רמקולים איטלקיים במבחן - Indiana line Musa 205

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

... אגב למה ההסתייגות? אם כבר נדרשים לעניין , מה מעורר אותה , מה רע בכך - אם חושבים על זה , למשל נניח ויש לי רכיב כלשהו (לאו דווקא רמקול) , ואני יודע שהוא בפוטנציה איכותי , רק שבסטאפ הנתון הפוטנציאל אינו בא לידי ביטוי מלא, אך יש לי יכולת לשפר ע"י החלפה של משהו אחר , למה לא?
אם אתה מתכוון שהדבר כמו "בור ללא תחתית" ותמיד יש מה לשפר , גם נכון , אבל זה לא מה שכולם עושים ? "שדרגת" , ("מי שמשדרג לא צריך להצטדק או להתנצל"......) , ומי שיכול ומפיק תועלת/הנאה בכיף .
לכל רמקול (מעל רמה נמוכה כלשהי), המקימסימום שתוכל להפיק ממנו יינתן רק כשמוחובר לו הציוד הטוב ביותר שמתאים לו, נכון?

בפועל, זה בעצם לא קורה, ברמות שעליהן אנחנו דנים כאן, נכון?

כלומר:
  • לא משנה מאיזו הגברה יוצאים, ברור שהרמקול לא במקסימום שלו
  • לא משנה לאיזו הגברה מגיעים, ברור שהרמקול לא במקסימום שלו
כלומר משפט כמו "עם הגברה A אני לא ממקסם את יכולות הרמקול, אני צריך לעבור להגברה B" הוא חסר משמעות.
ברור מראש שהדובר אינו ממקסם את היכולות עם A ולא יעשה זאת גם עם B.

אבל כך אנשים מדברים, לא בגלל שהם טיפשים אלא כי שפת היומיום אינה ברמה של לוגיקה. זה לא טוב ולא רע, אלא פשוט מציאות, שאם נעצרים להסתכל עליה לרגע, יכולה להיות משעשעת ברמה של חצי חיוך עקום...

סתם מחשבה.

עמיר

נמר, באיזה ביצוע/"הדפסה" ה-Britten - Young Person's Guide to the Orchestra?

עמיר
נמר?

עמיר

סליחה. לא ראיתי את השאלה.

אני משתמש ב- decca בביצוע של התזמורת הסמפונית של לונדון.

אני נתקלתי ברצפתיים שלהם לפני כשנתיים ובהחלט הפתיעו לטובה (ה-tesi 560)אציין לטובה את צביקה ששמעתי אותם בביתו עם המגבר שלי.

סליחה. לא ראיתי את השאלה.

אני משתמש ב- decca בביצוע של התזמורת הסמפונית של לונדון.
אתה מתכוון לביצוע שבניצוח המלחין עצמו? זה שייצא בדיסק הזה?
41MKVZJWFCL._SL500_AA300_.jpg

אם כן, יש גם "הדפסה" אחרת שלו, ב-XRCD24, שנשמעת מאוד "מבריקה" -- אולי קצת יותר מדי -- וקצת מתכתית, אבל כנראה בכל זאת עדיפה על ה-Decca.
51R2J1dTNsL._SL500_AA300_.jpg

יש גם SACD בניצוח מייקל שטרן (בנו של אייזאק שטרן הכנר), שזכה בפרס גראמי 2010 כ"Best Surround Sound Album". אני דווקא לא מתלהב מההקלטה -- תוף הבאס שם מוגזם -- ועוד פחות מהביצוע.
61xkTST8z3L._SL500_AA300_.jpg

SACD נפלא -- גם כהקלטה וגם כביצוע -- עם Paavo Järvi -- קיבלתי במתנה יחד עם הטראספורט/DAC של EMM Labs כשקניתי אותם. על הדיסק כתוב שבציוד הזה השתמשו להקלטה ולמאסטרינג של הדיסק...
51--zAt-7YL._SL500_AA300_.jpg

היצירה הזו -- מדריך לתזמורת לבני הנעורים -- נועדה להשמעה גם עם קריין, שמסביר על כלי התזמורת וקבוצותיהן.
יש ביצוע מצויין עם ג'יימס בונד המקורי (שון קונרי) כקריין, בהקלטת Decca Phase 4.
51nYhXdkEhL._SL500_AA300_.jpg

אבל מכולם כנראה שהמלחין מיטיב לפרש את יצירתו... :)

שייהייה בכיף!
עמיר

תמונות מצורפות

• 41MKVZJWFCL._SL500_AA300_.jpg
    41MKVZJWFCL._SL500_AA300_.jpg
    KB 27.2 · צפיות: 440
  • 51nYhXdkEhL._SL500_AA300_.jpg
    51nYhXdkEhL._SL500_AA300_.jpg
    KB 22.7 · צפיות: 426
  • 51--zAt-7YL._SL500_AA300_.jpg
    51--zAt-7YL._SL500_AA300_.jpg
    KB 21.9 · צפיות: 468
  • 61xkTST8z3L._SL500_AA300_.jpg
    61xkTST8z3L._SL500_AA300_.jpg
    KB 30.1 · צפיות: 446
  • 51R2J1dTNsL._SL500_AA300_.jpg
    51R2J1dTNsL._SL500_AA300_.jpg
    KB 17.2 · צפיות: 425
נערך לאחרונה ב:
את האחרונה עם שון קונרי גם יש לי. אפילו בהדפסה מוקדמת. זה נשמע מדהים.

אגב.
מהם הביצועים (בלי קשר לאיכות ההדפסה) הטובים לדעתך?

את האחרונה עם שון קונרי גם יש לי. אפילו בהדפסה מוקדמת. זה נשמע מדהים.

אגב.
מהם הביצועים (בלי קשר לאיכות ההדפסה) הטובים לדעתך?
יש לי עוד ביצועים עם קריינות (Arthur Fieldler ו-Charles Groves, וכן John Lanchbery עם קריינות "מיוחדת" של Dame Edna Everage, ו-Lorin Maazel מקריין ביצוע שלו עם טקסט שלו), ואולי עוד שהלכו לאיבוד בדיסקייה...

כמוכן יש לא מעט ביצועים "נחשבים" שאין או שהייו לי, כמו ברנשטיין, פרבין ואחרים, וכאלה שלא שמעתי.

מצד אחד, היצירה הזו נקראת "מדריך לתיזמורת לבני הנעורים" (לייתר דיוק, "מדריך לאדם הצעיר אל התזמורת", או משהו מעין זה),
ומצד שני "ואריאציות ופוגה על נושא מאת פרסל" (רונדו מתוך "אבדלאזאר" -- Abdelazer -- מאת המלחין האנגלי הנרי פרסל. לדוגמית לחצו כאן על החץ שמיימין למספר 21).

למעשה, אם מתייחסים לביצועים / פרשנויות, יש כאן שני אספקטים, לא לגמרי תלויים.

מצד אחד, יצירה "חינוכית", שנועדה לעורר סקרנות ולהסביר דברים לגבי התזמורת וגווניה, שאז פרשנות מוצלחת היא זו שמצליחה בזה, שכשנשמיע אותה לאנשים צעירים סקרנותם תתעורר והם ילמדו דברים על תיזמור. כאן כמובן חשובה הקריינות, וגם שפת הטקסט (!), שצריכה להיות מובנת, גם הטקסט עצמו (יש ואריאציות :) גם עליו, והטקסט של מאזל, למשל, שונה לחלוטין), וכן גם הצורה בה הטקסט נאמר, ההתלהבות, התיקשורתיות וכו'.

מצד שני, יש לנו גם את היצירה המוסיקאלית עצמה: הצגה של נושא, ואריאציות על הנושא, אחר כך פוגה על הנושא (בריבוי קולות), וכל זאת בכתיבה תיזמורתית וירטואוזית ומבריקה. בהקשר זה, הקריינות אינה אלא מפריעה, וביצוע / פרשנות מוצלחים נמדדים במידת העניין המוסיקאלי והחושי שהם מעוררים.

מהאספקט ה"חינוכי", איכות הביצוע המוסיקאלי אינה זניחה, אך כנראה שאינה במרכז. לא ברור עד כמה חשובה/קריטית גם איכות ההקלטה, שיכולה להיות מושכת או לא מושכת להאזנה.

יש לציין ששיקולים פידאגוגיים ושיקולי קריינות עלולים גם להשפיע על בחירת מהירויות (טמפי) לביצוע, לרוב לכיוון האיטיות. חובבי "הזרם הריאליסטי" בהקלטות ייאלצו גם להתמודד עם השאלה האסתיטית הקשה של קריין שנשמע באקוסטיקה של חדר, ותזמורת באקוסטיקה של אולם, כשכל אחד מוקלט מצויין בנפרד -- האם התוצאה כשהם נשמעים בו-זמנית "ריאליסטית" או לא... :)

אין לי שום עניין או יומרות להתחיל להעריך את מידת ההצלחה של הביצועים כ"מדריכים", גם כי אין לי ילדים לבדוק עליהם, גם כי מראש מדובר בשפה זרה (כאן אנגלית, אבל יש גם ורסיות בשפות אחרות) וגם כי יש לי הסתייגויות אישיות מהמתודיקה החינוכית :).

נראה לי שבריטן אכן מאוד אהב ילדים ובני נוער -- כנראה שביותר ממשמעות אחת :( -- וכתב כמה יצירות דידאקטיות עבורם/בהשתתפותם, כולל זו וכולל "בואו נעשה אופרה". עם זאת, נראה לי שהוא הייה בראש ובראשונה מלחין וכתב ככזה. לפיכך, גם כשמדברים על כלי מסויים או על קבוצת כלים, משתתפים גם כלים אחרים וקבוצות אחרות, מה שעלול להיות מבלבל. בעייה דומה יש גם ב"פטר והזאב", שהתיימר לתת תיזמור+מנגינה ספציפיים לכל דמות, אבל המנגינות מופיעת גם בתיזמורים אחרים... לא חשוב.

אז אחרי כל הקדמת הרקע הארוכה הזו... העדפתי העיקרית לביצוע נתונה עדיין לזה של המלחין עצמו.

ממש לא הרחק משם, במקום שני מכובד, עם הקלטה מכובדת מאוד, אני אוהב את Paavo Järvi האמור. הדיסק הזה "שווה" אפילו יותר בזכות ה-coupling שלו, עוד סט של ואריציות מאת מלחין אנגלי. הפעם "ואריאציות אניגמה" (Enigma Variations) מאת אדווארד אלגאר. יצירה ממש אהובה עלי באחד משני הביצועים האהובים עלי ביותר (השני הוא Dutoit), ובהקלטה מ-ע-ו-ל-ה ביותר.

עמיר

וואו. תודה רבה על התגובה המפורטת.
התחלתי כבר לחפש את הביצועים שעליהם דיברת. את John Lanchbery ממש אהבתי.

תודה איש.

יש לי את ה-Nota 260 עם רסיבר Marantz SR4500.
מרוצה מאוד עם השילוב הנוכחי, אבל טוב לראות שיש להם עוד מה להציע...

בתערוכה במינכן

במינכן הציגו את הרמקולים הרצפתיים בסדרה עם ציוד של lyric מנורתי.

התוצאה היתה מאוד נחמדה. לא מהממת אבל מאוזנת . הרגשתי שיש פה רמקול מעורבב בין רמקול אנגלי לרמקול אמריקאי. סה"כ אחלה של רמקולים.

IMG_2997.jpgIMG_2998.jpgIMG_2999.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_2997.jpg
    IMG_2997.jpg
    KB 148.4 · צפיות: 444
  • IMG_2998.jpg
    IMG_2998.jpg
    KB 147.9 · צפיות: 437
  • IMG_2999.jpg
    IMG_2999.jpg
    KB 147.4 · צפיות: 298
אורי,
אני מתקשה להאמין שמישהו נתקל ברמקול מהמם שעולה כמה אלפי שקלים בודדים

לא כתבתי שהוא מהמם.
אמרתי שהתוצאה היתה טובה.
דבר שני כמה אנשים אתה מכיר ששמו רמקול של נגיד 8000 ש"ח על ציוד של 25 אלף ש"ח?
היה כזה בתערוכה ה ASW. והתוצאה היתה מעולה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור