השוואות השוואות השוואות ......
נכון - אי אפשר להשוות אלא בהשוואה ישירה אחד על אחד. בכל זאת. איך הוא בהשוואה ל :
אפוס 5
מורל אוקטאב סיגנצ'ר
פרואק די 1
ושאר ננסים שעברו תחת ידיך בזמן האחרון ?
בוא נתחיל.
מוסיקה קלאסית.
אפוס 5.
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
"יחד עם הסגנונות הנ"ל בחנתי את הרמקול גם במוסיקה קלאסית. אני אציין שאת הסימפוניה ה-5 של מהאלר הוא לא ממש הצליח לנגן, כאן היה בהחלט הגבול שלו. אך יצירות כמו 4 עונות ויצירות קאמריות מעודנות הוא ניגן נפלא. היה ניתן לחוש את כלי הקשת בחלל החדר, הצליל היה מלא ומגובש, הוא הציג תוצאה מפורטת ומאוזנת במיוחד. קולות האדם הבוקעים דרכו מצליחים לרגש ולהציג נוכחות אנושית בחלל החדר באופן שקשה מאוד להתעלם ממנו.
מדובר ברמקול מוניטור שמנגן מוסיקה קלאסית קלה בצורה נהדרת.[/FONT]
הערה: אל תצפו ממנו לנגן יצירות שמנוגנות על ידי סימפוניות גדולות, אל תצפו ממנו להעביר תחושה של אולם קונצרטים. הוא ירגיש מאוד בטוח במוסיקה קלאסית קאמרית שמנוגנת על ידי כלים בודדים והוא בהחלט יספק לכם חוויה מוסיקלית מאוד מיוחדת. קולות אדם מדהימים דרכו, הוא מעביר זמרים וזמרות אופרה בצורה יוצאת דופן. החמימות שלו והאיזון שלו מביאים את התוצאה להיות נעימה גם כאשר הזמרת מחליטה לצעוק. [/FONT]"
אודיו פיסיק יארה.
"אני ממשיך עם Vivaldi - Four Seasons בהוצאה של BIS, כמעט בכל פעם שאני מאזין להקלטה הזו אני מתרגש מחדש. היא, לטעמי היחידה שניתן להשוות אותה להקלטות אנלוגיות טהורות מתקליט. גם שם אני מגלה יתרונות בתחום הגבוה שמציג תוצאה מאוד טבעית ו"נכונה" וכמו כן תחום האמצע אינו נופל ממנו. הכינורות נשמעים מעולה, מצליחים לשכנע אותי שהם אמיתיים. בתחום הנמוך ניתן להבין כי הפרדת הכלים מרשימה בהחלט אך חסרה גם כאן הנוכחות והעוצמה כאשר הם משודכים למגברים חלשים (30 וואט) אך מגבר חזק במיוחד (200 וואט עם זרם בריא) הוציא מהם בס ראוי אפילו בסלון ממוצע בגודל בינוני/גדול. "
פרואק די 1.
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]
"כשעברתי ליצירה המדהימה 4 עונות של ויואלדי בהוצאה של BIS חזרה אלי תחושת הפתעה בכל הנוגע לגודל הפרזנטציה ולדינמיות המרשימה שבקעה מהפיצפון הזה. הכינורות פשוט נשמעו מעולה. נכון, חסר קצת בס, חסר קצת משקל אבל עדיין יש שם משהו בצליל שקשה להסביר אותו במילים שכובש אותי. האזנתי בריכוז ליצירה במלואה וגיליתי כי הרמקול הזה מצליח להציג מיקום מושלם של כלים במרחב הבמה בזכות כושר ההעלמות הנדיר שלו. זה נראה כאילו הרמקול יצא מהחדר והשאיר אותי רק עם הצלילים, וזה מרשים. מאוד מרשים! עם עוד קצת משקל ועוד קצת בס הייתי מכתיר את הרמקול הזה כמיני מוניטור הטוב והמרשים שנתקלתי בו מבחינת במה, מהירות וטבעיות. הוא פשוט נהדר בתחום הזה.[/FONT]
לעומת זאת את ה-5 של מהאלר לא היה ניתן לשמוע דרכו. זה היה ממש הקש/ת ששברה את גב הגמל/ון. [/FONT]
משום שהרמקול פשוט התרסק שם (ולא צפיתי שיצליח) זה השפיע קשות על האיזון הטונאלי, על הבמה, על הדינמיות ועל הפרטים שנעלמו כלא היו. כמובן שמדובר ביצירה קשה מנשוא כשמדובר במיני מוניטור מעודן ומאופק אך בכל זאת, על פי התגובה ביצירה הזו אני מסיק מסקנה כי יצירות שמנוגנות על ידי תזמורות סימפוניות בינוניות/גדולות אינן כוס התה שלו.[/FONT]
הערה: הדעה הרווחת היא שרמקולים מיני מוניטורים מצטיינים במוסיקה קלה. זה נכון, אבל יש להם גם חסרונות בולטים. רמקול מיני מוניטור ברוב המקרים אינו מצליח להציג נוכחות אנושית ומשקל לכלי הנגינה וזה מפאת גודלו הצנוע. במקרה הזה החסרונות הללו אינם מורגשים ואף אינם קיימים בסגנונות המוסיקה הקלילים מעוטי הכלים. מאידך, במוסיקה סימפונית בהרכב בינוני הוא מגלה את חסרונות המיני מוניטור אם כי מצליח להציג תוצאה טובה מעבר למצופה. [/FONT]"
השוואה ישירה בין שלושתם. מה שצריך לעשות זה רק לקראו.
אני שומר על ניסוחים דומים על מנת שיהיה קל להשוות.
מכיוון שלא ניתן לבחון את כל הרמקולים בארץ ראש בראש ומה שניתן לעשות הוא להשתמש בניסוח דומה, קטעי מוסיקה זהים, הערות, מיקוד על כל תחום תדרים תוך שמירה כמעט אובססיבית לנטרל "רגשות" אישיים ומקסימום מידע על הצליל.
[/FONT]