ביקורת: נגן CD במבחן - מרידיאן G08.2, יפה וגם...

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

נמר ראשית סקירה מעולה!!
כבעלים של מרידיאן G08 (לא G08.2) אני מאזין לסוגים רבים של מוסיקה
כולל קלאסית, כולל החמישית של מאהלר,
הפירוט ממש מעולה! הרגשתי היא שהפילטר הנוסף ששודך
לדגם החדש הוא שגורם לחוסר הפרוט,ולבליעת כלים מסויימים.

זה לא קשור לפילטר,
Meridian משתמשים ב-min-phase פילטר עם dithering וחיתוך מעל 20KHz
איך זה קשור לאיבוד פרטים?

זה מוריד את ה-pre-ringing, אבל זה לא פרט אלא anti-פרט :)

אני דווקא הופתעתי כי רמת הרעש טיפה (בדקתי 1KHz) נמוכה יותר עם minimum-phase פילטר

נמר ראשית סקירה מעולה!!
כבעלים של מרידיאן G08 (לא G08.2) אני מאזין לסוגים רבים של מוסיקה
כולל קלאסית, כולל החמישית של מאהלר,
הפירוט ממש מעולה! הרגשתי היא שהפילטר הנוסף ששודך
לדגם החדש הוא שגורם לחוסר הפרוט,ולבליעת כלים מסויימים.
שמעתי את הgo8 הישן,לטעמי יש לו צליל קטן ומנוכר,המרידיאן 808 זה כבר סיפור אחר,למרות שחלק משייכים אותו לליגה של התותחים כמו DCS ,EMM
והוא לא ממש שם,אבל לכל אלו שקושרים כתרים לg08 -נא לעשות זאת בעדינות.
נמר- כל כתב משווה המכשיר לרפרנס שלו,איך הוא לעומת האאדיו אנלוג,העסק קצת חלבי בלי ההשוואה הזו,בטוחני שגם אייל פור וגם יבואן המרידיאן יכולים להתמודד עם קצת ביקורת השואתית,
אפילו לא נעים לך ,כתבים שלא נעים להם ---משעממים,תן לנו אקשן כפרה ,בכל זאת מכשירים יקרים,ונמאס לנו שמוכרים לנו לוקשים באריזות יפות.

בתערוכה ימכר ב- 15,000 ש"ח
אשמח לדעת מיהם "המתחרים" של המרידיאן בטווח מחיר זה ומטה...

היום, הייתי משקיע את מקסימום הסכום שהוקצה למקור ב-DAC..

שמעתי את הgo8 הישן,לטעמי יש לו צליל קטן ומנוכר,המרידיאן 808 זה כבר סיפור אחר,למרות שחלק משייכים אותו לליגה של התותחים כמו DCS ,EMM
והוא לא ממש שם

ברור שלא
מוכרים מותג

רק תראה מה יש בפנים...
CD-ROM ב-10$, ספק כוח בפחות מזה מ-ACE...
אפילו מארז לא ממש מושקע

מי שרוצה שיקנו ביד 2
אודיופילים מעיפים את meridian די מהר (ולא בגלל הפילטר)

תמונות מצורפות

• Meridian G08.2.jpg
    Meridian G08.2.jpg
    KB 95 · צפיות: 605
נערך לאחרונה ב:
אלדר.

האודיו אנלוג מעט יותר מפורט, יותר מהיר אך יותר "מעבדה" לעומת המרידאן הזה שהוא יותר מוסיקלי.

היתרונות של המרידאן על האודיו אנלוג הן בכך שהמרידאן יודע לנגן יותר סוגי כותרים, הוא נעים יותר להאזנה {אפשר להגיד מנומס יותר} ויש לו מיד טוב יותר מאשר לאודיו אנלוג.

כל אחד מהם יתאים למערכת אחרת. בגדול, שניהם מציגים רמה די דומה עם אופי צליל אחר.

בזמנו קיבלתי בהשאלה מחבר את המרידיאן G08 לתקופה של שלושה-ארבעה שבועות. אחרי שלושה-ארבעה ימים העפתי אותו בדיכאון מהמערכת. אם הדגם החדש לא עבר שינוי משמעותי ביותר מן הדגם הקודם (ואת זה, נמר, לא הבהרת בביקורת), אז הסכום המבוקש עליו הוא 16890 ש"ח יותר מדי. נכון, הוא מהיר ודינמי, אבל יש לו צליל עם מרקם טונלי של נייר לקמוס, עם נטייה לזגוגיות, גרגריות ותחלואי דיגיטיטיס אחרים, טונות של צבע מלאכותי וכל תכונה שבעולם חוץ מנייטרליות - מה שהוביל אותי כמובן לשעמום קשה ועייפות לא פחות קשה, שכן כל דבר נשמע כמו כל דבר. קראתי בכל מיני ביקורות על המכשיר שהוא מפיק בס אדיר. חבריי ואני חיפשנו אותו בדמעות והפצרות, אבל הוא סירב להופיע.

מכל מקום, כפי שאמרתי, אם הגרסה החדשה שונה משמעותית מאוד, זה סיפור אחר וכדאי כנראה לבדוק את המכשיר,
אבל אם לא - בפחות מ-12000 ש"ח יש אלטרנטיבה שעושה פשוט מוזיקה מרגשת: הטרנספורט של CEC 51X והממיר של טדי פרדו. בעודף אפשר לקנות היום המון תקליטורים טובים.

בזמנו קיבלתי בהשאלה מחבר את המרידיאן G08 לתקופה של שלושה-ארבעה שבועות. אחרי שלושה-ארבעה ימים העפתי אותו בדיכאון מהמערכת.

בדיוק מה שכתבתי למעלה..מעיפים אותו ללוחות.. אין הרבה אודיופילים שחיים עם הנגן זה (אלא אם ה-לייבל עושה להם משהו)..

צליל אכן משעמם ומעט שטוח (לטעמי).. בטוח אם היה טיפול יותר רציני בספק כוח, היה מצב משתפר..

אבל אם לא - בפחות מ-12000 ש"ח יש אלטרנטיבה שעושה פשוט מוזיקה מרגשת: הטרנספורט של CEC 51X והממיר של טדי פרדו. בעודף אפשר לקנות היום המון תקליטורים טובים.
לא חשבנו שתכתוב אחרת!וזה חוזר כבר בפעם המאה.

את המרידאן G08 הישן שמעתי. לא אהבתי ואפילו טענתי {כאן בפורום} שזה נגן CD לא מוצלח. החדש הזה נשמע אחרת לגמרי. הרבה יותר טוב.

את המרידאן G08 הישן שמעתי. לא אהבתי ואפילו טענתי {כאן בפורום} שזה נגן CD לא מוצלח. החדש הזה נשמע אחרת לגמרי. הרבה יותר טוב.

אז חבל שלא עשית השוואה ישירה בביקורת. זה מתבקש.
בכל אופן, אתה עדיין יכול לעשות את זה: מעניין איך התגברו במרידיאן על הבעיות של המכשיר הקודם.

בתערוכה ימכר ב- 15,000 ש"ח

מדובר בנגן לא ככ זול ככה שיש לו מתחרים רבים בקבוצת מחירו כמו לדוגמא:

cary , ayon , electrocompaniet , audia flight, blue note , simaudio , ayre,
cec , unison research , ןעוד כמה שמות שלא עולים לי בראש בטווח המחיר הזה

מיכאל, אני קצת מתקשה להבין את הביקורת שלך על הנגן הזה, כי "צליל שטוח" או "משמעם" לא אומרים לי הרבה, ואמירה כמו "מעיפים אותו ללוחות" גם לא נשמעת לי מבוססת דיה. בטח שלא אל מול התיאורים המאוד מפורטים בביקורת של נמר, שהגדיר את החוזקות של המכשיר אל מול חולשה יחסית שהוא שמע.
הביקורות שאני שמעתי בעבר ממי שמכירים היטב את הדגם הקודם (08) היו מעולות.
מעניין אותי אם כך מה נקודת הייחוס שלך: איזה CDP בטווח המחיר הזה נשמע לך הרבה יותר טוב?

מיכאל, אני קצת מתקשה להבין את הביקורת שלך על הנגן הזה, כי "צליל שטוח" או "משמעם" לא אומרים לי הרבה, ואמירה כמו "מעיפים אותו ללוחות" גם לא נשמעת לי מבוססת דיה. בטח שלא אל מול התיאורים המאוד מפורטים בביקורת של נמר, שהגדיר את החוזקות של המכשיר אל מול חולשה יחסית שהוא שמע.
הביקורות שאני שמעתי בעבר ממי שמכירים היטב את הדגם הקודם (08) היו מעולות.
מעניין אותי אם כך מה נקודת הייחוס שלך: איזה CDP בטווח המחיר הזה נשמע לך הרבה יותר טוב?

אני לא שמעתי את ה-.02, את הגרסה הקודמת יש לאצל משפחה של אשתי, לחמי, כך שאני מכיר היטב. גם שמעתי מרידיאן אצל יבואן הקודם.

ה-apodizing פילטר (שקיים ב-02) משפר כמה דברים (זה די סוביקטיבי, כן?), אבל בעיקר זה מורגש בתדרים הגבוהים.

מעיפים ללוחות - זאת עובדה. כל כמה חודשים יש מכשיר של מרידיאן.. לכן, לדעתי, מי שרוצה את המותג הזה, ויש לא מעט, עדיף לקחת בלוחות.

נקודת ייחוס שלי - Metronome, EMM, Esoteric (אלה ששמעתי בהרחבה)
ברור שזאת קטגורית מחיר שונה, אבל..

אבל היום ישנם הרבה DAC-ים חדשים בשוק, שבהחלט עדיף ללכת בכיוון של שמעון - טרנספורט + DAC.

מתי שמעת Metronome, EMM, Esoteric ועל איזה מערכת?
האם לקחת את המרידאן של חמך אלייך הביתה להתרשמות?

עדיף נגן CD טוב ולא DAC וטרנספורט אם התקציב מספיק. בתקציבים לא גבוהים במיוחד ניתן לשלב לתדי פרדו המון DACים והוא {התדי פרדו} יסדר כבר יופי של סאונד.

מתי שמעת Metronome, EMM, Esoteric ועל איזה מערכת?
האם לקחת את המרידאן של חמך אלייך הביתה להתרשמות?

עדיף נגן CD טוב ולא DAC וטרנספורט אם התקציב מספיק. בתקציבים לא גבוהים במיוחד ניתן לשלב לתדי פרדו המון DACים והוא {התדי פרדו} יסדר כבר יופי של סאונד.

Metronome שמעתי בחנויות בניו יורק (דגם עם שני חלקים) ואצל ניל (דגם פשוט יותר)
Esoteric שמעתי בניו יורק וגם בתערוכה במינכן (קודמת נדמה לי)
EMM שמעתי במינכן (נדמה לי בחדר של Magico) ואצל אלדר בבית

אני אישית לא רוצה נגן, כאמור גמרתי עם מדיה :)

16K זה מחיר בעייתי. היי-אנד מתחיל באזור 30K ש"ח, אבל ישנם כמה DAC-ים בשוק שיתנו צליל טוב יותר - לטעמי. עד 12K שקלים אפשר לבחור יופי של DAC ועם אותו טרנספורט של CEC קיבלת נגן מעולה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור