שפופרות או לא להיות!

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני באמת לא חושב שזה נכון לנו לשפוט מה לגטמי ומה לא לאחר, אחרי הכול אנחנו ששקועים במערכות לא זולות ממש לא נראים הגיוניים להרבה אנשים (אנחנו בעצם מוזרים לרוב האנשים)

לדעתי אם אפשר זה מעולה להחזיק שתי הגברות ... כמו 2 מכוניות מתחת לבית
איזה רודסטר לסופ"ש וסאלון מפנקת ליום יום
אני רק לא מבין את השניצל שבוחר במנורות בימי הקיץ השורפים, ואת הSS לחורף ;)

נידמה לי שהדיון היה ,שפורפרות,טרנזיסטור ומה שבניהם.
נחמד להחליף מידי פעם הגברה באם ישנה האפשרות כמובן.
סה"כ זהוא תחביב שיכול להיסתעף להמון שלוחות.
לעניות דעתי מע' אמורה לפגוע לך בנשמה בלב.לא משנה טרנזיסטור או שפורפרות.
ואם היא פוגעת השאר בטל בשישים.
הופעות לא מחליפות מע' ומע' לא מחליפה הופעה.
גם בהופעה ,אם האומן ומה שמסביב לא ריגש אותך אז חבל'ז ,גם אם הסאונד היה מעלף.
לא מזמן היתי בהופעה של מאיר בנאי,הסאונד אה לא מי יודע כמה (למרות שגם כך שום מע' לא יכולה לשחזר את הדבר האמיתי) אבל למרות זאת נהנתי מכל שניה.
בקיצור תחביב מהנה,תובעני לפרפקציוניסטים שבנינו,ויכול לבעס אותך מידי פעם.כמו כל דבר בחיים.(ורד)

לדעתי אם אפשר זה מעולה להחזיק שתי הגברות ... כמו 2 מכוניות מתחת לבית
איזה רודסטר לסופ"ש וסאלון מפנקת ליום יום
אני רק לא מבין את השניצל שבוחר במנורות בימי הקיץ השורפים, ואת הSS לחורף ;)

א. ערן, אתה סוחר. לך יש מציאות שבה אתה מחזיק הרבה מכשירים בעת ובעונה אחת ויכול לבחור מה לקחת הביתה. אתה לא במסע אודיופילי לשיפור הקיים. אתה משחק בצעצועים, כי יש לך צעצועים. וזה בסדר.

ב. ההשוואה למכוניות לא נכונה לדעתי. המכוניות משמשות למטרה שונה. נהיגה שונה ובתנאים שונים. מערכות הסטראו משמשות לאותה מטרה - לשמוע מוסיקה.

ג. אלדר, אני לא מכיר אותך ולא מתייחס אליך אישית. זכותך להחליף מגברים בשביל הכיף שלך, כי זה עושה לך כיף. זכותי לחשוב שזה עיסוק מיותר, ולהגיד כאן דבריי, כי בעיני זו לא מהות האודיופיליה, ולדעתי מי שנגרר לג'גלינג של מגברים בזמנו הפנוי, מפספס את המטרה שלשמה נועדה המערכת.

ד. כרמי, לדעתי אין מי שישפוט ויחליט מה לגיטימי לאודיופילים ומה לא, מלבד אודיופילים.

כל מה שאגיד בהמשך יהיה חזרה על דבריי המקוריים. אם כל המגיבים פה חושבים שזה חמוד וכיפי וחלק מהתחביב להחליף מדי מגברים, סתם כי זה עושה נעים באוזן, וזה חלק מההנאה ממוסיקה, אשריכם. לדעתי זה גובל בגיחוך.

להזכירך באם כבר עוסקים בתפל ובעיקר ,שכל המסע האקוסטי והחלפת הרמקולים ,איננה קשורה להרגלי האזנה למוזיקה ,אלא איך לשפר את הצליל ,וזה מאוד לגיטימי לכתוב זאת כאן ,גם באם יש בזה עיסוק בתפל כדבריך ,
למה זה מעצבן אותך ,ומעורר בך בוז תהומי שכזה לא ברור ,
לא היה נעים לקרוא שורות אלו שכתבת ,במיוחד לא ממך שמבין מה אפשר לכתוב כאן ומה לא.

אלדר, אודיופיליה היא עסק של מטורפים. אנשים המתעסקים באופן אובסיסיבי וללא פשרות במערכת שלהם, במטרה לשפר את החוויה המוסיקלית ורוצים להוציא כמה שיותר מהחומר המוזיקלי שברשותם. זה המכנה המשותף לכולנו.

לטימטום שלי בחודשים האחרונים, שחלקו חלקתי איתך בטלפון, וחלקו העליתי על הכתב בפורום, יש מטרה אחת פשוטה: לתקן, ואח"כ לשדרג את חוויית ההאזנה.
גם כשאתה החלפת ברגים ברמקולים שלך, ותחבת כבסים לתוך התיבות, ניסית בעצם לשפר את הקיים. אפילו הפעמון היה ניסיון להכנס יותר לעומק הקורה, להבין איך לשפר ולנסות למקסם את התוצאה.

אבל להחליף מגבר כי משעמם, זה משהו אחר. זה לנסות לקבל את העונג המוסיקלי דרך החלפה מלאכותית של ציוד. זה לא שידרוג. זה ניסיון לקבל גירוי מבחוץ, כשאי אפשר לשמוע עם מה שיש. הרי עוד שבוע תחליף חזרה לטרנזיסטורים.

צר לי שלקחת את זה אישי. אך אל לך. היות ואין כאן אחד שתומך בדעתי, וכולם חושבים כמוך, אז הגיחוך מופנה לכולם. לא אליך באופן אישי.
אתה מוזמן לגחך עלי בחזרה שקניתי 3 ראשים של פטיפון תוך 3 חודשים, שחירבתי סלון שלם עם ציוד אקוסטי בעל מראה גרוטסקי, ושהבית שלי נראה כמו הפנתיאון היווני או הקולוסיאום, בגלל גלילים מוזרים ואקווריומים.

ואני עומד על דעתי שהחלפת ציוד כי יותר כיף לשמוע עם משהו אחר, זה בעיני כישלון.

מתן, התייחסתי למשפט הזה: "זאת גישה אודיופילית בעייתית ששמה אותנו ללעג ולקלס בקרב אלה שרק מחכים לבקר אותנו".

ואכן, אתה ממשיך: "לדעתי זה לגיטימי להוציא 20,000 ש"ח על כבל - אם זה משפר את חויית ההאזנה. אבל זה לא לגיטימי לקנות שני כבלים ב- 10,000 ולהחליף ביניהם לפי מידת הצורך, לפי מה שמתחשק".

זה ממש לא משנה אם זה לגיטימי בעיניך או לא.

גם כי עניין הלגיטימיות למה שאדם עושה עם כספו במסגרת רצונותיו ממש לא עסקו של איש, ובעיקר כי אין כל קשר בין לגיטימיות מכל סוג שהוא לבין הנושא המדובר.

אין תקן לאודיופיל ראוי, שמי שלא עומד בו ראוי לנזיפה ציבורית.
באמת לא מבין איפה כאן הבעיה. זכותו של זה הסבור שמי שאינו יכול להסתפק בחינה של המוסיקה וחייב גם לקבל ואריאציות צליליות אחת לכמה זמן, בכדי להגיע לסיפוק, לנוד לו בצער על כך. בדיוק כמו זכותו של זה לחשוב שמי שלא מחפש כל הזמן גוונים שונים בצליל אינו באמת אודיופיל ויכול בהחלט להסתפק באוזניות ואייפון. ושניהם כמובן צודקים לחלוטין.

לרועי: אין בעיה לגופם של עניינים. יש התייחסות לשתי קביעות,

האחת, יחסי הציבור הגרועים שנעשים דרך גישה אחת; השנייה, הכנסת מה 'לגיטימי' ומה לא להחלפת הגיגים והתייחסות לטעמים.

א
ג. אלדר, אני לא מכיר אותך ולא מתייחס אליך אישית. זכותך להחליף מגברים בשביל הכיף שלך, כי זה עושה לך כיף. זכותי לחשוב שזה עיסוק מיותר, ולהגיד כאן דבריי, כי בעיני זו לא מהות האודיופיליה, ולדעתי מי שנגרר לג'גלינג של מגברים בזמנו הפנוי, מפספס את המטרה שלשמה נועדה המערכת.

ואני עומד על דעתי שהחלפת ציוד כי יותר כיף לשמוע עם משהו אחר, זה בעיני כישלון.
אני אסביר לך מה ההבדל ,
יש לי את שתי המונובלוקים היחידים בארץ של קונוורגנט אודיו טכנולוגי , אותם לעולם לא אמכור ,כי אין שום דבר שישווה להם בהפעלת רמקולים נורמלים ,
יש לי קדם מגבר ששידרגתי לו כל בורג במו ידי , הבאתי לו חלקים מכל קצוות תבל , הוא כבר למעלה מעשר שנים מלווה אותי ,ומרות כל מיני חדישים ויקרים שביקרו בביתי שיש להם יותר פה ושם ,אין להם את המיכלול שיש בקדם הזה ,וגם הוא היחידי בעולם עם הקוקטייל הלא הגיוני הזה של רכיבים מיוחדים ,
כלומר לסיכום - בציוד השפופרתי אני יכול להחליף ,אבל קשה לשפר ,ולא רק בארץ.
הרמקול-
זה הרמקול שלי ,גדול מושקע ונהדר ,יש לי אותו כבר שנים רבות index.jpg

והנה דוגמה למה ניתן לשדרג למשהו שיהיה אולי יותר טוב
index.jpg
רק מה הבעיה ,החברה מהקבוצה הזו עולים כמאה אלף יורו,
אז גם כאן אין לי יכולת לשדרג ,למרות כמה נסיונות עלובים כפי שדווחתי פה ושם ,
לגבי המגבר הטרנזיסטורי ֿגם הוא מלווה אותי שנים ,וגם אותו ניתן לשנות ,אבל קשה לשפר ,וגם אז צריך לרכוש איזה ויטוס גדול או סולושיין ,וגם אז אני לא בטוח ,
אז זה מה יש לי כבר כעשר שנים ,ולמעט המגבר ש zs הצליח לתלוש ממני (יש לו מזל) וכולל כבלים מכל הסוגים והמינים,אינני מוכר כלום ,
והנה מופיע פשפש כמוך ,ומודיע לי שאבחר אחד מבין הצימוקים והשקדים שלי ,ואז שאתמקד רק בו ,מכיוון שאחרת אני שם ללעג ולקלס את כל התחום ,
ואז אתה ממליץ לי לעטר את"הנבחר" (the one)[/B),במיטב האקוסטיקה ,כבלים,וכו ,אז למרות שאתה מצטיין בזה ,עדיין יש לי יותר כמעט בכל , החל בחשמל ,המשך בכבלים ,רום קורקשיין ,רסונטורים ,פלטות וכו ,
ומכיוון שזה המצב ומיכיוון לדעתי המצב אינו שונה מהותית מאחד שיש לו גם מערכת אנלוגית ,ובמקביל גם דיגיטלית ,והוא מאזין לשניהם ,
ומיכוון ששפופרות מנגנות אחרת מטאנזיסטור (לו היית יודע ההבדל!) ,אני נהנה מידי מספר חודשים ממערכת אחרת ,שהפרזנציה שלה שונה לחלוטין מקודמתה, שומע לי את המוזיקה שלי שוב,ונהנה מאוד מזה ,
כשתדע מה ההבדל בין הקיים לבין רמקול קרמי קטן בשלוב מגבר ציצני ,ואפילי יש מלא קוביות על הקיר ,
תבין!

תמונות מצורפות

• index.jpg
    index.jpg
    KB 8.1 · צפיות: 208
  • index.jpg
    index.jpg
    KB 8.4 · צפיות: 226
נערך לאחרונה ב:
אלדר, אודיופיליה היא עסק של מטורפים. אנשים המתעסקים באופן אובסיסיבי וללא פשרות במערכת שלהם, במטרה לשפר את החוויה המוסיקלית ורוצים להוציא כמה שיותר מהחומר המוזיקלי שברשותם. זה המכנה המשותף לכולנו.

לטימטום שלי בחודשים האחרונים, שחלקו חלקתי איתך בטלפון, וחלקו העליתי על הכתב בפורום, יש מטרה אחת פשוטה: לתקן, ואח"כ לשדרג את חוויית ההאזנה.
גם כשאתה החלפת ברגים ברמקולים שלך, ותחבת כבסים לתוך התיבות, ניסית בעצם לשפר את הקיים. אפילו הפעמון היה ניסיון להכנס יותר לעומק הקורה, להבין איך לשפר ולנסות למקסם את התוצאה.

אבל להחליף מגבר כי משעמם, זה משהו אחר. זה לנסות לקבל את העונג המוסיקלי דרך החלפה מלאכותית של ציוד. זה לא שידרוג. זה ניסיון לקבל גירוי מבחוץ, כשאי אפשר לשמוע עם מה שיש. הרי עוד שבוע תחליף חזרה לטרנזיסטורים.

צר לי שלקחת את זה אישי. אך אל לך. היות ואין כאן אחד שתומך בדעתי, וכולם חושבים כמוך, אז הגיחוך מופנה לכולם. לא אליך באופן אישי.
אתה מוזמן לגחך עלי בחזרה שקניתי 3 ראשים של פטיפון תוך 3 חודשים, שחירבתי סלון שלם עם ציוד אקוסטי בעל מראה גרוטסקי, ושהבית שלי נראה כמו הפנתיאון היווני או הקולוסיאום, בגלל גלילים מוזרים ואקווריומים.

ואני עומד על דעתי שהחלפת ציוד כי יותר כיף לשמוע עם משהו אחר, זה בעיני כישלון.[/QUOTE]
דעתי-
החלפת הגברה מבוססת מנורות,מהגברה טרנסיסטורית,כמו גם החלפת רמקולים/מקורות/כבילה,היא חלק ממסע להשגת טעם אישי,נירכש.
מסע שכולם עברו,אני משער.חווית שיחזור המוזיקה בבית,מבוססת על תובנות העולות מאותו מסע. כל אחד מוצא לעצמו עם השנים,את אותו טעם ספציפי וחי עימו לאורך ימים ושנים. חלק מהאנשים הגיע אל הטעם הסופי ומתרכז בחווית השיחזור המוזיקלי שהוא קשר בל יינתק מהאודיופיליה,וחלק ממשיך לחפש את הטעם הניכסף ומנסה להשיגו ע"י נסיונות ובחינות,שיסברו את אוזנו. אני לא חושב שזו גישה שמעוררת גיחוך אצל אחרים או שמה אותנו ללעג ולקלס בעיניהם (למרות שביננו-למי איכפת מה חושבים אחרים על התחביב שלנו?! ) אא"כ מדובר בציודפילים,שמא שעושה להם זה חווית הרכישה והחלפת הקופסאות והכבלים,חדשות לבקרים וזה כבר סיפור אחר...

מתנצל שהעזתי להתערב בשירשור ועוד בחוצפתי הצברית, לספר על דעתי ביחס למקור טרנזיסטורי שהייתי יכול לחיות איתו ,לעומת נגן שפופרתי שברשותי מספר שנים . שאף נגן טרנזיסטורי ששמעתי ושעולים פי כמה מימנו לא יכלו לו.
ולמרות ואף על פי כן שה מג'יק הזה של לין מצא חן לאוזניי , אפילו הוא לא יכול, לאדגר המדהים שברשותי.
הכל חוויה אישית של חובב מוזיקה , על ההבדל בין שפופרות לטרנזיסטור כפי שאלדר התחיל.
מודה ומתוודה שאת אלדר אני מכיר אבל את המערכת שלו לא . לעומתך שמכיר לפרטי פרטים.

באיזה נגן שפורפרות מדובר, אם אפשר לשאול?

אני שומע גם בטרנזיסטור וגם במנורות-לא רואה בכך פסול.

באיזה נגן שפורפרות מדובר, אם אפשר לשאול?

נגן של EDGAR

צפה בקובץ המצורף CD1_overview.pdf

תמונות מצורפות

אחרי שנה של הפסקה , חזרתי שוב לציוד שפופרות שלי, מזה שנה אני שומע טרנזיסטור נהדר ,והנה עכשיו שכבר התרגלתי ,החלטתי לחזור לפרה ולמונובלוקים השפופרתיים כדי לברר סופית מה אני באמת אוהב ,
ובכן , אין לי תשובה , הצליל השפופרתי גדול יותר בהרבה , חם יותר ,המיד בס מסופק בכמויות מסחריות ,הבמה מימדית יותר ,והבס מקבל מן אופי של ענן שמגיע באיטיות ועוטף את הצלילים במין רכות נמוכה ומחבקת , הטרנזיסטור לעומתו שקוף יותר,מהיר הרבה יותר ,צליל ריאליסטי בלי דאווינים ,הבס מהיר חזק ומדויק , הבמה קטנה יותר לעומת הקיר הצלילי שיוצרות השפופרות , האמת , שניהם טובים , מה מדגדג יותר בלב ומפעיל את מרכז הרגש ,כנראה שהשפופרות ,למרות חולשות פה ושם ,לטרנזיסטור כמעט ואין חולשות ,ובזה חולשתו ,קשה להיות עם צליל כל כך נקי שנה שלמה ,אז אפשר לומר שהשנה הבאה עלינו לטובה תהייה שנה שפופרתית ,תנו לי קצת ליכלוך ,זה מרעיד את הלב .(אני יודע שלחלק יש ציוד שפופרות נקי,ככה כולם חושבים).
איזה כיף שיש לך שני מגברים כאילו.
זה הכיף בתחביב מבחינתי , האפשרות לשנות ולהתרגש מחדש.
( אם לא אישה אז לפחות מגבר :) )
כנראה שקשה להוציא את המיטב מכל מגבר כי אחרי ההחלפה חסרה ההתאמה
המושלמת הכבל׳ז ואקוסטיקה.

וואלה חדשת לי.... לא נתקלתי.
אבל אני איתך עם נגן השפורפרות... גם לי יש.

אני שומע גם בטרנזיסטור וגם במנורות-לא רואה בכך פסול.
אני גם שומע בשני סט-אפים ולא רואה בכך פסול. אחד לאוזניות ואחד בסלון. אחד נייד ואחד נייח. אחד ראשי ואחד מישני. שתי מטרות. שני ייעודים.

זה לא יאומן שאין פה אדם אחד שלא רואה טעם לפגם בהחלפת ציוד לקבלת ריגוש גדול יותר מאותה מוסיקה, לשם ההחלפה בלבד. זה הופך את כולכם לשומעי מערכות ולא שומעי מוסיקה. אני מניח שמדובר באותם אנשים שרואים הישרדות, האח הגדול ודומיהם, ולא חושבים שיש בזה משהו פסול.

הטעות היא כנראה שלי. אני מניח שאני צריך לשטוח את טענותיי בפורום אחר. עימכם הסליחה.

אני גם שומע בשני סט-אפים ולא רואה בכך פסול. אחד לאוזניות ואחד בסלון. אחד נייד ואחד נייח. אחד ראשי ואחד מישני. שתי מטרות. שני ייעודים.

זה לא יאומן שאין פה אדם אחד שלא רואה טעם לפגם בהחלפת ציוד לקבלת ריגוש גדול יותר מאותה מוסיקה, לשם ההחלפה בלבד. זה הופך את כולכם לשומעי מערכות ולא שומעי מוסיקה. אני מניח שמדובר באותם אנשים שרואים הישרדות, האח הגדול ודומיהם, ולא חושבים שיש בזה משהו פסול.

הטעות היא כנראה שלי. אני מניח שאני צריך לשטוח את טענותיי בפורום אחר. עימכם הסליחה.

מתנוש ידידי,
תרגיע ואל תיחפז למסקנות מוטעות בעליל. קרא שוב את הפוסט שלי.

מתן, בחייאת, אתה בעצמך מחליף ציוד בקצב מסחרר (כולל אקוסטיקה)
מה זה משנה? זה עושה אותך פחות אודיופיל? אתה בכלל מנסה להוכיח משהו למישהו?
שמע מוזיקה ותהנה

מתנוש ידידי,
תרגיע ואל תיחפז למסקנות מוטעות בעליל. קרא שוב את הפוסט שלי.

על מה אתה מדבר ועל מה אני מדבר? אתה מדבר על התעסקות עם הציוד באופן כללי. אני מדבר על התעסקות עם הציוד לשם התעסקות בלבד, לא כאמצעי לשדרוג אלא כמטרה.
אין פסול בלהתעסק כל היום עם המערכת בשביל להגיע למטרה, והיא שיפור חוויית ההאזנה.
יש פסול בלהתעסק עם המערכת לשם התעסקות עם המערכת.
מטרתה של המערכת היא השמעת מוסיקה. ברגע שמחליפים מגברים כי זה יותר נעים מלשמוע מוסיקה, מצבנו חמור. ועל כך חולקים עלי אודיופילים כמו שניצל ורוזי שעל פי השרשור הזה עושה רושם כי מעדיפים לשמוע את אותה מוסיקה עם הגברה שונה, מאשר לשמוע מוסיקה שונה (וחדשה) עם אותה מערכת.

מתן, אני אתך לגמרי שמערכת היא לשם מוזיקה בלבד ולא לשם ההתעסקות (גם אם זה לא ענייני אם יש כאלה שתופסים את זה להפך). אבל נדמה לי שאתה מתעלם כל הזמן מן העובדה שמדובר בציוד שמע אלקטרוני, לא במוזיקה חיה, ולכן מטבעו וממהותו הוא מעביר חוויה מוגבלת, רק חלק מן הדבר האמיתי. במילים אחרות, האודיופיל נידון לתסכול נצחי, כי הוא לא ישיג לעולם את הדבר האמיתי. מכאן, שכל שדרוג או החלפה מטרתם בסופו של דבר לתת ביטוי להיבט נוסף או אחר בחוויה המוזיקלית. לכן החלפת מגבר או "סטייה הצדה", כמו שאתה קורא לזה, רלוונטית בדיוק כמו כל שדרוג.
כמו כן, אתה מתעלם מהעובדה שהטעם המוזיקלי שלנו, כאודיופילים, מתעצב לא מעט מתוך היכולות של המערכת:
כלומר, מערכת שיודעת להגיש מוזיקה רב-כלית בצורה סבירה תגרום לנו לאט לאט להקשיב יותר ויותר למוזיקה כזאת, ומערכת שיודעת להגיש בצורה סבירה מוזיקה אינטימית יותר תגרום לנו לדבר דומה, וכך הלאה.
אם כך, החלפת מגבר גורמת בהכרח גם להתרגשות מסוג המוזיקה שנדחק לפינה לזמן-מה.
חוץ מזה, לפני יומיים הייתי ברסיטל לחליל ולפסנתר ונוכחתי בפעם המי יודע כמה שאפילו שני הכלים האלה לבדם גדולים על כל מערכת ששמעתי אי פעם. ושוב נוכחתי שיש סוגי מוזיקה, בעיקר אלה הנשענים על צבע ודינמיקה ופחות על צורה, שצריך לשמוע אותם בקונצרט חי, כי כל מערכת עושה להם עוול.

מתנוש הגזמת,
מוסיקה אינה דבר מקודש, בכלל יש מעט מאוד דברים קדושים
בסך הכל תחביב, וכמו כל תחביב אפשר להנות ממנו במגוון צורות ודרכים
אם מישהו רואה האח הגדול או לא, אינו בהכרח מצביע על כמה הוא בן אדם,
מערכת הערכים של אדם נמדדת כמו מערכת סטראו - על מכלול התמונה הכללית הגדולה.
הגזמת בהתבטאות.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור