשרשת הדיגטלית אפילו שזה לא מסתדר עם התאוריה.

יש להם מערכות יותר 'שקופות' מטכנאי הסאונד שמכינים את ההקלטה?
עזוב את המערכות, יש לאנשים בני 50 פלוס שמיעה שהיא יותר מדויקת ממה שאפשר למדוד?

די, נו.

'שמעתי הבדל' זו לא ראייה לכלום.
יש מספיק הוכחות כמה אמונה משנה תפיסה חושית, כך שאי אפשר לטעון את זה ברצינות.

זה לא שזה לא מסתדר עם 'התיאוריה', זה לא מסתדר עם כל מה שידוע אמפירית. מעשית.

לטעון שחברה קטנה כמו DCS על כל 20 עובדיה (סתם דוגמא) יודעת משהו טכני שקבוצת הרמן לא יודעת... נו, באמת.

ביום שהשוק המקצועי ישקיע בציוד משפר סאונד דיגיטלי, אפשר יהיה להתחיל להתייחס. עד אז לטעון שיש שיפורי קסם בלתי מדידים אך שמיעים לגברים בגיל העמידה, בחלל ביתם הלא מבודד אקוסטית בעליל...
חאליק...

יש מספיק דברים מהותיים שעושים הבדל ענק להתעסק אותם קודם, מהבדלים במאסטרינג ועד הבדלים באקוסטיקה ותיקוני DSP.

איני טוען ולא אטען שמישהו לא מבין מה הוא שומע. כן משקל בס, לא משקל בס. אני מקווה שעברנו את השלב הזה בפורומים של אודיו בארץ.
אני רק מצפה ממי שלוקח עשרות אלפי דולרים למכשיר, שיסביר מה הוא עושה שמונע את עיוות האות הדיגיטלי אחרי הבאפר של הדאק.
אני בוודאי לא מעוניין להתמקד במוצר ספציפי של ייבואן ספציפי, אז נאמר כך: לקחתי את אחד המוצרים שהבאת, לא משנה איזה. ניסיתי לקרוא את כל הטענות של היצרן. בלי ספק, השקיעו. טיונינג למע' הפעלה, אחסון על PCIe , שני CPU עם תפקידים צבועים בלי קונטקסט סוויצינג, קירור פאסיבי.. הכל טוב ויפה. רק זה לא משפיע על דומיין הדאטה בשום צורה ואופן, זה לא מכניס או מוריד ג'יטר (דומיין הזמן) באופן שאני מסוגל להבין או הם מסוגלים להסביר בכלל.
יודע מה, נלך חצי צעד לקראתם: אם שולחים ל DAC באמצעות SPDIF אז אני יכול להבין מדוע מישהו חושש לג'יטר בגלל רעש חשמלי או כל סיבה אחרת. אבל אפשר לפחות להסכים על זה שאם אתה מנגן עם נגן תוכנה ( HQPlayer , JRiver ... ), או באמצעות ממיר USB אה סינכרוני (ונעזוב ריקלוקרים בדרך למיניהם), אז אין כלל אפשרות לבעיות ג'יטר שמקורן בסרבר\אחסון או התקשורת מהם?

נערך לאחרונה ב:
הכוונה ״לשקיפות״ היא לא למדיה עצמה אלה לשינויים במערכת האישית שלהם.
זאת אומרת הם יוכלו יותר בקלות להבחין בשינויים בציוד.

אין פה קשר לרמת השמיעה.
אתה לא צריך אוזני עטלף בשביל להכיר את המערכת של עצמך.

@ליאור למה לא פשוט תשאיל Antipodes תחבר אצלך ותדווח אם חוויתה שיפור?

די, נו.

לטעון שחברה קטנה כמו DCS על כל 20 עובדיה (סתם דוגמא) יודעת משהו טכני שקבוצת הרמן לא יודעת... נו, באמת.

ביום שהשוק המקצועי ישקיע בציוד משפר סאונד דיגיטלי, אפשר יהיה להתחיל להתייחס. עד אז לטעון שיש שיפורי קסם בלתי מדידים אך שמיעים לגברים בגיל העמידה, בחלל ביתם הלא מבודד אקוסטית בעליל...
חאליק...

יש מספיק דברים מהותיים שעושים הבדל ענק להתעסק אותם קודם, מהבדלים במאסטרינג ועד הבדלים באקוסטיקה ותיקוני DSP.
רק להשכלה כללית שלך - dcs היא מעמודי התווך של אולפני ההקלטות… שם היא התחילה ומאוחר יותר התפתחה לשוק הפרטי , למרות ה״20״ עובדים שלה …

הי גיא
איפה ראית שיש ל dcs סרבר עם אחסון פנימי?
צודק, טעות שלי, ל DCS Varesa אין אחסון פנימי, יש לו כניסת רשת, אתה יכול להזרים אליו קבצים מ NAS

נערך לאחרונה ב:

די, נו.

חאליק...

אתה כותב מניסיון שלך עם שרתים כמו אלה שאזכרתי או או מתאוריות מהנדס מחשבים?
אני מגיע מעולמות ה IT\Cyber Security, ומה שהאוזן שומעת בבירור מנוגד לכול מה שלמדתי ב30 השנים האחרונות.

איני טוען ולא אטען שמישהו לא מבין מה הוא שומע. כן משקל בס, לא משקל בס. אני מקווה שעברנו את השלב הזה בפורומים של אודיו בארץ.
אני רק מצפה ממי שלוקח עשרות אלפי דולרים למכשיר, שיסביר מה הוא עושה שמונע את עיוות האות הדיגיטלי אחרי הבאפר של הדאק.
אני בוודאי לא מעוניין להתמקד במוצר ספציפי של ייבואן ספציפי, אז נאמר כך: לקחתי את אחד המוצרים שהבאת, לא משנה איזה. ניסיתי לקרוא את כל הטענות של היצרן. בלי ספק, השקיעו. טיונינג למע' הפעלה, אחסון על PCIe , שני CPU עם תפקידים צבועים בלי קונטקסט סוויצינג, קירור פאסיבי.. הכל טוב ויפה. רק זה לא משפיע על דומיין הדאטה בשום צורה ואופן, זה לא מכניס או מוריד ג'יטר (דומיין הזמן) באופן שאני מסוגל להבין או הם מסוגלים להסביר בכלל.
יודע מה, נלך חצי צעד לקראתם: אם שולחים ל DAC באמצעות SPDIF אז אני יכול להבין מדוע מישהו חושש לג'יטר בגלל רעש חשמלי או כל סיבה אחרת. אבל אפשר לפחות להסכים על זה שאם אתה מנגן עם נגן תוכנה ( HQPlayer , JRiver ... ), או באמצעות ממיר USB אה סינכרוני (ונעזוב ריקלוקרים בדרך למיניהם), אז אין כלל אפשרות לבעיות ג'יטר שמקורן בסרבר\אחסון או התקשורת מהם?

מספיק שתוכנת השרתים שונה, אופטימיזציה של מערכת ההפעלה, מערכת צריכת חשמל, בידוד של היציאות מרעש חשמלי, רקלוקינג טוב יותר - הכל משנה את התוצאה הסופית שתקבל.

"שונה","אפטימיזציה" ,"יותר טוב".
הלוואי ועלי היו לקוחות כאלה בחיים האמיתיים. שלא מסוגלים להסביר מה יצרן א' יודע לעשות שיצרן ב' לא, ובמקום זה מדקלמים את החומר השיווקי שלנו.

כל מה שאני רוצה להבין זה איך יצרן סטור'ג א' מזין את הבאפר של הממיר בצורה יותר מדוייקת מיצרן סטורג' ב'.
אני מוכן אפילו לאכול את האיטרייה שבממיר עצמו, הרגל האנלוגית מצדיקה טיפול יסודי בחשמל. מאזינים מדווחים? שיהיה להם בכיף.
אבל איכשהו כשאני מבקש ממישהו להסביר לי אין דאטה שהיצרן החביב עליו מניח בבאפר של ממיר אה סינכרוני יותר מדוייק מהמתחרים שלו, אני מקבל את הקטלוג של איקאה.

מוזר שאתם מחפשים הסברים גלויים שהם הפטנט הטכנולוגי של החברה.... ועוד יותר מוזר שאודיופילים מסרבים להודות בהבדלים בשמיעה ומעדיפים את הקריאה הטכנית.

כל עניין הדאטה והביטים והכל אותו דבר , והחוש- של האימא שלו, כל כך מצחיק אותי שזה כמעט מייתר את התחום.

אני שומע הבדלים בין קבלים עם אותם נתונים, שומע הבדלים בחשמל ושומע הבדלים בין סוגי ממירים שונים. העניין הוא לדעת לחפש את ההבדלים.

כל עניין ההקלטות ואולפני ההקלטות הוא מעניין כקליפת השום, כי אודיו ביתי ושחזור הסאונד בבית על המדיה הנבחרת הוא עניין שונה מכל ההיבטים.

השיח הטכני הוא מצחיק לי את האוזן, זה כמו שנשפוט שחקני כדורגל או כדורסל לפי איכות החולצות והנעליים שהם לובשים וההשקעה שלהם באימונים ולא לפי התוצאות שלהם בשטח.

שמעתי לפני מספר ימים מגבר מנורות בן 63 שנה שעושה בית ספר למגברים עכשווים בקטגוריה שלו , הנתונים שלו הם ג'ורג קוסטאנזה, והביצועים? אלן דלון! יש לי ממיר בן 12 שנה, שגם אז עלה מחיר צנוע, עם פאסיליטיס ועדכניות נתונית של הקאנטרי הראשי בסומליה, והוא עושה בית ספר לממירים עדכניים בגישה שלו למוסיקה והשיחזור שלה- הם דווקא הסבירו מה הייחודיות שלהם, במגבר שרת מכל המקומות , ולא בצ'יפ של ההמרה ובדיאספי ודי עז בלי..

ובסוף, אומנות האודיופיליה היא ההתאמה של ציוד לאוזן שלו וההבנה שאנחנו כנראה לא מבינים, עדיין, הרבה מנתונים טכניים. מגבר וממיר זה לא מנוף עם כושר העמסה נתון. למרות שיש,לי תחושה שחלק מהמגיבים כאן לא יכלו להבחין בין רעש של D9 לבין שואב של דייסון.

דייגו מראדונה נחות בסטטיסטיקה ממסי ורונאלדו ומצ'אבי בכל פרמטר, אבל ברגע שהעין רואה אותו משחק ונוגע בכדור אפשר לדחוף את הסטטיסטיקה למקום שהשמש לא זורחת בו, לנחיר של ז'ראר דפרדייה...
לא משכנע הטיעון של נשמע יותר טוב...עאלק.

מוזר שאתם מחפשים הסברים גלויים שהם הפטנט הטכנולוגי של החברה.... ועוד יותר מוזר שאודיופילים מסרבים להודות בהבדלים בשמיעה ומעדיפים את הקריאה הטכנית.

כל עניין הדאטה והביטים והכל אותו דבר , והחוש- של האימא שלו, כל כך מצחיק אותי שזה כמעט מייתר את התחום.

אני שומע הבדלים בין קבלים עם אותם נתונים, שומע הבדלים בחשמל ושומע הבדלים בין סוגי ממירים שונים. העניין הוא לדעת לחפש את ההבדלים.

כל עניין ההקלטות ואולפני ההקלטות הוא מעניין כקליפת השום, כי אודיו ביתי ושחזור הסאונד בבית על המדיה הנבחרת הוא עניין שונה מכל ההיבטים.

השיח הטכני הוא מצחיק לי את האוזן, זה כמו שנשפוט שחקני כדורגל או כדורסל לפי איכות החולצות והנעליים שהם לובשים וההשקעה שלהם באימונים ולא לפי התוצאות שלהם בשטח.

שמעתי לפני מספר ימים מגבר מנורות בן 63 שנה שעושה בית ספר למגברים עכשווים בקטגוריה שלו , הנתונים שלו הם ג'ורג קוסטאנזה, והביצועים? אלן דלון! יש לי ממיר בן 12 שנה, שגם אז עלה מחיר צנוע, עם פאסיליטיס ועדכניות נתונית של הקאנטרי הראשי בסומליה, והוא עושה בית ספר לממירים עדכניים בגישה שלו למוסיקה והשיחזור שלה- הם דווקא הסבירו מה הייחודיות שלהם, במגבר שרת מכל המקומות , ולא בצ'יפ של ההמרה ובדיאספי ודי עז בלי..

ובסוף, אומנות האודיופיליה היא ההתאמה של ציוד לאוזן שלו וההבנה שאנחנו כנראה לא מבינים, עדיין, הרבה מנתונים טכניים. מגבר וממיר זה לא מנוף עם כושר העמסה נתון. למרות שיש,לי תחושה שחלק מהמגיבים כאן לא יכלו להבחין בין רעש של D9 לבין שואב של דייסון.

דייגו מראדונה נחות בסטטיסטיקה ממסי ורונאלדו ומצ'אבי בכל פרמטר, אבל ברגע שהעין רואה אותו משחק ונוגע בכדור אפשר לדחוף את הסטטיסטיקה למקום שהשמש לא זורחת בו, לנחיר של ז'ראר דפרדייה...
לא משכנע הטיעון של נשמע יותר טוב...עאלק.
הכל טוב ונכון וכתוב יפה, חוץ מההקבלה למראדונה - סביר להניח שהיכולות שלו, אם היו נמדדות נכון היו עולות על אלו של מסי או רונאלדו.

הכל טוב ונכון וכתוב יפה, חוץ מההקבלה למראדונה - סביר להניח שהיכולות שלו, אם היו נמדדות נכון היו עולות על אלו של מסי או רונאלדו.
אותי אתה לא צריך לשכנע...
הסטטיסטיקות הרסו את המשחק.
אנשים מסתכלים על כדורגל כמו ביצועי מנייה.

אוקיי. אז מכל הדיון הזה לקחתי דבר אחר: עדיף שהאיחסון והשרת יהיו באותו מקום.

לא מסכים,
דיסקים "רגילים" מייצרים הפרעות אלקטרומגנטיות חבל על הזמן, מכאניות, חום, ומה לא. אתה צריך גופי קירור.

אלא אם כן ספריה שלך קטנה ואתה יכול לשים הכל על כמה SSD

או שאתה מוכן להוציא על מארז SSD או flash storage עמיד.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור