סקירה מרתקת וממצא, אקיופז מייצגת היטב את מה שעבר עולם ה hi-end היפני בעשורים האחרונים.
עדיין מוצרים מצויינים אבל ההגמוניה עברה מהמזרח למערב, די במקביל למעבר שקרה בכלכלה העולמית, בשנות השמונים יפן היתה הכוכב העולה והבלתי מעורער של הכלכלה העולמית אך כבר בתחילת שנות התשעים ובסיום המלחמה הקרה החלה לפגר אחרי המערב ולחוות עשורים של האטה כלכלית וזאת למרות קידמה טכנולוגית.
Accuphase בהחלט "שריד" מאותה תקופת זהב של יפן ובעצם בין הבודדות (בכלל) ששמורות על אותו קו פילוסופי וחתימה (בדיוק כפי שתאר נמר בסקירה) שמאפיינת את החברה עשרות של שנים, מאז הקמתה.
תודה על הסקירה המושקעת.
אני מניח שמי שאוזניו ומערכתו כויילו להגברה "אירופאית", ימצא את האקיופייז קצת מוזר.
אני מניח גם, שנבדקו הפאזות בחיבורי הבלאנס.
עבורי, היופי של אקיופייז, שהוא לא מושך בהאזנה ראשונה תשומת לב לדבר מיוחד, אך הוא פשוט נכון וטוב להאזנה לאורך זמן.
כמובן שתכונותיו הסוניות דורשות התאמה של שאר הציוד (מבחינת טונאליות), אחרת הוא יישמע מוזר בתחומים מסוימים.
לגבי התמחור, אין לי מושג איך החברה מתמחרת את המוצרים שלה שנועדו לשיווק במערב. מחיר המחירון של ה E-470 ביפן הוא 540000 ין שזה 4756 דולר. על זה בדרך כלל יש הנחה של כ 20% אצל המפיצים ביפן. 70% של המכירות של אקיופז הם בשוק היפני ושם המחירים כלל לא יקרים יחסית לאלו של חברות דומות במערב.
אחלה סקירה!!
שמח שסוף סוף היצרן הזה הגיע למחוזותינו האודיופיליים.
לי אישית היה חסר מאוד הנוכחות שלו אצלנו פה בתחום.
היבוא / חשיפה של היצרן הזה בארץ עד היום היו "קשים להשגה".
בדיוק כמו B&W, כולם מכירים וכולם יודעים, אבל חשיפה אצלנו כמעט ואין.