...
איזה אינטרס יש לך להודות שאתה שומע או לא שומע הבדל בהאזנה רגילה?
...
רק אז, אחרי שתגיד שאתה שומע הבדל, וכאמור, אין לך אינטרס להגיד שאתה שומע הבדל בהאזנהרגילה אלא אם באמת אתה שומע , נמר יעשה לך מבחן עיוור ויוכיח לך שכעת אתה לא שומע הבדל.
אבל אתה לא אודיופיל חוויתי. אתה בכלל לא שומע עם האוזניים....
לכן אתה המועמד המושלם לניסיון הזה.
מתאים לך לנסות לסגור את הדיון כאשר אתה נדחק לפינה ואין לך תשובה טובה חוץ מלחזור על המנטרות השחוקות שלך.
ארז
רוברט הוא האחרון שמתאים לניסוי כזה -- לא עושים נסיונות כאלה עם מישהו עם הטייות, בוודאי לא בסדר כזה שיכולות לעוות לו את המעט שהוא אולי כן שומע.
ועוד איך שייש לרוברט אינטרס, לא נסתר ולא חבוי, אלא צועק ובועט!
זה שאתה לא רואה אותו לא אומר שהוא לא קיים.
לרוברט יש אינטרס מובהק שהניסוי ייכשל, כי אם הניסוי מצליח, זה אומר שרוברט עצמו טעה -- אין מצב שהוא יסכים להכניס עצמו לסיכון כזה.
הדרך היעילה ביותר להכשיל את הניסוי היא להגיד שהוא לא שומע הבדלים גם בעיניים פקוחות, גם אם הוא כן שומע.
מצד אחד, בזה שהשמיעה שלו דפוקה הוא כבר הודה, אז מזה הוא לא מפסיד הרבה, מאקסימום יצחקו עליו קצת יותר ממה שכבר צוחקים עליו בהקשר זה, ו/או יגידו לו יותר חזק את מה שכבר אומרים לו כל הזמן ממילא, שאין לו מה לעשות כאן אם הוא לא שומע ברמה מינימאלית.
מצד שני, אם הוא טוען שהוא לא שומע הבדל, גם אם זה שקר גס, הוא גם מצדיק את הטענה שלו (שאין הבדלים!), וגם נמנע מלהכניס את עצמו לשלב הבא, של בדיקה עיוורת.
אני לא סומך על כך שהיושרה של רוברט, ואפילו של הרבה אחרים במצבו, מספיקה כדי להוות משקל-נגד לעוצמות כאלה של סיכון -- שכל מה שהוא טען במשך עשרות שנים זו לא בדיוק האמת.
אז כל הניסייון שלך למשוך את רוברט לניסוי מבוסס על הנחת יסוד שאין לו אינטרס ושהניסוי הזה יועיל במשהו.
לא -- התוצאות ידועות מראש: רוברט "לא ישמע כלום", גם בעיניים פקוחות וגם בעיוור.
אם אתה זוכר, בתחילת ימי ה-BT של רוברט, כמעט והתחלנו לשתף פעולה בנושא, עד שהבנתי שאני רוצה לעשות ניסוי כדי לראות
האם שומעים הבדל, ורוברט רצה לעשות ניסוי כדי
להוכיח שייש הבדל.
ברגע זה נפרדו דרכינו, ומאז לא השתלבו, למרות שרוברט ניסה לשכנע אותי להמשיך, בטענה שאם שנינו מעוניינים בזה, לא משנה שהסיבות שונות.
אז אני לא רוצה לעשות ניסויים ולא לשתף פעולה עם "מדענים" שלא מעוניינים באספקט המדעי, אלא משתמשים במדע למטרות לא-כשרות. ע"ע הכנת פצצה לפיגוע המוני.
מדענים ונסיינים מוטים זה הדבר הכי גרוע שייכול להיות כשרוצים לבדוק משהו -- הם כבר ימצאו את הדרך להטות את התוצאות לטובתם, ורואים את זה בהרבה מחקרים שמשום מה מציגים תוצאות לפי מה שהם חושבים שמממני הניסוי רוצים לשמוע.
אני מציע לא לקיים דיונים עם רוברט בנושאי מדע.
מי שחושב שייש קשר בין רוברט למדע "אמיתי" רק מראה על הצלחתו של רוברט "לתחמן" אותו.
מדע אין שם, רק שימוש חלקי ומוטה בדברים מדעיים כדי לסחוב לכיוון שלו,
והתעלמות מהשאר -- הוא אפילו לא טורח להתייחס.
זו בושה למדע כל פעם שרוברט משתמש במילה הזו.
עמיר