אודיו פיזיק Yara II Compact - רמקולים מדפיים אווריריים, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

בשעתו בדקתי את ה- virgo 3 והתאכזבתי קשות, רמקול שהוא בפירוש אנטי מוסיקה
(צליל יבש וחסר חיים) מאז לא מתקרב לסחורה של Audio phisics
הערה :הרמקול חובר ל Manley snapper 100W , בחדר גדול (לפחות 6X8 מטר)

גם שמעתי את virgo מחובר למפלצות של מקינטוש
לא זוכר התלהבות מיוחדת. לעומת זאת דווקא הקטנים הרשימו אותי יותר.(YARA למשל)

השוואות השוואות השוואות ......
נכון - אי אפשר להשוות אלא בהשוואה ישירה אחד על אחד. בכל זאת. איך הוא בהשוואה ל :
אפוס 5
מורל אוקטאב סיגנצ'ר
פרואק די 1
ושאר ננסים שעברו תחת ידיך בזמן האחרון ?

פיספסתי?
או שאכן לא הייתה התיחסות לבדיקה עם ה"סגדן"?

בכלל, לדעתי בסקירות כאילו פירוט והתיחסות להתנהגות הרמקול
עם 2-3 מגברים תוסיף מאד לסקירה.

נמר
קודם כל שוב פעם ברכות על הפוריות בנושא המבחנים
אני חייב לציין שאני מזדהה מאד עם ברקצ, אני קורא כל סקירה שלך ועברתי שוב על הסקירות של כל המוניטורים מהתקופה האחרונה, ואני לא מצליח להבין מה השוני בניהם, או יותר נכון, מי עדיף על מי ובאיזה תחום.
תזכור שרוב הקוראים אינם נחשפים לכמות רמקולים שאתה נחשף לכן הם מתייחסים לסקירות שלך כרפרנס ראשוני.
אם אני כקורא לא מצליח להבחין בשוני בין הרמקולים אזי אני לא יודע היכן להתחיל (אפוס 5, אדיו פיזיק יארה או CHARIO 100 שנראים די דומים במחיר ובסקירות שלך)

הצעתי- לחזור לשיטה שהיצגת בפורום הכחול או שיטה דומה שנותנת ציון אבסולוטי לכל רמקול, אפשר לקרוא לזה "מדד נמר" (על משקל "בסולם אורשר")

נערך לאחרונה ב:
השוואות השוואות השוואות ......
נכון - אי אפשר להשוות אלא בהשוואה ישירה אחד על אחד. בכל זאת. איך הוא בהשוואה ל :
אפוס 5
מורל אוקטאב סיגנצ'ר
פרואק די 1
ושאר ננסים שעברו תחת ידיך בזמן האחרון ?

בוא נתחיל.

מוסיקה קלאסית.

אפוס 5.

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]"יחד עם הסגנונות הנ"ל בחנתי את הרמקול גם במוסיקה קלאסית. אני אציין שאת הסימפוניה ה-5 של מהאלר הוא לא ממש הצליח לנגן, כאן היה בהחלט הגבול שלו. אך יצירות כמו 4 עונות ויצירות קאמריות מעודנות הוא ניגן נפלא. היה ניתן לחוש את כלי הקשת בחלל החדר, הצליל היה מלא ומגובש, הוא הציג תוצאה מפורטת ומאוזנת במיוחד. קולות האדם הבוקעים דרכו מצליחים לרגש ולהציג נוכחות אנושית בחלל החדר באופן שקשה מאוד להתעלם ממנו.

מדובר ברמקול מוניטור שמנגן מוסיקה קלאסית קלה בצורה נהדרת.
[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]הערה: אל תצפו ממנו לנגן יצירות שמנוגנות על ידי סימפוניות גדולות, אל תצפו ממנו להעביר תחושה של אולם קונצרטים. הוא ירגיש מאוד בטוח במוסיקה קלאסית קאמרית שמנוגנת על ידי כלים בודדים והוא בהחלט יספק לכם חוויה מוסיקלית מאוד מיוחדת. קולות אדם מדהימים דרכו, הוא מעביר זמרים וזמרות אופרה בצורה יוצאת דופן. החמימות שלו והאיזון שלו מביאים את התוצאה להיות נעימה גם כאשר הזמרת מחליטה לצעוק. [/FONT]"

אודיו פיסיק יארה.

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]"אני ממשיך עם Vivaldi - Four Seasons בהוצאה של BIS, כמעט בכל פעם שאני מאזין להקלטה הזו אני מתרגש מחדש. היא, לטעמי היחידה שניתן להשוות אותה להקלטות אנלוגיות טהורות מתקליט. גם שם אני מגלה יתרונות בתחום הגבוה שמציג תוצאה מאוד טבעית ו"נכונה" וכמו כן תחום האמצע אינו נופל ממנו. הכינורות נשמעים מעולה, מצליחים לשכנע אותי שהם אמיתיים. בתחום הנמוך ניתן להבין כי הפרדת הכלים מרשימה בהחלט אך חסרה גם כאן הנוכחות והעוצמה כאשר הם משודכים למגברים חלשים (30 וואט) אך מגבר חזק במיוחד (200 וואט עם זרם בריא) הוציא מהם בס ראוי אפילו בסלון ממוצע בגודל בינוני/גדול. "

פרואק די 1.

[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]"כשעברתי ליצירה המדהימה 4 עונות של ויואלדי בהוצאה של BIS חזרה אלי תחושת הפתעה בכל הנוגע לגודל הפרזנטציה ולדינמיות המרשימה שבקעה מהפיצפון הזה. הכינורות פשוט נשמעו מעולה. נכון, חסר קצת בס, חסר קצת משקל אבל עדיין יש שם משהו בצליל שקשה להסביר אותו במילים שכובש אותי. האזנתי בריכוז ליצירה במלואה וגיליתי כי הרמקול הזה מצליח להציג מיקום מושלם של כלים במרחב הבמה בזכות כושר ההעלמות הנדיר שלו. זה נראה כאילו הרמקול יצא מהחדר והשאיר אותי רק עם הצלילים, וזה מרשים. מאוד מרשים! עם עוד קצת משקל ועוד קצת בס הייתי מכתיר את הרמקול הזה כמיני מוניטור הטוב והמרשים שנתקלתי בו מבחינת במה, מהירות וטבעיות. הוא פשוט נהדר בתחום הזה.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]לעומת זאת את ה-5 של מהאלר לא היה ניתן לשמוע דרכו. זה היה ממש הקש/ת ששברה את גב הגמל/ון. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]משום שהרמקול פשוט התרסק שם (ולא צפיתי שיצליח) זה השפיע קשות על האיזון הטונאלי, על הבמה, על הדינמיות ועל הפרטים שנעלמו כלא היו. כמובן שמדובר ביצירה קשה מנשוא כשמדובר במיני מוניטור מעודן ומאופק אך בכל זאת, על פי התגובה ביצירה הזו אני מסיק מסקנה כי יצירות שמנוגנות על ידי תזמורות סימפוניות בינוניות/גדולות אינן כוס התה שלו.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]הערה: הדעה הרווחת היא שרמקולים מיני מוניטורים מצטיינים במוסיקה קלה. זה נכון, אבל יש להם גם חסרונות בולטים. רמקול מיני מוניטור ברוב המקרים אינו מצליח להציג נוכחות אנושית ומשקל לכלי הנגינה וזה מפאת גודלו הצנוע. במקרה הזה החסרונות הללו אינם מורגשים ואף אינם קיימים בסגנונות המוסיקה הקלילים מעוטי הכלים. מאידך, במוסיקה סימפונית בהרכב בינוני הוא מגלה את חסרונות המיני מוניטור אם כי מצליח להציג תוצאה טובה מעבר למצופה. [/FONT]"

השוואה ישירה בין שלושתם. מה שצריך לעשות זה רק לקראו.
אני שומר על ניסוחים דומים על מנת שיהיה קל להשוות.

מכיוון שלא ניתן לבחון את כל הרמקולים בארץ ראש בראש ומה שניתן לעשות הוא להשתמש בניסוח דומה, קטעי מוסיקה זהים, הערות, מיקוד על כל תחום תדרים תוך שמירה כמעט אובססיבית לנטרל "רגשות" אישיים ומקסימום מידע על הצליל.
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]

[/FONT]

נמר נמר - תהיה רציני. אתה לא תצליח לעבוד עלינו עם הקופי פייסט שלך.
על האפוס נאמר שאת ה 5 של מהלר "הוא לא ממש הצליח לנגן". על הפרואק נאמר שהוא "פשוט התרסק". זאת אמירה הרבה יותר דרמטית וחד משמעית. האם זה אומר שהאפוס עולה על הפרואק בשיחזור מוסיקה סימפונית ?
ולגבי היארה - אני מבין שוויתרת מראש .... אפילו לא ניסית לעמת אותו עם מאהלר - מתוך ידיעה מראש שאין לו סיכוי ?

(נ.ב : ובכל זאת לשם גילוי נאות - החתום מטה מאד מעריך ומאד נהנה מכל סקירות הנמר - אין להן אח ורע ברמה בינלאומית מבחינת כמות ההשקעה והרצינות בכל בדיקה ובדיקה. בראבו !)

נערך לאחרונה ב:
יפה ידידי.

הסקת את המסקנה לבד. אחד לא הצליח לנגן אותו והשני פשוט התרסק. דהיינו, בכלל לא בא בחשבון. ואם היא דרמטית וחד משמעית יותר סימן שזה בדיוק ההבדל. שכאן הוא לא ניתן אותו כמו שצריך ושם הוא לא ניגן אותו בכלל.

לגבי היארה.
זה בדיוק המקום לשאול. אני חי עם הרמקול, אני שומע אותו על מלא סיגנונות ובוחר מה חשוב להעלות למבחן ומה פחות. מה שצריך לעשות זה רק לשאול אותי אם בחנתי על... ואני אענה.

אז מה עם היארה וקטעי מוסיקה קשים {כמו ה-5 של מהאלר} נוספה הערה ואני מצטט מהכתבה.

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]"הערה: במוסיקה אלקטרונית היה קשה להתעלם מחוסר הנוכחות בתחום הנמוך גם על המגבר האישי שלי שנחשב למגבר חזק במיוחד עם בס בעל נוכחות. מאידך, במוסיקה קלאסית הוא התגלה כרמקול שכן מצליח להציג נוכחות בתדריות הנמוכות בסלוני. אני מוכרח לציין כי חובבי האלקטרוני כנראה שלא יחיו עם הרמקול הזה בשלום ללא שילוב של יחידת בס נפרדת אך חובבי הקלאסי הקל והקלאסי הקאמרי יהנו ממנו מאוד. יחד עם זאת כפי שציינתי קודם גם במוסיקת רוק קשה הוא מאבד מעט מהתחום הנמוך ומאבד מעט דינמיות במיד אך בחלל קטן משלי מצליח להציג גם רוק ראוי. עדיין מדובר ברמקול מיני מוניטור שלא אמור לנגן סגנונות קשים (בשביל זה יש רמקולים גדולים) אך הוא בהחלט משביע רצון ביחס לגודלו ומשביע רצון עוד יותר בחלל בגודל בינוני/קטן.[/FONT]"

ניתן להבין בקלות שגם הוא לא יציג את ה-5 של מהאלר באופן משכנע ויתאים {כפי שמצויין בהערה} למוסיקה קלאסית קלה וקאמרית. ה-5 של מהאלר הוא לא קאמרי ולא קלאסי קל. במוסיקת רוק כבד הוא סביר מה שמסביר שהוא יהיה סביר מינוס בקטעים קשים מאוד כמו ה-5 של מהאלר. בקיצור - קצת מעוף.

תראה ברקץ. אי אפשר להעביר בסקירה אחת את כל המידע, אפשר בהחלט לתת כיוון ובסיס טוב למה הוא מסוגל ומה לא. אני תמיד מספר על כך ומוסיף במודגש בהערות שלי. בדיוק כמו במקרה הזה.

אני לא מנסה לעבוד על אף אחד עם קופי פייסט, אני פשוט מראה לך, או יותר נכון מפנה את תשומת ליבך לכך שקראת את הסקירה בחוסר תשומת לב. זה בסדר גמור מבחינתי משום ש"תגובות לכתבות" נועדו גם להבהיר ואני תמיד עונה בבהירות.

אם יש עוד שאלות אני כאן.

נערך לאחרונה ב:
נמר
אין ספק שבילתי אפשרי להשוות כל הזמן בין כמה סוגי רמקולים
מדוע לא ללכת על סולם עם קריטריונים ידועים מראש? (כפי שכבר עשית בעבר) זה ייתן אחלה מידע לכולם

לקחתי בחשבון וכנראה שאוסיף את זה גם רטרואקטיבית.

יפה מאוד.

כמובן שאף אחד הפעם לא יפרגן אבל אני כן, מחיר הרמקול בחו"ל לפי מה שמצאתי הוא 790 יורו ליחידה.
וגם 1425 דולר לזוג, כלומר 5700 כמו בארץ.
כלומר באזור ה 7000+ לזוג.
המחיר אם ככה בארץ זול יותר.

נמר יקר - אני אמנם לפעמים קצת "מנדנד" ותודה על הסבלנות, אבל האינפורמציה הזאת חשובה במיוחד למאותגרי מרחב וזהובים כמוני, ובוודאי יש גם אחרים במצבי. מה לעשות שאנחנו בכל זאת רוצים לשמוע את מאהלר, גם כאשר יש לנו חדר קטן ותקציב מוגבל ? המסקנה (המפתיעה אני מודה) שרמקול יקר ו"נחשב" כמו הפרואק יצליח במשימה פחות מרמקול פחות יומרני כמו היארה, ואפוס (שוב - אם הבנתי נכון) יימצא איפשהו באמצע.
אני דווקא כן קורא בעיון את הסקירות - לפעמים רק אני מתקשה לעכל את המסקנות.

הגרסה הקודמת שלו הייתה אצלי בבדיקה -גם עם אופי קל אך רמת התימחור אז הייתה שערורייתית וביצועיו לא הצדיקו את רכישתו גם כיד שנייה, מה גם שרמת הבנייה הייתה נמוכה-פייספלייט של הטוויטר מפלסטיק ולא ממתכת
דרייבר מיד ברמה נמוכה-זול.מקווה שגרסה זאת טובה יותר.

אודיו פיסיק שינו תפיסה לאחר שחגגו 25 שנה.
המוצרים הזולים יותר זכו לתשומת לב רבה וזה מה שהביא את העלייה באיכות המוצרים ואיכות הצליל בכלל.

ברק.
אני מבין שקשה לעכל את המסקנות אבל אילו המסקנות. עם כל הכבוד לפרואק המעולה הוא לא מצליח לנגן קטעים קשים יותר טוב מרמקול קטן אחד שהוא זול ממנו, הוא כן מצליח לעשות דברים אחרים יותר טוב וגם זה מודגש בסקירה. מה שצריך זה רק להתעמק בכתוב.

אגב. אתה לא מנדנד, אני כאן בשביל לענות ואני מעריך כל אחד שטורח ומתייחס למה שאני כותב. אפילו להיערות בונות.

ברקצ, מזמן הגעתי למסקנה שמוסיקה קלאסית "כבדה" (כמו שאתה ואני אוהבים) זה לא כוס התה של נמר. ושיהיה ברור שזו מסקנה טכנית ולא נקיטת עמדה כלשהי. הלוואי עלי ההבנה והאהבה של נמר למוסיקה.

לגבי מאהלר ושות' - המסקנה שלי שתמיד רמקול רצפתי עדיף (כמובן במסגרת אותו תקציב) ואם לא אז מוניטור גדול ויש trade off בין מאהלר לסולו של זמרת.

ולכן בקשה לנמר מנציג של אוהבי הקלסית הכבדה - תן לנו תמיד גם התיחסות לחמישית של מאהלר. זו נקודת ההתחלה שלי לפחות לבדיקת מערכת.

אבישי.

ראה את העיניין כסגור. כרגע ישנן כתבות מוכנות שבחלקן השתמשתי ב-5 של מהאלר ובחלקן לא.
מעכשיו תקבלו את היחוס שבקשתם וה-5 של מהאלר יהיה הרפרנס לקלאסית "כבדה" ואחרים לקלאסי קל.

נמר סתם מעניין...איך הרמקול הזה בהשוואה למשהו כמו ה QUAD 11L בזמנו?

הקואד, על פי מה שקראתי בכתבה ההיא שלי {עברו כמה שנים טובות} ונזכרתי בסאונד המתוק שלו ששונה לחלוטין מהיארה היותר נטרלי ויותר "אודיופילי" בצליל שלו.

אני אישית מעדיף את האודיו פיסיק.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור