צודקשלום שי. היה רצוי שתגיב לגופו של עניין, כמו מגיפת חלקים שמצופים ברודיום שזה EQ הרסני, אבל דיינו בנושא המקורי.
אני בדיוק מחפש מפצל חשמל,במשך השנים ניסיתי מוצרים אודיופיליים שעברו קריויניזציה וכולם סרסו את הדינמיקה,
ייתכן שאולי אתה טועה? יש מצב כזה?אני לא מבין איך כל כך הרבה אודיופילים לא שומעים את קימפרוס הדינמיות בחלקים שעברו קריו.
זה לא מה שאני מחפש.את הדופלקס שלי לא רצית - ה Gigawatt.
כל אחת מהחברות הטיפול הקריוגני הוא חלק ממכלול המוצר. כשתשמע אותו שקע בדיוק - עם ובלי- אז תוכל להיות התחלה של מסקנה.יצא לי לרכוש של חברות: פאס אנד סימור, האבל, אויאידה ופורוטק דופלקסים אמריקאים ותקעים, זה נפל בדיוק בשנות התפר שהתחילו לעשות קריו טריטמנט.
בעוד הקריו הוריד רצפת רעש וברייטיות הוא לטעמי גזל את התנופה, או טרנזיינטים של המוסיקה.
זכור לי שחבר דירבן אותי לקנות ביחד בהוזלה כבלי חשמל של וויירוורלד נדמה לי שאז זו היתה סידרה 7, מרגע החיבור בתוך דקות אמרתי לו שהכבל מקמפרס דינמיות, לקח לו יותר זמן ממני לשים לב לזה ולאודיופילים נוספים. אני מנסה להצטנע אבל אני הראשון ששמע.
אצלי גם דינמי. ואין מה להסכים, טענת טענה שלא ניתן לבחון אותה בפועל ( אחא אם תבקש מיצרן את אותו מוצר עם ובלי טיפול).על זה בדיוק אני מדבר, ממורחב זה במה לא דינמיות, קריו אכן נותן במה רחבה ועמוקה הודות להורדת מפלס הרעש העצמי-על חשבון הדינמיות, אבל בוא נסכים שלא להסכים, לילה טוב.
במתכת אין מולקולות, היא לא פולימר. מתכת היא סריג גבישי של אטומים, ככה היא מסודרת, אז שום דבר לא יעבור "רה ארגון".אני חושב שצריך לעשות הבחנה בין שקע ותקע שהמתכת שבהם, גם הפלסטיק אבל זה לא קשור לצליל, עברו הקפאה עמוקה והמולקולות שבהם עברו רה-אירגון לבין כבלי חשמל מסוככים שלצורך הדיון לא עברו טיפול קריוגני, במקרה האחרון מדובר על קיבוליות שנוצרת בכבל בין המוליכים לסיכוך.
כנראה שלרעש אתה קורא דינמיקהנו שניצל, חשבתי שהדרת אותי מהאתר, זה נושא חשוב ולגיטימי עד כדי כך שאנשים מוכנים למכור רכיבי המערכת, בתור אודיופיל וותיק, אתה ואני, אני חושב שזה נושא חשוב.
מה לא בסדר במילה לועזית שעשיתי לה אדפטציה לכתב עברי כמו הרבה מילים אחרות, אולי מספיק עם לטרוף כל מי שמעז לפרסם נושא שלא מתאים לך ועוד כמה אושיות המדור?
אני באופן אישי מצאתי שטיפול כזה, בעיקר בחשמל, מקצץ בדינמיות. אשמח לשמוע דעות אחרות.
Me, I'm just a lawnmower you can tell me by the way I walk.
כנראה שלרעש אתה קורא דינמיקהנו שניצל, חשבתי שהדרת אותי מהאתר, זה נושא חשוב ולגיטימי עד כדי כך שאנשים מוכנים למכור רכיבי המערכת, בתור אודיופיל וותיק, אתה ואני, אני חושב שזה נושא חשוב.
מה לא בסדר במילה לועזית שעשיתי לה אדפטציה לכתב עברי כמו הרבה מילים אחרות, אולי מספיק עם לטרוף כל מי שמעז לפרסם נושא שלא מתאים לך ועוד כמה אושיות המדור?
אני באופן אישי מצאתי שטיפול כזה, בעיקר בחשמל, מקצץ בדינמיות. אשמח לשמוע דעות אחרות.
Me, I'm just a lawnmower you can tell me by the way I walk.
לא מובן לי כ"כ - אתה קובל על ה"נחרצות" שבאמירה שמתכות לא מאורגנות במבנה מולקולרי אלא בסריג? במידה וכן, אני ממליץ לך קריאה בת דקות ספורות בנושא, זה כימיה ברמה תיכונית. עוד המלצה - בשימוש המסויים הזה שאתה עושה ב-AI - הוא לא יותר מאשר "מסכם יפה שיט שאנשים כתבו ברשת" (בכלל זה חומר שיווקי וקישפרוצים בפורומים) - שאל אותו קצת אחרת, יענה אחרת...Cryogenic treatment involves cooling metals to extremely low, "cryogenic" temperatures (typically below -150°C) to alter their molecular structure and improve properties like wear resistance and durability. The process reduces residual stress by promoting a more uniform arrangement of molecules and, in ferrous metals, facilitates the complete conversion of austenite to martensite, leading to increased hardness. For non-ferrous metals, it encourages the precipitation of fine, dispersed carbides, forming tighter molecular bonds that enhance strength and durability.
מה שאני אוהב בתגובות שלך זה את הנחרצות, כולל לומר בלשון מסויימת לשני אודיופילים שמתארים השוואות במשך שנים בין רכיבים לאודיו שעברו קריוניזציה וכאלה שלא שהם הוזים במקרה הגרוע ובמקרה הטוב סתם אהבלים.
למה לעשות את זה אישי, למה...פסלת את כל אפיקי המידע כי כמובן אתה זה שיודע הכי טוב כרגיל, אתה ועוד שניים פה.
אולי שווה להתרגל לעשות הפרדה בין דברים שיצרנים כותבים (זכותם) ל"מאמרים".אני לא אטריח את עצמי לחפש מאמרים של יצרנים שראיתי די מהם שוויתרו על תהליך הקריו על סמך פנל של מאזינים A/B וכמות לא מבוטלת של אודיופילים כי הרבה מהם רואים צל הרים כהרים בעיניך.
סבבה.לא קבלתי שמתכות לא מאורגנות במבנה סריגי אל תדברר אותי, וגם לי נראה מוזר הציטוט לגבי מבנה מולקולרי שנלקח מאחד היצרנים שמפארים את סחורתם.
אני לא מתווכח עם ההתרשמות שלך (או של אהרון). כשאתה מספק הסבר מדעי (עם/בלי מרכאות) - ניתן לבחון אותו בעינים מדעיות לטוב ולרע ומה שיפה בזה זה שלא צריך לסמוך על זה ש"יודע הכי טוב כרגיל" אלא קל בד"כ לבדוק לבד אם זה עושה שכל - מבחינת ההסבר, לא החוויה.כמובן שההתרשמות שלי ממוצרים אלה היא סובייקטיבית כמו לגבי איזה ראש פטיפון "נשמע יותר טוב" אפשר לסגור את הבסטה אם התחום לא היה נשען על התרשמויות סובייקטיביות. בשורה התחתונה שנינו די דומים באיך שאנו רואים תהליך פיזיקלי שמשמש לחיסון מתכות ואימוצו לתחום האודיו בטענה של מוליכות משופרת והורדת רצפת הרעש שהאחרונה מה לעשות אני מבחין בה, מה שאני תיארתי זה שלטעמי כן יש השפעה לתהליך על התוצאה השמיעה אבל לרעה עקב קימפרוס הטווח הדינמי של המוזיקה, דרך אגב האם ניסית לעשות השוואות בעצמך לפני שכתבת בכזאת נחרצות? אם רק אני ואהרון שומעים זאת אז אנחנו כנראה מדמיינים, אבל אם עוד רבים באתרים גם בחו"ל כותבים את אותו הדבר מדובר במגיפה של ממש בעיוות בשמיעה.
הלוואי שהיה לי, ואני חושב לכולנו, הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם. נדמה לי שגם האדבוקטים של המדידות הסכימו שהן לא מספרות את כל הסיפור.לענין השפעה על דינמיקה, אני לא מצליח לשער למה שתהיה כזאת ואתה (בכבוד, כן?) -לא סיפקת אחד. אם יש הסבר כזה, הייתי שמח להחכים - ככה פשוט, בלי נחרצות, בלי ציניות ובלי לטעון שיש עליך איזו שהיא חובת הוכחה.
עבורי, "הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם" זה החלק הכי מענין בתחביב. חלק מהמוטיבציה שלי להגיב לכל מיני הסברים שעולים פה נשענת על כך שדווקא יש הסברים לא רעים בכלל...הלוואי שהיה לי, ואני חושב לכולנו, הסבר למה דברים נשמעים כמו שהם. נדמה לי שגם האדבוקטים של המדידות הסכימו שהן לא מספרות את כל הסיפור.
היה יותר סבבה פה אם כולם היו קצת מתגמשים באשר ל- למה ותוכיח, חוץ מכלפי אלה שמתעקשים שכדור הארץ שטוח ( -: