ראיון עם יואב גבע

• פותח הנושא פותח הנושא לני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
ראיון מעניין עם יואב גבע
לסיכום הכל מדיד.....

https://avreviews.co.il/המלצת-העורך...h=ebd2665acb680fa7935ca78c48aea9b7#comment-85

בחור שהגשים חלום למציאות תוך שהצליח להגיע להכרה והערכה בתחום פעילותו, שאפו.

כן, הכל מדיד אבל :
"במציאות יש מאות רבות של מדידות שכל מהנדס רציני מבצע, והן מתארות את הצליל באופן מדוייק מאוד"....

וגם :
", נדרשות מאות רבות של מדידות כדי לתאר באופן מלא את הצליל של רמקול, ואין סטנדרט אחיד בתעשייה של אילו מדידות יש לבצע, משום שזה סוד מקצועי של כל מהנדס. לכן, נדרשת האזנה כדי לוודא שהכל אכן נמדד. פעמים רבות נתקלתי במצב שבו הייתי צריך להוסיף מדידות נוספות, כי שמעתי משהו שהמדידות שהיו קיימות באותה העת לא הסבירו כראוי. תמיד מצאתי מדידה נוספת שהסבירה את מה ששמעתי, ואז הוספתי אותה לרשימת המדידות שבצעתי מאותו הרגע והלאה".

אז מה הרלוונטיות של המדידות המאוד חלקיות שחלק מהסוקרים מפרסמים ללקוח פוטנציאלי ?
ארז

נערך לאחרונה ב:
שווה לציין שיש זוג רמקולים שלו בלוח קניה ומכירה פה באתר, אולי זה יגביר עניין במודעה?

http://www.dtown.co.il/forum/threads/רמקולים-רצפתיים-מעולים-anat-reference-ii-studio.60480/

בהצלחה למתעניינים ולמוכר :)

לדעתי ברוב המקרים המדידות שמציגים ללקוח אינם רלוונטיות.
1. חלק מהמדידות הם סוד מקצועי ולכן לא מוצגים.
2. בהרבה מקרים הלקוח לא יבין את תוצאות המדידה או מהות המדידה (לך תסביר מה זה פאזה או תגובה להלם למי שלא בתחום לחילופין האם אופיין הפאזה יפה )
3. המדידות בדרך כלל מציגות מצג (שווא) שהכל מצוין ברמקול ,( יותר מזה בדרך כלל מציגים מדידות מוחלקות ואם היו בעיות הם נעלמות לאחר החלקה) . אבל אלה מדידות שיטחיות. מדידות מעמיקות יותר חושפות חסרונות.
הכי קל להציג fr שטוח ולטעון שהרמקול מושלם . אבל אנחנו יודעים שזה לא מדד לאיכות ויש עוד הרבה מדדים (שאנחנו אולי לא מכירים אבל הם קיימים)

מבחן האוזניים הוא הקובע (אני מקנה בחברים שיכולים להגדיר מה ההבדלים שהם שומעים לצערי אני לא שם. אני יכול לשמוע הבדלים אבל קשה לי להגדיר מה אני שומע).

אנחנו צריכים לשאוף להבנה מעמיקה יותר של המדידות האפשריות.
הבנה טובה יותר תקפיץ את הרמה שלנו כאודיופילים.

יואב גבע מ-YGA לשעבר ומהכרות יותר קרובה, הוא קסם של בחור, שובה לב, מעורר פליאה, נחמד מאוד, אינטליגנט וכל מה שתגידו עליו נכון.

מאחר לו הצלחה מרובה עכשיו ובתחום בעוד...

מצטרף למחמאות.
כבעל כרמל 001 לשעבר, אני מאוד מאוד מתחבר לנאמר.
אפילו היה אצלי (לפני מס' שנים לא רב) בבית, באחד מהביקורים שלו בארץ.
קסם של בחור.
המון בהצלחה.
דרך אגב (1): לגבי הכל מדיד, כבר ב-2009 (אצלנו ב DTOWN) חשב כך.
(2): כל כך מתגעגע לכתבות של אנטון (הוא חסר באתר). בהצלחה (ורד)

מצטרף למחמאות.
כבעל כרמל 001 לשעבר, אני מאוד מאוד מתחבר לנאמר.
אפילו היה אצלי (לפני מס' שנים לא רב) בבית, באחד מהביקורים שלו בארץ.
קסם של בחור.
המון בהצלחה.
דרך אגב (1): לגבי הכל מדיד, כבר ב-2009 (אצלנו ב DTOWN) חשב כך.
(2): כל כך מתגעגע לכתבות של אנטון (הוא חסר באתר). בהצלחה (ורד)

''(2): כל כך מתגעגע לכתבות של אנטון (הוא חסר באתר). בהצלחה (ורד)''
איך שאתה צודק נירו אנטון האמת חסר באתר

מה שהוא אומר בראיון
הגישה שלי היתה שמלאכת הפיתוח צריכה להתבצע, כמו בכל תחום טכנולוגי, על סמך מדידות. אבל, נדרשות מאות רבות של מדידות כדי לתאר באופן מלא את הצליל של רמקול, ואין סטנדרט אחיד בתעשייה של אילו מדידות יש לבצע, משום שזה סוד מקצועי של כל מהנדס. לכן, נדרשת האזנה כדי לוודא שהכל אכן נמדד. פעמים רבות נתקלתי במצב שבו הייתי צריך להוסיף מדידות נוספות, כי שמעתי משהו שהמדידות שהיו קיימות באותה העת לא הסבירו כראוי. תמיד מצאתי מדידה נוספת שהסבירה את מה ששמעתי, ואז הוספתי אותה לרשימת המדידות שבצעתי מאותו הרגע והלאה. אבל, לולא האזנתי, לא הייתי יודע איזו מדידה להוסיף (או שצריך בכלל להוסיף משהו).
מזכיר לי את מה שכתבתי בשירשור אחר
אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין
ברור שאת רוב המכשירים בונים לפי שיקולים ומדדים טכנולוגיים, והמתכננים השונים כנראה למדו איזה מדידות מעניין לבצע, והם משתמשים בהן לתיכנון ובדיקה, אבל מי אמר שהמדידות שמוסכם לפרסם אותן כ-specs של מכשירים הן רלוונטיות למה ששומעים? איפה יש כאן סתירה?

ולזה @clip99 בחר להגיב בזילזול שנמרח על פני הרבה מאוד תגובות לגבי המדידות המסתוריות וחברות הבוטיק
... לכן יש 2 אפשרויות : הראשונה והסבירה היא שכל המדידות האפשריות ידועות , או לפחות כל אלו שמכסות את רוב המשתנים - כולל אלו שכן יודעות למצוא מתאם , ואם תוצאתן דומה או זהה או לא יודעת להצביע על סיבה להבדל בין רכיב זול לרכיב הייאנד , נשמטת הקרקע תחת המגדל האודיופילי . לא אפשרות מלבבת . השנייה : הבלתי סביר קרה ואנחנו באמת לא יודעים הכל (בדומה לכתבה שפתחה את השרשור ושאגב אין לה שום קשר לתחום השמע) , אבל מה? הידע האיזוטרי , תורת הסוד הקסומה והנשגבת שמנסחת את סט הבדיקות הסודי שכן יודע להסביר מי נגד מי ולמה , היא נחלתן הבלעדית של קומץ חברות בוטיק שהצליחו לעשות את מה שלא היה אפשרי לכל אחד אחר , כולל המדע . האם זו אפשרות מגוחכת?

עזוב, עמיר, אל תהיי נבי נעלבי. לענן החמוד (הוא באמת חמוד. חמוד ברמת כפרה עליו, זה מעבר לחמוד) אין מושג ירוק על מה הוא מדבר באודיופיליה. אני יודע כי הוא נמצא במשרד לידי.

ובהקשר של דבריו של יואב גבע - למיטב הבנתי, עוד לא קם האודיופיל - בפורום הזה לפחות - שטען שיש דברים שהאוזן שומעת ומדידות לא יודעות למדוד, אלא שהמדידות שמפרסמים לנו, כולל השרלטן אמיר, לא מספרות את כל הסיפור ולכן הן לא עוזרות לנו לבחור מכשיר. זה נראה לי די פשוט.

עזוב, עמיר, אל תהיי נבי נעלבי. לענן החמוד (הוא באמת חמוד. חמוד ברמת כפרה עליו, זה מעבר לחמוד) אין מושג ירוק על מה הוא מדבר באודיופיליה. אני יודע כי הוא נמצא במשרד לידי.
ממש לא נעלב, רק מנגב את הזיעה מהמצח. הייתה עבודה קשה להעביר את הרעיון שלא דיברתי על שום תופעה מסתורית של חברות אודיופיליות אלא על צורת עבודה הגיונית של מהנדסים ומתכננים באשר הם :)

ובהקשר של דבריו של יואב גבע - למיטב הבנתי, עוד לא קם האודיופיל - בפורום הזה לפחות - שטען שיש דברים שהאוזן שומעת ומדידות לא יודעות למדוד, אלא שהמדידות שמפרסמים לנו, כולל השרלטן אמיר, לא מספרות את כל הסיפור ולכן הן לא עוזרות לנו לבחור מכשיר. זה נראה לי די פשוט.
מזיכרונות מעורפלים, היו לא פעם התבטאויות של "לא יודעים מה למדוד" ו"המדע לא יודע הכל".

המדידות שמפרסמים לנו, כולל השרלטן אמיר, לא מספרות את כל הסיפור ולכן הן לא עוזרות לנו לבחור מכשיר. זה נראה לי די פשוט.
בדיוק. זה מה שניסיתי לומר לכל אורך ואורך השירשור ההוא :)
אבל בעקבות האמירה שאין מתאם בין תוצאות המדידות שמפרסמים כ-specs לבין מה ששומעים, אמרו לי שהטלתי פצצה.

נערך לאחרונה ב:

לא מבין מה הקשר שלי לפוסט. אני רק ציינתי שאחד החברים בפורום מוכר את הרמקול שלו.
ל @clip99 יש וותק של 10 שנים יותר ממני פה.

קודם כל שאפו לאיש שעשה מה שהוא אוהב ,הגיע למעמד והכרה בתחם שלנו.
אני רואה הרבה דיונים (שלא מובילים לשום דבר) בין "טכנוקרטים" ל "אודיופילים" ,כאילו זה מתחלק לשניים - או שאתה טכנוקרט קר או שאתה אודיופיל רומנטיקן שלא מעניין אותו מדע.אני חושב שהעולמות האלו נפגשים ומשרתים אחד את השני והם ממש לא עובדים אחד נגד השני וזה חלק גדול מהכיף שלדעתי מתפספס והאמת שזה דיי כואב לי לראות את זה.
כשנכנסתי לתחביב בגיל 18(למרות שהאהבה הייתה שם הרבה לפני וגם מערכות - ללא אמצעים),מיד רכשתי מערכת הכי יקרה/טובה שיכולתי לרכוש,תליית קרטוני ביצים על הקירות בבית אימי וכו..(החיידק המוכר -זה שלא הולך מימך וטוב שכך).

10 שנים,מעולם לא מדדתי,מעולם לא הבנתי במדידות,הייתי מדפדף אותם בסטירואפיל ומבחניתי זה היה ציור שממש לא מעניין.נהנתי בטירוף - אגב,מבחני כבלים,מגברים רמקולים -מה לא ? ספרים - הכל מהכל
לאט לאט נחשפתי לעוד דברים,לדוגמא RC שממש שנאתי את כל מה ששמעתי לפני כן - אבל פתאום שמעתי אחד ממש טוב ותחום המדידות התחיל לעניין אותי.לא הייתי יכול להישאר אדיש וצללתי פנימה -מוצרים,חדרים,אקוסטיקה אקטיבית וכמובן פאסיבית.

היום אני משתמש במדידות על בסיס קבוע - בכל פרויקט בכל סאטאפ.אני גם משתמש המון באזניים,שהם למעשה ה"אישור של כל המדידות" - לא מודדים כדי להזמין חברים לשמוע "מדידות" .מודדים כדי לשמוע מוזיקה טוב יותר מתוך ידיעה שיש קשר בין מדידה לבין מה שאתה שומע ברוב המוחלט של המקרים- בטח שמדובר באותה מערכת ובאותו חדר.
האוזן היא עדיין השופט והדבר היחיד שחשוב -בסופו של יום,אבל המדידות הם כלי עזר אדיר.

הבעיה (של שני הצדדים) - היא שהדיונים לרוב מתרכזים במדידה אחת או שניים ואז אומרים -רמקול לא נמדד טוב -הרמקול לא טוב.
דוגמא נוספת - מגבר נמדד מדהים - חייב להיות טוב.
זה הצד הטכנוקרטי.

הצד השני, שלא מאמין במדידות, שומע רמקול מעולה (בחדר נוראי -שלא נראה נוראי) - וחושב שהרמקול זוועת עולם (ברור לא ?) .הרמקול מוכרז כרמקול גרוע. זה לא משנה שבחדר אחר הוא נשמע מדהים והיה בקלות אפשר להבין את זה אם מנתחים את החדר קצת (הוא לא יודע את זה -שבחדר אחר זה נשמע מדהים).

לעניין - כל אחד מהעולמות הוא חלק מעולם אחד גדול יותר שמשרת אחד את השני,ומשבח אחד את השני - אלו לא עולמות מקבלים שלא נפגשים.

היצרן הביתי הסטנדרטי,לרוב לא מספק מספיק מידע ,למרות שזו מגמה שלדעתי תשתנה והיא כבר מתחילה להשתנות.
חברות הפרו -תמיד סיפקו מידע שמיש ,אמיתי ,שיעזור למי שעובד במוזיקה להבין יותר - מה הוא הולך לקבל.
הוא עדיין יהיה חייב לשמוע - חייב .אבל יהיה לו כיוון אם יקבל מספיק מדידות ונתונים.
אני גם לא יודע האם היצרן הביתי הטיפוסי לא מספק מדידות,בגלל שהוא חושש שהצרכן יתלבל וילך לאיבוד או כי הוא לא רוצה .מאוד יכול להיות שזה בגלל האופציה הראשונה.

אנחנו חיים בעידן בו ,קל מאוד לקבל מידע על ידי מייל,ביקורת,בדיקת נתונים לעומק והצלבתם.
יש המון מדידות שכן מפורסמות וכן יש מה לעשות איתם -לדוגמא הספינורמה שקיימת משנת 1980 ורק בשנים האחרונות מקבלת "אור".
אבל היא לבד לא תספיק -צריך עוד והם קיימות שם -נגישות.וההסבר על המשמעות שלהם נגיש מאי פעם.בלחיצת כפתורץלא כמו בגיל 18 שהייתי צריך להזמין ספר מאמזון ולחכות חודש וחצי

אז מה בעצם אני אומר - אם מצאתי רמקול שנמדד מדהים בכל הנתונים שהצלחתי להגיע אליהם -אני כנראה יעוף עליו ? ממש לא בטוח -אהיה חייב לשמוע אותו (זה הדבר היחיד שחשוב ),אבל בעזרת נתונים אני כן אדע לסנן מוצרים שאני רואה בעיות אקוטיות בהם.

יש מקום לשיתוף פעולה פורה בין שני הצדדים,במקום דיונים שמעולם לא ראיתי שהועילו למישהו .

מסכים לגמריי
שילוב כוחות בין האודיופילים לבין הטכנוקרטים יניב פירות שכולנו נוכל להינות מהם.

ועוד דבר לני - בכל טכנוקרט יש גם אודיופיל (גם אם זה לא נראה כך ולא מרגיש כך) ,וגם הפוך אגב.
מה שהביא את הטכנוקרט להיות טכנוקרט הוא לרוב - הניצוץ של התחביב,של האהבה לאודיו - הוא לא אוהב גרפים.הוא מאמין שגרפים יעזרו לו לשמוע טוב יותר,לפעמים זה מוביל לקיצניות שמבטלת,לדעתו את הצורך באוזן .
מהצד השני - הגרפים והמידע הטכני לא נחוץ כלל.
באידאל - שלי לפחות -צריך להיות שניהם,כל עוד אתה מבין את המגבלה של כל אחד מהצדדים ולוקח את הטוב משני העולמות.

היצרן הביתי הסטנדרטי,לרוב לא מספק מספיק מידע
נראה לי שמכל הנאמר, שמונה המילים האלה מהוות את הציר שסביבו מתחוללת חלק מהמלחמה הבלתי נגמרת.

לדעתי, אין מתאם בין המדידות הסטנדרטית המסופקות כ"specs" של מכשירים לבין מה ששומעים, מה שמביא "אודיפילים של אוזניים" לזלזל בהן, וכשהם מותקפים על רקע זה, הם מרחיקים לכת עם "המדע לא יודע הכל" וכיו"ב.

מצד שני, יש את הטכנוקרטים, שלא תמיד כולם באמת אודיופילים גם אם במקור הם היו, שמתייחסים למדידות האלה יותר מדי ברצינות, ומתקיפים את "בעלי האוזניים" על רקע זה, לרוב לא כל כך בצדק.

למעשה, שימוש בבדיקות הסטנדרטיות האמורות כדי "לסנן" מראש מכשירים ולוותר על האזנה להם בגללן, עלול להיות מטעה, ולהביא לפסילת ציוד שהיה מלהיב בהאזנה, גם אם המדידות הסטנדרטיות שלו פחות טובות משל מכשירים מועמדים אחרים.

ציר שני של המלחמה הוא עניין מדידות ספציפיות שאינן קשורות ל-specs, אלא מצד אחד, מדידות של ציוד כמו כבלים, פיוזים וכיו"ב, ומצד שני, מדידות של יכולות השמיעה האנושית, שכשמצליבים אותן, נראה לטכנוקרטים, במידה לא קטנה של צדק, שלא ייתכן ששומעים הבדלים בסדר גודל של המדידות של הציוד האמור, וטוענים שכל ההבדלים שבעלי האוזניים חושבים שהם שומעים, ומתארים כהבדלים גדולים וחד משמעיים, אינם אלא תוצאות של הטיות קוגניטיביות, ושבמבחנים "עיוורים", בעלי האוזניים לא רק שלא ידעו לזהות איזה ציוד הוא זה שנשמע להם טוב בהרבה, אלא אפילו לא ידעו לזהות שבכלל יש הבדל.

אז מצד אחד, האודיופילים בטוחים במה שהם שומעים, ומצד שני, הטכנוקרטים טוענים שלא יתכן שהם שומעים, מלגלגים על האודיופילים, ומנסים לגרור אותם למבחנים עיוורים, מה שהאודיופילים לא מסכימים לו וטוענים שהמבחנים העיוורים אינם תקפים, וכו' וכו', ללא סוף.

לעתים נדירות קורה שכן מתבצע מבחן עיוור, ואז כנראה שברוב המקרים האודיופילים לא מזהים הבדלים, אבל יש מקרים שכן, כמו מבחן הכבלים של נמר ושניצל, או מבחן שמתואר בוויקיפדיה שנעשה בטוקיו, בו אודיופילים הצליחו להבדיל בצורה מובהקת-סטטיסטית בין DSD64 ו-DSD128 לבין PCM 24/192 (אבל לא בין סוגי ה-DSD), מה שעל פניו נראה בלתי סביר לחלוטין.

אבל אתה -- @Dan-Cinemart -- מדבר בעיקר על תחום שמחוץ לשדות הקרב: על האפשרות להשתמש לא רק במדידות נתונות, מפורסמות מראש, אלא במדידות שנעשות על ידי אנשים בשטח כדי למקסם את התוצאות שהם מקבלים, כמו המדידות שעושים יועצים אקוסטיים, או מדידות שעושים כדי למקם רמקולים, לכוון סאבוופרים ו-RC, וכו' וכו'.

לא נראה לי שיש אודיופילים, אפילו האנטי-טכנוקראטים המושבעים ביותר -- שחולקים על התועלת המעשית במדידות כאלה, כמו שהם אינם חולקים על המדידות שנעשות בעת תכנון ובניית ציוד אלקטרוני. כל זה נמצא בתחום שמקובל על כולם.

כך שבשורה התחתונה, נראה לי שלא נאמרו קסמים חדשים שיביאו לשלום נצח בין המחנות... :)

ערב טוב איש יקר :)

לדעתי, אין מתאם בין המדידות הסטנדרטית המסופקות כ"specs" של מכשירים לבין מה ששומעים, מה שמביא "אודיפילים של אוזניים" לזלזל בהן, וכשהם מותקפים על רקע זה, הם מרחיקים לכת עם "המדע לא יודע הכל" וכיו"ב.

מצד שני, יש את הטכנוקרטים, שלא תמיד כולם באמת אודיופילים גם אם במקור הם היו, שמתייחסים למדידות האלה יותר מדי ברצינות, ומתקיפים את "בעלי האוזניים" על רקע זה, לרוב לא כל כך בצדק.

למעשה, שימוש בבדיקות הסטנדרטיות האמורות כדי "לסנן" מראש מכשירים ולוותר על האזנה להם בגללן, עלול להיות מטעה, ולהביא לפסילת ציוד שהיה מלהיב בהאזנה, גם אם המדידות הסטנדרטיות שלו פחות טובות משל מכשירים מועמדים אחרים.

המפרט הסטנדרטי הטיפוסי - דיי אומר כלום ושום דבר.צודקים אלו שלא מתייחסים. אלו שמתייחסים אליו ברצינות -אינם באמת טכנוקרטיים.
רמקול שיורד ל 10 הרץ במינוס 3 דיבי לא אומר לי דבר.בווליום ממש נמוך כל רמקול אטום - יכול לעשות את זה .הבעיה שאתה צריך סביב 100 די בי בחדר של 10 הרץ כדי לשמוע (יותר נכון להרגיש - משהו ) - סתם דוגמא קטנה.

יש דרך להגיע למידע ולא - לא צריך לעבוד בתחום.ויש לו ערך רב,לפחות בסינון הראשוני.

גם להבדלים בין כבלים יש הסבר מדעי וההבדל הוא שמיע.אני בעצמי בודק עכשיו 4 סוגים שונים ואני מעריך מה יהיה ההבדל בניהם.בסוף אני שומע ומחליט .

לא נראה לי שיש אודיופילים, אפילו האנטי-טכנוקראטים המושבעים ביותר -- שחולקים על התועלת המעשית במדידות כאלה, כמו שהם אינם חולקים על המדידות שנעשות בעת תכנון ובניית ציוד אלקטרוני. כל זה נמצא בתחום שמקובל על כולם.

ומה הזמן שהם משקיעים להערכתך במדידות ושיפור החדר לעומת דברים אחרים אם כולם מסכימים על חשיבותם ?
כמה משקיעים על תשתיץ חשמל פשוטה וישירה ללוח?
ועוד המון דוגמאות
מדידות מצטייר כקר,כאחד שלא משתמש באזניים.ואני אומר - למה לא שניהם?

ומה דעתך , Dan-Cinmart , על האמירה
ש-2 פרטי ציוד אלקטרוני (חוץ ממגבר הספק) שנמדדים מעבר לסף השמיעה ישמעו זהה ?
זה ויכוח עתיק יומין עם רוברט, שנקטע בפורום המקביל....
האם בכלל יש בידי הציבור את סט המדידות המלא עבור ציוד אלקטרוני?
הבנו מהראיון עם יואב גבע שלגבי רמקולים מדובר בהמון בדיקות שממש לא נגישות (שלא לדבר על מובנות...) לציבור.
ארז

ומה הזמן שהם משקיעים להערכתך במדידות ושיפור החדר לעומת דברים אחרים אם כולם מסכימים על חשיבותם ?

כמה משקיעים על תשתיץ חשמל פשוטה וישירה ללוח?
אני מעריך שכולם מסכימים במידה זו או אחרת שטיפול אקוסטי יכול לעזור, אולי אפילו יותר מכל שיפור אלקטרוני, אבל זה לא אומר שהם פועלים לפי ההיגיון הזה.

הרבה טכנוקראטים מזלזלים בטיפול בחשמל וטוענים שהוא חסר משמעות וטיפשי, ושהמכשירים כבר מבצעים את כל הסינונים והייצובים הדרושים וכו', כלומר טיפול בחשמל זה עניין לאודיופילים "כבדים", ודווקא על זה ממש אין הסכמה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור