במטפורה הוא אומר כאשר אתה פוגש אשה ואתה מרגיש מחובר אליה היא הופכת למרכז חייך.הקליפ הוא מחשבות על אודיו שמקבל reframing בסופו, הוא לא מייצר הוקים אלא בונה הקשר, אני לא אפרש אותו, מי שמתחבר מתחבר ומי שלא זה גם בסדר![]()
משפט יפה מאוד וגם נכון למי ששפר מזלו ופגש את האחת בשבילו ולא פחות חשוב, הוא בשבילה.במטפורה הוא אומר כאשר אתה פוגש אשה ואתה מרגיש מחובר אליה היא הופכת למרכז חייך.
בשורה התחתונה, ואחרי הרבה מאוד חזרות על עצמו: מדידות, ידע והבנה של ציוד חשובים ומבורכים, אבל אינם מנבאים את מידת ההתחברות הרגשית, שזה מה שחשוב באמת.וואו. כמה הוקים של סושיאל... נתתי לו 3 דקות והתייאשתי. לא אמר כלום עדיין. מתי הוא מתחיל להגיד משהו? דקה חמישית? עשירית?
שי, תן שורה תחתונה כפרה.
היי אנד לא היי אנד הכל חרטא
הי אנד זה היי פיי, שעולה הרבה כסף.
ההגדרה המקורית היא ״היי פיי״, היי פידליטי
היי אנד זה לא היי פידליטי פלוס פלוס אלא היי פידליטי שעולה הרבה זוזים.
מסתבר שאין קנה מידה אובייקטיבי להיי אנד, ולראיה אינסוף השרשורים בפורמי אודיו בעולם.
בסופו של דבר גם אם 100 אחוז מהיצרנים יתיישרו על אותם הפרמטרים האובייקטיביים, ומוצר ספציפי יעמוד בכולם, יש אפשרות, לא איזוטרית בכלל, שאני לא אצליח להתחבר רגשית למוזיקה דרך אותו המוצר.
אני חושב שזו עמדה קצת של " ייאוש". מבחינתי יש היי פיי טוב ויש היי אנד. היי אנד לאו דווקא נמדד בכסף אלא בתמורה. אבל אין ספק שכסף הוא עניין גדול. ואסור לשכוח שחלל ההאזנה הוא קריטי בתחביב הזה שלנו.היי אנד לא היי אנד הכל חרטא
הי אנד זה היי פיי, שעולה הרבה כסף.
ההגדרה המקורית היא ״היי פיי״, היי פידליטי
היי אנד זה לא היי פידליטי פלוס פלוס אלא היי פידליטי שעולה הרבה זוזים.
לא זכור לי שהוא דיבר ספציפית על היי אנד, ולהבנתי, הפואנטה שלו היא שלמרות שהוא מעריך את כל הגרפים והמדידות וכו' יותר מאי פעם, הוא אומר שהוא צריך להיזהר שלא לבלבל אותם עם הסיבה שבגללה הוא בתחביב הזה.אני מבין מה הוא מתכוון. אבל....חייב להיות איזה קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד ומה לא,ומשם זה בחירה אישית.
עניתי לשושו. אגב.ושושו דיבר על היי אנד.לא זכור לי שהוא דיבר ספציפית על היי אנד, ולהבנתי, הפואנטה שלו היא שלמרות שהוא מעריך את כל הגרפים והמדידות וכו' יותר מאי פעם, הוא אומר שהוא צריך להיזהר שלא לבלבל אותם עם הסיבה שבגללה הוא בתחביב הזה.
יש ויש צורך. כמו בכל תחום שלא רוצה להדרדר לאינפנטיליות ( כמו אומנות למשל) . אף אחד לא אמר קבוצת עלית, ואתה בתור דקדקן אשמח איפה רשמתי קבוצת עלית.ולדעתי האישית, אין צורך אמיתי ואובייקטיבי ב"קנה מידה אובייקטיבי של מה זה היי אנד", אלא אם רוצים להגדיר מי ראויים להיות בקבוצת העילית של "האודיופילים האמיתיים".
אין לך מושג ירוק איזו מערכת יש לימאמין שכשתחזיק בציוד ברמת High End ותלמד להכיר לאורך זמן מה מערכת כזו מסוגלת לעשות... אולי תדבר קצת אחרת...
שום דבר לא חרטא... ותג מחיר בפני עצמו כמובן לא הופך מוצר ל High End...
אבל! גם לבטל עולם שלם של תכנון, הנדסה, רכיבים, ספקי כוח, מכניקה, שקט, רזולוציה ושקיפות במשפט של "היי פיי שעולה הרבה כסף... "
זה בעיקר מעיד כמה קל לפסוק על דברים מבחוץ....בלי שום ביסוס.
ציוד איכותי נשמע איכותי.נקודה!
וככל שהמערכת והניסיון עולים ברמה, גם מבינים שההבדלים הם הרבה מעבר לחזק יותר, יפה יותר או יקר יותר...
ולגבי להתחבר רגשית למוזיקה... ברור שאפשר להתרגש גם ממערכת פשוטה, ואף אחד לא טען אחרת.
רק שאל תבלבל בין היכולת ליהנות ממוזיקה לבין היכולת של מערכת לשחזר אותה ברמה גבוהה....
בקיצור... אפשר לא להתחבר ל "High End", אפשר לחשוב שהמחירים מוגזמים ואפשר גם לבחור לא להשקיע בזה שקל.. הכל לגיטימי!
אבל לקבוע שכל מה שמעבר למה שאתה מכיר הוא חרטא...בוא..... במקרה שלך באמת "ללא מילים"...
אין לך מושג ירוק איזו מערכת יש לי
הגבתי לתגובה שלך לפני ההיי-אנד של שושועניתי לשושו. אגב.ושושו דיבר על היי אנד.
אני לא רואה שום צורך, אלא אם רוצים ליצור מועדון של אלה שלא מספיק להם היי-פיי והם משקיעים הרבה מעבר לזה, אם כי רק חלקם מקבלים תוצאות עדיפות.יש ויש צורך. כמו בכל תחום שלא רוצה להדרדר לאינפנטיליות ( כמו אומנות למשל) . אף אחד לא אמר קבוצת עלית, ואתה בתור דקדקן אשמח איפה רשמתי קבוצת עלית.
בהחלט כן מבדיל. שוב, כמו בכל תחביב - יש את המעגלים העממיים ועד האקסלוסיביים. רוצה דוגמא מבישול? אני בשלן חובב ועושה אחלה אוכל ביתי קובות מטוגנות בורגול / רוז/ ורטובות, מפרום מעיים ממולאים, וכן הלאה. גם חומוס אני מכין וטרם התלונן מישהו. אני בשלן חובב אבל לא שף. ואפילו לא טבח. והיום כל טבח חושב שהוא שף. וכן הלאה.הרי "היי אנד" אינו סף שמבחין בין מערכות טובות לפחות טובות, והוא לא סף שמבחין בין אינפנטיליות לבגרות. אז בשביל מה להגדיר? מה הצורך?
אף אחד לא אמר שהכל אותו הדבר, אף אחד לא אמר שהנדסה טובה היא מיותרת@ak
בהחלט כן מבדיל. שוב, כמו בכל תחביב - יש את המעגלים העממיים ועד האקסלוסיביים. רוצה דוגמא מבישול? אני בשלן חובב ועושה אחלה אוכל ביתי קובות מטוגנות בורגול / רוז/ ורטובות, מפרום מעיים ממולאים, וכן הלאה. גם חומוס אני מכין וטרם התלונן מישהו. אני בשלן חובב אבל לא שף. ואפילו לא טבח. והיום כל טבח חושב שהוא שף. וכן הלאה.
אינפנטיליות זה לחשוב שהכל אותו דבר. או לתת אך ורק לסובייקט להכריע על ערך. זה כאוס תודעתי. זה לייתר כל ערך.
וכשאני יושב בפורום של חובבי סאונד ומוסיקה, חשוב לי שיהיה משהו משותף בהגדרות ובשאיפות. הרי לא תיכנס לפורום חובבי מכוניות ותתחיל לייחצן לאדה? או שתגיד שמיאטה יותר מהנה מפרארי. נותנת תמורה מעל למחיר שלה זה כן תוכל לומר.
ולמען הסר ספק, אני מטורף על מערכות בתקציב סביר עד מגוחך לתחום שנותנות חוייה מהממת. מצד שני, אני לא כמו גארגה פטיץ' האלמותי "מחתול שחור חתול לבן" שמשוכנע שהזיוף שלו לגוני ווקר יותר טוב מהמקור...![]()