לדעתי אם אפשר זה מעולה להחזיק שתי הגברות ... כמו 2 מכוניות מתחת לבית
איזה רודסטר לסופ"ש וסאלון מפנקת ליום יום
אני רק לא מבין את השניצל שבוחר במנורות בימי הקיץ השורפים, ואת הSS לחורף
א. ערן, אתה סוחר. לך יש מציאות שבה אתה מחזיק הרבה מכשירים בעת ובעונה אחת ויכול לבחור מה לקחת הביתה. אתה לא במסע אודיופילי לשיפור הקיים. אתה משחק בצעצועים, כי יש לך צעצועים. וזה בסדר.
ב. ההשוואה למכוניות לא נכונה לדעתי. המכוניות משמשות למטרה שונה. נהיגה שונה ובתנאים שונים. מערכות הסטראו משמשות לאותה מטרה - לשמוע מוסיקה.
ג. אלדר, אני לא מכיר אותך ולא מתייחס אליך אישית. זכותך להחליף מגברים בשביל הכיף שלך, כי זה עושה לך כיף. זכותי לחשוב שזה עיסוק מיותר, ולהגיד כאן דבריי, כי בעיני זו לא מהות האודיופיליה, ולדעתי מי שנגרר לג'גלינג של מגברים בזמנו הפנוי, מפספס את המטרה שלשמה נועדה המערכת.
ד. כרמי, לדעתי אין מי שישפוט ויחליט מה לגיטימי לאודיופילים ומה לא, מלבד אודיופילים.
כל מה שאגיד בהמשך יהיה חזרה על דבריי המקוריים. אם כל המגיבים פה חושבים שזה חמוד וכיפי וחלק מהתחביב להחליף מדי מגברים, סתם כי זה עושה נעים באוזן, וזה חלק מההנאה ממוסיקה, אשריכם. לדעתי זה גובל בגיחוך.
להזכירך באם כבר עוסקים בתפל ובעיקר ,שכל המסע האקוסטי והחלפת הרמקולים ,איננה קשורה להרגלי האזנה למוזיקה ,אלא איך לשפר את הצליל ,וזה מאוד לגיטימי לכתוב זאת כאן ,גם באם יש בזה עיסוק בתפל כדבריך ,
למה זה מעצבן אותך ,ומעורר בך בוז תהומי שכזה לא ברור ,
לא היה נעים לקרוא שורות אלו שכתבת ,במיוחד לא ממך שמבין מה אפשר לכתוב כאן ומה לא.
אלדר, אודיופיליה היא עסק של מטורפים. אנשים המתעסקים באופן אובסיסיבי וללא פשרות במערכת שלהם, במטרה לשפר את החוויה המוסיקלית ורוצים להוציא כמה שיותר מהחומר המוזיקלי שברשותם. זה המכנה המשותף לכולנו.
לטימטום שלי בחודשים האחרונים, שחלקו חלקתי איתך בטלפון, וחלקו העליתי על הכתב בפורום, יש מטרה אחת פשוטה: לתקן, ואח"כ לשדרג את חוויית ההאזנה.
גם כשאתה החלפת ברגים ברמקולים שלך, ותחבת כבסים לתוך התיבות, ניסית בעצם לשפר את הקיים. אפילו הפעמון היה ניסיון להכנס יותר לעומק הקורה, להבין איך לשפר ולנסות למקסם את התוצאה.
אבל להחליף מגבר כי משעמם, זה משהו אחר. זה לנסות לקבל את העונג המוסיקלי דרך החלפה מלאכותית של ציוד. זה לא שידרוג. זה ניסיון לקבל גירוי מבחוץ, כשאי אפשר לשמוע עם מה שיש. הרי עוד שבוע תחליף חזרה לטרנזיסטורים.
צר לי שלקחת את זה אישי. אך אל לך. היות ואין כאן אחד שתומך בדעתי, וכולם חושבים כמוך, אז הגיחוך מופנה לכולם. לא אליך באופן אישי.
אתה מוזמן לגחך עלי בחזרה שקניתי 3 ראשים של פטיפון תוך 3 חודשים, שחירבתי סלון שלם עם ציוד אקוסטי בעל מראה גרוטסקי, ושהבית שלי נראה כמו הפנתיאון היווני או הקולוסיאום, בגלל גלילים מוזרים ואקווריומים.
ואני עומד על דעתי שהחלפת ציוד כי יותר כיף לשמוע עם משהו אחר, זה בעיני כישלון.