Pure Sound A30 - מגבר מנורות במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי. שכחת לציין את המשפט האחרון של הפוסט ההוא שבהחלט ישבור את מה שאתה טוען כאן.

מקווה שתעשה זאת. אם תתעצל אעשה זאת עבורך.

אולי כדאי להזכיר "נשכחות" במיוחד לנוכח העובדה שמדובר ברמת מחיר של ENTRY LEVEL שאנשים "חדשים" וחסרי ניסיון יכולים ליפול בהם והכל מפי אומרם:(ראה נמר לוי - "היום נדבר על מנורות"
אז מה הבעיה שלי עם מנורות?
מלבד חברים בודדים ביותר שהאזנתי אצלהם לציוד מנורותי שמעתי עוד המון מערכות כאלה. זה מתחיל תמיד בסדרת התנצליות בסגנון: הבייאס לא מכוון, יש לי בעיה במנורה הזו, מנורות הדרייבר לא מספיק איכותיות, לא שמתי יד על nos טובה למגבר שלי, לא מייצרים כבר את המנורות הללו, יש לי מיקרופוניות במנורה ההיא ועוד שלל תירוצים. יש כאלה שלקחו את התחביב הזה של המנורות רחוק יותר. חלקם הנכבד הפכו את הבית שלהם לבית עלמין למנורות ולכל מקום שאני אסובב את ראשי בחדר ההאזנה שלהם אני אמצא גופה של מנורה או אחת כזו גוססת או לפחות אחת שיצאה מהמגבר מפני שהיא החליטה שהיא רוצה לשיר בעצמה שיר שלא קשור למה שהיא אמורה לנגן. זה אומר שאם שומעים את ה"צד האפל של הירח" המנורה שרה "המממממממממממממ" או אפילו "היסססססססססס" שזה לא פחות מרגיז.

הבעיה האחרת במנורות היא שהם לא שומרים על צליל יציב לאורך זמן. הן דועכות אט אט וביום רביעי הן נשמעות פחות טוב מאשר ביום רביעי של לפני 4 חודשים. שלא נדבר על ההרצה שלוקחת 100 שעות מה שאומר שכבר 3 שבועות אפשר לוותר על הנאה. הבעיה היא שהמאזין הקבוע נעשה "אפטי" לדעיכה האיטית של המנורות והוא חי בשקר שהמערכת שלו נשמעת מעולה עד שצד שלישי שבא להאזין מגלה לו את האמת המרה שהמערכת שלו נשמעת כמו מלוואח! ואז הכל מתחיל מהתחלה. מחיפוש ה-nos "החדשה" או שאם יש קצת שכל אז מנורה חדשה לגמרי ועד להרצה של עוד 100 שעות {וצריך גם יותר}. בקיצור, זה יוצא פחות שעות האזנה ויותר שעות עבודה לייצוב המערכת.

אז מה הבעיה באמת, אי אפשר לקנות?
בוודאי שאפשר. אבל צריך עדיין להשאר בצבא האודיופילי האותנטי ולקנות את הכי מנורתי שיש. הכי "מוסיקלי" {לא ברור לי איך מגדירים את זה אבל יאללה, כייף להגיד את צמד המילים האלה} מה שאומר nos! וואו, יש לי מנורה שעשו בשנת 56 אחרי הספירה וזו לא ראתה אור יום מעולם! ואני טוען שברור שהיא לא ראתה אור יום. הרי משנת 56 היא ישבה בתוך רדאר של צוללת, נטחנה על הכספית ואבק גם לא יהיה עליה שהרי בצוללת, אין אבק! אז כן, היא נראת חדשה, וגם השניה שקיבלתם איתה, שהיא מאותה שנה אבל ישבה בתוך בונקר ברוסיה הקפואה, גם אותו פרק זמן, וגם היא, כמו השניה, לא ראתה אור יום ובח שלא אבק {כשיש קרח אין אבק}. אממה? נטחנה גם היא וההתאמה בניהן אינה מושלמת. דהיינו, בעברית מאונגלנת, "מטשינג"! ואז יש זליגה של ערוץ שמאל לימין ואין פוקוס ומתחילים לחטט במגבר והופ, וטופ, ופופ! יש לנו עוד "מגבר מוסך" להתעסקות בבית. והמוסיקה? מהטרנזיסטור הרזרבי שלא עושה אף פעם צרות.

איתי
,תגיד? חוץ מלצטט את נמר ,יש לך איזה דעה משלך? אתה נגד ציוד שפורפרתי ? האם אתה חושב כמוהו? תראה אני מכיר את נמר, הכל עניין של כסף בסופו של דבר ,מגבר שפופרות טוב מאוד הוא יקר ,שלח לו פיס ואז כדאי להזהר שעוברים אצלו מתחת למרפסת , שלא תקבל 90 קילו בראש.

כסף לא קשור לעיניין אלדר. אין בעיה לקנות מגבר מנורות, יש בעיה מבנית במגבר מנורות שלא מאפשרת לי להחזיק כזה.

הנה כמה הבהרות

,תגיד? חוץ מלצטט את נמר ,יש לך איזה דעה משלך? אתה נגד ציוד שפורפרתי ? האם אתה חושב כמוהו? תראה אני מכיר את נמר, הכל עניין של כסף בסופו של דבר ,מגבר שפופרות טוב מאוד הוא יקר ,שלח לו פיס ואז כדאי להזהר שעוברים אצלו מתחת למרפסת , שלא תקבל 90 קילו בראש.

ראשית, הנה הסיפא של הנמר בפוסט "היום נדבר על מנורות":

אני אישית מעדיף טרנזיסטור איכותי, כבד, עם שנאים בריאים, זרם בריא והכי חשוב שישמע כמו מנורות.:)

שנית, בוודאי שיש לי דעה אישית לגבי מנורות, אני סבור שיש בהם קסם ומוסיקליות שקשה להשיג במגברי טרנזיסטור, אבל - בהקשר של המכשיר הזה אני סבור שאנשים חדשים בתחום, חסרי ניסיון עם מנורות ועם מגבר של 30 וואט - המכשיר הזה לא בשבילם, חרף לכאורה המחיר הנמוך.
מובן שאין הדבר כך כאשר יש לך נסיון גדול יותר, התנסית במגברי טרנזיסטור בהתחלה ואח"כ הבשלת "אודיופילית" ומנטלית להתעסקות עם מגבר מנורות טוב וחזק שמאיר לך כמו חנוכיה בבית ומחמם לך את החדר בחודש ינואר ברוקים הקנדיים מבלי שיש צורך להפעיל את ההסקה. וזאת בנוסף לכל מה שנמר אמר.
לסיכום- מנורות - לדעתי, לא למתחילים !! ולמתקדמים - לא 30 וואט.

זו דעתי
איתי

לא מבין משהו. אם עיקר הבעיה במנורות היא דעיכת כושרן המהירה מצד אחד והרצתן הממושכת מצד שני, כמו גם הטורח המסיבי בכיוונון התאמה וכיו"ב כל מיני זוטות שאינן מאפשרות הנאה אמיתית מהיתרונות הגלומים כנראה באיכותן הסונית, אז מהיכן צמחה לה האבחנה בין מתקדמים למתחילים. האם המנורות של הזקנים והמנוסים מתנהגות כמו טרנזיסטורים בכל הנוגע לאמינות, אורך חיים ועוד כהנה וכהנה תכונות שלפחות לפי תאוריך הראשונים אינן מבדילות בין עני לעשיר, מתחיל לותיק, מרבה ואטים או ממעטם. בקיצור קצת מטושטש, לפחות אצלי, הענין הזה.

רק כדי להסביר נקודה מנורות טובות מחזיקות תקופת זמן ארוכה של כמה שנים - לא מדובר על שבועות או חודשים.

עבור חלק מהאודיופילים - אפשרות המשחק עם מנורות, למצוא מנורה, להחליף בקיימת ולקבל שינוי, זה חלק מהכיף
אני לא אומר שכל חובבי המנורות הם כאלו.

נערך לאחרונה ב:

אני אישית מעדיף טרנזיסטור איכותי, כבד, עם שנאים בריאים, זרם בריא והכי חשוב שישמע כמו מנורות.:)

שנית, בוודאי שיש לי דעה אישית לגבי מנורות, אני סבור שיש בהם קסם ומוסיקליות שקשה להשיג במגברי טרנזיסטור, אבל - בהקשר של המכשיר הזה אני סבור שאנשים חדשים בתחום, חסרי ניסיון עם מנורות ועם מגבר של 30 וואט - המכשיר הזה לא בשבילם, חרף לכאורה המחיר הנמוך.
מובן שאין הדבר כך כאשר יש לך נסיון גדול יותר, התנסית במגברי טרנזיסטור בהתחלה ואח"כ הבשלת "אודיופילית" ומנטלית להתעסקות עם מגבר מנורות טוב וחזק שמאיר לך כמו חנוכיה בבית ומחמם לך את החדר בחודש ינואר ברוקים הקנדיים מבלי שיש צורך להפעיל את ההסקה. וזאת בנוסף לכל מה שנמר אמר.

זו דעתי
איתי

וואלה, כמה הבלים בפוסט אחד....

אין קשר בין "ותק" באודיו, לבין טופולוגיה או סוג הציוד במקרה הזה.
אוהב מוזיקה שלא מבין כלום מהחיים שלו בטכנולגיה (רובינו כאלה) יכול להינות הנאה גדולה מהמגבר הזה, או מכל מגבר שפופרות אחר שיש היום בשוק, במידה והמגבר ישודך לרמקולים מתאימים וזה סגנון הצליל שהוא אוהב. בשביל זה יש יבואנים ומוכרים שיכולים להתאים ללקוח מגבר ורמקולים, ומי שלא מנוסה רצוי לו בכל מקרה שיקנה "במכה אחת" סט שלם שמוצא חן בעיניו (טרנזיסטורי או מנורות). אין שום קשר ל"הבשלה אודיופילית" או ל"התנסות קודמת במגברים טרנזיסטוריים". כל עקרת בית, ילד או ילדה, יכולים להדליק ולכבות מגבר שפופרות וזה ממש לא סיפור להחליף שפופרות אחת לחמש שנים. ביג דיל. אצלי בבית האשה והילדות מדליקות את המגבר (שפופרות), ואת הקומקפט (שפופרות) ומצליחות לבד לשמוע מוזיקה!

האגדות וסיפורי השוק על מגברי שפופרות שצריכים תחזוקה שוטפת נכונים אולי לדור הקודם. הימים האלה נגמרו והיום השוק מלא במוצרים אמינים ומעולים. למגברים רבים כבר בכלל אין צורך לכוון ביאס, ואם צריך זה נעשה בכפתור פשוט בשנייה אחת. מי שלא רוצה להתעסק עם המגבר שלו לא מתעסק איתו.

במקביל, מגבר שפופרות טוב נותן חוויה מוזיקלית מיוחדת במינה. לא חכם לתת כאלה המלצות ולמנוע את זה ממי שחדשים בתחום או סתם רוצים לקנות מגבר ורמקולים בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך בביתם. אין שום בסיס לרתיעה מהגברת שפופרות למי שמחפש סאונד מעולה - ובתנאי שהמגבר מתאים לרמקולים כמובן.

קצת מזכיר לי את הויכוחים המצחיקים שהיו פעם על פלזמות. אנשים טענו בפורומים שהגז בפלזמה יכול להגמר ולכן לא כדאי לקנות כזה מסך.

נערך לאחרונה ב:

זו דעתי
איתי

הכל עניין של צרכים,
עם הסיכום שלך אני ממש לא מסכים, זה עניין של צורך ולא עניין של מתחילים/מתקדמים.
יש רמקולים שגם מגבר של 3W ינגן איתם מושלם ויש רמקולים שזה לא ידגדג להם את קצה הטויטר.
הכל תלוי למה אתה משדך אותם.
צריך להתאים את ההגברה לרמקול. זה לא אומר שאי אפשר לחבר מפלצת hi current 300W, לרמקול קל ונציל, אבל הפרבילגיה של רמקול כזה היא שזה לא מחייב.
יש קונפיגורציות שמחייבות מגברים עתירי זרם, שבדר"כ מגברים מהסוג הזה שגם יודעים לנגן באופן קסום, נדירים ויקרים (במיוחד אם מדובר ב SS).

יובל

אוהב מוזיקה שלא מבין כלום מהחיים שלו בטכנולגיה (רובינו כאלה) יכול להינות הנאה גדולה מהמגבר הזה, או מכל מגבר שפופרות אחר שיש היום בשוק, במידה והמגבר ישודך לרמקולים מתאימים וזה סגנון הצליל שהוא אוהב. בשביל זה יש יבואנים ומוכרים שיכולים להתאים ללקוח מגבר ורמקולים, ומי שלא מנוסה רצוי לו בכל מקרה שיקנה "במכה אחת" סט שלם שמוצא חן בעיניו (טרנזיסטורי או מנורות). אין שום קשר ל"הבשלה אודיופילית" או ל"התנסות קודמת במגברים טרנזיסטוריים". כל עקרת בית, ילד או ילדה, יכולים להדליק ולכבות מגבר שפופרות וזה ממש לא סיפור להחליף שפופרות אחת לחמש שנים. ביג דיל. אצלי בבית האשה והילדות מדליקות את המגבר (שפופרות), ואת הקומקפט (שפופרות) ומצליחות לבד לשמוע מוזיקה!

האגדות וסיפורי השוק על מגברי שפופרות שצריכים תחזוקה שוטפת נכונים אולי לדור הקודם. הימים האלה נגמרו והיום השוק מלא במוצרים אמינים ומעולים. למגברים רבים כבר בכלל אין צורך לכוון ביאס, ואם צריך זה נעשה בכפתור פשוט בשנייה אחת. מי שלא רוצה להתעסק עם המגבר שלו לא מתעסק איתו.

במקביל, מגבר שפופרות טוב נותן חוויה מוזיקלית מיוחדת במינה. לא חכם לתת כאלה המלצות ולמנוע את זה ממי שחדשים בתחום או סתם רוצים לקנות מגבר ורמקולים בשביל לשמוע מוזיקה כמו שצריך בביתם. אין שום בסיס לרתיעה מהגברת שפופרות למי שמחפש סאונד מעולה - ובתנאי שהמגבר מתאים לרמקולים כמובן.

קצת מזכיר לי את הויכוחים המצחיקים שהיו פעם על פלזמות. אנשים טענו בפורומים שהגז בפלזמה יכול להגמר ולכן לא כדאי לקנות כזה מסך.

נסחת זאת יפה Take (Y) אין הרבה מה להוסיף פרט לעובדה שאודיופיל עם נסיון ואוזן מוזיקאלית יצליח להוציא קרוב לודאי תוצאה טובה יותר גם אם לאודיופיל המתחיל התקציב אינו מוגבל.

איתי ו. במקומך הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי יוצא בכזו נחרצות בנושא שאין לך מספיק נסיון איתו. אם באמת כתבת את מה שאתה חושב על שפופרות אני יכול לומר לך שאתה טועה ומטעה אחרים בלי להכנס יותר מידי לפרטים ש Take כבר נגע בהם לפני כן.

מסכים עם הכל חוץ מהפסקה המודגשת.
אני מקבל כל כך הרבה ציוד מנורתי לבדיקה וניתקל ב-30 אחוז מוצרים עם בעיה. באחד המנורה ככה, בשני ככה ובשלישי הבמה עפה לצד ימין או שמאל. מגבר מנורות דורש התעסקות ודורש גם ידע מוקדם בנושא.

המגברים היחידים שהם ממשפחת ה"חבר שכח" הם הטרנזיסטורים והדיגיטלים.

האם מנסיונך יהיה שיפור בצליל גם בהחלפה של מנורות ECC83 בקדם לאלו של סווטה?

החלפת שפופרת ECC83 בפרה תיתן לך קפיצה גדולה בסאונד אם היא תקלע לטעם שלך ולסגנון המוזיקה שאתה אוהב, בהנחה שהשפופרת שיש לך: או חלשה (סוף חייה) או שהיא זוועתית במקור(אלקטרו ארמוניק) או שפשוט אינה לטעמך. עד שלא תנסה אותה בעצמך לא תדע אם זה הכיוון שאתה אוהב.
כך בחשבון ששפופרות NOS עולות לא מעט וחדשות טובות גם אינן זולות במיוחד.
ח..א שפופרות אפשר למצוא כמו זבל, על שפופרות NOS איכותיות שבאמת לא עבדו ונשמעות פגז תצטרך לשלם יפה(broken)

נמר: "אני מקבל כל כך הרבה ציוד מנורתי לבדיקה וניתקל ב-30 אחוז מוצרים עם בעיה. באחד המנורה ככה, בשני ככה ובשלישי הבמה עפה לצד ימין או שמאל. מגבר מנורות דורש התעסקות ודורש גם ידע מוקדם בנושא".

מה זה הרבה (במספרים חלקי יחידת זמן)?
איזה בעיות היו ולמי?
האם מדובר בקדם מגברים, מגברים משלובים או מגברי הספק?
מהי רמת המוצרים שאתה מדבר עליהם?
האם קדם מגבר מנורות, למשל, הוא לא "חבר ושכח"?

המגבר שבחנת כעת וגם כמה אחרים לא שייכים לצמרת. מנגד, כנראה ש-VTL או אודיו ריסרץ' לא בדיוק שמה.
ומשהו אישי: הלא יש לך קדם מגבר מנורות.
נו?

מסכים עם הכל חוץ מהפסקה המודגשת.
אני מקבל כל כך הרבה ציוד מנורתי לבדיקה וניתקל ב-30 אחוז מוצרים עם בעיה. באחד המנורה ככה, בשני ככה ובשלישי הבמה עפה לצד ימין או שמאל. מגבר מנורות דורש התעסקות ודורש גם ידע מוקדם בנושא.

המגברים היחידים שהם ממשפחת ה"חבר שכח" הם הטרנזיסטורים והדיגיטלים.

בוא ניקח לדוגמא סתם רשימה חלקית ומהירה של מגברים במחירים שפוים יחסית, שכולנו מכירים היטב ונמכרים בארץ: מגברי שפופרות של EAR, VAC, VTL, AR, MANLEY, ROUGE, OCTAVE, AYON, KR - אם אתה קונה מגבר כזה עם שפופרות חדשות, יש סיבה שיקרה כל מה שסיפרת כאן?
כולם מגברים שכאשר משדכים אותם להגברה מתאימה אפשר לשכוח מהם להרבה מאוד שנים. חבר ושמע.
יש עוד המון דוגמאות זה היה על רגל אחת.

יואל.

אין לי דבר רע להגיד על מנורות ברמת הצליל. אולי גם ישנה "הקצנה" בכל הנוגע לבעיות. אני גם לא טוען שהבעיות הן המגבר אם כי במנורות עצמן.

על מנת שהמגבר יעבוד פיקס ולאורך זמן עלייך לבחור במנורות חדשות או nos שבאמת לא ניפתחו מעולם.

בוא ניקח לדוגמא סתם רשימה חלקית ומהירה של מגברים במחירים שפוים יחסית, שכולנו מכירים היטב ונמכרים בארץ: מגברי שפופרות של EAR, VAC, VTL, AR, MANLEY, ROUGE, OCTAVE, AYON, KR - אם אתה קונה מגבר כזה עם שפופרות חדשות, יש סיבה שיקרה כל מה שסיפרת כאן?
כולם מגברים שכאשר משדכים אותם להגברה מתאימה אפשר לשכוח מהם להרבה מאוד שנים. חבר ושמע.
יש עוד המון דוגמאות זה היה על רגל אחת.

הבעיה היא לא במגבר כזה או אחר הבעיה אם משתמשים במגבר במנורות זולות ושיכולות לעשות בעיות- אז יש הסיכויים שהן יעשו בעיות :)

כעת לבוא להגיד שהמגבר לא בסדר - זה כמו להגיד שמכונית יוקרה לא מוצלחת כי הדלק המלוכלך בארץ גורם לה לא לעבוד טוב.

בקריטריונים הפשוטים שלי, מגבר טוב מחברה טובה הוא ראשית כזה שיישמע לי מצוין עם המנורות המקוריות. בלי שום שדרוג עדיין.
אני גם מצפה שהמנורות האלה יחזיקו מעמד כמה שנים טובות.
שים לב, אני מתייחס כאן לטענה כאילו אלה מגברים ל"מבינים" או מגברים שדורשים תחזוקה מיוחדת. אני טוען שכל חובב מוזיקה שיכנס לחנות או יבואן, ישמע מגבר מנורות שיעשה לו את זה, יכל לקנות אותו ולהינות ממנו מאוד, בלי בעיות מיוחדות.
לא צריך להיות מבין גדול, או אחד עם נסיון בהגברה טרנזס/ בשביל להינות ולתחזק מגבר שפופרות מהדור החדש.
אני לא מדבר על אודיופילים שמרגישים צורך להחזיק בבית 2-3 סטים של שפופרות שונות ולהתאים אותן למגבר לפי המצב הרוח או בהתאם לכבלים החדשים שקנו.

אולי כדאי להבהיר לחברים החדשים בתחום..

וואלה (מילה יפה להתחיל תגובה),
אין קשר בוותק באודיו ?? לך תשכנע חבר חדש בתחום שהוא צריך "לחמם את המנורות" חצי שעה עד שיתחיל לשמוע בצורה נורמלית (כי עד אז שומעים *** )ורק אחרי שעה-שעתיים עד שיגיע לאופטימום הזה.
(חבל שבביקורת אין שום מילה עד כמה זמן חומם המגבר בטרם נבחן).
מגברי מנורות צריכים אחזקה וראיתי כבר כמה אודיופילים שטענו ששומעים מצויין רק מה - שתי מנורות בכל צד לא עבדו....(lol)

מה שאני סבור (בניגוד לדעתך (ואתה חבר וותיק) שמגבר כזה ל א מ ת א י ם למי שאין לו נסיון ....... בתחום.

ואם כבר משהו כבר מתעקש לקנות מגבר מנורות בסכום כזה - אז הייתי ממליץ לו לבדוק את ה - MOSCOD שנמצא בלוחות. אין בכלל מה להשוות. (ולא אין לי אחוזים במכירה )

אין קשר בוותק באודיו ?? לך תשכנע חבר חדש בתחום שהוא צריך "לחמם את המנורות" חצי שעה עד שיתחיל לשמוע בצורה נורמלית (כי עד אז שומעים *** )ורק אחרי שעה-שעתיים עד שיגיע לאופטימום הזה.
מגברי מנורות צריכים אחזקה וראיתי כבר כמה אודיופילים שטענו ששומעים מצויין רק מה - שתי מנורות בכל צד לא עבדו....(lol)

מה שאני סבור (בניגוד לדעתך (ואתה חבר וותיק) שמגבר כזה ל א מ ת א י ם למי שאין לו נסיון ....... בתחום.

ואם כבר משהו כבר מתעקש לקנות מגבר מנורות בסכום כזה - אז הייתי ממליץ לו לבדוק את ה - MOSCOD שנמצא בלוחות. אין בכלל מה להשוות. (ולא אין לי אחוזים במכירה )

מעניין מתי בפעם האחרונה שמעת מגבר מנורות ראוי.
לא כל אחד אודיופיל ולכן לא כל אחד חייב לחמם את המגבר בשביל שיישמע ראוי. תאמין לי שלאשתי לא מפריע כשהיא שמה דיסק ושומעת מוזיקה ברקע, גם אם המגבר לא התחמם עדיין. מראש הבהרתי שכל מי שהוא חובב מוזיקה ואינו אודיופיל יכול להינות מהגברת מנורות. שומעים מצוין מהשנייה הראשונה. שומעים עוד יותר טוב אחרי שהמגבר קצת מתחמם.

אודיופיל שטוען ששומעים מצוין אבל שתי מנורות בצד לא עבדו אצלו, הוא לא ממש אודיופיל. יותר חרש הייתי אומר.

המוסקוד מגבר נחמד, היברידי, שנמכר בארה"ב במכירה ישירה דרך הדואר לכן מחירו יחסית זול.לא הייתי משווה אותו לחלק ניכר מהמגברים והחברות שציינתי קודם, אבל זה כבר סיפור אחר. מאחר וזה לא מגבר שיש לו ייבוא מסודר בארץ, דווקא עליו לא הייתי ממליץ למי רק נכנס לתחום.

וואללה...

מגבר מנורות נשמע אחרי 10 דקות מצוין וצריך זמן חימום קצר משמעותית ממגבר SS טוב.
לא צריך מי יודע מה אחזקה, אלא אם כן אתה בבולמוס של החלפת מנורות.
לתקן מגבר מנורות בד"כ קל מלתקן SS.
בקיצור, הניסיון שלך לא דומה לניסון של רבים וטובים שחיו עם מגבר מנורות.
לי יש מגבר SS....

זו דעתי
איתי
מה הנימוק מאחורי "למתקדמים לא 30 וואט"?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור