- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/placebo
החלפתי לא מזמן לכבל רמקול ״פסיכי לגמרי״ כל קטע כמעט שאני מאזין לו נשמע לי כאילו שומע אותו מחדש.
מבין שכתבתי קלישאה מטורפת, אבל זה באמת המצב![]()
איזה?החלפתי לא מזמן לכבל רמקול ״פסיכי לגמרי״ כל קטע כמעט שאני מאזין לו נשמע לי כאילו שומע אותו מחדש.
מבין שכתבתי קלישאה מטורפת, אבל זה באמת המצב![]()
הבנתי,![]()
Review International: LS-4004 AIR tested by soundstage
www.in-akustik.com
לדעתי לא יתאימו לך, עד כמה שבדקתי הם התאימו יותר לרמקול רצפתי מאשר מדפי, הרזולוציה/שליטה בבס/מיד-בס והאימפקט, שם החוזק שלהם.
הי עמיר, אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת.אם מישהו יוכיח לו שהכבלים אכן זהים, הוא לא בהכרח עושה לו טובה גדולה: אם זה לפני הקנייה, הוא מונע ממנו הנאה שהוא היה מוכן לשלם עבורה ‑‑ כלומר, ההנאה הייתה מבחינתו עדיפה על פני הכסף בבנק, והוא לא ביקש שיחסכו לו כסף. ואם זה אחרי הקנייה, מצטרפת לכך התחושה שהוא הייה פראייר, יחד עם תסכול על כך ששרף הרבה כסף על כלום. כך שגילוי “האמת” משרת בעיקר צדקנות והתנשאות מצד המגלה, ולא את האינטרס האמיתי של הקונה.
ובכל מקרה, הביקורת לא הייתה על עצם אזכור המאמר, ולא על מה שכתבת, אלא רק ספציפית על המאמר עצמו ‑‑ ורבים אחרים הדומים לו.לגבי המטא־אנליזה, הביקורת לגיטימית לגמרי. המטרה שלי לא הייתה להציג אותה כהוכחה חותכת, אלא כדוגמה לכך שגם כשהבדלים קיימים, הם לרוב עדינים, תלויי הקשר ודורשים תנאים מאוד מסוימים כדי לבוא לידי ביטוי.
לי אישית נראה שמה שאנשים קונים, או מנסים להשיג באמצעות טוויקים וכיוונונים, אינו בהכרח משהו אבסולוטית טוב יותר ‑‑ למרות שכך הם אומרים ‑‑ אלא *חוויה* משמעותית יותר. לדעתי, זה לא באמת משנה אם כבל מסוים נותן סאונד טוב יותר במציאות. מספיק שהמאזין מרגיש שהסאונד עדיף. ואם כבל של 100 דולר לא עושה לו את זה, אבל כבל של 10,000 דולר כן עושה לו את זה ‑‑ גם אם שניהם זהים לחלוטין והכול פלסבו במאה אחוז ‑‑ ייתכן שזה שווה לו את המחיר.
אני לא חושב שיש דרך למקסם סאונד באופן אבסולוטי, אבל הנקודה שניסיתי להעביר מגיעה מהכיוון ההפוך, ומתייחסת דווקא למצב שבו אין *שום* שינוי אבסולוטי, והכל לגמרי 100% פלסבו:זו מבחינתי ההגדרה של סובייקטיביות בהערכת סאונד. יותר מזה, אין לי מושג איך ממקסמים סאונד באופן אבסלוטי שיבטיח גם מיקסום חוויה.
הדרך היחידה שיכול לחשוב עליה כדי למקסם סאונד באופן אבסלוטי היא מדידות (בהנחה שהציוד טוב ומתאים לחלל). אבל נניח מגיע מודד, מתקן מזיז משנה אומר זה המקסימום, סיכוי קלוש כנראה שאוהב את התוצאה 100 אחוז