סונוס פאבר Minima Vintage – רמקול מיני איטלקי

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

כרגיל - העם רוצה השוואות , השוואות ...
מול פרואק D1 . מול הטאנוי מיני אוטוגראף. ואולי עוד כמה צוציקים שעברו פה ...

סתם ככה קטנה מהצד : את הפרואק שמעתי מול ה B&W 805D החדש (שעולה כפול...) עם מקור והגברה של MF בחדר מטופל בפיוז - הפרואק לקח ברוב הפרמטרים וברוב סוגי המוסיקה, מלבד בקטעים עם הרבה אינפורמציה ומשקל בתדרים הנמוכים.
מעניין איך הצוציק הזה היה נשמע מולם.

נמר. סקירה יפה אבל כנראה הטעו אותך, יחידת המיד-וופר היא לא של Audio Technology.

עוז כנראה צודק! היחידה ניראת כמו היחידת מיד-בס של פרואק Tablette Reference 8 שהיא כנראה היחידה הזאת: https://www.madisound.com/store/product_info.php?cPath=45_234_265&products_id=1597

דרך אגב,מעניין היה להשוות בין הסונוס לפרואק עקב הדימיון בתכנון.
וכמובן,אחלה סקירה נמר! המשך לפנק אותנו.. (great)

מאוד סקרן לגבי החברה, מקווה שתסקור עוד רמקולים שלהם! מעניין לקרוא

תודה.
יש אצלי עוד כמה דגמים. בניהם יש אחד מאוד מעניין.

רמקול יפהפה כראוי לסונוס. תודה עבור הסקירה, רק הערה קטנה.

״...מעליהם ממוקם פורט שתפקידו לרסן את תחום התדרים התחתון.״

זה לא תפקידו של הפורט.

אז מהו תפקידו של הפורט?

כן באמת יש הרבה אנשים בארץ שמשום מה
לא אוהבים את הסאונד של סונס.
אני בצד השני,חברה שנותנת משהוא מיוחד,
שילוב של סאונד טוב ועיצוב יפיפה.
כרגיל רמת הסקירה משובחת.

אני מאוד אוהב את העיצובים של סונוס פאבר למרות שבחדשים
איך לומר קצת פחות אבל עדיין רמקולים מדהימים
לא רק בחיצוניות גם בסאונד
אבל אני משוחד
לבית החדש אם ירצה השם ויתאפשר אני אשלים את הסט ק"ב דומוס
ואם יסתדר קצת יותר אז יש לי עוד כמה תוכניות שהשם סונוס פאבר + מנורות מופיע בהם

לא ממש מדויק.

פתיחת פורט משפיעה על מספר פרמטרים בהם גם ריסון התיבה בתדרים נמוכים. נכון, כשאתה משחרר אוויר מהתיבה זה בהחלט משפיע על התחום התחתון שמביא את הרמקול לעוד אוקטבה {או חצי, או שתיים תלוי במבנה הפורט}. שיחרור האוויר הזה מטרתו היא אחת ויחידה, לרסן את התיבה בתחום התחתון. זה שהוא מגביר את התחום התחתון זה די ברור.

מה בעצם תפקידו של הפורט. בשורה התחתונה מכוונים את הפורט לאורכי גל מסוימים.
כאשר היחידה נעה אחורה {לתוך התיבה} נוצרים גלים בתוך התיבה. העניין הוא שהם בפאזה הפוכה ללעומת החלק הקדמי.

בעזרת הפורט אתה יכול להביר ולהנמיך תדרים מסוימים בתחום התחתון. אתה יכול לקצר בס, להאריך אותו, לגרום לו להישמע מרוח, חזק, חלש יותר, מהיר, מופרד וכ"ו.
עם כל הכבוד לוויקיפדיה {ויש כבוד} זה עדיין לא אתר טכני ברמה שניתן ממש להתלות עליה. במקרה הזה מה שהבנת מויקיפדיה לגבי תפקידו של הפורט הוא אינו טעות אלא הסבר נכון למחצה משום שפורט יכול גם להגביר, להנמיך, לשנות, להגדיר את הבס. זה אומר שהוא מתייחס להתנהגות של התיבה מול הגלים העומדים שבתוכה. ריסון התיבה בעזרת שיחרור אוויר מבוקר על פי תיכנון בונה הרמקול מביא את התוצאות הנ"ל והן שונות אחת מהשניה.

את מטרת הפורט לא הבנתי מויקיפדיה, אלא ציינתי לינק להסבר
פשוט שתוכל להבין. אני רואה שהפנמת כי אתה מצטט משם
די הרבה עם עוד פרטים לא מדויקים שאני לא מבין מאיפה
ציטטת, אם יש לך לינק אשמח לקרוא.
אם תרצה להתעמק בנושא, אוכל להשאיל לך כמה ספרים על
בנית רמקולים ומטרת הפורט.

אריה ידידי.

אין פרטים לא מדוייקים. בעניין הזה אני מדויק כמו שעון שוויצרי.
תפקידו של הפורט הוא מורכב והוא הרבה מעבר ל"הנמכת התחום ההיענות של הרמקול והגברת העוצמה בתדרים הללו" לדברייך.

עכשיו.
אם בדיוק עסקינן שים לב לכמה טעויות שלך.

1- פורט לא מנמיך תחום היענות. פורט יכול "להרחיב" תחום היענות של תיבה ולא של יחידה. כלומר, התחום הגבוהה נשאר כפי שהוא ולכן הוא אינו מונמך משום שהוא אינו מושפע כמעט מהפורט או מהתיבה בכלל.

2- פורט אינו מגביר את התחום התחתון. המונח המדויק הוא שפורט יכול להגביר את התחום התחתון אך גם יכול לשנות אותו. כלומר, להגדיר אותו, להשפיע על רזולוציה וכל אלה לטובה ולרעה כאשר לאורך הפורט וקוטרו יש משמעות אדירה.

3- הפורט מדבר רק עם התיבה. אין לו שום השפעה על היחידה עצמה שכן היא נשארת תמיד באופיה ומושפעת מהסובבים אותה {תיבה, סוג העץ, דיפון, פורט אורכו וקוטרו וכ"ו}.

פורט יכול להשפיע דרמטית על התוצאה. ישנם רמקולים שאין בהם פורט כלל. פתיחת פורט משפיעה על התיבה ומרסנת תדרויות {על פי התכנון כמובן} על מנת שהתיבה והיחידה ינגנו באינטרקציה אופטימלית.

יחד עם זאת הפורט גם כן משפיע על המיד והמיד הנמוך. לא מעט רמקולים {גם ב-diy} נשמעים "חלולים" או עם הפרדה לוקה בחסר ופתיחת פורט מרסנת את הבעיה הזו.
לפורט תפקידים רבים ותוצרות רבות שלא קשורים תמיד {אפשר להגיד אפילו ברוב הפעמים} לכמות הבס או לעוד אוקטבה למטה. לעיתים, בתכנון מסוים, פורט עלול לפגוע ברזולוציה ובעוצמת התחום הנמוך ולא להגביר אותו.

אם תרצה אשמח להשלים לך עוד כמה ספרים לספריה שלך. (-:

קולח ומאוד מהנה, כרגיל. שתי הערות ברשותך:
1. המינימה וינטאז' הוא למעשה מהדורה שניה ולדעתי גם זהה למינימה אמאטור משנות התשעים של המאה הקודמת. זו גם הסיבה לשם הסידרה.
2. הטויטר אינו ה ESOTAR 330, למיטב ידיעתי. זה האחרון מאופין בשלושה ברגים בין המרכז לשפה ומכאן שהוא גם קל מאוד לזיהוי. ראה אלאקטה אמאטור, אקסטרימה, כל הליין של אגלסטון ( להוציא הרמקול הבסיסי ביותר ). אפילו בסקירה המצולמת של אייל פור על תערוכת מינכן אפשר בקלות לזהות את הטויטר הזה ברמקולים של " פישר את פישר ". יחד עם זאת אני מעריך שגם הטויטר במינימה הוא של דיינאודיו, כנראה גם מסידרת ה ESOTAR, אבל בסיסי יותר.

רועי.

לגבי העובדה שמדובר במודל חדש אתה בהחלט צודק. משום מה לא מצאתי לנכון לדבר על זה בכתבה. כנראה שהיה כדאי {בדיעבד} להוסיף.

גם אני חשדתי שה לא ה-330 איזוטר עד שבדקתי לעומק בספרות של הרמקול. מתברר שזה כן הטויטר הזה.

חיפוש קטן ברשת העלה שויזואלית לפחות הטויטר נראה כמו ה ESOTAR 260, מה שגורם לי להיות טיפה:מבולבל:

גם אני חיפשתי עוד מידע ברשת עד שהגעתי לכתבה עליו ב-6 ירחים.
שם גם טוענים שמדובר ב-330. האמת שגם אני כבר די מבולבל לגבי הזהות האמיתית של הטויטר הזה. יכול להיות שעשו בו שינויים על מנת שיתאים לרמקול.

אם יש לך מידע על זה שמדובר על ה-260 אשמח לשמוע וגם לתקן בכתבה. העניין הוא שבהסתמך על המידע בחוברת הרמקול, המידע באתר החברה, הנתונים ששמו בכתבות אחרות על המוצר מדובר ב-330.

נמר, אני שמח לקרוא דברים חדשים. אם תוכל להפנות אותי
לחומר מקצועי שבו כתוב שתפקיד הפורט לרסן את הוופר אני אשמח.

נמר, אני תמיד שמח לקרוא דברים חדשים. אם תוכל להפנות אותי
לחומר מקצועי שבו כתוב שתפקיד הפורט לרסן את הוופר אני אשמח.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור