האם קריוניזציה של רכיבי אודיו ונלווים משפרת את הצליל? שקעי חשמל וכד'

• פותח הנושא פותח הנושא ecute
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ecute

מושעה
מעורבות
4
נקודות
8
לא מצאתי יתרון, ההיפך, הרעה בצליל פרט לניקיון שבא עם קומפרסיה בדינמיות, ולא, רצפת רעש שהונמכה זה לא תירוץ.

Me, I'm just a lawnmower you can tell me by the way I walk.

נערך לאחרונה ב:
אין דבר כזה״ קריויניזציה״ , אולי מתכוון טיפול קריוגני , ״ עברית שפפע קשא

שלום שי. היה רצוי שתגיב לגופו של עניין, כמו מגיפת חלקים שמצופים ברודיום שזה EQ הרסני, אבל דיינו בנושא המקורי.
צודק
עניתי ללא הקשר

עוד לא התרגלתי לעובדה שאני צריך משקפיים
ויוצא שאני מנחש מילים כשהן לא עלי :)

זה משפר את השלמות, השאיפה למושלם\לטוב ביותר שאפשר להגיע ואם יש ספק אז אין ספק, אל תחפש בכוח פשוט תחליף לטוב ביותר סמן וי ועבור הלאה לחוליה הבאה בשרשרת.

הרבה חברות משתמשות בחנקן נוזלי להארכת חיי המוצר ואולי בתאוריה שיפור מוליכות למרות שאני לא יודע מה יש להאריך בחיי מתכת,
ובשביל שיפור רציני במוליכות המתכת, המתכת צריכה להיות תמידית במינוס 196 מעלות סלזיוס ולהפוך ל״סופר מוליך״.
לרוב זה שיווק, לא אמור להיות שינוי מורגש.

ציפוי מגעים הימנעות מהתחמצנות וזהב הכי נפוץ.
וחומרים כמו רודיום ופלאדיום אמורים דווקא לשפר.

במשך השנים ניסיתי מוצרים אודיופיליים שעברו קריויניזציה וכולם סרסו את הדינמיקה,
אני בדיוק מחפש מפצל חשמל,
ומה שאתה מתאר זה החשש שלי.

אני רוצה לחבר את הפונו ישירות לקיר במקום לקונדישנר. בנוסף למגבר שכבר מחובר ישירות לקיר.
ומחפש מפצל קטן של 2-4 שקעים, בלי פילטר והבחירה מאוד מצומצת רק כמה חברות בודדות.

טיפול קריוגני הוא אחד ממיני מאפיינים של מוצר. יצא ככה שרוב חברות העלית מייחסות לו חשיבות. אם תהיה לך אפשרות לרכוש את אותו מוצר עם או בלי טיפול קריוגני היתה משמעות מעשית לסוגייה- כלכלית ושמיעתית .

החברה שמייצרת את המפצל שלי שמה דגש על העניין הזה, והמפצל נשמע מצויין גם אם הוא דרגת הכניסה של החברה.

אני לא מבין איך כל כך הרבה אודיופילים לא שומעים את קימפרוס הדינמיות בחלקים שעברו קריו.
ייתכן שאולי אתה טועה? יש מצב כזה?
שמעת אותו מוצר בדיוק עם או בלי טיפול קריוגני?

נערך לאחרונה ב:
את הדופלקס שלי לא רצית - ה Gigawatt.
זה לא מה שאני מחפש.
ציינתי במודעה מפצל עם שקע קומקום.

השקע שלי בקיר הוא furutech ft-sws ncf
מבחינתי זה יהיה שינמוך ואין לי כוח להתעסק עם לבנות קופסא ולחווט את השקעים למחבר IEC

החיווט הפנימי ב living voice שלי עבר cryo
קווין סקוט לא היה עושה את זה סתם

יצא לי לרכוש של חברות: פאס אנד סימור, האבל, אויאידה ופורוטק דופלקסים אמריקאים ותקעים, זה נפל בדיוק בשנות התפר שהתחילו לעשות קריו טריטמנט.
בעוד הקריו הוריד רצפת רעש וברייטיות הוא לטעמי גזל את התנופה, או טרנזיינטים של המוסיקה.
זכור לי שחבר דירבן אותי לקנות ביחד בהוזלה כבלי חשמל של וויירוורלד נדמה לי שאז זו היתה סידרה 7, מרגע החיבור בתוך דקות אמרתי לו שהכבל מקמפרס דינמיות, לקח לו יותר זמן ממני לשים לב לזה ולאודיופילים נוספים. אני מנסה להצטנע אבל אני הראשון ששמע.
כל אחת מהחברות הטיפול הקריוגני הוא חלק ממכלול המוצר. כשתשמע אותו שקע בדיוק - עם ובלי- אז תוכל להיות התחלה של מסקנה.
יש לי מפצל ושקע של אודיאנס av - טיפול קריוגני על ראש שמחתם. והתוצאות? על ראש שמחתי.

גם יצרן הכבלים שלי עושה טיפול קריוגני כחלק מתהליך הייצור ואני נהנה מצליל לא מקומפרס , צליל ממורחב!

על זה בדיוק אני מדבר, ממורחב זה במה לא דינמיות, קריו אכן נותן במה רחבה ועמוקה הודות להורדת מפלס הרעש העצמי-על חשבון הדינמיות, אבל בוא נסכים שלא להסכים, לילה טוב.
אצלי גם דינמי. ואין מה להסכים, טענת טענה שלא ניתן לבחון אותה בפועל ( אחא אם תבקש מיצרן את אותו מוצר עם ובלי טיפול).

שמע זה מעניין מה שאתה אומר, אני לא יודע אם זה הטיפול הקריוגני או לא.. אני יודע שאצלי במערכת לקח לי המון המון זמן למצוא מפצל וכבלים.
המון עברו אצלי, בסוף יצא שאני משתמש בפשוטים ביותר או אם תרצה הזולים ביותר.. גם מפצל וגם כבלים, בדיוק מהסיבה של הפגיעה בדינמיקה והטרנזייאנט - בתמורה אתה מקבל "שקט" או "רקע שחור" וכל מיני הגדרות כאלה ואחרות, בפועל, לאחר מלא שוט אאוטים, המסקנה שלי שהמון אביזרי חשמל - כבלים שקעים וכו' דפקו לי את הצליל.

כן יכול להגיד דבר אחד על כבלים, ללא קשר לקריו, כבלים אצלי כולם ללא סיכוך שמחובר לארקה, גם הכבל שסלול ללוח, שמגיע מיוחד עם סיכוך כפול.. אותו רעיון, מייצר "שקט" אבל זה בא על חשבון סרנזיאנט ו"חיות" וגם דינמיקה... תמיד יש טרייד אוף, בהשוואה עם ובלי, העדפתי בלי בדיוק באותן סיבות.

עכשיו אני חווה את זה על המערכת שלי, מאוד יכול להיות, שאקח את אותו מוצר למערכת אחרת והוא יעשה טוב כי המערכת מאוד מאוד דינאמית עם טראנזיאנט מטורף... (לדעתי רמקולים שופריים בעיקר) יכול להיות..

אבל העלת פה נושא מעניין מאוד שאני חווה אותו שנים!

למען הסר ספק, אני משתמש בכבלי חשמל "אודיופיליים" ולא בקומקום הרגיל, כנ"ל גם מפצל, שקע קיר וקו נפרד ללוח.
אבל מכל מה שעבר אצלי, ומה שעדיין ברשותי, יצא שהפשוטים והזולים ביותר נשארו מחוברים...

החברה שאני משתמש במפצל ובשקע שלה טוענת לתהליך קריו כפול שמיוחד לה. מכיוון שאני שומע ונהנה אני לא יכול שלא לקחת את התהליך הזה כחיובי וגם חושב שהתהליך לא היה מבוצע אילולא היו מאמינים בו. .

אני חושב שצריך לעשות הבחנה בין שקע ותקע שהמתכת שבהם, גם הפלסטיק אבל זה לא קשור לצליל, עברו הקפאה עמוקה והמולקולות שבהם עברו רה-אירגון לבין כבלי חשמל מסוככים שלצורך הדיון לא עברו טיפול קריוגני, במקרה האחרון מדובר על קיבוליות שנוצרת בכבל בין המוליכים לסיכוך.
במתכת אין מולקולות, היא לא פולימר. מתכת היא סריג גבישי של אטומים, ככה היא מסודרת, אז שום דבר לא יעבור "רה ארגון".
מה בכל זאת, ואני מתאמץ לצאת הכי פרו שיווק אודיו כן? אם יש במתכת יותר מדי אי שלמויות במבנה הסריג (בגלל כל מני סיבות כמו קירור לא אחיד אחרי הלחמה או ריתוך, או אפילו טיפול "קר" יענו משכו ידנית את הכבל, חתכו, לחצו את הכבל, דרך עליו קרנף, דרס את הכבל אוטו זבל וכיוצ"ב), אז טיפול כזה יכול לתרום להזיז אטומים למצב יותר יציב בסריג. ואם אני ממש הולך לכיוון המשווקים התותחים בתחום האהוב שלנו, אז זה יתרום ליציבות מבנית בשקע מה שיגרום לתקע לשבת יותר פיזדייץ. סבבה? יפה (וזה משהו שעושים היום כשמייצרים מנועים שם סטרסים במתכת ממש אבל ממש לא רצויים. דין אחד לשטקר שלך ולמנוע של פרארי!).
רק מה?.. קריו לא ישנה את המוליכות, בנחושת/כסף המוליכות כבר כמעט מושלמת בטמפ' חדר, וכל שינוי אחרי טיפול כזה הוא בחלקיקי אחוזים, הרבה מתחת לכל מה שיכול להשפיע על סאונד, גם אם אתה עטלף מדופלם. אין לי ספק שמשווקי אודיו מיומנים ישכנעו אנשים אחרת, אבל לכן קוראים לזה "תחביב".

נו שניצל, חשבתי שהדרת אותי מהאתר, זה נושא חשוב ולגיטימי עד כדי כך שאנשים מוכנים למכור רכיבי המערכת, בתור אודיופיל וותיק, אתה ואני, אני חושב שזה נושא חשוב.
מה לא בסדר במילה לועזית שעשיתי לה אדפטציה לכתב עברי כמו הרבה מילים אחרות, אולי מספיק עם לטרוף כל מי שמעז לפרסם נושא שלא מתאים לך ועוד כמה אושיות המדור?
אני באופן אישי מצאתי שטיפול כזה, בעיקר בחשמל, מקצץ בדינמיות. אשמח לשמוע דעות אחרות.

כנראה שלרעש אתה קורא דינמיקה

• Like
Reactions: e&k
נו שניצל, חשבתי שהדרת אותי מהאתר, זה נושא חשוב ולגיטימי עד כדי כך שאנשים מוכנים למכור רכיבי המערכת, בתור אודיופיל וותיק, אתה ואני, אני חושב שזה נושא חשוב.
מה לא בסדר במילה לועזית שעשיתי לה אדפטציה לכתב עברי כמו הרבה מילים אחרות, אולי מספיק עם לטרוף כל מי שמעז לפרסם נושא שלא מתאים לך ועוד כמה אושיות המדור?
אני באופן אישי מצאתי שטיפול כזה, בעיקר בחשמל, מקצץ בדינמיות. אשמח לשמוע דעות אחרות.

כנראה שלרעש אתה קורא דינמיקה

Cryogenic treatment involves cooling metals to extremely low, "cryogenic" temperatures (typically below -150°C) to alter their molecular structure and improve properties like wear resistance and durability. The process reduces residual stress by promoting a more uniform arrangement of molecules and, in ferrous metals, facilitates the complete conversion of austenite to martensite, leading to increased hardness. For non-ferrous metals, it encourages the precipitation of fine, dispersed carbides, forming tighter molecular bonds that enhance strength and durability.

מה שאני אוהב בתגובות שלך זה את הנחרצות, כולל לומר בלשון מסויימת לשני אודיופילים שמתארים השוואות במשך שנים בין רכיבים לאודיו שעברו קריוניזציה וכאלה שלא שהם הוזים במקרה הגרוע ובמקרה הטוב סתם אהבלים.
לא מובן לי כ"כ - אתה קובל על ה"נחרצות" שבאמירה שמתכות לא מאורגנות במבנה מולקולרי אלא בסריג? במידה וכן, אני ממליץ לך קריאה בת דקות ספורות בנושא, זה כימיה ברמה תיכונית. עוד המלצה - בשימוש המסויים הזה שאתה עושה ב-AI - הוא לא יותר מאשר "מסכם יפה שיט שאנשים כתבו ברשת" (בכלל זה חומר שיווקי וקישפרוצים בפורומים) - שאל אותו קצת אחרת, יענה אחרת...
גם האמירה שהשינוי במוליכות לאחר טיפול קריוגני היא זעומה - גם מבוססת היטב. ולמה בכלל ששינוי במוליכות ישנה דינמיקה? גם אם הוא היה משמעותי, הוא יכול לשנות רק נצילות. אם הוא תלוי תדר (ושוב - משמעותי), הוא יכול לשנות טונליות. מאיפה בא שינוי בדינמיקה?

מהתרשמות שלי, מי שקבע קביעות נחרצות לאורך השירשור זה אתה: קריו עושה כך וקריו עושה אחרת. אף אחד לא חלק על החוויה הסובייקטיבית שלך (סובייקטיבית זו לא מילת גנאי!), אבל לא עצרת שם וסיפקת הסברים פסאודו-מדעיים שלא מחזיקים מים.
לא קראו לך "הוזה" ובטח לא "אהבל", חבל לקחת את זה לשם.

פסלת את כל אפיקי המידע כי כמובן אתה זה שיודע הכי טוב כרגיל, אתה ועוד שניים פה.
למה לעשות את זה אישי, למה...
אני לא אטריח את עצמי לחפש מאמרים של יצרנים שראיתי די מהם שוויתרו על תהליך הקריו על סמך פנל של מאזינים A/B וכמות לא מבוטלת של אודיופילים כי הרבה מהם רואים צל הרים כהרים בעיניך.
אולי שווה להתרגל לעשות הפרדה בין דברים שיצרנים כותבים (זכותם) ל"מאמרים".
לא קבלתי שמתכות לא מאורגנות במבנה סריגי אל תדברר אותי, וגם לי נראה מוזר הציטוט לגבי מבנה מולקולרי שנלקח מאחד היצרנים שמפארים את סחורתם.
סבבה.
כמובן שההתרשמות שלי ממוצרים אלה היא סובייקטיבית כמו לגבי איזה ראש פטיפון "נשמע יותר טוב" אפשר לסגור את הבסטה אם התחום לא היה נשען על התרשמויות סובייקטיביות. בשורה התחתונה שנינו די דומים באיך שאנו רואים תהליך פיזיקלי שמשמש לחיסון מתכות ואימוצו לתחום האודיו בטענה של מוליכות משופרת והורדת רצפת הרעש שהאחרונה מה לעשות אני מבחין בה, מה שאני תיארתי זה שלטעמי כן יש השפעה לתהליך על התוצאה השמיעה אבל לרעה עקב קימפרוס הטווח הדינמי של המוזיקה, דרך אגב האם ניסית לעשות השוואות בעצמך לפני שכתבת בכזאת נחרצות? אם רק אני ואהרון שומעים זאת אז אנחנו כנראה מדמיינים, אבל אם עוד רבים באתרים גם בחו"ל כותבים את אותו הדבר מדובר במגיפה של ממש בעיוות בשמיעה.
אני לא מתווכח עם ההתרשמות שלך (או של אהרון). כשאתה מספק הסבר מדעי (עם/בלי מרכאות) - ניתן לבחון אותו בעינים מדעיות לטוב ולרע ומה שיפה בזה זה שלא צריך לסמוך על זה ש"יודע הכי טוב כרגיל" אלא קל בד"כ לבדוק לבד אם זה עושה שכל - מבחינת ההסבר, לא החוויה.

לענין השפעה על דינמיקה, אני לא מצליח לשער למה שתהיה כזאת ואתה (בכבוד, כן?) -לא סיפקת אחד. אם יש הסבר כזה, הייתי שמח להחכים - ככה פשוט, בלי נחרצות, בלי ציניות ובלי לטעון שיש עליך איזו שהיא חובת הוכחה.

לענין השפעה על דינמיקה, אני לא מצליח לשער למה שתהיה כזאת ואתה (בכבוד, כן?) -לא סיפקת אחד. אם יש הסבר כזה, הייתי שמח להחכים - ככה פשוט, בלי נחרצות, בלי ציניות ובלי לטעון שיש עליך איזו שהיא חובת הוכחה.
הלוואי שהיה לי, ואני חושב לכולנו, הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם. נדמה לי שגם האדבוקטים של המדידות הסכימו שהן לא מספרות את כל הסיפור.
היה יותר סבבה פה אם כולם היו קצת מתגמשים באשר ל- למה ותוכיח, חוץ מכלפי אלה שמתעקשים שכדור הארץ שטוח ( -:

הלוואי שהיה לי, ואני חושב לכולנו, הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם. נדמה לי שגם האדבוקטים של המדידות הסכימו שהן לא מספרות את כל הסיפור.
היה יותר סבבה פה אם כולם היו קצת מתגמשים באשר ל- למה ותוכיח, חוץ מכלפי אלה שמתעקשים שכדור הארץ שטוח ( -:
עבורי, "הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם" זה החלק הכי מענין בתחביב. חלק מהמוטיבציה שלי להגיב לכל מיני הסברים שעולים פה נשענת על כך שדווקא יש הסברים לא רעים בכלל...
שים לב שכתבתי "הכי מענין" ולא "הכי מרגש" - כי לך תתחרה באימפקט הרגשי של האזנה למוסיקה טובה, על אחת כמה וכמה כשהיא מושמעת באיכות גבוהה.
הנה למשל פיסה קטנה של הסכמה על הציר הנ"ל: "Me, I'm just a lawnmower you can tell me by the way I walk" - טקסט אינטיליגנטי, מתוך שיר מצויין ואלבום אדיר :cool:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור