,תגיד? חוץ מלצטט את נמר ,יש לך איזה דעה משלך? אתה נגד ציוד שפורפרתי ? האם אתה חושב כמוהו? תראה אני מכיר את נמר, הכל עניין של כסף בסופו של דבר ,מגבר שפופרות טוב מאוד הוא יקר ,שלח לו פיס ואז כדאי להזהר שעוברים אצלו מתחת למרפסת , שלא תקבל 90 קילו בראש.אולי כדאי להזכיר "נשכחות" במיוחד לנוכח העובדה שמדובר ברמת מחיר של ENTRY LEVEL שאנשים "חדשים" וחסרי ניסיון יכולים ליפול בהם והכל מפי אומרםראה נמר לוי - "היום נדבר על מנורות"
אז מה הבעיה שלי עם מנורות?
מלבד חברים בודדים ביותר שהאזנתי אצלהם לציוד מנורותי שמעתי עוד המון מערכות כאלה. זה מתחיל תמיד בסדרת התנצליות בסגנון: הבייאס לא מכוון, יש לי בעיה במנורה הזו, מנורות הדרייבר לא מספיק איכותיות, לא שמתי יד על nos טובה למגבר שלי, לא מייצרים כבר את המנורות הללו, יש לי מיקרופוניות במנורה ההיא ועוד שלל תירוצים. יש כאלה שלקחו את התחביב הזה של המנורות רחוק יותר. חלקם הנכבד הפכו את הבית שלהם לבית עלמין למנורות ולכל מקום שאני אסובב את ראשי בחדר ההאזנה שלהם אני אמצא גופה של מנורה או אחת כזו גוססת או לפחות אחת שיצאה מהמגבר מפני שהיא החליטה שהיא רוצה לשיר בעצמה שיר שלא קשור למה שהיא אמורה לנגן. זה אומר שאם שומעים את ה"צד האפל של הירח" המנורה שרה "המממממממממממממ" או אפילו "היסססססססססס" שזה לא פחות מרגיז.
הבעיה האחרת במנורות היא שהם לא שומרים על צליל יציב לאורך זמן. הן דועכות אט אט וביום רביעי הן נשמעות פחות טוב מאשר ביום רביעי של לפני 4 חודשים. שלא נדבר על ההרצה שלוקחת 100 שעות מה שאומר שכבר 3 שבועות אפשר לוותר על הנאה. הבעיה היא שהמאזין הקבוע נעשה "אפטי" לדעיכה האיטית של המנורות והוא חי בשקר שהמערכת שלו נשמעת מעולה עד שצד שלישי שבא להאזין מגלה לו את האמת המרה שהמערכת שלו נשמעת כמו מלוואח! ואז הכל מתחיל מהתחלה. מחיפוש ה-nos "החדשה" או שאם יש קצת שכל אז מנורה חדשה לגמרי ועד להרצה של עוד 100 שעות {וצריך גם יותר}. בקיצור, זה יוצא פחות שעות האזנה ויותר שעות עבודה לייצוב המערכת.
אז מה הבעיה באמת, אי אפשר לקנות?
בוודאי שאפשר. אבל צריך עדיין להשאר בצבא האודיופילי האותנטי ולקנות את הכי מנורתי שיש. הכי "מוסיקלי" {לא ברור לי איך מגדירים את זה אבל יאללה, כייף להגיד את צמד המילים האלה} מה שאומר nos! וואו, יש לי מנורה שעשו בשנת 56 אחרי הספירה וזו לא ראתה אור יום מעולם! ואני טוען שברור שהיא לא ראתה אור יום. הרי משנת 56 היא ישבה בתוך רדאר של צוללת, נטחנה על הכספית ואבק גם לא יהיה עליה שהרי בצוללת, אין אבק! אז כן, היא נראת חדשה, וגם השניה שקיבלתם איתה, שהיא מאותה שנה אבל ישבה בתוך בונקר ברוסיה הקפואה, גם אותו פרק זמן, וגם היא, כמו השניה, לא ראתה אור יום ובח שלא אבק {כשיש קרח אין אבק}. אממה? נטחנה גם היא וההתאמה בניהן אינה מושלמת. דהיינו, בעברית מאונגלנת, "מטשינג"! ואז יש זליגה של ערוץ שמאל לימין ואין פוקוס ומתחילים לחטט במגבר והופ, וטופ, ופופ! יש לנו עוד "מגבר מוסך" להתעסקות בבית. והמוסיקה? מהטרנזיסטור הרזרבי שלא עושה אף פעם צרות.
איתי
,תגיד? חוץ מלצטט את נמר ,יש לך איזה דעה משלך? אתה נגד ציוד שפורפרתי ? האם אתה חושב כמוהו? תראה אני מכיר את נמר, הכל עניין של כסף בסופו של דבר ,מגבר שפופרות טוב מאוד הוא יקר ,שלח לו פיס ואז כדאי להזהר שעוברים אצלו מתחת למרפסת , שלא תקבל 90 קילו בראש.
ראשית, הנה הסיפא של הנמר בפוסט "היום נדבר על מנורות":
אני אישית מעדיף טרנזיסטור איכותי, כבד, עם שנאים בריאים, זרם בריא והכי חשוב שישמע כמו מנורות.![]()
שנית, בוודאי שיש לי דעה אישית לגבי מנורות, אני סבור שיש בהם קסם ומוסיקליות שקשה להשיג במגברי טרנזיסטור, אבל - בהקשר של המכשיר הזה אני סבור שאנשים חדשים בתחום, חסרי ניסיון עם מנורות ועם מגבר של 30 וואט - המכשיר הזה לא בשבילם, חרף לכאורה המחיר הנמוך.
מובן שאין הדבר כך כאשר יש לך נסיון גדול יותר, התנסית במגברי טרנזיסטור בהתחלה ואח"כ הבשלת "אודיופילית" ומנטלית להתעסקות עם מגבר מנורות טוב וחזק שמאיר לך כמו חנוכיה בבית ומחמם לך את החדר בחודש ינואר ברוקים הקנדיים מבלי שיש צורך להפעיל את ההסקה. וזאת בנוסף לכל מה שנמר אמר.
לסיכום- מנורות - לדעתי, לא למתחילים !! ולמתקדמים - לא 30 וואט.
זו דעתי
איתי
ראשית, הנה הסיפא של הנמר בפוסט "היום נדבר על מנורות":
אני אישית מעדיף טרנזיסטור איכותי, כבד, עם שנאים בריאים, זרם בריא והכי חשוב שישמע כמו מנורות.![]()
שנית, בוודאי שיש לי דעה אישית לגבי מנורות, אני סבור שיש בהם קסם ומוסיקליות שקשה להשיג במגברי טרנזיסטור, אבל - בהקשר של המכשיר הזה אני סבור שאנשים חדשים בתחום, חסרי ניסיון עם מנורות ועם מגבר של 30 וואט - המכשיר הזה לא בשבילם, חרף לכאורה המחיר הנמוך.
מובן שאין הדבר כך כאשר יש לך נסיון גדול יותר, התנסית במגברי טרנזיסטור בהתחלה ואח"כ הבשלת "אודיופילית" ומנטלית להתעסקות עם מגבר מנורות טוב וחזק שמאיר לך כמו חנוכיה בבית ומחמם לך את החדר בחודש ינואר ברוקים הקנדיים מבלי שיש צורך להפעיל את ההסקה. וזאת בנוסף לכל מה שנמר אמר.
זו דעתי
איתי
וואלה, כמה הבלים בפוסט אחד....
אין קשר בין "ותק" באודיו, לבין טופולוגיה או סוג הציוד במקרה הזה.
אוהב מוזיקה שלא מבין כלום מהחיים שלו בטכנולגיה (רובינו כאלה) יכול להינות הנאה גדולה מהמגבר הזה, או מכל מגבר שפופרות אחר שיש היום בשוק, במידה והמגבר ישודך לרמקולים מתאימים וזה סגנון הצליל שהוא אוהב. בשביל זה יש יבואנים ומוכרים שיכולים להתאים ללקוח מגבר ורמקולים, ומי שלא מנוסה רצוי לו בכל מקרה שיקנה "במכה אחת" סט שלם שמוצא חן בעיניו (טרנזיסטורי או מנורות). אין שום קשר ל"הבשלה אודיופילית" או ל"התנסות קודמת במגברים טרנזיסטוריים". כל עקרת בית, ילד או ילדה, יכולים להדליק ולכבות מגבר שפופרות וזה ממש לא סיפור להחליף שפופרות אחת לחמש שנים. ביג דיל. אצלי בבית האשה והילדות מדליקות את המגבר (שפופרות), ואת הקומקפט (שפופרות) ומצליחות לבד לשמוע מוזיקה!
האגדות וסיפורי השוק על מגברי שפופרות שצריכים תחזוקה שוטפת נכונים אולי לדור הקודם. הימים האלה נגמרו והיום השוק מלא במוצרים אמינים ומעולים. למגברים רבים כבר בכלל אין צורך לכוון ביאס, ואם צריך זה נעשה בכפתור פשוט בשנייה אחת. מי שלא רוצה להתעסק עם המגבר שלו לא מתעסק איתו.
במקביל, מגבר שפופרות טוב נותן חוויה מוזיקלית מיוחדת במינה. לא חכם לתת כאלה המלצות ולמנוע את זה ממי שחדשים בתחום או סתם רוצים לקנות מגבר ורמקולים בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך בביתם. אין שום בסיס לרתיעה מהגברת שפופרות למי שמחפש סאונד מעולה - ובתנאי שהמגבר מתאים לרמקולים כמובן.
קצת מזכיר לי את הויכוחים המצחיקים שהיו פעם על פלזמות. אנשים טענו בפורומים שהגז בפלזמה יכול להגמר ולכן לא כדאי לקנות כזה מסך.
אוהב מוזיקה שלא מבין כלום מהחיים שלו בטכנולגיה (רובינו כאלה) יכול להינות הנאה גדולה מהמגבר הזה, או מכל מגבר שפופרות אחר שיש היום בשוק, במידה והמגבר ישודך לרמקולים מתאימים וזה סגנון הצליל שהוא אוהב. בשביל זה יש יבואנים ומוכרים שיכולים להתאים ללקוח מגבר ורמקולים, ומי שלא מנוסה רצוי לו בכל מקרה שיקנה "במכה אחת" סט שלם שמוצא חן בעיניו (טרנזיסטורי או מנורות). אין שום קשר ל"הבשלה אודיופילית" או ל"התנסות קודמת במגברים טרנזיסטוריים". כל עקרת בית, ילד או ילדה, יכולים להדליק ולכבות מגבר שפופרות וזה ממש לא סיפור להחליף שפופרות אחת לחמש שנים. ביג דיל. אצלי בבית האשה והילדות מדליקות את המגבר (שפופרות), ואת הקומקפט (שפופרות) ומצליחות לבד לשמוע מוזיקה!
האגדות וסיפורי השוק על מגברי שפופרות שצריכים תחזוקה שוטפת נכונים אולי לדור הקודם. הימים האלה נגמרו והיום השוק מלא במוצרים אמינים ומעולים. למגברים רבים כבר בכלל אין צורך לכוון ביאס, ואם צריך זה נעשה בכפתור פשוט בשנייה אחת. מי שלא רוצה להתעסק עם המגבר שלו לא מתעסק איתו.
במקביל, מגבר שפופרות טוב נותן חוויה מוזיקלית מיוחדת במינה. לא חכם לתת כאלה המלצות ולמנוע את זה ממי שחדשים בתחום או סתם רוצים לקנות מגבר ורמקולים בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך בביתם. אין שום בסיס לרתיעה מהגברת שפופרות למי שמחפש סאונד מעולה - ובתנאי שהמגבר מתאים לרמקולים כמובן.
קצת מזכיר לי את הויכוחים המצחיקים שהיו פעם על פלזמות. אנשים טענו בפורומים שהגז בפלזמה יכול להגמר ולכן לא כדאי לקנות כזה מסך.
האם מנסיונך יהיה שיפור בצליל גם בהחלפה של מנורות ECC83 בקדם לאלו של סווטה?
מסכים עם הכל חוץ מהפסקה המודגשת.
אני מקבל כל כך הרבה ציוד מנורתי לבדיקה וניתקל ב-30 אחוז מוצרים עם בעיה. באחד המנורה ככה, בשני ככה ובשלישי הבמה עפה לצד ימין או שמאל. מגבר מנורות דורש התעסקות ודורש גם ידע מוקדם בנושא.
המגברים היחידים שהם ממשפחת ה"חבר שכח" הם הטרנזיסטורים והדיגיטלים.
בוא ניקח לדוגמא סתם רשימה חלקית ומהירה של מגברים במחירים שפוים יחסית, שכולנו מכירים היטב ונמכרים בארץ: מגברי שפופרות של EAR, VAC, VTL, AR, MANLEY, ROUGE, OCTAVE, AYON, KR - אם אתה קונה מגבר כזה עם שפופרות חדשות, יש סיבה שיקרה כל מה שסיפרת כאן?
כולם מגברים שכאשר משדכים אותם להגברה מתאימה אפשר לשכוח מהם להרבה מאוד שנים. חבר ושמע.
יש עוד המון דוגמאות זה היה על רגל אחת.
וואלה (מילה יפה להתחיל תגובה),
אין קשר בוותק באודיו ?? לך תשכנע חבר חדש בתחום שהוא צריך "לחמם את המנורות" חצי שעה עד שיתחיל לשמוע בצורה נורמלית (כי עד אז שומעים *** )ורק אחרי שעה-שעתיים עד שיגיע לאופטימום הזה.
(חבל שבביקורת אין שום מילה עד כמה זמן חומם המגבר בטרם נבחן).
מגברי מנורות צריכים אחזקה וראיתי כבר כמה אודיופילים שטענו ששומעים מצויין רק מה - שתי מנורות בכל צד לא עבדו....(lol)
מה שאני סבור (בניגוד לדעתך (ואתה חבר וותיק) שמגבר כזה ל א מ ת א י ם למי שאין לו נסיון ....... בתחום.
ואם כבר משהו כבר מתעקש לקנות מגבר מנורות בסכום כזה - אז הייתי ממליץ לו לבדוק את ה - MOSCOD שנמצא בלוחות. אין בכלל מה להשוות. (ולא אין לי אחוזים במכירה )
וואללה...וואלה (מילה יפה להתחיל תגובה),
אין קשר בוותק באודיו ?? לך תשכנע חבר חדש בתחום שהוא צריך "לחמם את המנורות" חצי שעה עד שיתחיל לשמוע בצורה נורמלית (כי עד אז שומעים *** )ורק אחרי שעה-שעתיים עד שיגיע לאופטימום הזה.
(חבל שבביקורת אין שום מילה עד כמה זמן חומם המגבר בטרם נבחן).
מגברי מנורות צריכים אחזקה וראיתי כבר כמה אודיופילים שטענו ששומעים מצויין רק מה - שתי מנורות בכל צד לא עבדו....(lol)
מה שאני סבור (בניגוד לדעתך (ואתה חבר וותיק) שמגבר כזה ל א מ ת א י ם למי שאין לו נסיון ....... בתחום.
ואם כבר משהו כבר מתעקש לקנות מגבר מנורות בסכום כזה - אז הייתי ממליץ לו לבדוק את ה - MOSCOD שנמצא בלוחות. אין בכלל מה להשוות. (ולא אין לי אחוזים במכירה )
מה הנימוק מאחורי "למתקדמים לא 30 וואט"?ראשית, הנה הסיפא של הנמר בפוסט "היום נדבר על מנורות":
זו דעתי
איתי