מקינטוש C2300 - קדם מגבר מנורות במבחן שטח

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לניתאי
רפרנס: ייחוס; רפרנס פוינט: נקודת התייחסות.

לקצופי: קניתי

ליהושע: נכון (יותר עמוק), אבל הוא מניפולטיבי ומשמעותו שגויה

נערך לאחרונה ב:
ליואל: 1. אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אני מדבר על דינמיות ולא על "נאמנות למקור" ולכן לרפרנס לכלי עצמו אין משמעות. ניתן לבחון דינמיות של רמקול על ידי כל כלי מסונטז.

ערן.
לגבי סנייר.
ניתן לבדוק זאת גם על ידי מערכת תופים אלקטרונית או מערכת צלילים באופן כללי שבעזרת ניתן לבחון דינמיות באופן מאתגר יותר מכל כלי אקוסטי.

אם בטבעיות, נטרליות, נאמנות למקור וכ"ו עסקינן אז אני מסכים עם כל מילה. מוסיקה אלקטרונית אינה הסגנון הנכון עבור בדיקה של הפרמטרים הללו.

נמר: הצעתי המנומסת, רד מהסגנון הזה.

מוזיקה אלקטרונית היא בסיס שגוי לביקורת על מכשיר מכיוון שאינה נוצרת בחלל אקוסטי (אך משוחזרת בו). העובדה שיש בה מספר קטן של אלמנטים (תדר נמוך, למשל) המאפשרים השוואה בין מכשירים (מגבר א' מול מגבר ב') אינה רלוונטית לעיקר בעניין הזה: שימוש במוזיקה מסוימת כדי לבדוק יכולת של מכשיר.

ממש לא משנה שניתן אלקטרונית לייצר בקלות פערי עוצמה. זה לחלוטין לא העניין כאן.

לגבי ההצעה שלך, זה עובד לשני הצדדים.

לגבי השאר, אסביר שוב.

1- מוסיקה אלקטרונית היא רפרנס מעולה למהירות, מיידיות, דינמיות. זהו רפרנס טוב יותר ממוסיקה אקוסטית מהסיבה שהיא אינה מוגבלת {מהירה יותר מכל מגע אנושי}.

2- לא בדקתי עם מוסיקה אלקטרונית טבעיות, נאמנות למקור או נטרליות.

שורה תחתונה.
על מנת להביא את המכשיר לקצה היכולת יש לערב מקסימום סגנונות מוסיקה נפוצים. מוסיקה אלקטרונית דורשת יתרונות בפרמטרים מסויימים ואין לה משמעות בפרמטרים אחרים לבדיקה. אי לכך, על מנת לבחון מהירות ומיידיות של מכשיר אין דרך טובה יותר לבדוק זאת מאשר מוסיקה אלקטרונית מהסוג הזה.

מקווה שעכשיו הבנת.

ליואל

כמו שלאקאן אומר השפה היא הכל

אתה אמרת רפרנס ולא רפרנס פוינט

ויש הבדל גדול בין שתי המילים כפי שאיש אינטילגנטי כמוך בוודאי מבין

לגבי חוסר ההבנה שלך בדינמיות של מוזיקה אלקטרונית אני לא אכביר מילים רק אומר
שבהתייחסותך למוזיקה הזו אינך מבין

נראה לי שזה נובע מכך שהיא פשוט לא לטעמך

מוזיקה אלקטרונית יכולה להוות מדד לדינמיות ומהירות יותר מכל מוזיקה קלאסית שאני מכיר
כולל מאהלר ודומיו

היא אינה יכולה להוות מדד לטבעיות לדוגמה

אבל היא אחלה רפרנס פויינט להרבה דברים אחרים

שבת קרירה איש יקר

:cool::cool::cool:

ליהושע: נכון (יותר עמוק), אבל הוא מניפולטיבי ומשמעותו שגויה

משל המערה מניפולטיבי? דעתי שונה מדעתך.
אנשים שונים מייחסים משמעויות שונות למשלים. משמעותו המקורית, כפי שאני מבין אותה, היא בפירוש נכונה.

משל המערה מניפולטיבי? דעתי שונה מדעתך.
אנשים שונים מייחסים משמעויות שונות למשלים. משמעותו המקורית, כפי שאני מבין אותה, היא בפירוש נכונה.

אדון יהושע היקר
הדיון פה הוא לא על משל המערה המעניין מאוד של אפלטון

ממליץ לך בחום לקרוא את המסה של לאקאן עליו

ואל תשכח את משפטו העיקרי של לאקאן-

ב97 אחוז מהזמן בני אדם מוציאים דברי הבל מפיהם כדי לחזק את האיוויי שלהם

שבת קרירה איש יקר

בשרשור הארוך זה, האם הייתה התיחסות לשאלה שלי?
איך מכשיר זה מתפקד ביחס לאחרים בטווח מחיר עד 6000$?

מיכאל.

המקינטוש הוא ללא ספק קדמגבר בעל צליל מאוד יחודי. יש לו יתרונות וחסרונות כפי שכתוב בכתבה. בקרוב יעלו עוד מספר כתבות על קדמים בטווח המחיר הזה וקצת יותר. מכיוון שאני בוחן עם קטעים דומים בכל כתבה קל מאוד להעמיד את שתי הסקירות אחת מול השניה ולקבל השואה די ברורה.

לנמר
מה שקיים מצד אחד, עובד בצד אחד. המוזיקה הדגולה של טיאסטו אינה יכולה להיות מקור לבדיקת דינמיות.
לניתאי
כפי שכתבתי לנמר, אשמח מאוד אם לא תספר לי מה אני אוהב ומה לא. מוזיקה אלקטרונית לא יכולה להיות רפרנס לאף מרכיב שכדי לדעת להתייחס אליו צריך להכיר באיזו שהיא צורה את הבסיס שלו - ופעם אחרונה: לא קשור לטעם או לא. אני מאוד אוהב את מתי כספי, גם הוא לא יכול להיות בסיס לבדיקה דינמית. קאפיש?
השפה היא די הרבה דברים, בין השאר היא תלוית הקשר. לטעמי היה ברור שברור, טעיתי.
מה הקשר למהירות ומי דיבר עליה? אם לכלי מסונטז אין מרכיבים כמו DECAY (כי אין לו) - אז? ואם מייצרים, איך תדע מיהו ומהו?

בקיצור: אין קשר בין המוזיקה שאוהבים ובין המרכיבים הרלוונטיים לבדיקת רכיב באודיו.

הקטע שמוזיקה שאוהבים/מעדיפים הופכת להיות מושא לאהדה ומקור לתחרות מול אחרת, בסיס למיצוב עצמי ומיקום האחר הוא לא כל כך לעניין.

ליהשוע: לא לנושא כאן, אבל שיטת הדיאלוגים של אפלון היא מניפולציה זולה והתפיסה הבסיסית שלו, האידאליסטית, שגויה לטעמי מן היסוד
ולמיכאל, חתן השמחה

כה כתב HP מייסד אבסולוט סאונד שהעניק למכשיר הנ"ל את "בחירת העורך" שלו ל-2010

McIntosh C2300 fullfunction preamplifier $6000 mcintoshlabs.com

McIntosh’s return to all out tube design manages to accomplish two not always congruent goals, a first-class and full-fledged preamplifier with both moving-iron and moving-coil inputs for LPs, and construction quality unheard of in a $6000 unit: illuminated meters, balanced inputs, and a noise reduction system that eliminates any noise from its tubes. More than that, it has a purity of sound, a lack of tube coloration the likes of which I’ve never heard from tubed gear. What it does is get out of the way of the music. Who would have thunk that a McIntosh product, built to luxury standards, would ever be a best buy?

הנ"ל באבסולוט סאונד 201, כל המבחן ב-198

נערך לאחרונה ב:
יואל, אכן כאן זה לא המקום. אשמח לדון אתך על אפלטון במקום אחר.

מוסיקה אלקטרונית היא רפרנס למי ששומע מוסיקה אלקטרונית, גם אני אוהב ושומע מוסיקה כזו
אך לא הייתי בוחן איתה מערכת סטריאו, יש מספיק הקלטות דינאמיות עם כלים אמיתיים לבדוק זאת ולקבל תמונה הרבה יותר ראליסטית ליכולת דינאמית של רמקול, כולל מיקרו דינאמיקה.
ולגבי המהירות, אולי בבאס קל לבדוק מהירות של ביטים מאוד מהירים (ומונוטוניים)
אבל כשאתה פורט על מיתר, אתה יכול לעקוב אחרי התזוזה שלו ? ה"טבעיות" של כלי מיתר במוזיקה אקוסטית מוקלטת
נובעת מיכולת להעביר את כל הניואנסים הכי קטנים בדרך, כולל אויר, גוונים שונים של צליל בכל פריטה ופריטה, בתזמון הנכון וברזולוציה גבוהה מאוד כולל הרמוניות!
היכולת הזו לעקוב אחרי כל הפרטים הללו ולהעביר אותם מבחינתי זו המהירות האמיתית
ולא פריטות מונוטוניות בBPM5000 ,

עצם העובדה שמערכות דינאמיות פול ריינג' ברמות קצה ינגנו אלקטרוני מצוין תמיד
ורק חלק קטן יותר מהן ינגנו טוב גם אקוסטי, אומר משהו לגבי אופן הבדיקה ה"אבסולוטי" לדעתי!
הדיסקים של Shpungle היוו מבחינתי רפרנס לדינאמיות בעבר, והרבה רמקולים בינוניים ששמעתי דרכם נשמעו עם הדיסק הזה פגז, גם protech אקטיביים ב3000 ש"ח...
אולי זה הפתרון למי שחובב אלקטרוני?

נערך לאחרונה ב:
ליואל

חבל שאתה כותב את הדברים שאתה כותב בצורה אבסולוטית ולא מציין שזו דעתך האישית בלבד

לטעמך האישי ולדעתך רק מוזיקה קלאסית יכולה להיות רפרנס פוינט למערכת

אבל זו רק דעתך האישית וטעמך האישיים

ממש לא תורה מסיני

לטעמי האישי ולדעתי האישית כל סוג מוזיקה נותן רפרנס פויינט לדברים מסויימים

בניגוד אלייך אני גם לא שולל מוזיקה אלקטרונית כרפרנס פויינט לדברים מסויימים

תפסיק להיות כזה נחרץ בדיעותייך לגבי מוזיקה אלקטרונית כי אתה פשוט לא מבין בזה מספיק

וכמו שאתה ואני יודעים ממש אין דברים מוחלטים בתחום הזה

שבת קרירה לך איש יקר

:cool::cool:(lol)(lol):cool::cool:

לערן

אני לא יודע איזה מוזיקה אלקטרונית אתה שומע

אבל הבחירה שלך למדוד ולבחון מערכות רק על סמך מוזיקה אקוסטית היא בחירה אישית שלך

ולחלוטין לא מוחלטת

אני מבטיח לך שכשאני אגיע אלייך לביקור בקרוב עם מהמוזיקה שאני שומע

אתה תופתע מחוסר היכולת של חלק נכבד מהמערכות
כולל מערכות קצה עליון לנגן מוזיקה כזו

ברור שמוזיקה אלקטרונית לא יכולה להוות מדד לטבעיות או לנייטרליות
אבל היא יכולה להוות מדד לדינמיות ומהירות

לשם הדיון אני חייב להודות שאני לא שומע רק מוזיקה אלקטרונית
אלא גם טרום בארוק,בארוק,קלאסי,ג'אז מוקדם,ג'אז עכשווי
רוק,היפ הופ ועוד המון סגנונות

עדיין כשמגיעים למוזיקה שמושפעת מז'אנר הפסיכואקוסטיקה כמו ריוג'י איקאדה
אסא צ'אנג וכדומה

מעט מאוד מערכות ששמעתי בחיי יכלו להעביר לי את החוויה כמו ששמעתי בהופעותיהם של השניים
בטייט מודרן בלונדון
והם מנגנים שילוב של אלקטרוניקה ואקוסטי

(הינה רפרנס פויינט בשבילך מר פרלמן היקר)

סופשבוע קריר

חבל שאתה כותב את הדברים שאתה כותב בצורה אבסולוטית ולא מציין שזו דעתך האישית בלבד

לטעמך האישי ולדעתך רק מוזיקה קלאסית יכולה להיות רפרנס פוינט למערכת

אבל זו רק דעתך האישית וטעמך האישיים

ממש לא תורה מסיני

לטעמי האישי ולדעתי האישית כל סוג מוזיקה נותן רפרנס פויינט לדברים מסויימים

בניגוד אלייך אני גם לא שולל מוזיקה אלקטרונית כרפרנס פויינט לדברים מסויימים

תפסיק להיות כזה נחרץ בדיעותייך לגבי מוזיקה אלקטרונית כי אתה פשוט לא מבין בזה מספיק

וכמו שאתה ואני יודעים ממש אין דברים מוחלטים בתחום הזה

שבת קרירה לך איש יקר

:cool::cool:(lol)(lol):cool::cool:

ניתאי.
אין טעם להתווכח עם אדם שאינו מעוניין לקבל את דעתך גם אם אתה צודק ב-100%.

הי ניתאי

אני לא אומר לא לבדוק, אני אומר שזה לא המדד האבסולוטי מבחינתי
גם אני בודק עם מוסיקה אלקטרונית דינאמיות, ויכולת לעמוד בעומס בווליומים גבוהים,
אבל לדעתי, מערכת שלא תצליח לעמוד במבחן הקצה הזה, אינה פסולה
והפוך ...כן

ערן.
שום בדיקה היא אינה אבסולוטית מפני שאין שום סגנון מוסיקה שחופן את כל הפרמטרים לבדיקה באופן מוחלט. לכן, מוסיקה אלקטרונית היא חלק מסגנונות המוסיקה שהמערכת אמורה {או לא} להעביר.

מכיוון שהמוסיקה האלקטרונית אינה נחשבת למוסיקה {עבור אודיופילים מסויימים} לא נפוץ למצוא אותה בסקירות. חלק מהסיבות שלא מוצאים מוסיקה אלקטרונית בסקירות הן בכדי לא להעיר את אלא שאינם מכירים במוסיקה הזו ובכדי להשאר בסטטוס {לרוב פלצני} מסויים.

אני, כחובב מוסיקה אלקטרונית וכאחד שמתעסק איתה מידי יום באולפן יודע מהם היתרונות והחסרונות של המוסיקה הזו ומה היא משקפת.

אוכל להוכיח לך בשניות שישנה מוסיקה אלקטרונית שמשאירה המון יצירות {שנחשבות לתובעניות} מאחור בכל הנוגע לדינמיות, מהירות, עמידה בעומסים וכ"ו. מי שאינו "מאמין" הוא פשוט לא מכיר.

ניתאי כתב: "לטעמך האישי ולדעתך רק מוזיקה קלאסית יכולה להיות רפרנס פוינט למערכת אבל זו רק דעתך האישית וטעמך האישיים".

ושוב: לא כתבתי כך, לא טענתי כך, לא אמרתי כך, וזה לא שייך גם לפרקטיקה האישית שלי בתחום.
דיברתי על כלים אקוסטיים וקול אדם בחלל טבעי - וזה כולל קלסי, ג'ז, מוזיקת עולם, רוק, פופ, בלוז, ישראלי.

איך אתה שומע מוזיקה אלקטרונית מיסודה? דרך מכשיר הגברה, מיסודה. מש"ל

שילוב של מוזיקה אלקטרונית ואקוסטית, אלקטרונית וקול אדם? אם חלק אחד אינו מסונתז, אז בבקשה. טיאסטו לא שם.

ושוב: אל תקבע מה אני יודע או לא, בוודאי כאשר לא דיברתי על הנ"ל אלא בהקשר מסוים ובעניין מסוים. האקט הזה מעייף.

אין קשר לתורה למשה מסיני, אלא למה יכול לשמש בסיס לבדיקה - וזה יכול להיות משהו שמתקיים בחלל מסוים בכלים הקיימים לעיון הציבור.

שמעת מתיאוס פסיון? יופי. למרות שלא שמעתי את המסוים הזה - אבל שמעתי כמה אחרים - שנינו יודעים במה מדובר.
מנגד, גם לך אין מושג איך נשמעת במקורה מוזיקה אלקטרונית. רק אחד שמע אותה.

נמר: מכיוון שניתאי שגה בהבנת הנקרא, אין צורך שתצטרף אליו.

הטענה כי מוזיקה כזאת אינה משמשת לצורכי בדיקה בגלל פלצנות, היא חסרת-ערך; אני לא סבור שאתה יודע מה טעמם של הכותבים ומדוע הם עושים כך או לא עושים אחרת. הקונץ הזה, להודיע לאחרים ועל אחרים מה הם יודעים ולמה הם עושים, פגום מהיסוד. דרך אגב: מגזיני אודיו נכבדים בודקים תקליטורים ותקליטים מכל הסוגים - וגם מוזיקה אלקטרונית למיניה ולסוגיה. צריך לדעת לפני שכותבים.

זה קצת מעייף לטעון כי "היום יום שישי", ואז למצוא את עצמי מנסה להסביר כי לא אמרתי שלשבוע יש שבעה ימים או שמחר יהיה חם.
זה הופך להיות פאתטי כאשר בתגובה, אנשים טוענים ש"אתה לא מבין איך השבוע בנוי".

נטשתי

כל הרעיון במערכת הוא שחזור משהו אמיתי

הפקה משובחת בDVD A יכולה להשמע דינאמית כמו כל מוסיקה אלקטרונית
מה שאתה מצליח להקליט ולהעביר לדיסק , זה מה שתשמע
במוסיקה אלקטרונית הרבה יותר פשוט להגיע לטווחים חזקים, במוסיקה זה יותר קשה בגלל תנאי הקלטה, ציוד וכו...

כמו שלא אבדוק מסך עם סרט אנימציה, שיהיה ברזולוציות מהחלל
כך הבדיקה האבסולוטית לדינאמיות ומהירות יהיה בדיסק בהפקת על עם מוסיקה
ולא צלילים מסונתזים- גם עם חלקם יכולים להגיע לדינאמיות גבוהה יותר בתדרים מסוימים.

לניתאי ולנמר , אני אנסה אולי להסביר את יואל מזווית אחרת . אם תקח דיסק של מוסיקה קלאסית שיש בו טווח דינאמי גבוה , ותלך ותשמע אותו במערכת שאתה לא מכיר , אם תשמע עיוות כלשהו באיזשהו כלי , אתה תוכל לומר מיידית שזה פאק של המערכת ההיא . אם תקח דיסק של מוסיקה אלקטרונית שאתה מכיר היטב , ותשמע אותו שונה , לא תוכל לחרוץ משפט סופי שהמערכת שלו יש בה פאק , כי אתה לא יודע בוודאות אם היוצר של היצירה , לא התכווין שהיא תשמע כמו שהיא נשמעת במערכת ההיא , ולא כמו שהיא נשמעת אצלך . ולכן אתה לא יודע אם הפאק , הוא אצלך ואצלו למעשה שומעים טוב (זה שהתרגלת לחיות עם הפאק , לא אומר שזה לא פאק:D ). אז ברגע שאתה לא יכול לחורץ משפט סופי ו/או הוכחחה חותכת שאצלו זה יותר נאמן למקור , או שאצלך זה יותר נאמן למקור , אזי המוסיקה הזו היא לא רפרנס
מאידך אם יש לי מקהלה ענקית שמגיעה מ0 ל120 , אני בהחלט יכול לדעת שאם יש עיוות העיוות הוא אצל מי שבו קול אנושי נשמע גרוע (או כול כלי אקוסטי שהמאפיינים הסוניים שלו ידועים ומוגדרים היטב , והוא יכול לשמש עקב כך כרפרנס איך הוא צריך להשמע )

עכשיו כבר ברור לכם למה ה"מוסיקה" שלכם לעולם לא תוכל להיות רפרנס ?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור