עתיד המוזיקה בעולם ה-Ai

• פותח הנושא פותח הנושא ka6543
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ka6543

חבר אתר
מעורבות
20
נקודות
8
היי, לאחרונה נחשפתי בספוטיפיי לזמר בשם let babylon burn שמאוד אהבתי והתחברתי. חיפשתי מידע על הזמר ולהפתעתי גיליתי שהיוצר הוא מנורבגיה והזמר להקה כלל לא אמיתיים הכל נוצר בעזרת AI, ואני תוהה האם זהו העולם החדש האם בעתיד ייעלמו הזמרים היוצרים והנגנים האנושיים ויוחלפו במוזיקה שנוצרת במחשב. לדעתי ולצערי זה הכיוון למעט הופעות חיות שאולי גם הם יוחלפו בהולוגרמות.

להערכתי, מה שיקרה הוא שאנשים ללא ככישרון שירה ויכולת לנגן, אבל בהחלט עם כישרון ותשוקה ליצירה יתחילו להביא לידי ביטוי את הכישרון שלהם באמצעות Ai.

סוג נוסף של אמנות. וגם שם ברגע שיהיו עוד ועוד שכאלו תתקיים תחרות בריאה ונזכה לשמוע דברים שלא חלמנו עליהם.

האם זה יעלים את הזמרים והנגנים בשר ודם -- לדעתי לא.
מה כן יקרה ? נגן גיטרה יוכל לגייס לעצמו זמרת מתופף ופסנרן מבוססי Ai. לדוגמה

הגוף הפיזי המסורבל והחולני האנושי יעלם עם הזמן כי מבחינה פילוסופית האדם הוא מחשבותיו (דקארט), מחשבות אפשר להפוך לקובץ, וקובץ ינגן לקובץ.
ואז כל הקבצים יתאחדו לקובץ אדיר, אנרגיה טהורה שביכולתה לשנות מציאות פיזיקלית והפעולה הראשונה שלה והמחזורית בתולדות הזמן תהיה: "ויהי אור" .

מעגל המחשבות והרגשות ניזון מחוויות שרובן המכריע מחוברים לפיזיות וחישה כלשהי.
האדם הוא יותר מהישות הפילוסופית שהוא הגדיר בעצמו.

• Love
Reactions: omi
אתה חושב במושגים של כאן ועכשיו.

הגוף הפיזי המסורבל והחולני האנושי יעלם עם הזמן כי מבחינה פילוסופית האדם הוא מחשבותיו (דקארט), מחשבות אפשר להפוך לקובץ, וקובץ ינגן לקובץ.
ואז כל הקבצים יתאחדו לקובץ אדיר, אנרגיה טהורה שביכולתה לשנות מציאות פיזיקלית והפעולה הראשונה שלה והמחזורית בתולדות הזמן תהיה: "ויהי אור" .
וואו, איזו פלספת!
  1. הגוף האנושי לא ייעלם בגלל מחשבות פילוסופיות.
  2. מחשבות מילוליות ניתן לייצג באמצעות קובץ, אך מחשבות לא מילוליות ורגשות – לא, לפחות לא כיום.
  3. "קובץ ינגן לקובץ" הוא גיבוב מילים חסר היגיון. קובץ הוא דבר סטטי, שאינו עושה דבר. נדרשת תוכנה או בינה מלאכותית שקוראת ומנגנת את מה שמיוצג בקובץ, ותוכנה או בינה מלאכותית אחרת ש"מאזינה" לנגינה.
  4. הקבצים לא "יתאחדו" אלא אם גורם חיצוני יאחד אותם וימחק את המקוריים, שמפוזרים באינספור מקומות בעולם.
  5. קבצים אינם אנרגיה אלא צירוף ביטים, שאינו משנה כל מציאות פיזיקלית.
  6. שום אור לא ייצא מזה – אלא אם מישהו ישרוף את מה שמכיל את הקבצים.
כן, ברור שזה אמור להיות הומור, אבל זה לא מצחיק – ולא עצוב – פשוט נראה לי טיפשי, סורי.

============

כן, AI יכול להחליף רבות מהפונקציות שעד כה רק בני אדם יכלו למלא, ובהן כתיבת מוזיקה, שירה, פרוזה, ובהמשך גם ציור ופיסול ותחומים נוספים שאפשר – או אי-אפשר – אפילו לדמיין כיום.

ייתכן שבני אדם כלל לא יידרשו לעבוד, משום שהמכונות יפיקו הכול – כולל מזון, שתייה, ואף "עיסוקים" לאנשים שיישארו.
אפשר לדמיין גם גרסאות של AI שנלחמות זו בזו, השמדת עולם, ותרחישים אחרים.

העיסוק האינסופי בניחושים ובחששות על מה שעלול או עשוי לקרות יכול להיות אינסופי, ומעניין מצד אחד, או סתם מלחיץ ומזיק מצד אחר, אבל באופן עקרוני הוא חסר תוחלת ותועלת, אלא אם מישהו רואה משהו שאפשר לעשות או למנוע, ובכוחות עצמו, או ע"י השראת אחרים או AI, יוצא לשנות את העולם.

AI במתכונת עכשווית בהחלט יחסל את אמנות, קודם עם דגש על בינוניות, אבל ממילא רוב האנשים מסתפקים ברמה בינונית :confused:

זה כבר קורה בתחומים אחרים.. התחיל עם גוגל שחיסלו עיתונות, אמזון חיסלו חנויות ספרים ומוזיקה וכו'

זה לא רק תחליף, הרי אם לבני אנוש לוקח חודש ליצור משהו, אלגוריתם יצור בשניה

הכסף יזרום בסופו של דבר לתאגידים שמנים, כמו שראינו בסרטי מדע בדיוני

וואו, איזו פלספת!
  1. הגוף האנושי לא ייעלם בגלל מחשבות פילוסופיות.
  2. מחשבות מילוליות ניתן לייצג באמצעות קובץ, אך מחשבות לא מילוליות ורגשות – לא, לפחות לא כיום.
  3. "קובץ ינגן לקובץ" הוא גיבוב מילים חסר היגיון. קובץ הוא דבר סטטי, שאינו עושה דבר. נדרשת תוכנה או בינה מלאכותית שקוראת ומנגנת את מה שמיוצג בקובץ, ותוכנה או בינה מלאכותית אחרת ש"מאזינה" לנגינה.
  4. הקבצים לא "יתאחדו" אלא אם גורם חיצוני יאחד אותם וימחק את המקוריים, שמפוזרים באינספור מקומות בעולם.
  5. קבצים אינם אנרגיה אלא צירוף ביטים, שאינו משנה כל מציאות פיזיקלית.
  6. שום אור לא ייצא מזה – אלא אם מישהו ישרוף את מה שמכיל את הקבצים.
כן, ברור שזה אמור להיות הומור, אבל זה לא מצחיק – ולא עצוב – פשוט נראה לי טיפשי, סורי.

============

כן, AI יכול להחליף רבות מהפונקציות שעד כה רק בני אדם יכלו למלא, ובהן כתיבת מוזיקה, שירה, פרוזה, ובהמשך גם ציור ופיסול ותחומים נוספים שאפשר – או אי-אפשר – אפילו לדמיין כיום.

ייתכן שבני אדם כלל לא יידרשו לעבוד, משום שהמכונות יפיקו הכול – כולל מזון, שתייה, ואף "עיסוקים" לאנשים שיישארו.

העיסוק האינסופי בניחושים ובחששות על מה שעלול או עשוי לקרות יכול להיות אינסופי, ומעניין מצד אחד, או סתם מלחיץ ומזיק מצד אחר, אבל באופן עקרוני הוא חסר תוחלת ותועלת, אלא אם מישהו רואה משהו שאפשר לעשות או למנוע, ובכוחות עצמו, או ע"י השראת אחרים או AI, יוצא לשנות את העולם.
אלוהים ידעתי שאני ארגיז אותך ותענני, אין כמו תפילה אמיתית לקבל תשובה מהקב"ה של דיטאון.
לא כתבתי שהגוף האנושי יעלם בגלל מחשבות, הוא יעלם כי מבחינה אבולוציונית הוא מוצר פגום.
מה זה מחשבות לא מילוליות? אתה חושב בלי שימוש בשפה, איך בדיוק? ואיך היית מתאר את מה שאתה מרגיש, ללא שימוש בשפה? שמח..כואב...
קובץ אתה מתאר לפי הכלים הטכנולוגיים של היום בעתיד תקרא לו אפריים מצידי.
ביטים נרשמים כאלקטרונים, אלקטרונים הם אנרגיה.
עיסוקים בניחושים איך יראה העתיד הוא מהותה של האנושות, בשבילך כאלוהים שיודע את העתיד זה חסר תוחלת.

מנהלי האתר. הנה אני בעצמי מבקש שתחסמו אותי, אני מבקש המתת חסד כדי לא לסבול מהאפשרות לענות לאיש הזה.

נערך לאחרונה ב:
איזה מערכת קולנוע ביתית יש לך?

.
האם בעתיד ייעלמו הזמרים היוצרים והנגנים האנושיים ויוחלפו במוזיקה שנוצרת במחשב
.

לא.
לעולם לא.
.
ראית פעם מתופף שויתר על הנגינה שלו אישית, כי המציאו מכונת-תופים.?!
גם הוא יכול לתכנת הרי. בעיקר כי ....
המכונה הרבה יותר טובה ממנו. טכניקה. מהירות. באלנס. וכו.
.
גוד שבס.
.

איזה מערכת קולנוע ביתית יש לך?
לא יורד לסוף דעתך, או שאתה טוען שאני אוכל סרטים ובמקרה הזה אבקש הוכחות ממי שהיה בעתיד וחזר.

אני תוהה האם זהו העולם החדש האם בעתיד ייעלמו הזמרים היוצרים והנגנים האנושיים ויוחלפו במוזיקה שנוצרת במחשב.
שאלה מעולה
כן, בינה מלאכותית מסוגלת כבר היום ליצור מוסיקה שלמה מאפס ברמה גבוהה מאד.
יש מספר מודלים שמראים כמה מהר זה מתקדם.

מה שמעניין הוא שהמודלים הללו שמייצרים מוסיקה כבר לא פועלים כמו גנרטור צלילים, אלא ביצירה שיש בה רגש, דינמיקה, מבנה מוזיקלי אמיתי ואפילו פרשנות סגנונית.
הבינה כבר מבינה סיגנונות כמו בלוז עם נשמה או פופ של שנות ה-80, וליצור משהו בסגנון דומה מאד.

אתה שואל מה יישאר בה אנושי ואיך זה ייראה בעתיד..

לא נראה לי שהמוסיקאים יעלמו, אבל התפקיד שלהם ישתנה. הם יעשו את ה- fine tune האחרון של היצירה, וישפרו אותה, או יתנו לה את הטעם שלהם. ממש כמו שכבר כיום מהנדסי תוכנה לא כותבים קוד מאפס, אלא מתקנים ומשפרים את הקוד שכתבה להם התוכנה.

זו כמובן רק דעתי, ויתכנו אפשרויות נוספות

שאלה מעולה
כן, בינה מלאכותית מסוגלת כבר היום ליצור מוסיקה שלמה מאפס ברמה גבוהה מאד.
יש מספר מודלים שמראים כמה מהר זה מתקדם.

מה שמעניין הוא שהמודלים הללו שמייצרים מוסיקה כבר לא פועלים כמו גנרטור צלילים, אלא ביצירה שיש בה רגש, דינמיקה, מבנה מוזיקלי אמיתי ואפילו פרשנות סגנונית.
הבינה כבר מבינה סיגנונות כמו בלוז עם נשמה או פופ של שנות ה-80, וליצור משהו בסגנון דומה מאד.

אתה שואל מה יישאר בה אנושי ואיך זה ייראה בעתיד..

לא נראה לי שהמוסיקאים יעלמו, אבל התפקיד שלהם ישתנה. הם יעשו את ה- fine tune האחרון של היצירה, וישפרו אותה, או יתנו לה את הטעם שלהם. ממש כמו שכבר כיום מהנדסי תוכנה לא כותבים קוד מאפס, אלא מתקנים ומשפרים את הקוד שכתבה להם התוכנה.

זו כמובן רק דעתי, ויתכנו אפשרויות נוספות
אתה סותר את עצמך: "מה שמעניין הוא שהמודלים הללו שמייצרים מוסיקה כבר לא פועלים כמו גנרטור צלילים, אלא ביצירה שיש בה רגש, דינמיקה, מבנה מוזיקלי אמיתי ואפילו פרשנות סגנונית."
ומצד שני: "לא נראה לי שהמוסיקאים יעלמו, אבל התפקיד שלהם ישתנה. הם יעשו את ה- fine tune האחרון של היצירה, וישפרו אותה, או יתנו לה את הטעם שלהם".
סליחה על המשוב סטייל AK1, אני מסתכל בסרט "בליידראנר" 1982, רידלי סקוט, שבו נשאלה הרקדנית האקזוטית אם הנחש הוא טבעי או מהונדס וענתה - האם הייתי עובדת בעבודה זו לו הייתי יכולה להרשות לעצמי נחש טבעי?

נערך לאחרונה ב:
לא יורד לסוף דעתך, או שאתה טוען שאני אוכל סרטים ובמקרה הזה אבקש הוכחות ממי שהיה בעתיד וחזר.
הטרלה
לא אמרתי אוכל סרטים
יותר בכיוון שראית יותר מדי מדע בדיוני

אלוהים ידעתי שאני ארגיז אותך ותענני, אין כמו תפילה אמיתית לקבל תשובה מהקב"ה של דיטאון.
הרגזת אותי?? עכשיו הצחקת אותי.

זה סך הכל היה רפלקס מותנה -- תגובה אוטומטית למראה שטויות.

לא כתבתי שהגוף האנושי יעלם בגלל מחשבות, הוא יעלם כי מבחינה אבולוציונית הוא מוצר פגום.
תקרא בבקשה את מה שכתבת: לא "כי מבחינה אבולוציונית הוא מוצר פגום" אלא "כי מבחינה פילוסופית האדם הוא מחשבותיו (דקארט)"

מה זה מחשבות לא מילוליות? אתה חושב בלי שימוש בשפה, איך בדיוק?
הלחנת מוזיקה היא דוגמה למחשבה לא מילולית. לדמיין משהו ויזואלי זו דוגמה אחרת.

ואיך היית מתאר את מה שאתה מרגיש, ללא שימוש בשפה? שמח..כואב...
אם אפשר היה לתאר במדויק איך מרגישים באמצעות שפה, אפשר היה לכתוב את התיאור בקובץ. כל הנקודה היא שאי אפשר, לפחות כיום, כאמור.

קובץ אתה מתאר לפי הכלים הטכנולוגיים של היום בעתיד תקרא לו אפריים מצידי.
ביטים נרשמים כאלקטרונים, אלקטרונים הם אנרגיה.
לא משנה איך קוראים לזה, אבל קובץ אינו ה-HDD.SSD וכו' במונחים של היום, ולא האלקטרונים ושאר החלקיקים שמהווים אותם, אלא סידור ספציפי של ערכים של רכיבים אלקטרוניים שבזיכרון לטווח ארוך. סידור הביטים '01010101' אינו מהווה "אנרגיה" יותר מהסידור '10101010'.

עיסוקים בניחושים איך יראה העתיד הוא מהותה של האנושות, בשבילך כאלוהים שיודע את העתיד זה חסר תוחלת.
אין שום דבר ספציפי יחיד שהוא "מהותה" של האנושות, ואפשר להיות בן אנוש בלי לעסוק בניחושים איך יראה העתיד מעבר לכמה שנים קדימה, בטח לא ברמה של הזמן הדרוש עד להיעלמות האנושות וכיו"ב, שעל זה אתה מדבר.

מנהלי האתר. הנה אני בעצמי מבקש שתחסמו אותי, אני מבקש המתת חסד כדי לא לסבול מהאפשרות לענות לאיש הזה.
אני מקווה שיקבלו את בקשתך, כי אתה גורם לסידורי ביטים טיפשיים על השרתים של האתר.

אתה סותר את עצמך: "מה שמעניין הוא שהמודלים הללו שמייצרים מוסיקה כבר לא פועלים כמו גנרטור צלילים, אלא ביצירה שיש בה רגש, דינמיקה, מבנה מוזיקלי אמיתי ואפילו פרשנות סגנונית."
ומצד שני: "לא נראה לי שהמוסיקאים יעלמו, אבל התפקיד שלהם ישתנה. הם יעשו את ה- fine tune האחרון של היצירה, וישפרו אותה, או יתנו לה את הטעם שלהם"
איפה הסתירה? בין מה למה?

AI במתכונת עכשווית בהחלט יחסל את אמנות, קודם עם דגש על בינוניות, אבל ממילא רוב האנשים מסתפקים ברמה בינונית :confused:
אני לא רואה שום סיבה להניח שמוזיקה שנוצרת ע"י AI לא תהייה טובה בהרבה ממה שיצרו גדולי המוזיקאים.

אפשר ללמד את ה-AI: לתת לה מוזיקה טובה ולהגיד לה שזה טוב, ומוזיקה רעה שעליה אומרים שהיא רעה, ובסופו של דבר היא תקלוט את מה שמאפיין מוזיקה טובה ורעה, ותוכל לייצר מוזיקה טובה ללא הדברים הגרועים, ובהמשך אפילו לשפר את יכולותיה בעזרת פידבק אנושי.

האם בעתיד ייעלמו הזמרים היוצרים והנגנים האנושיים ויוחלפו במוזיקה שנוצרת במחשב
.

לא.
לעולם לא.
.
ראית פעם מתופף שויתר על הנגינה שלו אישית, כי המציאו מכונת-תופים.?!
גם הוא יכול לתכנת הרי. בעיקר כי ....
המכונה הרבה יותר טובה ממנו. טכניקה. מהירות. באלנס. וכו.
נראה לי שכדאי להבחין בין מה שהמאזינים רוצים לשמוע לבין מה שהנגנים רוצים לנגן.

אם AI תוכל להפיק מוזיקה טובה יותר מזו של מוזיקאים אנושיים — ולא בטוח שתידרש מעורבות אנושית כלשהי — רוב המאזינים יעדיפו לשמוע את המוזיקה של ה-AI.

עם זאת, אין פירוש הדבר שמוזיקאים יוותרו על הנגינה. גם כיום רבים מנגנים לעצמם בבית, בלי שאף אחד מאזין להם, לכל היותר השכנים כועסים על הרעש. נגינה היא גם עיסוק אישי ותחביב, לא רק מקצוע.

ואני מניח שתמיד יהיו מי שיאמינו שהאנושי עדיף על המלאכותי -- גם אם הם לא בהכרח יוכלו לזהות מה זה מה משמיעה בלבד -- ויצפו או לראות את המוזיקאים מנגנים, או שיהיה כתוב במפורש שמדובר בהקלטה של מוזיקאים אנושיים, או -- כפי שכתב @Tamir Ivan בהמשך -- מטעמי נוסטלגיה -- כך שכנראה שיישאר קהל גם למוזיקאים אנושיים.

נערך לאחרונה ב:
ואני מניח שתמיד יהיו מי שירגישו שהאנושי עדיף על המלאכותי, כך שכנראה שיישאר קהל גם למוזיקאים אנושיים.
לדעתי, מהר מאד האנושי והמלאכותי יתערבבו עד לבלי היכר, מכיוון שמה שאתה קורא לו מלאכותי, נלמד מהתוכן האנושי עליו אימנו את מודל ה- AI. אני שותף לסברה שיישאר קהל גם למוזיקאים אנושיים, ולו בשל הנוסטלגיה.

ומצד שני: "לא נראה לי שהמוסיקאים יעלמו, אבל התפקיד שלהם ישתנה. הם יעשו את ה- fine tune האחרון של היצירה, וישפרו אותה, או יתנו לה את הטעם שלהם".
סליחה על המשוב סטייל AK1, אני מסתכל בסרט "בליידראנר" 1982, רידלי סקוט, שבו נשאלה הרקדנית האקזוטית אם הנחש הוא טבעי או מהונדס וענתה - האם הייתי עובדת בעבודה זו לו הייתי יכולה להרשות לעצמי נחש טבעי?
אני ממש לא מרגיש שיש כאן סתירה. גם יצירה שיש בה רגש, דינמיקה, מבנה מוזיקלי אמיתי ואפילו פרשנות סגנונית, ניתן לשפר, או לתת את הטעם של היוצר האנושי. לדעתי זו טעות להעריך אומנות בדיכוטומיה של שחור או לבן. יש המון אפור באמצע, ואת הגוונים הללו יכול היוצר האנושי לעצב כראות עיניו.

זה מזכיר לי את השיר בשנת 2525 של הצמד זאגר ואוונס,שיר משנות ה 60.

העולם יתנהג כרגיל כמו מטוטלת
ai יטרוף הכל ואז תתפתח תנועת אנטי ai
בסוף זה יתייצב איפשהו באמצע לטובת האנושות ולא כתחליף לאנושות. לפחות ככה אני מקווה, אחרת אנחנו טוסט.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור