פיוניר - גם היי אנד, רמקול מוניטור S-2EX במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

סקירה יפיפיה,אהבתי.
לא שמעתי אותו,אך ניראה
לי שיש לו מתחרים קשים
בתחום המחיר הנ"ל.
אני אופתע לטובה אם אני טועה.

מעולה.
ניסיתי לשמוע בתערוכה את האח הגדול הקודם אבל הCAVים פוצצו לי את האוזן וגם הדגימו אותו עם A-9 שהוא חלש מדיי.
אגב אחד הדברים שלפי התמונה אני מבין, היא שלא מפתיע שהיחידה מייצרת ככה באס.
א. 7" מייצר המון באס, לא מעט רמקולים זזים עם כזו יחידה.
ב.מבנה ה W של הסראונד של הרמקול יוצר לו תנועה אחרת וארוכה יותר שנותנת לו אפשרות לייצר באס.
כמו כן הפיר הקדמי עושה את שלו.

סקירה מעולה. ונשמע כמו רמקול מעולה :)

באתי בלי ציפיות לשמוע את האח הגדול שלו, והופתעתי לטובה.
מצד שני, כמו שנאמר לפניי, המחיר לא ריאלי, ב30,000, יש הרבה אופציות.

נמר
איך הוא בהשוואה לפוקל אוטופיה שבחנת לפני שבועיים?

נמר,

ביקורת טובה מאוד (Y).

תומר

שלום נמר
ביקורת מעולה, תענוג לקרוא ולהחכים.

תרשה לי לשאול שאלת תם:
האם חובבי מוזיקה אלקטרונית בהכרח קונים רמקולים כאלו?
האם למוזיקה מסוג כזה לא יתאימו רמקולים נצילים יותר
ובעלי יחידות גדולות ...כגון סרווין ווגה וכד' ?

נמר
איך הוא בהשוואה לפוקל אוטופיה שבחנת לפני שבועיים?

ניתן להתרשם מההבדלים בכתבות. אם תהיינה שאלות ספציפיות אשמח לענות.(Y)

שלום נמר
ביקורת מעולה, תענוג לקרוא ולהחכים.

תרשה לי לשאול שאלת תם:
האם חובבי מוזיקה אלקטרונית בהכרח קונים רמקולים כאלו?
האם למוזיקה מסוג כזה לא יתאימו רמקולים נצילים יותר
ובעלי יחידות גדולות ...כגון סרווין ווגה וכד' ?

כמו כל סגנון מוסיקה כך גם מוסיקה אלקטרונית. דורשת דיוק רב, מהירות כח וכמובן פרטים.
הסרווין ווגה מתאים לחובבי האלקטרוני משום שהוא מסוגל לנגן בעוצמות בלתי שפיות {שזה ברוב המקרים מנהגם של חובבי האלקטרוני והרוק הכבד} ואין לי ספק שהוא מסוגל לנגן בקול רם יותר מכל רמקול היי אנדי שנמצא בתחום המחיר השפוי.

לכן, כאשר מבקשים מהסרווין ווגה קצת מעבר {פרטים, דיוק, נטרליות, הדיקות ומוגדרות בבס} הוא נופל מרמקולים כמו זה שבחנתי.

נשמע מצויין .... עד שמגיעים למחיר. אנחנו מדברים על רמקול שעולה פי שתיים מרמקולים דוגמת הפרואק רספונס 1, הרבט' HL5, ה b&w805, ואני לא מדבר כבר על רצפתיים בתחום הנ"ל שתיקצר היריעה מלמנותם.
בקיצור - מסקרן אבל חשוד. באמת מצדיק את המחיר ?

נו ב א מ ת.
ברקצ, מה זה השאלה על המחיר.
805 הוא רמקול מוגבל . הוא נהדר אבל מוגבל. ואני אסתכן ואגיד שהוא לא היי אנד אמיתי. אגב למשל דוגמא לרמקול מדפי שהוא היי אנד הוא למשל הסונאס פאבר גווארינארי. על אף שהוא מוגבל בהמון דברים, במה שהוא יודע לעשות הוא עושה כ"כ טוב שזה עושה לך עור ברווז.
ההרבת' על אף היותו נהדר, מוגבל גם כן. וגם עליו, בדגם הזה אסתכן ואומר.

פה נמר מדבר על סוג של ALL AROUND בהיי אנד.
כמו כן הוא מדבר על מדפי שהוא כמעט כמו רצפתי ביכולות שלו.

למה 30K זה הרבה לרמקול הייאנד?
ממש לא. אפילו זול.

אגב, מחיר בארה"ב הוא 6000$ . אם נוסיף מע"מ ישראלי זה 7000$ ולפי שער ישראלי בלי כל האמייט זה 28000 ש"ח, כלומר אפילו לא שונה ממחיר חו"ל.

אגב הנה מה שסיכם מגזין perfect vision על הרמקול:

I’ve nothing but profound admiration and respect for the Pioneer S-2EX. I’ve never experienced a larger envelope of performance from a stand-mounted speaker. It’s not a flowery romantic, but its brand of musical truth is seductive, nonetheless. While there will never be one speaker that suits everyone’s taste, the Pioneer S-2EX should be required listening for any self-respecting audiophile

לא נסחפת קצת אורי ?...
ההערות של ברקצ פיקס במקום, בנאדם, זה לא שאפשר להתעלם מזה שלPIONEER יש הרבה תחרות במחיר הזה.

ה805 לא היי אנד, וזה כן כי מה בדיוק ?
והציטטות שלך ממי אם לא PERFECT VISION ... ב א מ ת.

נערך לאחרונה ב:
אני אשאיר את הבמה לנמר.

לא נסחפת קצת אורי ?...
ההערות של ברקצ פיקס במקום, בנאדם, זה לא שאפשר להתעלם מזה שלPIONEER יש הרבה תחרות במחיר הזה.

ה805 לא היי אנד, וזה כן כי מה בדיוק ?
והציטטות שלך ממי אם לא PERFECT VISION ... ב א מ ת.

ופה בדיוק הבעיה. כתוב עליו פיוניר. ואם היה כתוב עליו רק TAD התגובות הללו לא היו מגיעות.
אין מה להשוות את הפיוניר הזה ל-805. מדובר ברמקולים שונים כמעט בכל אספקט. זה לא שאחד מהם הוא יותר היי אנד מהשני אבל אחד מהם {הפיוניר} בהחלט יותר וורסטילי מה-805 ויותר מאוזן ממנו {אל תשאל אותי אם שמעתי את ה-805 מפני שאני מדבר רק על מה ששמעתי}. שמעתי המון מוצרים בטווח המחיר הזה. קשה מאוד למצוא מוניטור שמצליח לעשות את מה שהפיוניר הזה עושה. בלי קשר ל-805 שהוא רמקול טוב מאוד, הפיוניר הזה טוב מהרבה מתחרים בטווח המחיר הזה. ונכון, כולה פיוניר, קצת קשה לקבל את זה.

ההרבת' על אף היותו נהדר, מוגבל גם כן. ,

:מה??????????:מאיפה הבאת את זה?? , במה בדיוק הרמקול הזה מוגבל?
לידיעתך לא כל מה שאתה קורא בחוברות או באתרים בהכרח
נכון, לעיתים ישנן תובנות אבל לא תמיד.

אורי.

ההרבת' הנ"ל מוגבל מפאת גודלו וגודל היחידה שלו. כל רמקול אחר יהיה מוגבל במידה דומה לסגנונות מוסיקה תובעניות.

נמר זה בדיוק אבל מה שאמרתי.
נהדר, אך מוגבל.
שמעתי אותו והוא מקסים, אבל זהו. הייתי שמח לאחד כזה.
אבל היי אנד הוא לא. מה שכן הוא עושה מוזיקה נהדר, כיף לשמוע בו, מהנה.

נמר נראה לי שהתכוונת לענות לקוצף ולא לי.

אני אמרתי שהוא מוגבל כי זה מה שהוא. מוגבל, לא כי הוא לא טוב.

להשוות את ההרבת' הנ"ל עם כל הבעיות שמנית בעצמך לפיוניר הוא לא אפשרי. ולכן אמרתי שההשוואה לא נכונה.

:מה??????????:מאיפה הבאת את זה?? , במה בדיוק הרמקול הזה מוגבל?
לידיעתך לא כל מה שאתה קורא בחוברות או באתרים בהכרח
נכון, לעיתים ישנן תובנות אבל לא תמיד.

תגיד לי קצת ענווה, לך יש?

להגיד עליי שאני משתמש רק בחוברות ועיתונים, כנראה שכחת שאני אחד מסוקרי הרמקולים באתר.

תתאפס על עצמך .

לרוב האנשים יש בראש תדמית מסויימת למוצרים של פיוניר, ואף אחד לא מדמיין את פיוניר כיצרן רמקולים בליגת העל.
אני לא מבין מה הבעייה שלהם לנקוט באסטרטגייה שהוכיחה את עצמה בגדול אצל יצרני מכוניות כמו טיוטה?

אוקי - אז הנה אתגר לחובבי האתגרים (מזמן לא היה פה מבחן השוואתי מגוון, מקיף, אפילו מפלצתי ) -

לערוך מבחן השוואתי ל 10 רמקולים בתחום (המאד רחב !) שבין 15K ל 40K ש"ח. מה805 ועד הגוארנרי.

אולי יהיו לנו דווקא הפתעות ?

ודרך אגב - אני האחרון שאפשר לומר עליו שמתרשם משמות .... בדקתי והשוויתי ציוד די "צנוע" מול ציוד יותר יוקרתי, ואפילו אם הפרשי המחיר לא היו גדולים העדפתי תמיד את זה שנשמע הכי טוב לאזני ולטעמי המאד מאד פרטי, ואני לא מתבייש לומר גם זה שנתן לי הכי הרבה VFM, בלי צורך ל"הפציץ" בשמות בכל הזדמנות שמשווים "למי יותר גדול".

נערך לאחרונה ב:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור