Epos M12i - רמקולים מדפיים מאנגליה, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: Epos M12i - רמקולים מדפיים מאנגליה, ביקורת

נמר, עם האלקטרוניקה ה'נכונה' + מיקום נכון בחלל שמתאים לרמקול מסוג זה
אין סיבה שלא תקבל תוצאות מצויינות אפילו במוסיקה קלאסית

נמר - אני חייב להגיד משהו על רמקולים מדפיים/מוניטוריים וכו': לעניות דעתי פושטת הרגל והיד, ברוב חללי ההאזנה בארצנו הקטנטונת מתאימים יותר לרמקולים קטנים ולא לרצפתיים גדולים.

האפוס שבביקורת נראים לי בדיוק מתאימים (במגבלות תקציב. המחיר שלהם נראה סביר). נותנים באס מפתיע לגודלם, ולמי שהסגנון המוזיקלי שלו עולה בקנה אחד עם האופי שלהם, הם כנראה יהיו אחלה. איך אפשר לשים רמקולים רצפתיים בחדר קטן (נגיד - בגודל של ממ"ד) ולמצות את הפוטנציאל הגלום??

אתה לא חייב להגיע למיצוי מלא מהכל.
אתה יכול להשתמש ב50%.
אבל 50% מרמקול שנותן לך 8 מ10 עדיף על 75% מרמקול שנותן לך 5 מ10.

אורי, זה נכון רק בחלק מהרמקולים. חלק נכבד מהם נכנסים לפעולה רק "מאוחר", קרי בווליום בינוני, וזה לא מתאים בכל מקום. הווינה אקוסטיקס למשל, הם כאלה. גם חלק מהרמקולים הרצפתיים של פולק כאלה.

המיקום היה מעולה והאלקטרוניקה פגז.
מוניטור מוגבל מטבעו, בלי קשר לזה הספציפי, הרוב המוחלט של המוניטורים נופל בקלאסי מרובה כלים.

אורי, זה נכון רק בחלק מהרמקולים. חלק נכבד מהם נכנסים לפעולה רק "מאוחר", קרי בווליום בינוני, וזה לא מתאים בכל מקום. הווינה אקוסטיקס למשל, הם כאלה. גם חלק מהרמקולים הרצפתיים של פולק כאלה.

זה תלוי ברמת השקט לרוב שיש לך ובמיקום הישיבה שלך.
קח רמקול נציל יחסית, של 90-92dB בעל עכבה דיי יציבה, ואין בעיה למצוא כאלו לא תהיה לך בעיה עם מגבר מתאים.

המיקום היה מעולה והאלקטרוניקה פגז.
מוניטור מוגבל מטבעו, בלי קשר לזה הספציפי, הרוב המוחלט של המוניטורים נופל בקלאסי מרובה כלים.

אם אני מבין נכון, היתרון של ריצפתי מרובה יחידות הוא בכך שיש חלוקת עומס
בין היחידות כמו למשל ב- 3way ,אבל ברמקול 2way אין חלוקת עומס גם אם
יש מספר יחידות ואם כך מה יתרונם על פני המוניטורים לבד מהעובדה שהם
יורדים יותר נמוך?

חלוקת העומס היא אחת.
אבל בנוסף היא פוגעת.
כיוון שפילטרים אינם אידיאלים אנו יוצרים בעיות רבות בגרף ההענות של כל רמקול.
כל יחידה עוברת חיתוך בסלופ מסויים.
ולכן מאוד קשה ליצר קרוס שמפצה על זה .
בנוסף הקרוס ככל שהוא מסובך יותר מאבד מידע.
ובנוסף, יש הבדל בין 2WAY 3 WAY ומרובה יחידות.
אתה יכול ללכת על יחידות רבות ועדיין להיות 2WAY, לדוגמא system audio

ועדיין לא ברור לי מדוע "המוניטורים נופלים במוסיקה קלאסית מרובת כלים" ..

ועדיין לא ברור לי מדוע "המוניטורים נופלים במוסיקה קלאסית מרובת כלים" ..

אסביר לך.

מוניטור זה כמו רכב עם מנוע קטן. 4 אנשים בעליות של ירושלים זה לא בדיוק סוחב.

מוניטור אינו מסוגל להתמודד עם כל כך הרבה כלים משום שיחידה אחת אינה מסוגלת להעביר את התנודות הללו במהירות ובדינמיות המתאימה על מנת לשחזר את המוסיקה.

הדרך הטובה ביותר להבין את זה ולהרגיש את זה על חי הוא לבחון את הנושא במעשי. בוא אלי, אשמע לך יצירה קלאסית קשה במוניטור וברמקול רצפתי גדול, שניהם מחברה מאוד מכובדת ואיכותית ותוכל לחוש בעצמך כיצד המוניטור קורס כאשר הרצפתי מתמודד בקלות.

אני חושב שאם נדייק:
אין הרבה רמקולים היכולים לא ליפור במוסיקה קלאסית מרובת כלים.

נכון.

ואלה שמסוגלים מאוד מאוד מאוד מאוד יקרים וגדולים אשר דורשים תנאים מיוחדים {חדר גדול, אלקטרוניקה ברמה גבוהה וכ"ו}

בדיוק.
לרוב תהיה להם יחידה של 6.5-7 , בנית תיבה מאוד מיוחדת וקרוס מטורף.

ואלה שמסוגלים מאוד מאוד מאוד מאוד יקרים וגדולים אשר דורשים תנאים מיוחדים {חדר גדול, אלקטרוניקה ברמה גבוהה וכ"ו}

לא תמיד, לא בהכרח.
אתה מוזמן לבוא אלי לשמוע תזמורות סימפוניות גדולות מאד בחלל ההאזנה קטנטן ועם הגברה זולה מאד.

שמעתי את הרמקולים האלה בכמה הזדמנויות
ולא התלהבתי,אם אני זוכר נכון הם היו
בתערוכה מחוברים למגבר סטריאו של קריק ליד
הצ'ריו,והצ'ריו נשמעו הרבה יותר טוב.

יש לי את הרמקולים הנבחנים כאן עם הסטנדים המקוריים (משודכים לרוטל 05) ואני חושב שנמר הגדיר נכון את הרמקולים האלה - נעים להאזין להם לאורך זמן, הבס נמוך ומדויק והפירוט מצויין. יתרון נוסף מבחינתי הוא היכולת שלהם לשמש כרמקולים קדמיים בצפייה בסרטים - הפרדת הדיבור מקולות הרקע והאפקטים מצויינת, ברמקולים הקודמים שלי (B&W רצפתיים) לא יכולתי להגיע לרמות ברורות כאלו ללא ווליום שהעיר את אישתי, הילדה והשכנים...
באופן אישי אני חושב שהגימור של פורניר האלון השחור נראה יותר טוב מהדובדבן הנבחן...(קראתי איפה שהוא שבאפוס מתאימים את הפרונירים לכל זוג באופן ידני - אני לא יודע אם זה נכון - אבל התוצאה בהחלט מרשימה ביחס למחיר), הסטנדים המקוריים ככל הנראה תורמים לאיכות הצליל (לא בדקתי בלי) - לטעמי מבחינת מראה יש מקום לשיפור.

אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
א. נכתב בסקירה שעדיף להרחיק את הרמקולים כחצי מטר מהקיר כאשר נק' ההאזנה היא במרחק 3.4מ', 3.4מ' מאיפה? מהקיר או מקו הרמקולים?
ב. מה המרחק המומלץ בין הרמקולים ביחס למרחקם מנק' ההאזנה?
ג. לאיזה כבלים (במחיר פרופורציונלי ביחס לרמקולים) כדאי לשדך את הרמקולים?

ולסיום קצת מתמטיקה:
50%*8/10=0.4, 75%*10/5=0.375
0.4/0.375=1.06, 8/5=1.6
ע"פ הנתונים שהוגדרו בשירשור יוצא תוספת של 60% במחיר עבור 6% איכות, :-)
אם היינו מציבים 80% במקום 75% היה יוצא תוספת רק במחיר..

(Y)

מסכים גם עם חומוס על כך שבחללי ההאזנה הממוצעים בארצנו, ברוב המקרים מוניטורים בסגנון זה יתאימו יותר מרצפתיים.

בכל מקרה, תודה על הסקירה.(ורד)

אין ספק שמוניטור איכותי ינגן טוב יותר, נכון יותר גם תזמורת סימפונית בחלל קטן.

אני חושב שהדיון\וויכוח אם מדפיים מסוגלים לנגן מוסיקה סימפונית קצת מיצה את עצמו .... אני יכול רק להוסיף שגם מעט מאד מערכות עם רצפתיים עומדות במשימה, כולל כמה יקרות למדי ששמעתי.
אני מנסה אתגר אחר - גם לא פשוט - למשל השמעה של פסנתר אקוסטי, ביצירה קלאסית לפסנתר בודד עם הקלטה טובה. אני חושב שאם ננסה עם הרבה מהרמקולים שנוסו פה לאחרונה גם פה יהיו לנו הפתעות ....

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור