רוחות שנוי נושבות מסין-יש מה לשמוע.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
השאלה היא מה יקרה אם הרמקול יהיה לא טוב בסקירה או אפילו גרוע, האם היבואן יסכים שסקירה כזאת תפורסם?
אם הם כאלה טובים מדוע לא נסקרו ע"י כל המגזינים הנחשבים בתחום? האם צורתם החיצונית היא הגורם לכך שמוצרים אלו לא נסקרים?

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
מי שמכיר את נמר יודע שאם הרמקול יגיע לידיו, לטוב ולרע נמר יתן את התרשמותו האמיתית והכנה (כמובן שבדרכי נועם שנמר כל- כך מאופיין בסקירותיו), דרך אגב זו הסיבה שהצעתי את נמר (ולא את הבחור שסוקר את וילסון- שבדר"כ יש לו וילסון)... אם זאת, חשוב לציין שזו דעתו הסובייקטיבית של הסוקר, אבל... איזה סוקר (אחד ששמע רמקול שניים)...
ולסיום- יתכן מאוד שהביקורת תהיה בתחום האפור (לא רמקול מושלם אבל גם לא גרוע כפי שמנסים לצייר אותו).
ואז- בהינתן שהעתיקו את הצורה (שלדעתי יפיפיה- אם לעתיק אז לפחות ממקור יפה), לפחות נדע יתרונות/ חסרונות סוניים.

Balance

אוהב את התחום
מעורבות
79
נקודות
28
אנשים זולגים מהעניין, העניין הוא לא אם הרמקול טוב או לא אלא שהוא חיקוי, דבר מאד נפוץ בסין.
מה הקשר בין סקירה של הרמקול לבין עניין ההעתקה???
סקירה לא תשנה כהוא זה את העובדות לכן לא מובנות לי השטויות שרשומות

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
balance- השטויות הן שלך, אתה יודע כמה חיקויים יש (שלאו דווקא קשורים לאודיו), שיתכן ובטוח אתה משתמש בהם (צויין פה כבר כל התחליפים לקוקה- קולה, כל מי שיש לו נייד של סמסונג), ועוד אלפי מוצרים בקרי קיימא, שמשהו פיתח (רמנא לצילן) והאחר העתיק, שיפר וכו'.
בטוח יצא לך לקחת כדור/ תרופה ששחלק מהחברות מעתיקות.
בשביל זה יש פטנט רשום, עם מועד פקיעה!!!!
חוצמיזה, קצת תרבות דיבור (לעיניין ה"שטויות")...
לא יודע מאיזה אתר הגעת, אבל פה מנסים להכניס קצת תרבות באודיו.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אנשים זולגים מהעניין, העניין הוא לא אם הרמקול טוב או לא אלא שהוא חיקוי, דבר מאד נפוץ בסין.
מה הקשר בין סקירה של הרמקול לבין עניין ההעתקה???
סקירה לא תשנה כהוא זה את העובדות לכן לא מובנות לי השטויות שרשומות

בני שלום וברכה ידידי
כולנו הרי מסכימים שחברת MISTRAL בחרה להעתיק חיצונית את הרמקולים הבכירים שלהם(לצערי) כ-סדרת 800 של B&W, על זה אין עוררין ואין ספק.!!!
לצורך הדיון ה-SAG500 אינו זהה ל-801 NA, הם כמובן דומים באופן כללי אך שונים מהותית במיוחד בתחום הסוני המתקבל.

1. התיבה שונה לחלוטין - הכימורים שונים לחלוטין, השכבתיות שונה לחלוטין, גם השיפוע המדובר שונה.
נכון הם מאוד מאוד מאוד דומים, אבל זה בהחלט לא CLONE ולא ז-י-ו-ף או כמו שאנשים אוהבים לקרא להם כך.
2. הבסיס שונה לחלוטין, הבסיס הוא בעצם קריטי לאלמנט הבאס כדי שישמע כפי שהיצרן תיכנן, במיסטראל יש פלטה מנותקת לחלוטין, שאת הרמקול פשוט מעמידים עליו, פלטת הבסיס שלהם הוא סוג של פטנט, בעזרתו רמקול ששוקל 80 ק"ג ניתן לשנע אותו (להחליק אותו בקרקע) כאילו היה שוקל 5 ק"ג!!! ולשנות את זווית הרמקול כאשר הוא מסתובב (כאילו על חוגה בבסיס) יחד עם זאת לפלטה יש השפעה סונית אדירה על תוצאת הבאס, והגדולה במיסטראל במיוחד ובמיוחד ה-500 זה התחום התחתון שנשמע כמו סאב וופר עצמאי !!!!! באס עמוק ורזולציוני, מפוקס והכי חשוב מוזיקלי כזה לא שמעתי בשום רמקול קיים!!!!! בטח ובטח במחירים הנ"ל.
3. צורת הטוויטר רחוקה שנות אור אחת מהשנייה, כלל אינו דומה ואפילו לא מתקרב!!

mistral b&w.jpg

נכון הם דומים מאוווווד מאווווד ובזה נסגור את הנישה הזו, כמו כן אותו הקונספט העיצובי (בשנות ה-70 המאוחרות היו קופסאות מרובעות מכוערות) כמו שנתתי דוגמא של KEF 105 שיצא שנתיים לפני ה-801 (שהפלא ופלא ניראה כמעט זהה לחלוטין כמו ה-KEF שיצא שנתיים לפניו,עם אותו קונספט עיצובי).

אתם יכולים לבחור להתעלם מהסוגייה הזו, ויכולים להתעלם גם מהרמקול של ELIPSON 4260 שנתתי דוגמא שניראה גם הוא מאוד דומה ל-802 , אתם יכולים להתעלם שקיימים כאילו חברות (היי-אנד ומאוד מוערכות) שמעתיקות אחת מהשנייה כבר כמעט שני עשורים....

בני, שכחת שגם אתה מעתיק ומוריד סרטים ומוזיקה מהרשת....חחחחחח

תמונות מצורפות

• mistral b&w.jpg
    mistral b&w.jpg
    KB 65.3 · צפיות: 431
נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אין לי בעיה לסקור את המוצר. אין לי בעיה לפרגן למוצר אם הוא טוב.
לא אכפת לי מי העתיק ומי חושב שזה לא ראוי. הצרכן הסופי, זה שרוצה לשמוע מוסיקה באיכות גבוהה מבלי לקרוע את הכיס הוא החשוב ביותר עבורי. אם המסטרל נותנים פתרון כזה מבחינתי זה רק ברכה.

האם הם באמת טובים כל כל? לא יודע, לא שמעתי אצלי. אבל לאור התלהבותם של כמה חברים מכובדים כאן, נראה שהרמקול הזה לפחות עבורם הוא מעולה.

אשמח לשמוע ולטעון גם אני שמדובר ברמקול שמתחרה ביקרים ממנו, אך לא אתבייש להגיד גם הפוך במידה והוא לא כזה.

העובדות הן כאלה.

-חברים שמעו, אהבו ורכשו.
-הוא חיקוי מובהק של רמקול אחר
-הוא מעורר מחלוקת

כל אלה לא קשורים כלל וכלל לנושא החשוב מכל. סאונד ותמורה למחיר. וזה בדיוק מה שעליו צריך להיות הדיון. כל השאר הוא קשור לקשר שבין המקור לחיקוי ולא בין הצרכן הסופי שרוצה להינות מצליל טוב.

נמר מסכים איתך 100% :בעד:

-הוא חיקוי מובהק של רמקול אחר

רק תיקון קטן ברשותך;)
חיקוי (ההעתקה, השראה u name it) חיצוני וטו לא!!

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
ברוך! תרים את הכפפה שנמר זרק ואולי זה יביא סוף לכל הוויכוחים בפורום בקשר לרמקולים של מיסטראל.גילוי נאות, לי יש את ה- sag320 ואני מאוד מרוצה מהסאונד שלהם.

goel 1951 שלום וברכה

תתחדש, אגב ה-sag320 זכה ללא מעט סקירות אצל מבקרי אודיו צ'כים ופולנים!!
והמסקנות מאוד מאוד סימפטיות ומפרגנות.:בעד:

אגב אילו רמקולים ה-320 החליף...?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
בני שלום וברכה ידידי
כולנו הרי מסכימים שחברת MISTRAL בחרה להעתיק חיצונית את הרמקולים הבכירים שלהם(לצערי) כ-סדרת 800 של B&W, על זה אין עוררין ואין ספק.!!!
לצורך הדיון ה-SAG500 אינו זהה ל-801 NA, הם כמובן דומים באופן כלליאך שונים מהותית במיוחד בתחום הסוני המתקבל.

1. התיבה שונה לחלוטין - הכימורים שונים לחלוטין, השכבתיות שונה לחלוטין, גם השיפוע המדובר שונה.
נכון הם מאוד מאוד מאוד דומים, אבל זה בהחלט לא CLONE ולא ז-י-ו-ף או כמו שאנשים אוהבים לקרא להם כך.
2. הבסיס שונה לחלוטין, הבסיס הוא בעצם קריטי לאלמנט הבאס כדי שישמע כפי שהיצרן תיכנן, במיסטראל יש פלטה מנותקת לחלוטין, שאת הרמקול פשוט מעמידים עליו, פלטת הבסיס שלהם הוא סוג של פטנט, בעזרתו רמקול ששוקל 80 ק"ג ניתן לשנע אותו (להחליק אותו בקרקע) כאילו היה שוקל 5 ק"ג!!! ולשנות את זווית הרמקול כאשר הוא מסתובב (כאילו על חוגה בבסיס) יחד עם זאת לפלטה יש השפעה סונית אדירה על תוצאת הבאס, והגדולה במיסטראל במיוחד ובמיוחד ה-500 זה התחום התחתון שנשמע כמו סאב וופר עצמאי !!!!! באס עמוק ורזולציוני, מפוקס והכי חשוב מוזיקלי כזה לא שמעתי בשום רמקול קיים!!!!! בטח ובטח במחירים הנ"ל.
3. צורת הטוויטר רחוקה שנות אור אחת מהשנייה, כלל אינו דומה ואפילו לא מתקרב!!
...

בני, שכחת שגם אתה מעתיק ומוריד סרטים ומוזיקה מהרשת....חחחחחח
חבר itarc,

אני חייב לציין שהתנהלותך בהקשר להעתקה הבוטה הזו מאוד מקוממת אותי.

זה מאוד דומה בעיני להתנהלות של עו"ד של עבריין שהואשם בדברים חמורים, ואז עוה"ד רץ להתראיין בכל מקום ולשטוף את דעת הקהל בזה ש"כולם עושים ככה", וזה "לא בדיוק איך שאומרים", וזה בעצם נורמאטיבי, ולא צריך לעשות מזה עניין גדול.

ולצורך כך יש כאן שימוש טקסטואלי וויזואלי בכל הטכניקות האפשריות של החלקת הדמיון, הדגשת ההבדלים והטלת רפש בכל מה שזז, מיצרני רמקולים ועד גולש בפורום, במגמה ברורה של לעגל פינות ו"לסגור את הנישה הזו".

למשל, מעבר לדברים שהודגשו באדום, אף אחד לא טען שהכל זהה, אבל כמה מקום ופוקוס הוקדש להבדל בבסיס, כולל כמה זה של מיסטראל טוב ומצויין? מישהו שם לב איך מכניסים כאן שטיפת מוח? מדהים!

לך תוכיח שאין ל-X אחות כשעוה"ד מאשים את אביו של X שהתהולל עם כל נשות השכונה וחצי מילדות השכונה הם אחיותיו של X.

אלה טכניקות חזקות ויעילות, אבל מקוממות לכשעצמן, לא הרבה פחות מעצם ההעתקה המקורית, שמשום מה אינה מטרידה אותך במיוחד. כל אחד והמצפון שלו, אבל בכל זאת.

חבר נמר,

אתה אומר, בצדק רב אך חלקי:
לא אכפת לי מי העתיק ומי חושב שזה לא ראוי. הצרכן הסופי, זה שרוצה לשמוע מוסיקה באיכות גבוהה מבלי לקרוע את הכיס הוא החשוב ביותר עבורי. אם המסטרל נותנים פתרון כזה מבחינתי זה רק ברכה.
...
כל אלה לא קשורים כלל וכלל לנושא החשוב מכל. סאונד ותמורה למחיר. וזה בדיוק מה שעליו צריך להיות הדיון. כל השאר הוא קשור לקשר שבין המקור לחיקוי ולא בין הצרכן הסופי שרוצה להינות מצליל טוב.

אני מציע שלא רק הסאונד והכיס -- חשובים ככל שייהייו -- צריכים להיות בדיון, אלא גם הענף שעליו הסאונד יושב.

ענף המוסיקה כבר הגיע למקום מאוד רע בגלל המעתיקנים והמפיצים למיניהם.

אם נותנים לזייפנים ומעתיקנים, במיוחד כאלה שיושבים במקומות שאינם מגינים על זכויות יוצרים, להתחרות בחברות שמייצרות לנו את הסאונד, ועוד במחירי היצף ובאיכויות שמתאפשרים במידה רבה ע"י עצם הגניבה וההעתקה, אנחנו יורים לעצמנו ברגל.

בואו לא נסתכל רק על רדיוס הראייה הצר ביותר, אלא נראה מה המשמעות של לתמוך ולעודד גנבים ורמאים!

נמר -- אנא, אל תיתן ידך לדבר הזה!

בברכה!
עמיר

נ.ב., אמנם הטלת הרפש גם ב-B&W סתמה לי את הפה, עד שראיתי עוד דברים שמראים שאולי זה לא כך, ושלמרות הרושם הראשוני המשכנע, B&W לא בהכרח העתיקו מ-KEF. אולי אתייחס בהמשך.

בכל מקרה, B&W לא הסתמכו על המוניטין של KEF עבור עצמם ולא יצאו לשוק במחירי היצף!

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
עמיר
בתור בעלים של מיסטרל אני יכול להסכים לחלק מהדברים שכתבת
על דברך אחד אני ממש לא מסכים- לגנות חברה על כך שהיא מוכרת מוצר בזול (לדבריך "במחירי היצף")
הרי החלום של כולנו שציוד היי אנד יהיה זמין כמעט לכל אחד ולא רק למתי מעט שהסכימו למכור כליה
הרי המחירים המטורפים זה אחד הסיבות שגורם "להדרת" דור חדש

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עמיר
בתור בעלים של מיסטרל אני יכול להסכים לחלק מהדברים שכתבת
על דברך אחד אני ממש לא מסכים- לגנות חברה על כך שהיא מוכרת מוצר בזול (לדבריך "במחירי היצף")
הרי החלום של כולנו שציוד היי אנד יהיה זמין כמעט לכל אחד ולא רק למתי מעט שהסכימו למכור כליה
הרי המחירים המטורפים זה אחד הסיבות שגורם "להדרת" דור חדש
מה שאני אומר זה שעצם הגניבה -- שכאן היא גם טכנולוגית -- חוסך לחברה הון תועפות בהשקעה במחקר ובפיתוח ובזמן יציאה לשוק, כך שהסכום שהיא חייבת לקבל כדי לפחות להחזיר את הוצאותיה קטן בסדר גודל, ולכן היא יכולה למכור יותר בזול, לא רק בגלל מתח-רווחים נמוך יותר -- אולי אפילו לאחר מתח רווחים גדול יותר!

עצם החיקוי החיצוני של עיצוב מדהים והסתמכות על מוניטין של חברה ידועה ואמינה גם יכול לחסוך בהוצאות פירסום -- קל יותר למכור את המוצר -- מאפשר להוריד מחירים ועדיין להרוויח יותר (ופרסום, כידוע, זה י-ק-ר!!)

עמיר

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
ערב טוב itarc
(הכינוי שלי הוא GOE1951 ולא GOEL 1951 ) תודה על האיחולים!
לפני שנה היו לי רמקולים של CAV דגם 806 שהיו מחוברים למגבר וינסנט 236MK2 . עקב מעבר דירה מכרתי את המערכת הנ"ל והיתה לי מערכת חלופית. לאחר המעבר רכשתי את הSAG320 לפני מספר חודשים והם מחוברים למגבר סטריאו דנון 2010 כאשר המקור הוא מחשב נייד ונגן בלוריי של פיוניר דגם LX71 ושניהם מחוברים ל-DAC של MF דגם M1 ואני מאוד מרוצה מהסאונד!
לדעתי כצרכן וכאחד שאוהב לשמוע מוסיקה בצורה איכותית מענין אותי לרכוש סחורה באיכות טובה ובמחיר משתלם .
אם אני קניתי רמקולים שנותנים תוצאה טובה כמו רמקולים שעולים פי שניים ויותר אז אני כצרכן עשיתי עסקה טובה וקל וחומר אם הם נותנים תוצאה יותר טובה מהרמקולים היקרים וזה שהם דומים ויזואלית זה לא מענין אותי.
וכבר נאמר בפורום זה שיש עוד הרבה מוצרים שהם דומים למוצרים של חברות אחרות בכל התחומים.
אותי מענין ה- VFM !!
ערב טוב והאזנה נעימה!:אוהב: (lol)

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
ערב טוב itarc
(הכינוי שלי הוא GOE1951 ולא GOEL 1951 ) תודה על האיחולים!
לפני שנה היו לי רמקולים של CAV דגם 806 שהיו מחוברים למגבר וינסנט 236MK2 . עקב מעבר דירה מכרתי את המערכת הנ"ל והיתה לי מערכת חלופית. לאחר המעבר רכשתי את הSAG320 לפני מספר חודשים והם מחוברים למגבר סטריאו דנון 2010 כאשר המקור הוא מחשב נייד ונגן בלוריי של פיוניר דגם LX71 ושניהם מחוברים ל-DAC של MF דגם M1 ואני מאוד מרוצה מהסאונד!
לדעתי כצרכן וכאחד שאוהב לשמוע מוסיקה בצורה איכותית מענין אותי לרכוש סחורה באיכות טובה ובמחיר משתלם .
אם אני קניתי רמקולים שנותנים תוצאה טובה כמו רמקולים שעולים פי שניים ויותר אז אני כצרכן עשיתי עסקה טובה וקל וחומר אם הם נותנים תוצאה יותר טובה מהרמקולים היקרים וזה שהם דומים ויזואלית זה לא מענין אותי.
וכבר נאמר בפורום זה שיש עוד הרבה מוצרים שהם דומים למוצרים של חברות אחרות בכל התחומים.
אותי מענין ה- VFM !!
ערב טוב והאזנה נעימה!:אוהב: (lol)
איזה vfm ? על מה אתה מדבר ,זה מה שמעניין אותך ?תשמע הציוד שלך אפילו לראות אותו לא רוצה ,ובטח לא לשמוע אותו,אם אתה גאה שקנית בזול יבושם לך ,יש לי חבר שחולה על חופשות הכל כלול עם החברה של הניקיון בעירית לוד -זול וטוב ,לא?
זה הכי ממלכתי שאני יכול להיות ,מצטער!

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שניצל,
VFM בד"כ לא בא מתוך בחירה, אלא מתוך אילוץ.
אני מניח שידידנו GOE1951 היה שמח להשכיב 250K ש"ח על המערכת האולטימטיבית.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
partner 11
חבל שלא ענית לשניצל על השאלה הראשונה והכי חשובה
"איזה VFM ? על מה אתה מדבר .."

איתי

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
איזה vfm ? על מה אתה מדבר ,זה מה שמעניין אותך ?תשמע הציוד שלך אפילו לראות אותו לא רוצה ,ובטח לא לשמוע אותו,אם אתה גאה שקנית בזול יבושם לך ,יש לי חבר שחולה על חופשות הכל כלול עם החברה של הניקיון בעירית לוד -זול וטוב ,לא?
זה הכי ממלכתי שאני יכול להיות ,מצטער!
מר שניצל היקר!
חבל שאתה יורד לרמה כזאת. אתה לא מכיר אותי ואתה מרשה לעצמך לרדת לרמה כזאת של תגובות. לא כל אחד יש לו את היכולות הכספיות לרכוש מערכת שאתה , מר שניצל ,יכול לראות או לשמוע. כל אחד לפי כיסו ואל תעליב אנשים על זה שהם לא יכולים לקנות מערכת במאות אלפי שקלים כפי שמר PARTNER11 כתב.
שקול מילים לפני שאתה משרבט אותם!!

נערך לאחרונה ב:

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
הטוויטר לא דומה איתי? התאורה לא דומה? (יש לך כבר משקפיי ראייה בגילך המופלג?)

אז יש את אפסילון שהם רמקולי-על שנראים אותו דבר - נו ו...? מזעזע באותה מידה.
איך AK1 אמר... ממש כמו עורכי הדין הפליליים שמנסים להגן על פושע ומנסים לגמד את הפשע בהצגת פשע נורא יותר לכאורה.

בשורה התחתונה, מיסטרלים - רמקולים שלא ניתן להתגאות בהם.
גם אם הם נשמעים טוב - הייתי מתבייש לרכוש חיקוי ובכלל לתת יד לחיקוי חסר בושה שכזה.
VFM? אם לרכוש סחורה כזו באלפי שקלים עושה לכם טוב - לבריאות.

* שימו לב שבעלי מיסטרל (קבועים בדרך כלל) ינסו רק לחפש הזדמנויות לפאר ולהכניס את הרמקולים המופלאים הללו בכל הזדמנות - ע"ע דיסוננס קוגנטיבי.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
חבל שאתה יורד לרמה כזאת@. אתה לא מכיר אותי ואתה מרשה לעצמך לרדת לרמה כזאת של תגובות
שקול את המילים שלך!@@
לא שוקל כלום ! אנשי הvfm מביאים לי אלרגיה, הרמה של התגובות מותאמת לרמה של הבקשות ממני!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
הטוויטר לא דומה איתי? התאורה לא דומה? (יש לך כבר משקפיי ראייה בגילך המופלג?)
...
ע"ע דיסוננס קוגנטיבי.
כבר כשלא רוצים לראות לא רואים.

כאן המצב חמור יותר -- רוצים לראות (ולהראות) שלא!

עמיר

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
לא שוקל כלום ! אנשי הvfm מביאים לי אלרגיה, הרמה של התגובות מותאמת לרמה של הבקשות ממני!
ראה את התגובה המעודכנת שלי
לגבי הרמה של הבקשות ממך, אף אחד לא פנה אליך בבקשה להגיב
לילה טוב

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
למה אלרגיה אלדר?
האם לדעתך אדם עם תקציב נמוך אינו צריך לרכוש את המוצר שנותן את התמורה המקסימלית לכסף?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור