ללא מילים

shushu

חבר משקיען
מעורבות
999
נקודות
113

וואו. כמה הוקים של סושיאל... נתתי לו 3 דקות והתייאשתי. לא אמר כלום עדיין. מתי הוא מתחיל להגיד משהו? דקה חמישית? עשירית?
שי, תן שורה תחתונה כפרה.

הקליפ הוא מחשבות על אודיו שמקבל reframing בסופו, הוא לא מייצר הוקים אלא בונה הקשר, אני לא אפרש אותו, מי שמתחבר מתחבר ומי שלא זה גם בסדר ;)

• Like
Reactions: zs
הקליפ הוא מחשבות על אודיו שמקבל reframing בסופו, הוא לא מייצר הוקים אלא בונה הקשר, אני לא אפרש אותו, מי שמתחבר מתחבר ומי שלא זה גם בסדר ;)
במטפורה הוא אומר כאשר אתה פוגש אשה ואתה מרגיש מחובר אליה היא הופכת למרכז חייך.

וואו. כמה הוקים של סושיאל... נתתי לו 3 דקות והתייאשתי. לא אמר כלום עדיין. מתי הוא מתחיל להגיד משהו? דקה חמישית? עשירית?
שי, תן שורה תחתונה כפרה.
בשורה התחתונה, ואחרי הרבה מאוד חזרות על עצמו: מדידות, ידע והבנה של ציוד חשובים ומבורכים, אבל אינם מנבאים את מידת ההתחברות הרגשית, שזה מה שחשוב באמת.

אני מבין מה הוא מתכוון. אבל....חייב להיות איזה קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד ומה לא,ומשם זה בחירה אישית. השניקל שלי.

היי אנד לא היי אנד הכל חרטא
הי אנד זה היי פיי, שעולה הרבה כסף.
ההגדרה המקורית היא ״היי פיי״, היי פידליטי
היי אנד זה לא היי פידליטי פלוס פלוס אלא היי פידליטי שעולה הרבה זוזים.
מסתבר שאין קנה מידה אובייקטיבי להיי אנד, ולראיה אינסוף השרשורים בפורמי אודיו בעולם.
בסופו של דבר גם אם 100 אחוז מהיצרנים יתיישרו על אותם הפרמטרים האובייקטיביים, ומוצר ספציפי יעמוד בכולם, יש אפשרות, לא איזוטרית בכלל, שאני לא אצליח להתחבר רגשית למוזיקה דרך אותו המוצר.

• Like
מסתבר שאין קנה מידה אובייקטיבי להיי אנד, ולראיה אינסוף השרשורים בפורמי אודיו בעולם.
בסופו של דבר גם אם 100 אחוז מהיצרנים יתיישרו על אותם הפרמטרים האובייקטיביים, ומוצר ספציפי יעמוד בכולם, יש אפשרות, לא איזוטרית בכלל, שאני לא אצליח להתחבר רגשית למוזיקה דרך אותו המוצר.

מאמין שכשתחזיק בציוד ברמת High End ותלמד להכיר לאורך זמן מה מערכת כזו מסוגלת לעשות... אולי תדבר קצת אחרת...
שום דבר לא חרטא... ותג מחיר בפני עצמו כמובן לא הופך מוצר ל High End...
אבל! גם לבטל עולם שלם של תכנון, הנדסה, רכיבים, ספקי כוח, מכניקה, שקט, רזולוציה ושקיפות במשפט של "היי פיי שעולה הרבה כסף... "
זה בעיקר מעיד כמה קל לפסוק על דברים מבחוץ....בלי שום ביסוס.

ציוד איכותי נשמע איכותי.נקודה!
וככל שהמערכת והניסיון עולים ברמה, גם מבינים שההבדלים הם הרבה מעבר לחזק יותר, יפה יותר או יקר יותר...
ולגבי להתחבר רגשית למוזיקה... ברור שאפשר להתרגש גם ממערכת פשוטה, ואף אחד לא טען אחרת.
רק שאל תבלבל בין היכולת ליהנות ממוזיקה לבין היכולת של מערכת לשחזר אותה ברמה גבוהה....
בקיצור... אפשר לא להתחבר ל "High End", אפשר לחשוב שהמחירים מוגזמים ואפשר גם לבחור לא להשקיע בזה שקל.. הכל לגיטימי!

אבל לקבוע שכל מה שמעבר למה שאתה מכיר הוא חרטא...בוא..... במקרה שלך באמת "ללא מילים"...

אני חושב שזו עמדה קצת של " ייאוש". מבחינתי יש היי פיי טוב ויש היי אנד. היי אנד לאו דווקא נמדד בכסף אלא בתמורה. אבל אין ספק שכסף הוא עניין גדול. ואסור לשכוח שחלל ההאזנה הוא קריטי בתחביב הזה שלנו.

אגב כסף, עשיתי אצלי בחודשיים שלושה האחרונים 2 שינויים במערכת שעלו סכום מצחיק במונחי אודיו, אבל שקרבו אותי ואת המערכת שלי למה שאני חושב שהוא היי אנד אמיתי.

אגב, בהיי פידלטי קצה אני רוצה לשחזר את כלל החומר הפיזי וכלל ההיבט הריגשי שבההקלטה.
היי אנד צריך לתת את המענה המלא לצד הפיזי, הצד הרגשי גם אבל זה יותר נתון לפרשנות כי באמת לא כולם מתרגשים מאותם ניואנסים ( אבל רב המשותף לכולנו , יותר משנדמה).

אני חושב שברמה האישית כל אחד יכול להנות מאיזה צורת ההאזנה שבא לא, אבל כקבוצה שמגדירה את עצמה כשואפת לאיכות שמע מיטבית חייב להיות סטנדרט מסויים, מדורת שבט אם תרצה , שלאורה אנחנו מתחממים.
( איזה משפט של קוקסינל יצא לי...)

אני מבין מה הוא מתכוון. אבל....חייב להיות איזה קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד ומה לא,ומשם זה בחירה אישית.
לא זכור לי שהוא דיבר ספציפית על היי אנד, ולהבנתי, הפואנטה שלו היא שלמרות שהוא מעריך את כל הגרפים והמדידות וכו' יותר מאי פעם, הוא אומר שהוא צריך להיזהר שלא לבלבל אותם עם הסיבה שבגללה הוא בתחביב הזה.

מבחינתו, מערכת צריכה להיות רק מספיק טובה כדי שהוא יוכל לשמוע דרכה את המוזיקה, ובכך להסיר עוד חוצץ בינו לבין האנשים שעשו את המוזיקה. הוא אומר שהוא לא רוצה לאהוב את התחביב יותר מאשר לאהוב מוזיקה.

הוא אומר שאנחנו לא צריכים עוד שדרוג, או עוד סקירה, או לקבל אישור ממנו או מכל אחד אחר כדי להאזין למוזיקה שנוגעת בנו. אולי כל מה שצריך זה רק ללחוץ על Play, ואולי זה כל מה שהיינו צריכים אי פעם.

===

ולדעתי האישית, אין צורך אמיתי ואובייקטיבי ב"קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד", אלא אם רוצים להגדיר מי ראויים להיות בקבוצת העילית של "האודיופילים האמיתיים".

כן צריך קריטריונים אובייקטיבים לרכיבים שאפשר לומר עליהם שמבחינה טכנית הם high‑fidelity ‑‑ לא רק כינוי חלופי לציוד אודיו ביתי באשר הוא, לפחות באנגלית מדוברת.

קיימים הרבה רכיבים שהם high‑fidelity מבחינה טכנית, או מאוד קרובים, אבל חלקם הגדול לא "היי אנד". כנראה שאפשר להניח שרק מעט רכיבי היי אנד סוטים מ‑high‑fidelity מבחינה טכנית במידה משמעותית.

הרבה רכיבים אינם יותר high‑fidelity מאחרים, אלא רק הולכים הצידה, לא קדימה, אבל כשהם עולים מספיק, הם הופכים להיות היי אנד.

לא זכור לי שהוא דיבר ספציפית על היי אנד, ולהבנתי, הפואנטה שלו היא שלמרות שהוא מעריך את כל הגרפים והמדידות וכו' יותר מאי פעם, הוא אומר שהוא צריך להיזהר שלא לבלבל אותם עם הסיבה שבגללה הוא בתחביב הזה.
עניתי לשושו. אגב.ושושו דיבר על היי אנד.
והבחור מהסרטון הזכיר אודיו עלית שהוא חווה , במילים אחרות היי אנד.
ולדעתי האישית, אין צורך אמיתי ואובייקטיבי ב"קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד", אלא אם רוצים להגדיר מי ראויים להיות בקבוצת העילית של "האודיופילים האמיתיים".
יש ויש צורך. כמו בכל תחום שלא רוצה להדרדר לאינפנטיליות ( כמו אומנות למשל) . אף אחד לא אמר קבוצת עלית, ואתה בתור דקדקן אשמח איפה רשמתי קבוצת עלית.

מאמין שכשתחזיק בציוד ברמת High End ותלמד להכיר לאורך זמן מה מערכת כזו מסוגלת לעשות... אולי תדבר קצת אחרת...
שום דבר לא חרטא... ותג מחיר בפני עצמו כמובן לא הופך מוצר ל High End...
אבל! גם לבטל עולם שלם של תכנון, הנדסה, רכיבים, ספקי כוח, מכניקה, שקט, רזולוציה ושקיפות במשפט של "היי פיי שעולה הרבה כסף... "
זה בעיקר מעיד כמה קל לפסוק על דברים מבחוץ....בלי שום ביסוס.

ציוד איכותי נשמע איכותי.נקודה!
וככל שהמערכת והניסיון עולים ברמה, גם מבינים שההבדלים הם הרבה מעבר לחזק יותר, יפה יותר או יקר יותר...
ולגבי להתחבר רגשית למוזיקה... ברור שאפשר להתרגש גם ממערכת פשוטה, ואף אחד לא טען אחרת.
רק שאל תבלבל בין היכולת ליהנות ממוזיקה לבין היכולת של מערכת לשחזר אותה ברמה גבוהה....
בקיצור... אפשר לא להתחבר ל "High End", אפשר לחשוב שהמחירים מוגזמים ואפשר גם לבחור לא להשקיע בזה שקל.. הכל לגיטימי!

אבל לקבוע שכל מה שמעבר למה שאתה מכיר הוא חרטא...בוא..... במקרה שלך באמת "ללא מילים"...
אין לך מושג ירוק איזו מערכת יש לי

אני עניתי לערן שהכניס את המושג בתגובה שלו.
היי פיי זה היי פידליטי נשמות.
אין דבר כזה ״היי פידליטי״ לעומת ״ממש ממש ממש היי פידליטי״ או ״ממש ממש ממש ממש ממש ממש הי פידליטי״ שזה איך שרוב האנשים מפרשים ״היי אנד״
יש רמות שונות של סאונד
יש סאונד שעולה טונות ואני לא אצליח להתחבר
יש כזה שעולה ארגזים ויצליח לרגש אותי
ויש כזה שעולה רק ארגז אחד ווצליח לרגש ויש כזה שלא
העסק סובייקטיבי מבחינת היכולת לרגש את המאזין
אין בהכרח קורלציה למחיר

או בקיצור, מה שעמיר כתב...

• Like
שמח לבדר אותך

עניתי לשושו. אגב.ושושו דיבר על היי אנד.
הגבתי לתגובה שלך לפני ההיי-אנד של שושו

יש ויש צורך. כמו בכל תחום שלא רוצה להדרדר לאינפנטיליות ( כמו אומנות למשל) . אף אחד לא אמר קבוצת עלית, ואתה בתור דקדקן אשמח איפה רשמתי קבוצת עלית.
אני לא רואה שום צורך, אלא אם רוצים ליצור מועדון של אלה שלא מספיק להם היי-פיי והם משקיעים הרבה מעבר לזה, אם כי רק חלקם מקבלים תוצאות עדיפות.

הרי "היי אנד" אינו סף שמבחין בין מערכות טובות לפחות טובות, והוא לא סף שמבחין בין אינפנטיליות לבגרות. אז בשביל מה להגדיר? מה הצורך?

"קבוצת העילית של "האודיופילים האמיתיים" היא תיאור אחר של חברי המועדון הנ"ל, לא משהו שאתה כתבת.

@ak
הרי "היי אנד" אינו סף שמבחין בין מערכות טובות לפחות טובות, והוא לא סף שמבחין בין אינפנטיליות לבגרות. אז בשביל מה להגדיר? מה הצורך?
בהחלט כן מבדיל. שוב, כמו בכל תחביב - יש את המעגלים העממיים ועד האקסלוסיביים. רוצה דוגמא מבישול? אני בשלן חובב ועושה אחלה אוכל ביתי קובות מטוגנות בורגול / רוז/ ורטובות, מפרום מעיים ממולאים, וכן הלאה. גם חומוס אני מכין וטרם התלונן מישהו. אני בשלן חובב אבל לא שף. ואפילו לא טבח. והיום כל טבח חושב שהוא שף. וכן הלאה.

אינפנטיליות זה לחשוב שהכל אותו דבר. או לתת אך ורק לסובייקט להכריע על ערך. זה כאוס תודעתי. זה לייתר כל ערך.

וכשאני יושב בפורום של חובבי סאונד ומוסיקה, חשוב לי שיהיה משהו משותף בהגדרות ובשאיפות. הרי לא תיכנס לפורום חובבי מכוניות ותתחיל לייחצן לאדה? או שתגיד שמיאטה יותר מהנה מפרארי. נותנת תמורה מעל למחיר שלה זה כן תוכל לומר.

ולמען הסר ספק, אני מטורף על מערכות בתקציב סביר עד מגוחך לתחום שנותנות חוייה מהממת. מצד שני, אני לא כמו גארגה פטיץ' האלמותי "מחתול שחור חתול לבן" שמשוכנע שהזיוף שלו לגוני ווקר יותר טוב מהמקור... ;)

• Like
אין כזה דבר חויה אודיאופילית יש התעסקות אודיופילית.
אני מסכים שנצרכת מערכת טובה לשמוע את ההתרחשות, ללא מיסוך וכן הלאה,
אנשים אומרים שהם שומעים את החליל מצד שמאל בשורה שניה אחר הכינורות ודומה,
בהופעה חיה אתה לא שומע את מיקום הנגן כמו במערכת ההיא כפי שכותב בעליה, קצת מזכיר את הנס כריסטיאן והמלך.
במערכת טובה אתה שומע מאין זה מגיע עם ההקשר של התזמורת.
מוזיקאים שומעים גם בטלפון עם גיי בי אל נייד את מה שמנגן הכנר השני ברביעיה קאמרית.
היי אנד אלה באמת רכיבים שבמקרה הטוב מתוכננים עם השקעה ומחקר מעמיקים בנויים ברמה קיצונית עם השקעה בכל הפרטים אז זה היי אנד.
מה הקשר לחויה,
הם נותנים יותר משהו דיי ערטילאי אבל מצדיק את המחיר לקונה - קשר מוזיקלי - נדה.
יש שמשלמים ומתחברים ושומעים ממערכת היי אנד - זה לא אומר שהם חווים חוויות מוזיקליות יותר מאחרים, הם רק מתעסקים באודיופיליה.

@ak

בהחלט כן מבדיל. שוב, כמו בכל תחביב - יש את המעגלים העממיים ועד האקסלוסיביים. רוצה דוגמא מבישול? אני בשלן חובב ועושה אחלה אוכל ביתי קובות מטוגנות בורגול / רוז/ ורטובות, מפרום מעיים ממולאים, וכן הלאה. גם חומוס אני מכין וטרם התלונן מישהו. אני בשלן חובב אבל לא שף. ואפילו לא טבח. והיום כל טבח חושב שהוא שף. וכן הלאה.

אינפנטיליות זה לחשוב שהכל אותו דבר. או לתת אך ורק לסובייקט להכריע על ערך. זה כאוס תודעתי. זה לייתר כל ערך.

וכשאני יושב בפורום של חובבי סאונד ומוסיקה, חשוב לי שיהיה משהו משותף בהגדרות ובשאיפות. הרי לא תיכנס לפורום חובבי מכוניות ותתחיל לייחצן לאדה? או שתגיד שמיאטה יותר מהנה מפרארי. נותנת תמורה מעל למחיר שלה זה כן תוכל לומר.

ולמען הסר ספק, אני מטורף על מערכות בתקציב סביר עד מגוחך לתחום שנותנות חוייה מהממת. מצד שני, אני לא כמו גארגה פטיץ' האלמותי "מחתול שחור חתול לבן" שמשוכנע שהזיוף שלו לגוני ווקר יותר טוב מהמקור... ;)
אף אחד לא אמר שהכל אותו הדבר, אף אחד לא אמר שהנדסה טובה היא מיותרת

אין מדד אוביקטיבי להיי אנד. זה הכל קשקוש בקומקום, ועובדה אם קיים, הייתי שמח לראות הגדרה למדד כזה המקובלת על כל העולם האודיופילי

שמעתי עשרות מערכות היי אנד, לא שמעתי שתי מערכות שנשמעות זהה... אז מה המדד האוביקטיבי בדיוק?

• Like
Reactions: AK1

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור