אין בכוונתי להתנצח עם אף אחד אלה להאיר פן אחר לגבי ה968 שכאשר הוא מופעל בחללים אקוסטיים גדולים כמו בביתי ובביתו של ניתאי, בהם ניתן מרחב גדול יותר לרמקול הבס אינו קופסתי, הרמקול מפורט מאוד ועם אווריריות בין הכלים בכל טווח התדרים יותר מהרבה רמקולים שעולים יותר ממנו,וניתן להנות ממנו בכל סיגנונות המוזיקה...
מעולה. ככה זה נשמע יותר טוב. בלי עקיצות, בלי "גורו ושמורו".
התגובה.
אני מכיר את חלל ההאזנה שלי טוב. יותר טוב ממה שאתה מכיר את חלל ההאזנה שלך וזה משום ששמעתי אצלי יותר רמקולים על מגוון טופולוגיות מאשר אתה שמעת אצלך. לכן, אני יודע היטב מתי הבס הוא מעט קופסאתי ומתי לא, מתי החדר מהווה בעיה ומתי לא. הדרך הטובה ביותר לבחון זאת היא, בעוצמה נמוכה, לפני שהחדר "מתערב". אגב, לא מעט רמקולים טובים מאוד סובלים מקופסתיות מעטה בטווח התדרים הזה מה שמוסיף לעיתים קרובות, בסגנונות מסויימים תיבול למוסיקה ומנטרל כל סיכוי לצליל יבש ואנמי בתחום התדרים הזה.
הרמקול הזה אכן מפורט, לא מפורט ברמה שטרם הכרתי, לא מפורט באופן שהוא מצליח להציג לי את הגורגרת של לואיס ארמסטרונג אך מפורט מספיק על מנת לקבל את התואר "רמקול מפורט".
הבמה של הרמקול הזה טובה מאוד, לא מצויינת. יש אוויר בין הכלים אך הוא אינו ברור ומוחלט כמו ברמקולים אחרים שכן מצליחים להציג הפרדת כלים טובה יותר. חלקם אפילו זולים יותר אך הם נופלים בכמה פרמטרים שה-968 מצטיין בהם. כמו שאמרנו, חסרונות ויתרונות יש לכל מוצר. אפילו <רחמנן ליצלן> לרמקול הזה.
ניתן להינות מהרמקול הזה בכל סיגנונות המוסיקה. אני מסכים ואף מחזק את דברייך. מדובר ברמקול שמנגן הכל. עכשיו, רמקולים שמנגנים הכל הם בדרך כלל סלחניים. הרמקול הזה אינו ממש סלחני אך יש בו סלחנות מסויימת. הוא אינו מצליח לשקף פרטים כפי שרמקולים נטרלים או אנליטים ישקפו. זה יתרון בלנגן הכל, חיסרון בלנגן סגנונות ספציפים שדורשים מיקרו דינמיות מצויינת ופרטים אין סוף יחד עם רזלוציות מטורפות. הרמקול הזה מציג הרבה פרטים, רזלוציה טובה מאוד וברמת המיקרו דינמיות הוא טוב. אף אחד מהם הוא לא עושה מדהים.
בנוסף, הרמקול הזה הוא רמקול מעולה בכל הסגנונות כאשר לא מחפשים את הקטנות שבו. כאשר מחפשים אותם, כמו במבחן, מוצאים. וכשמוצאים כותבים.
יותר חשוב שתבין שאתה זה שצריך להינות ולחיות עם הרמקול שברשותך, ומדובר בהחלט באחלה רמקול למחירו לאדם כמו ניתאי ששומע הכל מהכל. אני למשל, עם הרמקול שלי, מוגבל בסגנונות מסויימים אך מתענג עד עמקי נשמתי במגרש הביתי שלו. זה אומר שעשיתי פשרה בדיוק כמוך ובדיוק כמו כל חובב אודיו שיקנה מערכת. תמיד יהיה לה צד חזק וצד חלש.
במקרה של הרמקול הזה כל הצדדים שלו מספקים את חובב המוסיקה המאזין למגוון סיגנונות רחב.