יש כאלה שמבחינתם מיליון שקל או פאונד זה מה שעבור חלק מאיתנו זה 10,000 ש"ח או פחות מזה, אז התקציב אינו שיקול. מעבר לאלה, יש כמובן את שיקולי המחיר בכל קנייה.
אבל נראה לי שכל אחד סוחב לכיוון שלו על הסיבה העיקרית שבגללה לכאורה אנשים קונים מה שהם קונים, בעוד שמדובר בקשת שלמה של שיקולים אפשריים.
למשל, לומר שמי שקונה מכונית יקרה עושה זאת בעיקר עבור חוויית הנהיגה הסובייקטיבית מפספס את כל הקשת שבין כאלה שחוויית הנהיגה מעניינת את הסבתא של האחות שאין להם, כי ממילא הנהג הפרטי שלהם מסיע אותם לכל מקום וחוויית הנהיגה שלו אינה רלוונטית, לכאלה שמה שמעניין אותם זה להוציא את העיניים לאחרים, כולל אולי במיוחד חברים במועדוני היוקרה שלהם, לכאלה שמתעניינים בפיצ'פקס העדכניים ביותר, לכאלה שחשוב להם הפאר החיצוני והפנימי, כאלה שרוצים נסיעה שקטה ככל האפשר, כאלה שרוצים נהיגה ספורטיבית ככל האפשר, כאלה שמעוניינים גם לנסוע בשטח ולא רק בכבישים סלולים, מומחים רציניים שמתעסקים בכל הפרמטרים של הביצועים, כאלה שחשובה להם העליונות הטכנולוגית, כאלה שרוצים בטיחות מרבית, כאלה שחשובה להם מדינת הייצור, וכו' וכו' וכו'.
מבין אלה שקונים מכוניות במחירים נמוכים יותר, יש את אותם השיקולים, אולי למעט הנהג הפרטי, רק במגבלות הרבה יותר חמורות, ותוספת שיקולים כמו אפשרות למצוא חניה (רכב קטן עדיף), אמינות (מינימום מוסכים), אריכות ימים, צריכת דלק נמוכה, מינימום ירידת ערך, וכיו"ב.
באודיו, נראה לי שמנעד השיקולים קטן משמעותית. יש כאלה שעבורם יש חשיבות ליוקרה ולמראה החיצוני, ויש אילוצים פיזיים כמו מקום ואפשרויות האזנה, WAF, וכד', ויש כאלה, בעיקר לאו דווקא אודיופילים, שאלה הם השיקולים המשמעותיים ביותר עבורם, אבל עבור אודיופילים, כמעט כולם, העיקר הוא הנאה מהסאונד, ויש כאלה שחשובות להם גם – ודי נדיר שאפילו רק – תוצאות מדידות.
ובהינתן ש:
- אצל רבים, אולי הרוב, נהיגה אינה תחביב אלא צורך, ובאודיו לגמרי להיפך.
- מנעד השיקולים באודיו קטן בהרבה, ובמרכזו ללא ספק הנאה מהסאונד, בעוד שבמכוניות, הנאה מהנהיגה היא רק אחד השיקולים, ובהרבה מקרים לא בהכרח המרכזי.
לא נראה לי שמכוניות ואודיו הם מקבילים.