האם קריוניזציה של רכיבי אודיו ונלווים משפרת את הצליל? שקעי חשמל וכד'

• פותח הנושא פותח הנושא ecute
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני לא אטריח את עצמי לחפש מאמרים של יצרנים שראיתי די מהם שוויתרו על תהליך הקריו על סמך פנל של מאזינים A/B וכמות לא מבוטלת של אודיופילים כי הרבה מהם רואים צל הרים כהרים בעיניך.

אני דווקא אשמח מאוד לראות בדיקות שיטתיות של מאזינים שמבוצעות על ידי יצרנים, כי עד היום לא מצאתי כאלו. היה פעם ניסוי שמצאתי שהישווה מערכת מבוססת שפרפרות לאחת טרנזיסטורית, שהיה מעניין, אם כי לא מספיק כדי לקבוע מסמרות.
לגבי "כמות לא מבוטלת של אודיופילים", כמו שד"ר טול אומר, אם מאן דהוא יודע למה אתה מאזין, הדעה שלו לא רלוונטית.

זה לא קשור ללראות צל הרים כהרים, זה קשור לחוסר היכולת האנושית להיות כלי אבחנה אובייקטיבי. זה כבר הוכח בכמה תחומים שונים. למשל, כשאנשים טועמים יין שהם חושבים שהוא יקר יותר, הם גם נהנים יותר (פיסית, לפי מדידת פעילות מרכזי ההנאה במוח), גם אם היין זהה לזול ממנו טעמו קודם. או שכשאוכלים אוכל שמוגש אסתטית הוא יותר טעים. העניין הוא שיכול להיות שהמאזין נהנה יותר, אבל הסאונד פר סה לא השתנה למעשה.
פירוש הדבר הוא שאין השומע יכול להעיד על איכות הסאונד, כי בני אדם נתונים להטיות.
זו עובדה אנושית, אין מה להתרעם על זה.

אפשר לקחת את זה כנקודה למחשבה ולימוד, לא כמתקפה אישית.
אני הרבה פעמים חושב שאני שומע הבדלים, אבל זוכר שאולי אני מדמיין.
להביא בחשבון שאולי ההבדלים היא מדומיינים זה בעיני חלק מהתחביב. לדעת מה באמת עושה הבדל.

אז מי יעיד..? בחיי שאני לא מבין את האמירה הזאת. אני כמאזין היחיד שיכול להעיד. אפשר לחשוב אחרת ומאזין אחר יעיד עבור עצמו.
וככה נבנות יצרניות שונות שמובלות על ידי טעם שונה ודגשים שונים.

כמו הניסיון לייצר מכונה שתקרא מחשבות של חתול, הגיעו לתוצאה רק אי אפשר לברר עם החתול אם באמת הוא חשב על מה שתיצפתו....

עלית עלי. התחברתי עם IP אחר כי אני רוצה להיפטר מהכורסה והרמקולים העלובים של AE שתקועים לי בגרון, אתה יכול ל...את ה... אני נדהם מכמה חרא יש לכמה אנשים בנשמה באתר הזה בארצנו הקטנה.

אני דווקא אשמח מאוד לראות בדיקות שיטתיות של מאזינים שמבוצעות על ידי יצרנים, כי עד היום לא מצאתי כאלו. היה פעם ניסוי שמצאתי שהישווה מערכת מבוססת שפרפרות לאחת טרנזיסטורית, שהיה מעניין, אם כי לא מספיק כדי לקבוע מסמרות.
לגבי "כמות לא מבוטלת של אודיופילים", כמו שד"ר טול אומר, אם מאן דהוא יודע למה אתה מאזין, הדעה שלו לא רלוונטית.

זה לא קשור ללראות צל הרים כהרים, זה קשור לחוסר היכולת האנושית להיות כלי אבחנה אובייקטיבי. זה כבר הוכח בכמה תחומים שונים. למשל, כשאנשים טועמים יין שהם חושבים שהוא יקר יותר, הם גם נהנים יותר (פיסית, לפי מדידת פעילות מרכזי ההנאה במוח), גם אם היין זהה לזול ממנו טעמו קודם. או שכשאוכלים אוכל שמוגש אסתטית הוא יותר טעים. העניין הוא שיכול להיות שהמאזין נהנה יותר, אבל הסאונד פר סה לא השתנה למעשה.

להביא בחשבון שאולי ההבדלים היא מדומיינים זה בעיני חלק מהתחביב. לדעת מה באמת עושה הבדל.
מה אתה רוצה יא זיין מוח,?

אני לא אטריח את עצמי לחפש מאמרים של יצרנים שראיתי די מהם שוויתרו על תהליך הקריו על סמך פנל של מאזינים A/B וכמות לא מבוטלת של אודיופילים כי הרבה מהם רואים צל הרים כהרים בעיניך.

מה אתה רוצה יא זיין מוח,?

דבר יפה.
יש לאמר: שגל דעת.

בקצרה: אני אומר שאתה מדמיין הבדלים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור