שנאי מבדל ״מאוזן״

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,975
נקודות
113
אני מניח שרוב החבר׳ה כאן אינם יודעים למה הכוונה ״ מאוזן״, רוב השנאים המבדלים מספקים 220v לפין הימני ו אפס לשמאלי , נשמע טוב בעיקר לפרונט אנד ( אם גדול מאוד למשל מעל 5 kva),

שנאי מבדל מאוזן שונה לגמרי בהספקת החשמל שלו , הוא נותן 110+ לפין הימני ומינוס 110 לפין השמאלי , בס״ה״כ׳ מסתכם ב220 ,
והנה להפתעתי למרות שיש ברשותי שנאים ענקיים רגילים , המאוזנציק הזה (5kva) נותן משהו יותר , בעיקר בפרונט אנד , יש כמה בשוק , יקרים יחסית אבל עדיף כזה לדעתי הפרטית בלבד מאשר כבל חשמל מפונפן ב30000 שקל,אני כותב כאן בכדי לספר לצעירים ביננו אחרי שמיצו פטפונים , דיסקים , נגנים מטורפים של cd , והרמת כבלים עם תומכים מהריצפה ושאר חרטבונות , שאולי כדאי לשים האצבע במקום הנכון , כלומר -חדר- רמקולים-מקור ממיר , והרחק מאחור כבלים , חשמל ושאר טובים למיניהם אם בא לכם לזרוק כסף !
בנוסף רציתי לומר שאחד מהדברים שמשפיעים דרמטית על הצליל הוא ״ רומקוקשיין״ , תרדו כבר מהשטות של קו קצר ונקי, במיוחד באם נשמע חרא ואז מופעל המנגנון המנטלי , שמשכנע עצמך ששומעים סבבה, ובכן זו טעות ותקנו כמה פטפונים שתרצו , עדיין ישאר חרא של צליל , שבת שלום לכולם

בנוסף רציתי לומר שאחד מהדברים שמשפיעים דרמטית על הצליל הוא ״ רומקוקשיין״ , תרדו כבר מהשטות של קו קצר ונקי, במיוחד באם נשמע חרא ואז מופעל המנגנון המנטלי , שמשכנע עצמך ששומעים סבבה, ובכן זו טעות ותקנו כמה פטפונים שתרצו , עדיין ישאר חרא של צליל , שבת שלום לכולם
בהחלט מסכים עם אלדר Roomcorrection.
איסי

שנאי מבדל מאוזן דומה לכבל xlr בכך שמאריק הפרעות טפיליות אסימטריות מהפאזה ואפשר בהחלט להגדיר אותו כפריט חובה לאודיופילים. אך לבטל במחי יד שאר חוליות בשרשרת זה פופוליסטי ולא...אחראי. שים את השנאי ותחבר כבל חשמל מחוט תיל וזה ישמע טוב? לגבי המחיר צודק לגמרי. אני הכנתי לבד כבלי חשמל מפלאגים שמוצאים בכבלי אודיופילים במחיר חצוף שעלותם: תקע שוקו 10€ ABL, תקע IEC 6€ 4782 Schurter וחוט מסוכך מנחושת טובה 20€ למטר 5N ונשמעים לא פחות טוב מכבלים אודיופיליים ב 2,500 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:
שנאי מבדל מאוזן דומה לכבל xlr בכך שמאריק הפרעות טפיליות אסימטריות מהפאזה ואפשר בהחלט להגדיר אותו כפריט חובה לאודיופילים. אך לבטל במחי יד שאר חוליות בשרשרת זה פופוליסטי ולא...אחראי. שים את השנאי ותחבר כבל חשמל מחוט תיל וזה ישמע טוב? לגבי המחיר צודק לגמרי. אני הכנתי לבד כבלי חשמל מפלאגים שמוצאים בכבלי אודיופילים במחיר חצוף שעלותם: תקע שוקו 10€ ABL, תקע IEC 6€ 4782 Schurter וחוט מסוכך מנחושת טובה 20€ למטר 5N ונשמעים לא פחות טוב מכבלים אודיופיליים ב 2,500 ש"ח.
זה הסגנון הפרטי שלי , כבר ניסו לקרוא אותי לסדר מאות פעמים , אבל למרות הכל יש פה ושם נסיון לחלוק ולעזור לחברים שאולי לא שקועים עד הצוואר, לגבי כבלים , גם אני בניתי לכל המערכת ,אבל אין צורך לקנות נורדוסט טופ אוף דה ליין למרות שהרוכש שאני מכיר הייטב בטוח שעשה לו דרמה , לא בעיה להוכיח שזו טעות

• Like
Reactions: gse
שנאי מבדל מאוזן (התיאור הטכני שלך מאוד לא מדוייק אבל זה לא ממש משנה) עושה עבודה של 1000 כבלים ואין על זה בכלל וויכוח, בכל אולפן הקלטות ראוי יש כזה (מה שדי מסביר פוסטים משרשורים אחרים) וכל אודיופיל צריך לשקול איפה בשרשרת העדיפויות שלו הוא שם כזה שנאי. אבל שנאי מבדל שאין לו הרבה! נחושת עלול לסרס דינמיקה של מערכת וזה לא זול…

אבל שנאי מבדל שאין לו הרבה! נחושת עלול לסרס דינמיקה של מערכת וזה לא זול…
ואם במקום נחושת יש לו אפילו יותר אלומיניום?:p התקנת את הקו הנפרד האודיופילי?

וואלה חיברתי, פעם ראשונה מתחילת המלחמה שהפעלתי את המערכת והצלחתי להאזין לכמה אלבומים מלאים בלי שהמחשבות יפריעו.
לא יכול לדעת באמת כמה השפעה יש לכבל אודיופילי מהלוח לשקע המערכת אבל שמתי….

לי יש כבלי נחושת מצופי 16 אחוז כסףשל מטוס f16 , בין הלוח למערכת , 2 קוים שעוברים דרך שנאי הסטורי 10kva של hp , נמצא בבוידם , ומשם ללוח שמפוצץ בbaybee , מנותק מהמפסק פחת שלדעתי הורס כל חלקה טובה , במקום יש פיוז זהב טהור מיוחד ( יש שיגידו שאני לא נורמלי ) אבל לא רוצה פחת במסלול החשמלי , תבדקו ! לאחר מכן הפרונט אנד מחובר לשנאי המאוזן וצרכני ( צרחני :oops:) הזרם ישירות לקיר , בזמנו מתחתי כבל דומה אצל שחורי בבית , לא נראה לי החליף , כבר לא מדבר איתו ! כל שאר כבלי החשמל מגלילים של חיל האוויר האמריקאי ( אגב , רוב היצרנים משתמשים בזה ועדיף שיפסיקו לבל המוח על מונוקריסטל , ממילא הזרם של האלקטרונים זורם ע״פ השטח ושם 16% כסף , כשמשתמשים בשנאים רצוי לבדוק שלא דופק הדינמיקה ( והם כבדים רצח ), אני מתנצל ששובר קצת מוסכמות ומבלבל לכם הביצים , אני בשלילה ורוב היום בבית אז אוכל לכם הכבד!

לי יש כבלי נחושת מצופי 16 אחוז כסףשל מטוס f16 , בין הלוח למערכת , 2 קוים שעוברים דרך שנאי הסטורי 10kva של hp , נמצא בבוידם , ומשם ללוח שמפוצץ בbaybee , מנותק מהמפסק פחת שלדעתי הורס כל חלקה טובה , במקום יש פיוז זהב טהור
שניצל היקר. מה שווה צליל חלומי אם תתחשמל ולא תוכל להינות ממנו, חייב להיות פחת גם בשביל הביטוח.
כנראה מה שהורס זה השילוב בין המא"ז הראשי וחוט הגישור ביניהם. ראשית יש לוודא שכולם מאותו יצרן ולפי הערך הנומינלי לזרם שהוקצה ע"י ח"ח, לשים מא"ז ראשי עם ערך גבוה מידי למה שהקצתה חברת חשמל יתן באס כבד ופחות פתיחות. שנית, פחת לבד נקרא RCCB וכיום יש מודול שנקרא RCBO שהוא שילוב של הפחת עם המא"ז הראשי וזה יפתור לך חצי בעיה.
וקבל עצה בשוּשוּ...תבדוק איזה נתיכים שמו ח"ח לפני המונה בכול פאזה, אם לא עשית אי פעם הגדלה הם כנראה 25-35 אמפר ותבקש מחשמלאי להחליף לך את הנתיך עליו יושבת המערכת ל50 אמפר אופיין זהה רצוי של יצרן ETI או איכותי אחר, אתה תידהם מה שינוי בעלות של עשרה שקלים יעשה שרכיבים שעלו לך אלפים אולי פחות.

בקש ממנו שיחבר לפי התמונה עם התרשים המצורפת.

תמונות מצורפות

• ADP466H (4) (1).jpg
    ADP466H (4) (1).jpg
    KB 57 · צפיות: 25
נערך לאחרונה ב:
הבעייה שהכבלים הטובים לא עולים 2500 ש״ח אלא הרבה יותר
אני מסכים שכבל diy זול יכול להישמע נחמד
כמו כבל מוכן ב 2500

• Like
Reactions: zs
רק קו קצר ונקי. לדעתי.
מינימום התערבות בסיגנאל.
רום קורקשיין זה מטעה- הוא לא מתקן שום חדר. הוא בד"כ גורם לצליל להיות סינטטי ומהונדס ומוציא ממנו את האופי והניואנסים.
יש מי שיאהב, אני לא.
כמו רגל קרושה.
אני בכלל לא.
אם כבר...
טיפול בקצוות העליונים על ידי איקולייזר איכותי מאוד ( לוקי מקס schitt יש לי נסיון נחמד איתו אצל חבר), יכול אולי לתת מזור למי שרוצה דרך קצרה לתהילה.
חשמל חשוב מאוד בשרשרת החיווט. הכי חשוב.
גם מקור, והכי חשוב רמקולעם ואקוסטיקה.

וסאבוופר, כל מערכת צריכה סאבוופר.. איכותי.

שבוע טוב,
ושלא יעבדו עליכם ... ;) !

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: gse
רק קו קצר ונקי. לדעתי.
מינימום התערבות בסיגנאל.
רום קורקשיין זה מטעה- הוא לא מתקן שום חדר. הוא בד"כ גורם לצליל להיות סינטטי ומהונדס ומוציא ממנו את האופי והניואנסים.
יש מי שיאהב, אני לא.
כמו רגל קרושה.
אני בכלל לא.
אם כבר...
טיפול בקצוות העליונים על ידי איקולייזר איכותי מאוד ( לוקי מקס schitt יש לי נסיון נחמד איתו אצל חבר), יכול אולי לתת מזור למי שרוצה דרך קצרה לתהילה.
חשמל חשוב מאוד בשרשרת החיווט. הכי חשוב.
גם מקור, והכי חשוב רמקולעם ואקוסטיקה.

וסאבוופר, כל מערכת צריכה סאבוופר.. איכותי.

שבוע טוב,
ושלא יעבדו עליכם ... ;) !
שבוע מבורך ,
לא כל הרמקולים מתאימים ל רם קורקשיין .
באילו שכן - לא תשמע שום מהונדס או משהו קרוב לזה .
והאמן לי שאני רגיש מאוד לצליל מהונדס . ברמה שזה עושה לי פריחה בגוף .
חלק עצום מהיצרנים בונים על צליל מהונדס כדי למכור את הרמקולים שלהם ובכל זאת הקהל האודיו פילי קונה אותם . כך שהדיבור על נקי /קצר / טבעי נשאר בחזקת דיבור - אין לו אחיזה במציאות .

אם הרמקולים הונדסו לצליל מסוים - רום קורקשיין לא יציל אותם אלא רק יחריף את הבעיה .
ברמקול עם צליל טבעי ופיזור נכון - הוא רק יוכל לתת להם לשיר כמו שצריך במידה ומתקנים מה שנכון לתקן .

בסוף אתה יכול להתעסק עם חשמל 25 שנים - החדר מחסל כל חלקה טובה בכפולות של מאתיים ואם אתה לא נוגע בזה פאסיביות , אקטיבית או שניהם - לא ישנה שום חשמל את הבעיות הגדלות .
גם יש לנו נטיה להתרגל לחלק מהבעיות ולמסך אותן עם הזמן .כושר השכנוע האנושי הוא באמת משהו חריג וכנראה מאוד חשוב להישרדותנו .

ברמקול עם צליל טבעי ופיזור נכון - הוא רק יוכל לתת להם לשיר כמו שצריך במידה ומתקנים מה שנכון לתקן .
למרות שאין לי RC נוכחתי בזאת בעצמי כשעברתי לחדר קטן עם טאנוי רצפתיים שידועים עם פיזור רחב. במת הסטריאו המיוחדת ברמקולים דואל קונצנטרים אלה מושגת עם הטיה מזערית פנימה, כל הגזמה משבשת את האיזון הטונלי, אבל בחדר קטן העמדה כזו גורמת להחזרים מהקירות הצדדיים ושם נדרש טיפול באמצעים פסיביים, RC לא יעזור. כרגע אין אצלי החזרים אבל יש הגזמה בבאס ואין לי מקום לשים מלכודות מגושמות, כנראה שלא תהיה ברירה ואצטרך טיפול אקטיבי זה או אחר שבשבילי זו כפירה :)
דרך אגב התקנת משככים לרמקולים של איזואקוסטיקס גאיה-1 חוללה שינוי דרמתי לעומת בסיסי ספייקים אחרים שניסיתי, מיי פוינט איז שלא לרוץ על ההתחלה לRC כמו שפעם היו רצים ישר לאנטיביוטיקה על כל הצטננות, צריך למצות את שאר הדברים בהתחלה ואז לגשת ל RC, דעתי.

נערך לאחרונה ב:
הפוך ....
קודם להתכנן רמקול נכן לחדר או חדר לרמקול
:cool:

למדוד את החדר עם הרמקול
לתקן מה שאפשר פאסיבית ,אקטיבית או שניהם
ואחרי זה כל מה שאתה אומר
:)

זה כמו שתתכנן טיול לחול מוצלח ותסגור על האספרסו בתחנת דלק לפני שסגרת את הטיסה והמסלול .
ההשפעה של מה שאתה אומר קיימת -אבל היא לא מתקרבת להשפעה של דברים אחרים.

כל עוד לא מדדת אתה לא יכול באמת לדעת האם ההגזמה היא לכל הבאס או שבחלקו יש הגזמה ובשאר לא .
יכול גם להיות שאין הגזמה בגרף התדרים אלא בזמני הדהוד ואז הפתרון של RC לא יוכל לספק לך מה שאתה מבקש .
יותר נכון -יספק חלקית היכן שיש פיקים ובצידה מסוימת.

אני מבין שנכון לעודד שיח חופשי ומגוון דעות - אבל זה לא כל כך עניין של דעה במקרה הזה.
כנראה שתשתוף אותי במשפטי כפירה ואיש באמנותו יחיה אבל בסוף סאונד זה משהו מדעי - י שפה צד אומנתי שמתקיים במקביל עם הצד המדעי אבל הוא לא הבסיס .

לא כל הרמקולים מתאימים ל רם קורקשיין .
מספיקה לי האמירה הזאת, בניגוד לכאלו שטוענים ש " חייבים רום קורקיישן".
כך שהדיבור על נקי /קצר / טבעי נשאר בחזקת דיבור - אין לו אחיזה במציאות .
אצלי יש לו אחיזה - וזה הבסיס למערכת שלי ולתפיסת הסאונד שלי. אבל בכל מקרה אפשר למזער את ההתערבות רק למקום שמרגישים שחייבים.
בסוף סאונד זה משהו מדעי - י שפה צד אומנתי שמתקיים במקביל עם הצד המדעי אבל הוא לא הבסיס .
אני מסכים לעובדה אבל כופר באשמה ... הצד המדעי עוד לא ברור דיו, ומערכת צריכה לתת הכל גם את המדע וגם את הרגש..כמו מראדונה וכמו אלביס או פיצ'גרלד.

הצד המדעי ברור מאוד מאוד ….
אבל זה ויכוח ללא טעם .
אני לא מבין איך אנשים שלא בקיאים במדע אומרים שהצד המדעי לא ברור ( באופן אבסולוטי ) .

זאת אומרת - אני מבין , רק שזה לא המציאות .
לגבי אצלך - אין לזה משמעות . השני יגיד שאצלו זה אחרת .
וזה גם משתנה מיום ליום .

כלומר דיסטורשן, הדגשת תחומים מסויימים ובורות באחרים ושאר עיוותים הרמוניים?
גם אני אוהב ת'כלס...
לא. ההפך. יש מספיק רגש בסאונד מאוזן טונאלי.

אני מבין שנכון לעודד שיח חופשי ומגוון דעות - אבל זה לא כל כך עניין של דעה במקרה הזה.
כנראה שתשתוף אותי במשפטי כפירה ואיש באמנותו יחיה אבל בסוף סאונד זה משהו מדעי - י שפה צד אומנתי שמתקיים במקביל עם הצד המדעי אבל הוא לא הבסיס .
אני הייתי בצוות הסאונד הראשון של המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, האולם עבר מדידות של האקוסטיקאי ומדידות של החברה שהתקינה את הPA הקבוע. זמן מה לאחר מכן נדרשו שינויים מבניים ואקוסטיים ובהתאם ה EQ הראשי והדרישה באה מ"אוזניהם" של אנשי האופרה.
דיסקליימר: שלא יובן שאני אומר שיש קשר בין האקוסטיקה בעת אופרה לא מוגברת בלייב לבין הEQ של הPA, שבלייב לא מוגבר התזמורת בפיט נשמעת ברור עד אמצע האולם בלבד זה פאק במדידות ובאקוסטיקה.

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור