רמקולים עם שיק צרפתי: Focal Chorus 816, ביקורת, תגובות

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: רמקולים עם שיק צרפתי: Focal Chorus 816

טוב - מוכרח להודות - יש לי בעייה עם פוקאל. ולא מבין למה, באמת שהייתי שמח להבין. שומע על מוצריה תשבוחות מכל הכיוונים. כולל הביקורת האחרונה. אבל לי זה אף פעם לא נדבק - שמעתי מכל הגדלים והצורות - מדפיים (700 ומשהו), רצפתיים (מסדרת ה800 וגם הפרופייל 918 ואולי עוד לא זוכר). המילה היחידה שעולה לי לראש בהקשר שלהם (ובאמת בלי לרצות לפגוע באף אחד) - היא "אנמי". אז אולי פספסתי פה משהו. אולי הטעם שלי פשוט הפוך ב180 מעלות למוצרים שלהם. לא יכול להיות שכולם טועים ..... נכון ?
יש כנראה עוד הרבה דברים שאני לא מבין באודיו ואולי אף פעם לא אבין.

טוב - מוכרח להודות - יש לי בעייה עם פוקאל. ולא מבין למה, באמת שהייתי שמח להבין. שומע על מוצריה תשבוחות מכל הכיוונים. כולל הביקורת האחרונה. אבל לי זה אף פעם לא נדבק - שמעתי מכל הגדלים והצורות - מדפיים (700 ומשהו), רצפתיים (מסדרת ה800 וגם הפרופייל 918 ואולי עוד לא זוכר). המילה היחידה שעולה לי לראש בהקשר שלהם (ובאמת בלי לרצות לפגוע באף אחד) - היא "אנמי". אז אולי פספסתי פה משהו. אולי הטעם שלי פשוט הפוך ב180 מעלות למוצרים שלהם. לא יכול להיות שכולם טועים ..... נכון ?
יש כנראה עוד הרבה דברים שאני לא מבין באודיו ואולי אף פעם לא אבין.

מאוד מעניין מה שאתה אומר.
בד"כ אילו שאינם חובבים את פוקאל, מאשימים את הרמקולים של החברה הזאת בדיוק בדבר ההפוך .
אבל יכול להיות שאתה מתכוון למשהו אחר בהגדרה "אנמים".

תודה רבה לך נמר על הפרגון והכתבה המדהימה הזו. אני חייב לומר שלא כל כך הופתעתי ושידעתי מהרגע הראשון שהבאתי לך את הרמקול לטסט, שהטלפון ממך לא יאחר לבוא ושתומר לי את המילים הבאות: "שזה אחד הרמקולים היותר טובים ששמעת עד כו' בקטגוריה הזו ושזו אחת הרכישות היותר טובות שניתן לקבל בתמורה לכסף".
מה שנותר לומר הוא תודה ואני מקווה שכן ירבו האנשים שבאמת ידעו להעריך את המוצר הזה ולתת לו את הכבוד
המגיע לו באמת.

בברכה,
לירן שינדר
מנהל מכירות ארצי
ALRON

האם עלות הרמקולים באנגליה פחות ממחצית הסכום
שנדש עבורם בארץ??

כבעלים של פוקאל אלקטרה 926 :

עלי לציין כי האמור בכתבה אכן משקף את המציאות,
ניתן להבין , ובצדק, כי מדובר על מוצר איכותי מכל הבחינות בהתייחס למחיר המוצר.

כבעלים של פוקאל אלקטרה 926, אני מניח כי אופי הצליל דומה ברמקולים המסוקרים לשלי, ולכן אביע דעתי בכמה נקודות :

היה קשה לי בתחילה "להתרגל" לצליל אל פוקל , הצליל אמנם נוטה לכיוון הבהירות , אך אינו ממלא את החדר ב- בומים ,
ובהחלט אינו מתאים למסיבות רועשות עם החבר'ה .

מספר חודשים של האזנה ונסיון לשכנע את עצמי שבידי רמקול איכותי , הביאו אותי למסקנה כי עלי "לשנות כיוון " ממאזין ממוצע " ל - קירבה לאודיופיל ,

מדוע ?

מפני שפוקל ( לפחות באלקטרה שלי ) מפיקה צליל מאד נאמן למקור , מאד סולידי , מאד מפורט, מאד עמוק , ובהחלט לא מרשימה את השכן שבא לשמוע בומים מרמקולים גדולי ממדים ובפועל מתאכזב שלא כך הדבר.

מי שמחפש איכות אמיתית גם בצליל וגם במוצר עצמו , בהחלט יקבל את התמורה מפוקל , לדעתי.

במקרה שלי , כל ההגברה הינה של Cyrus האנגלית .(heart)

http://www.cyrusaudio.com/content.asp?ContentID=21

לרוזי - מה זאת אומרת "הפוך" ?
אתם מכירים את הילד הזה, שיושב בפינה, מסורק, עם החולצה בפנים, הציונים שלו תמיד בסדר והצפורניים תמיד גזוזות ? זה מר פוקאל בשבילי. מנומס כזה. לא ממש מעניין. לא ממש נותן חשק לשמוע מוזיקה.

נו, אנחנו כנראה לא מדברים על אותו ילד.
אבל כמובן שהכל יחסי בחיים (אעפ"י שכנראה זה לא המצב פה).

תודה על הסקירה.
לא יצא לי לשמוע את הרמקול הזה אבל יש לי את המדפי מאותה הסדרה (806) ואת הסנטר התואם דגם 800 .

אינני יודע אם ה 806 דומים ל 816 אבל אני מרוצה מהם. כמובן שהם לא יכולים לתת את מה שה 816 נותן אבל עם חלק מהתיאורים הזדהיתי והבנתי על מה מדובר.

לגבי ההגברה - אכן עם מגבר טרנזיסטורי חזק השילוב נשמע טוב יותר (לאוזני).

ארז

נמר חג שמח כתבה מצויינת ומפורטת להפליא!! לגבי הרמקולים שמעתי אבל כאחד שמכיר את המגיוון הצליל הצרפתי אהבתי אבל לא כל כך עשו לי את זה אולי אחרים יאהבו לא שאני מזלזל חס ושלום הם חברה מעולה !! שמעתי גם את הסדרה היותר גבוה משהו מדהים אבל שוב אני מאוהב בצרפתיה אחרת !!

יהודה ידידי. אני מוכרח להגיד לך שהעדר השימוש בניקוד מקשה מאוד להבין מה אתה רוצה להגיד. לכן, על מנת שיבינו הבאים אחרי ניקדתי ברשותך את מה שכתבת. אני ממליץ לך להתחיל להשתמש בשיטה הזו. אחרת, זה יראה כמו גיבוב של מילים.

מה שאתה כתבת בצירוף ניקוד.

"נמר חג שמח. כתבה מצויינת ומפורטת להפליא!! לגבי הרמקולים. שמעתי, אבל כאחד שמכיר את מגוון הצליל הצרפתי, אהבתי אבל לא כל כך עשו לי את זה. אולי אחרים יאהבו. לא שאני מזלזל חס ושלום הם חברה מעולה !! שמעתי גם את הסדרה היותר גבוהה, משהו מדהים. אבל שוב אני מאוהב בצרפתיה אחרת !!
"

חג שמח יהודה.
מדובר בחברות שמשקיעות מאוד במוצרים שלהן. שתיהן מאותה משפחת צליל. אחת היא יותר מיוחדת ושונה בעיצוב שלה ובדרך שלה להגיע למטרה {הקבאס}. והשניה {הפוקל} סולידית יותר.

פרופיל 918 אנמי? עם איזו הגברה?
באמת קשה לומר על פוקל "אנמי".
דווקא הדגמים היקרים, עם טוויטר מתורבת יותר, נשמעים נינוחים (וגם לא אנמיים).

אוקיי !

יהודה ידידי. אני מוכרח להגיד לך שהעדר השימוש בניקוד מקשה מאוד להבין מה אתה רוצה להגיד. לכן, על מנת שיבינו הבאים אחרי ניקדתי ברשותך את מה שכתבת. אני ממליץ לך להתחיל להשתמש בשיטה הזו. אחרת, זה יראה כמו גיבוב של מילים.

מה שאתה כתבת בצירוף ניקוד.

"נמר חג שמח. כתבה מצויינת ומפורטת להפליא!! לגבי הרמקולים. שמעתי, אבל כאחד שמכיר את מגוון הצליל הצרפתי, אהבתי אבל לא כל כך עשו לי את זה. אולי אחרים יאהבו. לא שאני מזלזל חס ושלום הם חברה מעולה !! שמעתי גם את הסדרה היותר גבוהה, משהו מדהים. אבל שוב אני מאוהב בצרפתיה אחרת !!
"

חג שמח יהודה.
מדובר בחברות שמשקיעות מאוד במוצרים שלהן. שתיהן מאותה משפחת צליל. אחת היא יותר מיוחדת ושונה בעיצוב שלה ובדרך שלה להגיע למטרה {הקבאס}. והשניה {הפוקל} סולידית יותר.

הבנתי תודה !(Y)

לא מכיר את הרמקול,לא שמעתי אותו
אז אני מאמין לסקירה שלדעתי היתה מצוינת,
מיקצועית וממצה.
בכלל רמת הסקירות של הכתב מתחילות
לעלות כיתה...(ורד)

לא מכיר את הרמקול,לא שמעתי אותו
אז אני מאמין לסקירה שלדעתי היתה מצוינת,
מיקצועית וממצה.
בכלל רמת הסקירות של הכתב מתחילות
לעלות כיתה...(ורד)

חן חן.(ורד)

כתבה מושקעת , נהניתי מאוד לקרוא.
בתור בעלים של האחות הצרפתיה ( CABASSE ) שמעתי גם רמקולים של FOCAL בזמנו במבחני הבדיקה שלי. למרות שאנשים נוטים לחשוב שהם דומים באופיים לדעתי הם לא.
פוקאל הוא רמקול ( לרוב ) הרבה יותר אגרסיבי ועושה וואוו רציני בהאזנות הראשונות. יש לו באס יותר דומיננטי ולכן גם התחושה של הוואו. למוזיקה אלקטרונית בוודאי שהם נותנים את השואו. ( גם בסטים לרכב שלהם למי ששמע.
אבל לאחר זמן ממושך של האזנה , לטעמי זה רמקול מעייף ( בעיקר בגבוהים ) ואני למשל לא מסוגל לחיות איתו.
קבאס לעומת זאת כל כך מלטף לעומתם. אי אפשר להשוות בכלל את הטוויטר המדהים של קבאס מהסדרות המקבילות. בטח במוזיקה ווקאלית או אקוסטית. לא תמצא בקבאס באס שיעיף אותך לשמיים , אבל הוא שם , בצורה כל כך מדויקת.
שוב , כמובן שהכל לטעמי האישי בלבד.

נערך לאחרונה ב:
סקירה מעולה כרגיל.
נמר חבל שאי אפשר היה לעשות תחרות בין מזו 6 שסקרתי לבין הפוקאל הזה.
סה"כ מבחינת נתונים הם מאוד דומים.
מה שכן המחיר שונה לגמריי.

מעניין היה לעשות השוואה אחד לאחד כיוון שבנתיים , במקרה שלי ,המזו נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף ממה שראיתי בזמן האחרון.

מעולה אורי.

אם כך יש כבר שני רמקולים שנותנים לדעתינו את התמורה המלאה לכסף. כנראה שכל אחד בדרכו שלו.
אני בעד.

נמר שלום וחג שמח.
כשהגבת ליהודה ודיברת על ניקוד, התכוונת כמובן לפיסוק...

מועדים לשמחה!
דובי

אכן התכוונתי לפיסוק.

מועדים לשמחה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור