שנאי מבדל ״מאוזן״

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני הייתי בצוות הסאונד הראשון של המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, האולם עבר מדידות של האקוסטיקאי ומדידות של החברה שהתקינה את הPA הקבוע. זמן מה לאחר מכן נדרשו שינויים מבניים ואקוסטיים ובהתאם ה EQ הראשי והדרישה באה מ"אוזניהם" של אנשי האופרה.
ואיך זה נוגד את המדע ?
ומאיפה אני יודע מה היו המדידות והאם הרמקולים הותאמו נכון ?

ואיך זה נוגד את המדע ?
ומאיפה אני יודע מה היו המדידות והאם הרמקולים הותאמו נכון ?
וזו התשובה ה"מדעית" שלך?
היו אנשי מקצוע שאני מעריך לפחות טובים כמוך. אני עוצר כאן זה מוביל לשום מקום.

• Like
Reactions: zs
במקום יש פיוז זהב טהור מיוחד ( יש שיגידו שאני לא נורמלי ) אבל לא רוצה פחת במסלול החשמלי
אלדר,
באיזה קראט השתמשת, 14, 18, 24 ? יש הבדל בקשיחות וטוהר המוליך - לכן אני מסיק שיש הבדל בצליל.
אגב, על אותו רעיון הייתי בודק אם זהב לבן (בד"כ מעורבב עם פלדיום), צהוב (טבעי), או אדום (מעורבב עם נחושת) נשמעים שונה.

וזו התשובה ה"מדעית" שלך?
היו אנשי מקצוע שאני מעריך לפחות טובים כמוך. אני עוצר כאן זה מוביל לשום מקום.
בהחלט ננתי תשובה ריאלית .
אם אתה חושב שכל חדר מתבצע ומסתיים לפי הספר - אתה טועה .
לא קשור לאיש מקצוע כזה או אחר.
מעבר לזה - נלך לתרחיש השני שנתתי כבר- הכל יצא פרפקט- עבר סף מסוים - "תקין" .
זה לא שאין עניין של פיין טיונינג ,טעם וכו ( בקצוות ).

מה שאני אומר - שכל עוד אין את הסף - מה יש לדבר על קצוות (תרתי משמע).ואתה מתעקש לדבר על קצוות ולבטל את הסף (לא רק אתה ).

אני מבין למה זה יכול לעורר בהלה - אבל זה כיוון אחד שאפשר ללכת בו .הכיוון השני הוא קשה יותר ודורש זמן .

אפשר לדבר על קצוות גם בלי לבטל את הסף, אבל כל דיון על קצוות נתקל בהערות של ביטול הסף.
רמקולים-חלל זה הבסיס, אין ספק בכלל

כלומר דיסטורשן, הדגשת תחומים מסויימים ובורות באחרים ושאר עיוותים הרמוניים?
גם אני אוהב ת'כלס...
סוטה שכמותך... :p
ויותר ברצינות, הבעיות עם התזה/תזות (תכלס יותר מתזה אחת) הזאת הן:
* לעניין הדגשה/הנחתה של תחומים כפונקציה של טעם - לג'יט כמובן, אבל -
נדיר עד לא קיים שבעיות אקוסטיות "מתנהגות יפה" ומדגישות בחלקות/עדינות/באופן סימטרי(!) איזורים מסויימים... זה יותר בכיוון של זיג זגים, דיפים ופיקים פרועים (בעיקר כשהרמקול לא תוכנן לפיזור "חלק"). בבאס בכלל אללה יוסתור (אלא אם התמזל מזלך) כך שקשה לטעון ברצינות שהם משקפים "טעם". לעניות דעתי, הרבה מהדעה שהשתרשה לגבי הדגשה-כפונקציה-של-טעם נשענת על נקודת מוצא שגויה שאנחנו אמורים לשמוע פלאט בחדר רפלקטיבי (יעני חדר מהחיים). מי שהסטורית כיוון לשם חווה סאונד "קליני" או בשמו האקדמי יותר - מבעס תתחת.

* לגבי דיסטורשן - אני חולה על דיסטורשן. של גיטרות ז'תומרת. זה שהנגן כיוון אליו. האם זה רעיון טוב לקחת את כל הטוב הזה שכבר נארז יפה במיקס ובמאסטרינג ולהוסיף עליו עוד "שמיכה" (מגרדת, עם הכנה לסקביאס)? שואל בשביל חבר עם מערכת פח....

אין לי הרבה מה להגיד על דיסטורשן הרמוני עדין המתקבל משימוש במנורות. יש לזה הרבה אוהדים, אני לא מכיר התנגשות עם המדע (מחילה על הניסוח הדרמטי מדי) בנקודה הזאת, לא מכיר גם מחקרים שתומכים בה, למעט אחד לא פורמלי (אבל גם לא לגמרי מצ'וקמק) שערך פעם אחד החובבים ב-ASR והתמקד ב300B. זה מן הסתם לא קשור לרמקול.
בוא לא נשכח שלא כל העיוותים הם הרמונים, ושחלקם איומים ממש, ביחוד כשמשהו בשרשרת מגיע לקצה העליון של היכולת שלו...

בהחלט ננתי תשובה ריאלית .
אם אתה חושב שכל חדר מתבצע ומסתיים לפי הספר - אתה טועה .
לא קשור לאיש מקצוע כזה או אחר.
מעבר לזה - נלך לתרחיש השני שנתתי כבר- הכל יצא פרפקט- עבר סף מסוים - "תקין" .
זה לא שאין עניין של פיין טיונינג ,טעם וכו ( בקצוות ).

מה שאני אומר - שכל עוד אין את הסף - מה יש לדבר על קצוות (תרתי משמע).ואתה מתעקש לדבר על קצוות ולבטל את הסף (לא רק אתה ).

אני מבין למה זה יכול לעורר בהלה - אבל זה כיוון אחד שאפשר ללכת בו .הכיוון השני הוא קשה יותר ודורש זמן .
טוב, אתה מכריח אותי. אני לא מבטל את הסף ואני משוכנע שרוב הסטריאו בעתיד יבוא עם האופציה הזו ישר משלב הפלאג אין. אני רק אומר שלפני שאתה מכניס משהו הביתה תדאג לו לתנאים טובים מראש כדי לקבל את התוצאה האופטימלית, זה לא זה או זה, לדוגמה - אם יש לך ויטרינה ענקית תדאג לתלות ווילונות אקוסטיים לפני שאתה עושה RC.
היה פה פעם דיון שעורר מהומת עולם עם השלכות לא טובות ואיני רוצה לשוב לשם.

לא. ההפך. יש מספיק רגש בסאונד מאוזן טונאלי.
הללויה! תרשום שהסכמנו על היעד (תרשום, תרשום).
נשאר להתווכח באיזה סוג של מערכת ניווט משתמשים...
יום טופ ערן

אפשר לדבר על קצוות גם בלי לבטל את הסף, אבל כל דיון על קצוות נתקל בהערות של ביטול הסף.
רמקולים-חלל זה הבסיס, אין ספק בכלל
1000 אחוז צודק.
רק דבר אחד - מעולם לא הערתי לדיון על קצוות -רק כאשר לעגו או ביטלו את הסף.
רק אז - אני מרגיש לשים דברים בקונטקסט הנכון.

טוב, אתה מכריח אותי. אני לא מבטל את הסף ואני משוכנע שרוב הסטריאו בעתיד יבוא עם האופציה הזו ישר משלב הפלאג אין. אני רק אומר שלפני שאתה מכניס משהו הביתה תדאג לו לתנאים טובים מראש כדי לקבל את התוצאה האופטימלית, זה לא זה או זה, לדוגמה - אם יש לך ויטרינה ענקית תדאג לתלות ווילונות אקוסטיים לפני שאתה עושה RC.
היה פה פעם דיון שעורר מהומת עולם עם השלכות לא טובות ואיני רוצה לשוב לשם.
אתה צודק ב 1000 אחוז .מסכים לגמרי.זה גם וגם

• Like
Reactions: gse
למרות שאין לי RC נוכחתי בזאת בעצמי כשעברתי לחדר קטן עם טאנוי רצפתיים שידועים עם פיזור רחב. במת הסטריאו המיוחדת ברמקולים דואל קונצנטרים אלה מושגת עם הטיה מזערית פנימה, כל הגזמה משבשת את האיזון הטונלי, אבל בחדר קטן העמדה כזו גורמת להחזרים מהקירות הצדדיים ושם נדרש טיפול באמצעים פסיביים, RC לא יעזור. כרגע אין אצלי החזרים אבל יש הגזמה בבאס ואין לי מקום לשים מלכודות מגושמות, כנראה שלא תהיה ברירה ואצטרך טיפול אקטיבי זה או אחר שבשבילי זו כפירה :)
דרך אגב התקנת משככים לרמקולים של איזואקוסטיקס גאיה-1 חוללה שינוי דרמתי לעומת בסיסי ספייקים אחרים שניסיתי, מיי פוינט איז שלא לרוץ על ההתחלה לRC כמו שפעם היו רצים ישר לאנטיביוטיקה על כל הצטננות, צריך למצות את שאר הדברים בהתחלה ואז לגשת ל RC, דעתי.
צודק לגמרי לגבי האתגר שדואל-קונצנטרים מיצרים בחדר עם קירות צדדים קרובים, אבל, דווקא רמקולים כאלו יתאימו הרבה יותר לתיקון אקטיבי מאשר לפסיבי - האקטיבי במיטבו כי הרמקולים "מתנהגים יפה" מבחינת גרף ההחזרים ואילו הפסיבי יתקשה כי טווח התדרים שדורש תיקון הוא עצום (חיפוים בעובי דלת של מקרר ואז גם הרגת יותר מדי מהם).

אגב ההטיה של הטאנוי (אכן חשובה מאוד), רק בשביל הטרמינולוגיה: כתבת "הטיה מזערית פנימה" (ביחס לאנך?) - זה נחשב דווקא להטיה החוצה (toe out) ביחס למצב שכל טוויטר "מסתכל" לכיוון המאזין...

• Like
Reactions: gse
פנימה...החוצה (תסביר את זה ל90% מכותבי הביקורות המקצועיים) העיקר שאנחנו מסכימים על משהו.

אלדר,
באיזה קראט השתמשת, 14, 18, 24 ? יש הבדל בקשיחות וטוהר המוליך - לכן אני מסיק שיש הבדל בצליל.
אגב, על אותו רעיון הייתי בודק אם זהב לבן (בד"כ מעורבב עם פלדיום), צהוב (טבעי), או אדום (מעורבב עם נחושת) נשמעים שונה.
1760869160573.png

הכי טוב פיוז פטריית כמהין (הזהב השחור)

מה שיפה בפיוז הזה שהוא עובד בהשראות ללא בעיות מגע.

,אני כותב כאן בכדי לספר לצעירים ביננו אחרי שמיצו פטפונים , דיסקים , נגנים מטורפים של cd , והרמת כבלים עם תומכים מהריצפה ושאר חרטבונות , שאולי כדאי לשים האצבע במקום הנכון , כלומר -חדר- רמקולים-מקור ממיר , והרחק מאחור כבלים , חשמל ושאר טובים למיניהם אם בא לכם לזרוק כסף !

בנוסף רציתי לומר שאחד מהדברים שמשפיעים דרמטית על הצליל הוא ״ רומקוקשיין״ , תרדו כבר מהשטות של קו קצר ונקי, במיוחד באם נשמע חרא ואז מופעל המנגנון המנטלי , שמשכנע עצמך ששומעים סבבה, ובכן זו טעות ותקנו כמה פטפונים שתרצו , עדיין ישאר חרא של צליל , שבת שלום לכולם
קצת קיצוני לא?

אתה בעצמך רושם כל הזמן כמה טכנולוגיה ישנה טובה יותר (כמו האלטקים שלך) ומכסחת טכנולוגיה חדשה.
לפני ה room correction ולפני הדיגיטל (עדיין לא נולדתי) היה ציוד אנלוגי שהפיק ועדיין מפיק סאונד מדהים.

המקור האנלוגי שלי בן בדיוק 45 שנה (יצור אוגוסט 1980) נשמע לאוזניים שלי יותר טוב מדיגיטל עם DSP.

לא הבנתי מה הקשר לשנאי מבדל מאוזן?

טיפול טוב בחשמל הוא דווקאה כשאין שום שיפור או שינוי והציוד ממצא את מלואה הפוטנציאל שלו .. זאת אומרת שהטיפול בחשמל כמה שיותר ניטרלי.. לדעתי לפחות.

למיטבי לכת מהאתר השחור

כל דבר בתחום הזה אפשר להפוך לאירוע, קל.

"טיפול טוב בחשמל הוא דווקאה כשאין שום שיפור" = אהבתי, ענק.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור